Какво бихте казали за такова отношение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво бихте казали за такова отношение?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2427 пъти
Здравейте! Бих искала да знам вашето мнение за отношение спрямо мен от близки хора и как вие бихте реагирали на това.

Става въпрос за близки хора, които по един или друг начин непрекъснато показват превъзходството и незачитането си над мен. Това са наглед дребни неща, но се случват постоянно и вече усещам, че започвам да се изнервям и да не искам да се виждам с тези хора. Ето примери:

- Имах важен момент в работата в която финализирах важен проект, и те знаеха в кой ден е, но не се обадиха. Това че не се обадиха не ме впечатли, но след това ми казаха без дори да съм ги питала- ооо ние мислехме да ти се обадим, но забравихме? ! Аз смятам, че човек наистина да е забравил се случва, но да кажеш че си забравил, не е ли по-добре да си замълчиш. Почувствах се така сякаш ми казаха - ти си много незначителна, не си струва дори да се насилим да запомним нещо важно за теб. Като се има предвид, че аз съм човек, който винаги помни важни неща за близките си, интересува се какво е станало, честити рожденни дни и т. н. Та от тази гледна точка ми стана много болно, защото знаеха колко усилия ми костваше завършването на проекта.

-Веднъж на един мой рожден ден ходихме на ресторант и след това исках да отидем и някъде другаде, а те ми се троснаха - ооо не ни се ходи и си отидоха. В смисъл дори не направиха опит да бъдат по мили, а директно се троснаха с един такъв тон все едно им предлагам да отидем в ада. Няма да споменавам, че аз съм ходила на техни рождени дни и съм се прибирала сама вечер късно, само за да ги уважа, но това е друг въпрос.
-Веднъж бяхме ходили на рожден ден на общ приятел и се прибирахме през нощта, като те ме караха до вкъщи. Беше 3 през нощта и ми казаха- хайде ако искаш слез на булеварда да не влизаме по малките улички. Аз им казах, че ме е страх да ходя сама по тъмното и им се наложи да ме закарат до пред нас. Кой нормален човек ще остави някой и то жена сама през нощта, като има само една уличка разстояние до входа и? Лично аз не бих си го позволила спрямо някой. Даже таксиметрови шофьори са ме изчаквали през нощта да си вляза във входа, и след това са тръгвали.

Има и хиляди други дреболии като - вечни закъснявания, незаинтересованост, правене че не съществуваш, едно такова надменно поведение, демонстриращо превъзходство. В много тежки за мен моменти, тотално игнориране. Просто вече много ми се насъбра и в тяхната компания се чувствам жалка и незначителна, все едно не съществувам. Когато съм с приятели се чувствам добре, със самочувствие, а когато съм с тях все едно ме сриват с земята с това поведение. Просто вече не издържам, а както казах сме близки и не мога да избегна събирания. Кажете какво мислите за това и как бихте постъпили? Аз съм много объркана, преди си казвах че преувеличавам, че се хващам за дреболии, ок обаче тия дреболии са нон стоп и се повтарят. И най-вече ме карат да се чувствам адски зле. Кой човек обича да се чувства пренебрегнат, смачкан, и поттиснат и то постоянно.

Да не говорим за вечните случай в който ме критукуват, че не съм знаела дадени неща, примерно кой е последния модел компютър дето е излязъл на пазара и т. н. Е не ми трябва да знам всичко все пак, но те го правят за да ме накрат едва ли не да се чувствам тъпа. С други хора се чувствам съвсем нормално, а когато съм с тях с поведението си към мен се чувствам най-неупялата, най-незначителната, най-простата и т. н. Кофтито е в случая, чела съм психологически книги, че когато някой дълго време се държи с теб по определен начин, накрая наистина започваш да му вярваш и ти самия да се виждаш по този начин.

Кажете какво да правя и има ли други хора в същото положение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 24c7cdef07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво значи близки хора?
От написаното разбирам, че не са ти от семейството. Какви са - колеги, познати, т. нар. приятели? Щом се чувстваш недобре с тях, не ги виждай. Може да не общуваш с тях, щом те правят да се чувстваш зле. Не си длъжна. Вече ако са от семейството е по-сложно.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a9cd877ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами спри да им се връзваш на филмите, в които определено успяват да те вкарат.

Най-добрата "защита" от подобни атаки е да го приемаш с чувство за хумор.

Пример:
Щяхме да ти звъннем, ама те забравихме... сори!
Казваш нещо от сорта: Въобще не съм забелязала. Толкова много хора ми звъннаха. Сигурни ли сте, че не звъннахте?
- Не, не сме?
- Странно, мога да се закълна, че днес разговаряхме, както и да е - вие как я карате!

С подобни нещица им бий котраатаки и в един момент ще се откажат.

ИМАХ ЕДНА МОЯ ЛЕЛЯ, КОЯТО СЕ ДЪРЖЕШЕ ТАКА, ТАКА ЧЕ - ВЯРВАМ ТИ, ЧЕ НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАШ.

Тя все така - или ще ме забрави "без да иска" или ще съм тъпа, или ще съм неоправна, или ще съм надебеляла, или това, което съм си го купила няма да изкара и три дни, защото не е скъпо. Ей такива неща. Като поотраснах си говорих с майка на тази тема и тя ми каза нещо, за което до тогава не се бях замисляла:

Каза ми така : Остави я - това е човешката завист.
Аз оттам: Но тя ми е леля, за какво ще ми завижда тя на мен.

Не виждаш ли какви са братовчедите ти. Едва завършиха, а ти влезе в университет. Малкия ти братовчед е разбойник, играе на машинките, пие, а ти си примерна, все една такава тиха.

Безумно много обичам братовчедите си - израстнали сме заедно и никога не бях правила такъв сравнителен анализ, но като се замислих - да, такива бяха фактите. И леля ми явно я беше някак яд, че някой е задминал нейните неща. Но ако се замислиш какво задминаване, ама ей на.

Та така.. човешката завист и злоба са си кофти работа.
Просто го приемай с усмивка, връщай по някой пиперлив коментар, направи така, че да им стане ясно, че мнението им няма как да те вълнува...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bff7fdc0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Като са роднини не означава, че трябва да се примиряваш с пренебрежителното им отношение. Такива хора заслужават пълно игнориране. Казах.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 517d117e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зависи колко са близки... ако са роднини имаш поводи за притеснение, защото тях никога не можеш да замениш. Но ако са просто приятели, то си избрала лоша компания и трябва незабавно да си намериш нова, която те цени.
Собствената ми баба ми се обади в деня, в който взех диплома, да ми честити и да ми каже между другото, че това, което съм завършила изобщо не виждала къде ще го работя и й звучало без никаква перспектива... Какво да ти кажа- преглътни обидата и накажи!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: eb28d227f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Насила хубост не става. Като не ги чувстваш искрени, защо настояваш, че трябва да се срещаш често с тях? Наблегни на другата си компания. А да наказваш, както те е посъветвал № 4 ми се струва дребнаво.
Обаче ми се струва, че проблемът е друг - звучиш ми самотно, иначе нямаше да обръщаш толкова много внимание на такива дребни неща - щеше да се радваш на проекта си в компания и да не ти пука от зложелатели, щеше да купонясваш на рождения си ден до сутринта с приятели и т. н. Според мен личния ти живот е много беден откъм събития и хора. Намери тези хора, които са ти истински приятели и се занимавай основно с тях.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b0c952f39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви за коментарите! Да става въпрос за роднини, затова е толкова объркано положението. Аз не смятам, че с нещо съм заслужила такова поведение, винаги съм се старала да бъдем в добри отношения, никога не съм се забърквала в интриги или нещо подобно. Писна ми все да опитвам и от себе си да давам добро отношение и насреща да получавам това. Имам даже пресен случай от преди няколко дни, имахме събиране по повод и като ги видях ги поздравих, а те се обърнаха да си говорят с други хора, все едно ме няма. Изобщо вече усещам, че започвам да изпитвам негативни емоции към тях, а не исках това да е така. От една страна си падат егоисти и то големи и оттам идва донякъде обяснението, но чак такъв егоист да си, не знам. Аз съм коренно различен човек и не бих си позволила да се отнасям така с някой. Наистина си мисля, че е преднамерено, както каза номер 2. Може би трябва да огранича до минимум контактите с тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 558f5fe9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам чувството, че говориш за мъж с който имаш по-специални отношения:) Ако е така - това му поведение е само защото може да си го позволи, по-скоро защото ти му го позволяваш. Обърни нещата, като се направиш, че не ти пука - отговаряй "О, така ли? " и дотам. Много скоро той ще започне да променя поведението си, просто защото този му номер вече не минава:)
За всеки проблем има решение - трябва само да го потърсиш:)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 81e866580f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм така, но само приятелите ми се държат така с мен. Налагат се над мен, ако са излизали някъде или имаме уговорени излизания все ми казват че съм казал, че няма да излизам, а такова нещо въобще не съм казвал. Като кажа нещо те го обръщат сякаш съм казал нещо съвсем различно и спорят с мен за това.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9505c00348
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Когато нещата стигнат до собствената ти самооценка, няма значение дори дали са ти роднини или не! Игнорирай отрицателните емоции и хора около себе си - нямаш нужда от тях! Един приятел може да ти бъде повече от роднина, например братовчед. Не се подценявай, ти не си виновна за нищо! Контактувай с хора, които те карат да се чувстваш добре! Успех.. ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker