Аз и моите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107732)
 Любов и изневяра (25875)
 Секс и интимност (12668)
 Тинейджърски (21059)
 Семейство (5508)
 Здраве (8577)
 Спорт и красота (4436)
 На работното място (2543)
 Образование (6677)
 В чужбина (1435)
 Наркотици и алкохол (1004)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1577)
 Други (15461)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Аз и моите
преди: 14 години, 13 дни, прочетена 3463 пъти
Здравейте!

Моята история е малко по-различна. Но много бих искала да чуя друго мнение за изход от ситуацията!
Аз съм омъжена, имам дете и проблеми като всеки нормален човек. Извън онези, рутинните, грижите и проблемите ми ги създават хора, които са просто познати, колеги и прочие, люде, нямащи никакво право да се месят в живота и делата ми! Удоволствието, с което плетат интриги и вредят на семейството, на кариерата ми, на връзките ми с хоратаq могат да послужат за основа на роман. Не мога да опиша в кратце всичко, което се случва, но ето някой примери.

Първият е този за любопитството- Въпросите, които си позволява една позната, са нечувани, лични, както е думата "под юргана да се мушне". Като следва приятелска клюка със съответните съмишленици. А основната идея не е просто "очерняне" /защото е невъзможно/, идеята е картинката да се "завърне " при мен.

Втори пример- злоупотреба с времето ми, когато на нея й е удобно, винаги, без изключения.

Трети- критикарство- навсякъде, във всяко отношение -никога, нищо не е достатъчно изпипано при мен, съвет как би било при нея и т.н. до безкрай. Илюстрирано конкретно, бих заела вниманието ви за дълго.

Дотук добре. Казах й какво мисля и се дистанцирах за известно време. Надявах се, че с малко време нещата ще се поизгладят. И сгреших. Следващите срещи обаче ми изясниха картинката кристално. За времето, през което не сме се срещали, за неин късмет, "случайно" се оказва, че е поддържала връзки с хора, за които аз малко или много съм се изказвала негативно. Включително роднини! Моята оценка за тези хора, които са ме съветвали да загърбя любовта си, които ме клеветиха и обиждаха, дори когато съм се раздавала за тях, е оценка, с която съм чиста пред съвестта си. Мога да я повторя и докажа винаги.

Но как продължава историята? В търсене на приятелство от моя страна, започнах да получавам не само словесни удари.Тук няма как да бъда конкретна, защото всеки би могъл да прочете историята. Загубих възможности, които са от голямо значение за бъдещето на човек по принцип. Ако споделя каква длъжност заемаше въпросната позната, ще бъде по-ясно, за съжаление - не мога да го сторя. Опитите за намеса в семейството ми бяха нечувани, от всички фронтове, със всички средства. Искаше се само мъничко глупост от страна на близките ми, за да им проправят път... Метафората за гнилата ябълка, надявам се, не е нужно да използвам. Тези опити продължават и днес. Тук не знам дали да продължа. Защото този път не са насочени към мен, а към детето ми.

Нужно ли е да продължавам? Да анализирам или окачествявам?

Интригата. Краставите магарета. Всичко си е на място.
С изключение на правото на невинността, на най-чистото, на усмихнатите детски очи.
Лесно е да докажеш престъплението, когато оръжието е реално, но кой закон санкционира индиректната агресия и насилие?! Човешкият? Та той липсва генетично у въпросната персона.Тя дори не съзнава, че е в позиция на безсилие. Стигна дотам да се отъждестви с проявленията на божественото... А позициите й в обществото растат...
На мен ми остава истината- "тя винаги е по -страшно оръжие от клеветата"!

Но ако вие се сещате за нещо конкректно като действие, то знайте, че "единственият начин да се позволи възкачването на злото е бездействието на доброто".

Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 дни
hash: dbc64b3057
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! От прочетеното може би не съм разбрала как точно стоят нещата покрай теб. Знай, че навсякъде има интриги и "доброжелатели". Моят съвет е - занапред много презицно избирай хората, на които да се доверяваш. Не е нужно всички да имат поглед върху личното ти пространство, радостите и скърбите на семейството ти. Ако имаш възможност, изолирай хората, които ти причиняват това. Самата аз често съм попадала в разни ситуации, които са били резултат точно на такива долни интриги. Стигнах до извода, че колкото по-малко се знае от хората, толкова по-добре. Имам малко истински приятели, но повярвай ми, напълно са ми достатъчни. Всички останали окачествявам просто като познати или като колеги, с които ме свързава единствено работата и нищо повече. Така се чувствам много по-добре, отколкото всеки да си мисли, че би могъл да ми бъде едва ли не изповедник. Сложи тая позната на мястото й. Ако не зависиш от нея по някакъв начин, действай по-смело. Колкото повече мълчиш, толкова повече ще те тъпчат. Особено щом става дума и за детето ти, предприеми по-смели действия. Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 21 мин.
hash: ad3a694232
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря!
Много съм благодарна,че написахте тези няколко реда за мен! Знам, че в никакъв случай не трябва да губя вярата в хората, а да вървя смело напред. Разбира се, че отстоявам твърдо всичко,за което подробно не мога да напиша. Съжалявам само, че истинските човешки същества се срещат рядко, но затова са и толкова ценени. А който откъсва листицата, така или иначе -не събира хубостта на цветето.

Благодаря!

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: a3d39f55f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти очевидно си интелигентна и образована жена с чиста душевност. За съжаление точно този тип хора се оплитат лесно с интриганти, които обикновено им завиждат. Аз бих те посъветвала да прекратиш контактите си с нея-ако е възможно-без да казваш лоша дума за нея на никого. И друго-ако е успяла да подведе хората от твоя кръг по отношение на теб, то се прави, че нищо не е станало и нищо не знаеш, без да даваш обяснения никому за нищо.Така с течение на времето нещата ще улегнат. Хората не са глупави, авторке, те си съставят собствено мнение независимо от това, кой какво им говори. Аз поне бих постъпила така. Успех (и не му мисли толкова)!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: ad3a694232
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да...Дистанцирането определено помага, когато става въпрос за обикновени сплетни. Но ако прочетете внимателно, аз говоря за конкретни злонамерени действия срещу мен. А срещу дете - агресията под всякаква форма е престъпление. И не мога да се съглася с новозаветния принцип за другата буза, когато едно дете подлага в клас на гласуване омразата към друго дете.

Реакцията на "учителката"не е да заяви, че омразата е лошо нещо, а подтик мразения "да си помисли защо е така"...
За да бъда още по-ясна: Въпросната позната и аз говорим, когато минава трета и първата споделя: "Много е тъпа, не мислиш ли?" Следва втори въпрос, тъй като аз не отговарям.
Мога да посоча безбройни примери, но ще го направя когато и където е небходимо.

Хората от моя кръг не са подведени. С вредите и клеветите се съгласяват хора от друг кръг- "красиви,понеже всичките са сиви".

Благодаря, мнението ви ми е полезно!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 13f112c63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Написаното на места не го разбирам съвсем добре, много е завъртяно, но ти сама си си виновна. Допуснала си го. Затова е най-добре, знам го от личен опит: Само добър ден.
В къщи може да се биете, може да си мислиш че колежката ти е свиня - знай си го сама. Не споделяй нищо, и с най-добрата приятелка, кавмо ли с позната или колежка, защото не знаеш как ще го използва някой ден срещу теб.

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7eb8ead394
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Преживях нещо подобно преди няколко години, по-точно четири. Бях приятелка с майка на съученичка на дъщеря ми. Говорехме си за децата сутрин, на кафе. Приемах я с качествата и недостатъците И.

В последствие се оказа, че тя и съпругът и искат от мен услуга, проект за сграда. Той има печеливш бизнес и беше купил сграда, която трябва да се адаптира за новото предназначение. След като им казах възмжно най-ниската цена, те се обидиха, че въобще им искам пари, за работата, която ще извършим аз и моят екип. Беше дошло време кафето да се плати.

Изля се невероятна помия от страна на майката по мой адрес. Аз не реагирах. Това се яви предизвикателство за нови атаки, този път, насочени към детето. Не се поколеба да настрои децата и майките срещу едно дете в четвърти клас. Никаква съвест, само злоба и завист. Това вече ме разгневи. Срещнах я пред училището и и казах да спре да се занимава с детето ми. Може би тонът ми е бил заплашителен, но това свърши работа.

С времето хората разбраха кой какъв е, но тя нямаше да спре с гадориите, ако не бях реагирала.

Това е. Не зная колко е ясно. Просто реагирай адекватно. Не се затваряй. Говори и с тези, пред които те злепоставя. Има смисъл. Покажи, че не ти трябва да се притесняваш, а тя.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ad3a694232
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зравейте, госпожо!
Благодаря Ви за труда и конкретното мнение!
Бих искала да кажа, че съветът е добър, но в моя случай не свърши работа. Разбира се, че поставих въпроса ребром. Но неизтощима е изобретателността на престъпниците..."Те били деца, какво толкова било станало?"... На удар с юмрук по главата се отговаря с твърдение на "учителката", че нищо не било станало, то другото дете "без да иска"...
Мога да изброя всекидневните случки в училище, на улицата...не спират и не спират. Дори детето се научи да се усмихва на поредната клопка. А е толкова малко, за да прозира нещата от живота. И да му се отнема ...
Въпросната не би спряла. Проблемът наистина е много голям. Става въпрос и за по-сложни неща. Има го и този момент с услугата. Предполагам, знаете за какво иде реч в "Антигона". А тези, които разбират, реагират точно според финала на творбата.
Мога да ви кажа, че този индивид, който ми причинява неизразими неща, не подлежи на описание и обяснение. Не става въпрос за "учителката". Тя е просто поредната маша. Този индивид е от хората, които не смятат, че в живота за каквото и да било е нужно да се потрудиш. Всичко било даденост. От службичка на службичка, с гордост чрез тати. Това, което "умеела", било психологията и общуването с хората. И ако в началото ставаше въпрос за противопоставяне на характери, за отклоняване на вниманието на хората от нейните дела, за целта превръщайки ме в жертва на всеобща омраза, то днес става въпрос за много повече.
Не мога да не се съглася, че трябва да се говори и съм благодарна за съвета ви!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker