Майка ми ме бие! Можели помощ защото нищо немога да направя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме бие! Можели помощ защото нищо немога да направя
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3579 пъти
Майка ми ме бие.. За най-малкото нещо което мога да поправя.. Например когато бързам за някъде от гардероба си съм дръпнала например някоя блузка... И после като види че е разхвърлеено отначалото ме тормози психично.. А после когато се изнерви ме бие! А кака ми я биеше до минала година сега е на 21.. Спомням си майка ми като разбра че тя има гадже щеше да и забие нож в корема и но аз я държа.. и едвам накарах да се откаже.. Сега кака можеше да е починала и майка ми затвора.. Баща ми низнае за този случай защото беше в чужбина... МАйка ми няма смелост да ме бие когато татко е тука, но той работи във Франция... Никода немога да отида за оплакване от нея защото не ме пуска.. и да закъснея 30 мин. пак ме бие.. А през лятото когато тя тогава е на работа съм на село и никъде немога да отида защото ми оставя пари колкото да мога да си купя нещо за хапване.. А съм на 13 това е така от 2 години... И например ако не съм изяла сандива който е направила.. или пък не съм изпила мляко пак ме тормози психично.. Често съм ходила на училище с плач и когато приятелката ми питаше какво ми лъжах и че съм се ударила... А веднъж на ръцете ми имаше огромни насинени места и бях по къс ръкав и приятелката ми попита какви са тия сини и аз ъ лъжах че съм се блъднала на врата и съм паднала... Но тези сини бяха от боя на майка ми.. Вече немога да се сдържа.. Кака ще избяга от вкъща тази зима заедно с гаджето си в Турция.. поне тя да се оттърве... А аз сигурно за 1 година или ще съм някоя луда или ще се самоубия.... Когато съм вкъщи как мога да я спра.. а не искам да съм някое сираче..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 208ac9c8bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работил съм по такива случаи и мога да ти дам съвет. Намери начин и подай сигнал в Закрила на детето. Сигурен съм, че майка ти е психично болна. Лошото е, че ще се влошава и може да се стигне до там че да те затвори и завърже и дори до убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Определено имаш нужда от помощ и подкрепа, които ще ти бъдат оказани, когато подадеш сигнал. Направи го освен за себе си и за майка си, защото тя също има нужда от помощ. И то от своевременна помощ, защото иначе ще се влоши много скоро и ще има сериозни последици за тебе, за нея и може би за околните. От ужасни случаи в практиката си правя извода, че в този случай най-голямата грешка е да си траеш и да се правиш, че нищо не се случва. Просто подай сигнал и кажи, че не искаш да се прибираш вечерта, за да не те бие. Те ще те настанят и ще ти помогнат, уверявам те. Не си сама, давай напред!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2382a5eb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Горкото дете. :(
Това не може да продължава така. Обърни се към Горещата линия за деца на тел. 0800 19 100, и с тяхно съдействие този ад ще спре за теб.
Не се колебай. Не може майка ти да те малтретира. Това е престъпление, и тя най-вероятно ще носи наказателна отговорност. При първа възможност говори и с баща си, обясни му без да му спестяваш нищо, нека и той да говори с майка ти.
При никакво положение не трябва да се отчайваш, бъди силна, и потърси помощ на посоченият по-горе телефон, където работят обучени психолози, които ще ти съдействат за да спре това.
Никой няма право да се отнася така с теб!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 21bbf204ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Опитай се да и обясниш, че това не е нормално и, че вероятно има психически отклонения.. трябва да отиде на психолог

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6ac80f3dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей
Аз съм дипломиран социален работник - степен Бакалавър. И мога да кажа следното.
Много деца имат проблеми с родителите. Но когато някое, е готово да сподели историята си, значи нещата са наистина сериозни. И за това когато пишеш, че до година ще си се самоубила или че ще полудееш, ти вярвам напълно. Наистина има такъв риск.
Мога да те посъветвам да се свържиш с най - добрата си учителка, която имаш и да и разкажеш всичко това.
Но за предпочитане, ако имаш смелост да отидеш до най - близкото полицейско управление и на първият полицай да цитираш точно, тези думи: Дете на 13г. съм и се нуждая от полицейска защита срещу домашно насилие.
Същите думи можеш да цитираш и на тел 112, ако имаш възможност.
В този момент полицията е задължена да ти окаже помощ, най - малкото за 24 часа.
За около 10 минути полицаят когото си спряла, ще попита и ше му кажеш това което си написала тук.
След малко при теб ще дойде класифициран детски психолог, които във възможно най - приятен разговор, ще разбере за всичко случващо се у вас.
Ако имаш синини по себе си, ще те заведат и на профелактичен преглед.
Най - вероятно ще се вземе решение, да те изведат от жилището на майка ти. И ще те настанят при роднини, които сметнат, за най - подходящи. Със сигурност, ще си вече на по - добро място.
Няма да се наложи да чакаш решение на съда, ще ти бъде осигурена безопасна среда, веднага.
Не се бой да се обърнеш, към полицията. С теб ще работят едни от най - добрите хора, които си срещала и ще осигурят за теб най - доброто, което могат да ти предложат.
Да междувременно, ще се стигне до съд. Но докато съдът не реши друго. Ти ще си вън от опасност в спокойна атмосфера, за живеене.
Майка ти най - вероятно ще се наложи да посещава курсове по добро родителство.
В противен случай мога да кажа, че това което пишеш, като възможен резултат от оставането ти при майка си. Е напълно реално да се случи.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6dfd235731
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Моят съвет е да се ограмотиш, да си намериш добре платена работа и да зарежеш отвратителната си "майка".

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c3be53d700
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От АВТОРКАТА: Извинете ме за правописните грешки...
Искам да добавя че не ми казва браво за моя успех в нещо.. Също така ме тормози психично за оценките. Плаши ме, че ще отрови котарака ми и ще ми убие хамстера ако не и харесва работата която съм вършела... Постоянно дрън-дрън не млъква.... И после като ми крещи след 10 мин. започва да плаче... И като ме удря или ме дърпа по косата ми са кара да не плача.. Даже ме кара през деня като чистя да си пъхна ръката в тоалетната къде ли не... Тази промяна се появи изведнъж върху нея..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c3be53d700
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разберете грешно майка ми биеше кака а не кака нея..

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 582cc8853b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първо, кажи на баща си, а ако той не ти повярва и не предприеми някакви мерки, се обърни към социалните (отдела за Закрила на детето).

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6e6e7e1c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5. Ти чуваш ли се, какъв съвет даваш на авторката. Да намери работа и да зареже майка си. Прочете ли обаче, че момичето е на 13г. Каква работа може да си намери?
Освен това виждам, че държиш на правописните грешки. Това ли сега е най - важното, при едно дете с подобни проблеми?

Към Авторката: Тук сме те посъветвали какво трябва да направиш, но действията зависят изцяло от теб. Ние НЕ можем да действаме вместо теб. Все пак те познаваме, само анонимно.

Съвета, в които трябва да обясниш, на майка си, че не е добре, ми се струва не реален. Тя едва ли ще те чуе.
Към останалите коментари, съветващи да се обърне към социалните. Главният недостатък, е че не казвате къде са тези социални към които трябва да се обърне. На кое място точно. Ако си мислите, че детето е запознато със законите и службите, вероятно грешите.

И накрая, бих определил, че полезни съвети се дават в коментар номер 2 и номер 4.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6560346084
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от авторката: Благодаря ви.. Но се притеснявам че след като се намеси полицията и след като е направено всичко което трябва майка ми дали може да стане по зле и да ме бие повече.. Аз затова се тревожа..

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4b07d06478
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Последвай съветите, които всички са ти дали, такъв ще е и моя. Подай сигнал, хората са прави.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ed5b592f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По повод на коментар 11 ще напиша, че точно ако не се оплачеш ще те бие. Ако се оплачеш хората ще се погрижат за теб и тя повече няма да те бие. В никакъв случай не слушай номер 5. Прочети коментари 1, 2, 4 и 12. Те правилно ти казват да подадеш сигнал, иначе няма как нещата да се оправят, а само ще се влошават за теб. Помни - не си сама.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 14a206d2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към Авторката!
Не няма как да стане по зле, ако потърсиш помощ, нещата могат само да се подобрят и не само за теб, но и за майка ти, която посещавайки назначен терапевт, ще се научи да се справя с гнева и агресията си. А това ще се отрази благоприятно и за сестра ти.
Разбирам, че те е страх от последствията, ако предприемеш нещо. Но нещата ще останат лоши, ако не предприемеш нещо. Номер 10 се явява като критик, но пък ти можеш, чрез гугъл, да потърсиш повече информация, за службите, за които говорим.
Силно те съветвам да се обърнеш, към някоя от посочените телефони или служби - Така ще спечелиш не само ти, но и цялото ти семейство. Надявам се да разбираш това.
Ще ти бъда благодарен, ако продължиш да общуваш с нас, да ни информираш какво се случва с теб, независимо от това как ще се развият нещата. Защото вярвам, че всеки пуснал коментар е живо заинтересован да ти помогне по някакъв начин и е загрижен, за твоята съдба. Вярно е, че не те познаваме, но все пак всички сме хора и желаем другите да са щастливи.
Действай смело на пред, към твоето избавление и нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 79f21c713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Боже!!! Винаги се моля да съм добра майка и да не стигам до това положение.. Просто искам да дав най-доброто на детето си, не искам да го тормозя несъзнателно.
Майка ти е болна, крайно изнервена от нещо, психически е много натоварена. Трудно е да гледаш деца. Може би от липсата на баща ти, или нещо е претърпяла, което не е могла да понесе.
Не я оправдавам, ме си го изкарва на теб. Няма право да те тормози, тя те е създала и е длъжна да ти даде най-доброто от себе си и да ти е приятел най-вече, както и баща ти.
Да отиде да се лекува. Тя в момента не го осъзнава това.
Спешно й трябва помощ да се осъзнае. Ако имаш връзка с баба си (нейната майка) или някой, от който би приела съвет, отиди и кажи всичко. Помоли за помощ. Трябва ти подкрепата на по-голям роднина и ще успееш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 87e71f9ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Всички хора от коментарите те подкрепяме. Особено номер 4. Всички те подкрепяме с админите. Ако трябва ще дойдем да те защитим. Кака ми имаше същите проблеми с майка ми и я биеше аз тогава бях на 10, а тя на 16. Биеше я заради това, че разбра, че не издържала външното оценяване и когато майка ми разбра, че кака има гадже тя я биеше, защото все пак на 16г. и мисли, че още е малка да има гадже. Аз вече съм на 16г и живея при кака ми която е на 22г. Майка ти просто не знае как да бъде родител и как да подходи с тийнеджъри. Иначе майка ми веднъж щеше да удари Кака много силно с точилка ние в този момент се върнахме отвънка и се намесихме. Ако нея бяхме спярли Кака ми едвали щеше да бъде жива. Майка ти трябва да отиди на психолог или отиди при Кака си и отиди с нея в Турция. А случката с това, че за малко да забие нож в корема на Кака ти и ти си я защитил ти така спасяваш нейния живот. Трябва да се гордеш с това, че си и спасил живота, защто ако не се беше намесил да защитиш Кака си сега сигурно нямаше да е жива.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1ace397174
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Новия закон забранява насилие от страна на родителите. А това, че майка ти те бие, първо трябва да се попиташ какво си направила. Тя едва ли ще те подлага на психически тормоз само защото си дръпнала блузата. Жената е нервна и има две дъщери, за които да се грижи. Виждам, че явно нямаш баща щом не е направил нищо по въпроса. Майка ти е самотна и й е много трудно да ви отглежда. Никоя майка не би могла да забие нож в корема на детето си. Тя просто се е изнервила до такава степен, че е взела нож. Може да ти подлее вода, но няма да те накара да я изпиеш! Така, че не се притеснявай. Гледай да правиш хубави неща за нея. Прави я щаслива и горделива с теб.

П. П. Прилага ли ти тормоз без причини, и след съветите продължава ли да го прави посъветвай се с психолог спецалист, може да се стигне до полиция и може да те вземе приемно семейство. Може майка ти да не е добре с нервите или по-лошо психически проблем.

Violet

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 14a206d2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   И какво номер 17 това дете да стой, да бъде прибивано ежедневно, по най - дребният повод. А в замяна на това да се чуди какво е направило. И как да умилостиви, майка си, която се нуждае от спешна психологична помощ. Това звучи мазохистично.
Съгласен съм с теб, че вероятно майка ? преживява някаква вътрешна драма. Ето защо мисля, че още по - спешно трябва да се потърси помощ. Вече е описано къде.
Не вярваш, че майка ? може да я бие безпричинно, че би стигнала до убийство. Аз пък съм виждал подобни случаи и знам, че това е напълно възможно. Каквато и психика да имаш номер 17 не ти пожелавам, да си на мястото на това дете.
Но все пак даваш добър съвет, да се види и поговори с психоконсултант, може да го намери в най - близката болница или поликтлиника и все пак с телефон на 112 ще стане по - бързо.
Ти заплашваш, че ще се стигне до полиция - обаче това не са обикновени полицай. А подготвени психолози, които ще направят най - доброто за детето.
Споменаваш, че може да я отведат в приемно семейство - да най - вероятно ще я махнат от майка ?, поне докато тя премине терапия, за да излекува нервите си. А приемното семейство ще са най - близките роднини, които най - силно ще обичат и ще се грижат по най - добрият начин за детето.
Така че дете потърси помощ, не само заради себе си, а и заради сестра ти и майка си. Няма от какво да се страхуваш, нещата могат само да се подобрят. Но ако не направиш нещо, ще продължат да се влошават.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1a0da0f7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Благодаря за съветите.. Но намерих начин.. колкото и да не ми е удобна тя като си изнерви и крещи на мене и аз също крещя на нея иначе немога да я успокоявам с нежен глас.. Тя иначе е мила с мен и иска най доброто

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 264426279b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм най-добрата приятелка на авторката, познаваме се от много години и съм готова да и помогна по всяко време, тя знае това. Случаят е наистина сериозен, омръзна ми всеки ден да я гледам тъжна и разплакана искам да е щастлива. Вчера с още 3 приятелки я извикахме за да излезе стояхме пред тях, защото майка и не я пуска другаде. Играхме навън и гледахме да я развеселяваме, тя беше много весела, смееше се, но когато се е прибрала майка и се е карала защото се е смяла била много разглезена, но това изобщо не е така. Тя има отличен успех в училище, върши домакинска работа всеки ден и смогва с ученето и майка и пак е недоволна. Казах и да потърси помощ от закрила на детето заедно със сетра си, аз мога да и обесня къде се намира в нашия град. Днес дойде с насинени ръчички и когато я попитах какво е станало каза че майка и я е ощипала. Аз познавам майка и, когато има други хора се държи много добре, но иначе... Много ми е мъчно да гледам приятелката си тъжна и искам да и помогна готова съм да споделя с мама и заедно да и помогнем но тя иска да запазя това в тайна, а аз пазя тайните и. Тя ми е като сестра и не искам да и се случва нищо лошо от сега нататък.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 264426279b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Искам да допълня че ако тя поговори с майка си и и каже че има психични проблеми, майка и ще се разгневи още повече.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5a1f046fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Може ли авторката да ни пише на ФБ “Търсим се“

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4a85c2cfe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мило мимиче, виж горе хората какво те съветват. Те искат да ти помогнат.
Майка ти не е добре, ето защо трябва да се намесят полиция и други. Ти не се притеснявай от това. Тя няма да те бие повече. Не се страхувай, това ще е твоето спасение. Бъди смела....

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a1024990d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Към най - добрата приятелка на жертвата.
Това което си намислила да споделиш с твоята майка, за случаят на приятелката си, за да и помогнеш е много добро решение. Аз разбирам, че ти държиш на нейните тайни и като нейна добра приятелка се опитваш да не ги разкриваш. Обаче има ситуации като тази в която, трябва да споделиш с някого за това (твоята майка например). За да помогнеш на приятелката си.
Разбирам че приятелката ти е страх да потърси помощ, а теб да не загубиш нейното доверие. Но споделяйки с майка си само ще подобриш положението на приятелката си. Няма да загубиш доверието ?, това само ще ви направи още по - близки.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1b1cd4a2cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Номер 26 е прав

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker