Хванах баща ми , че си има приятелка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Хванах баща ми , че си има приятелка
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4153 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години, когато бях на 12 години почина майка ми, а когато бях на 14 почина и брат ми следователно останахме аз и баща ми. След смъртта на брат ми се преместихме в друг апартамент, който стана наистина много добре, общо взето започнахме нов живот, леля ми също е до мен и бих казала, че ми е като втора майка. През тези 2 години всичко вървеше добре, мога да кажа, че намерих истински приятели, който са до мен, задоволена съм материално. Майка ми като малка ми е повтаряла, че ако умре някой ден и баща ми си доведе друга жена да не я наричам мамо. Преди няколко месеца с най-добрата ми приятелна се прибирахме от училище когато съвсем случайно видях нашата кола и отидох до нея, звъннах нд баща ми и го попитах къде е като нарочно не му казах че съм до колата сякаш подозирах, че е при някоя жена. Той ми каза, че в момента отива към вилата ни, в този момент аз се убедих в свойте съмения и му казах, че седя до колата и той не знаеше какво да ми каже затвори ми, ни ми вдигаше телефона чувствах се предадена, излъгана и сама, вечерта във нас имаше скандал, защото не искам той да има друга жена знам, че някои от вас ще ме попитат няма ли право и той да е щастлив, но знам че майка ми не би искала той да има приятелка. Просто се опитах да спазя неината воля. Във нас редовно имаше скандали и то доста големи на няколко пъти се изнесох, той също нищо не беше същото нямаше го спокойсвието и мира във къщата, обиждахме се, викахме си и така, след няколко месеца отново разбрах, че се среща с тази жена и отново скандал от неина страна дори имаше заплахи спрямо мен, но след тях бащами наистина спря да се чува с нея... Каза ми че му трябва жена до него в един момент се съгласих, защото не искам да го загубя как мислите добре ли постъпих?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3e84175748
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ти има право ако иска и да се ожени. Ти просто не наричай новата му жена/приятелка "мамо" и ще спазиш волята на майка си. Принципно дори и в Библията пише за жена, чийто мъж почине, че е разрешено да се омъжи наново. Същото важи и за мъжа. А ти очевидно искаш баща ти да е запазена територия за теб - все пак сте семейство, но какво да се прави... Лично аз мисля, че си постъпила добре като си се примирила. Няма смисъл да си разваляте отношенията.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3410974766
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че си постъпила добре! Точно така - баща ти има право да бъде щастлив. Освен това, майка ти е казала да не наричаш евентуалната жена "майка", а не нещо друго. Баща ти може да е крил от теб, защото е имал притеснения за това как ще реагираш, може би е чакал удобен момент...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 32df3dd67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Добре си постъпила, че си се съгласила. Никой не те кара насила да наричаш някого "мамо"- тази дума се изрича само, ако наистина я чувстваш и разбираш значението и. И баща ти не очаква да приемеш тази жена (или друга) веднага, затова не те е запознал с нея доброволно и я е пазел в тайна от теб- за да не те нарани и да не ревнуваш от нея. Страх те е, че ще загубиш и него... има разлика между любовта между мъж и жена и баща и дете- ако баща ти е мъж на място ще се постарае никога да не загуби втората връзка, каквото и да става. Мисля, че те лъже, че няма жена до него, и не иска да разбираш именно защото е мъж на място. Първо, защото ако не е сериозна връзка не вижда смисъл ти да знаеш за нея и да се притесняваш за нищо. Второ, ако е сериозна и има планове с нея, иска да се убеди напълно в това, да планира нещата и тогава да ви запознае. И в двата случая ти си на първо място в плановете му, не се тревожи. За колко случаи съм чувала, в които мъжът си води любовницата вкъщи. Женени мъже- жените и децата им са си вкъщи и ги виждат...
Ти си на 16- предполагам баща ти е млад, не може да очакваш от него да живее като монах и трябва да го разбереш. Ако майка ти го е обичала, значи е искала той да бъде щастлив. Помисли върху това и успех:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 190908f7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Направо ти се чудя как е възможно да се бъркаш в личния живот на баща си до такава степен. Разбирам, че не ти е леко. Която и да доведе никоя не може да замести майка ти. Но сега какво да прави човека да стои сам като кукувица ли.... и до кога така.... Ето минали са 2 години, това си е голяма психическа травма ако родителите ти са се обичали и са живяли добре. Но времето лекува.... Човека е срещнал жена с която иска да е близък, да има по-дълбоки отношения. Нали не очакваш да прекара целия си живот в самота. Нормално е да се запознае с някоя и да иска да е с нея. Ти какви изисквания имаш към него-да стои вечно сам и нещастен ли? Няма ли право да бъде щастлив. Какво толкова ти пречи това? Че не е цялото внимание само за теб ли?
Разбира се, че има нужда от жена, ами млад човек е в края на краищата. Пък и да е по-възрастен какво лошо има в това.
Понякога децата сте големи егоисти.

Ето например свекър ми след като почина съпругата му на 43г. внезапно от инсулт докато си е спяла(това беше година преди да се оженим с мъжа ми), след някоя друга година си намери друга жена и се ожени за нея. Неговите деца-мъжа ми и брат му никога не са му се сърдели или търсели сметка защо се е оженил. Ами така е намерил за добре, така е направил и толкоз.
Минаха се няколко години и тая жена почина (от тумор на матката;отстраниха го но имаше разсейки и не можаха да я спасят). И така и тая му жена си отиде.
След още няколко години свекъра се запозна с друга жена и се ожени за нея-третата ми настояща свекърва. Живеят си добре и се разбират....
Като ме срещне някоя комшийка ми вика, че много се бил женил. А пък други ми казват "Не му се сърдете на човека, че се е оженил. Лесно ли му е на човек все да седи сам "... ей такива работи.


Но пак ще кажа, че никой от двамата му сина не му се е сърдел или държал сметка защо се среща с жени или защо се е оженил. Спомням си, че когато се събраха с втората свекър ми каза, ... "Искам да приемете моя избор, да уважавате тая жена и не искам да има напрежение помежду ви". Мъжа ми винаги е изразявал уважение към жените му. А пък третата е много свястна и разбрана жена. Помагала ми е за децата и те си я обичат като своя баба. Малкото друга баба не знае, а голямото знае и втората, но беше малък тогава.
Дори и аз понякога му се очудвам на мъжа ми как няма малко ревност, но няма, така е. Той ми казва:"Аз се радвам, че баща ми си има другар в живота и не е сам. "Ето това е реалния отговор.... толкова е естествено да искаш да имаш човек до себе си.... естествено като дишането.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c1364098ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чудесно си постъпила.... като егоистка... Браво!

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48d7cf2eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти е казала да не наричаш приятелката на баща си МАМО, а не да му очерниш света.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a5bf8040e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мисля че не си разбрала добре майка си. От това което прочетох по-скоро си мисля, че тя не е искала да я забравиш или заместиш с друга, а не баща ти никога повече да не се вижда с жени. Знам че ти изглежда като обида за паметта и, но мисля че трябва да се запиташ-би ли искала тя с баща ти да сте скарани и той да е завинаги нещастен и покрусен от загубата?
Поговорете като големи хора и стигнете до компромис, така че и той да е щастлив, и да почитате паметта на майка ти.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0d8e5ef4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е ти какво искаш... разбира се че ще си намери приятелка... и той е човек, не му се стои сам, има си и нуждички... разбери го!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cec898ab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Постъпваш неправилно и инфантилно. Нямаш никакво право да се намесваш в личния живот на баща си. Абсолютно всеки човек има право на лично пространство, връзка, приятели. В случая не мисля че спазваш волята на майка ти. Ако е така обаче и майка ти не е постъпила адекватно приживе. Мъртвите са си си мъртви, живите-живи. В случая баща ти би трябвало да защити правото си на любов и необходимостта от връзка с жена и да те убеди в това. Естествено, че новата жена няма да замести майка ти. Изобщо не става дума за това. А ти се опитай да не бъдеш егоист и се постави на мястото на баща си и си помисли как би постъпила. Отношенията с баща ти трябва да бъдат съхранени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a679acf522
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Добре си постъпила, като си се съгласила. В крайна сметка наистина и баща ти има право да бъде щастлив отново. Нормално е да се нуждае от жена до себе си. Ти никога няма да имаш втора майка в лицето на приятелката на баща си. Майката е само една и независимо дали е жива или мъртва тя ти е дала живот и си остава твоя майка завинаги. Но баща ти е в правото си да има човек до себе си, който да му бъде опора. Ти също си до него, но все пак човек има нужда и от партньор в един момент. Дай му възможност да живее нормално, позволи му да бъде щастлив, колкото и да ти е трудно да го направиш. Ти ще изпълниш волята на майка си, като не приемаш втората жена за своя майка каквато така или иначе никога няма да ти бъде, но и баща ти е човек. Дай му шанс.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bdf193ce1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако не разбереш неговата нужда от жена до себе си, ще го загубиш! Майка няма да имаш, но може скоро след някой детински скандал от твоя страна, да останеш и без баща!
Може и да не разбираш, че нямаш никакво право да изискваш от баща си нещо, но ще го разбереш, когато изгубиш и баща си!
Ако си мислиш, че баща ти ще те гледа като бебе цял живот, сбъркала си! Германците си оставят децата да се оправят сами на 18 години!
Дали ще имаш баща - от теб зависи!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c3b6051ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Както и ти, така и баща ти има право на личен живот. А и вече си достатъчно голяма, че да осъзнаваш какво става. Освен това, доколкото разбирам от написаното от теб майка ти ти е казала ако един ден баща ти има пряителка да не я наричаш "мамо", но не е казала да му пречиш да има приятелка...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bab52b083c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Явно доста си объркана, аз също смятам, че не е трябвало да реагираш остро, но също така смятам, че тук много хора те критикуват изключително крайно, та ти си съвсем малка още и няма как да разбираш всичко което става. Опитай да се посъветваш с някого лично аз бих ти предложил психолог. Живота е сложен трудно ми е да ти го обясня. Моята история например е, че когато станах на 25г. баща ми ми каза че не съм от него и дори не дойде на сватбата ми няколко години по-късно. Дали е така или не нямам представа, но когато получи инсулт аз бях този който му бършеше оаканото дупе в болницата.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6e19a9d07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Най-логичното е да го накажеш без излизане 1 месец и да му спреш джобните... Не, ти не можеш да направиш подобно нещо с него! Тогава ти остава да се примириш, че хората имат личен живот и същият не е твоя собственост. Правилно са ти написали - не я наричай "мамо" и си изпълнила дълга си на добра дъщеря! Ти не си жена му, а дъщеря му и като такава само това можеш и имаш право да направиш при такава ситуация. Останалото са капризи и опити за обсебване на другия, които трябва да преодолееш, ако възнамеряваш някога да излезеш от пубертета и да имаш щастлив живот с любим до себе си. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0ac2d9428d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката: Наистина повечето от вас ме нападнахте, нали казах, че вече съм приела.. да егоист съм, като не искам да има жена до него, но щом всичко ще се оправи ника си намери, но някоя която няма да ме заплашва по телефона

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 79da4b32c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке, щом 15 различни и по-опитни от теб хора те съветват на практика едно и също нещо, как мислиш, дали не са прави? За първи път виждам толкова много смислени и адекватни мнения по някоя тема, че и толкова единодушни. Бъди разумна, послушай хората, ще видиш, че няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 876bf68152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Виж, мила никой не казва, че трябва да обичаш тази жена и да е наричаш "мамо", но просто не трябва да си такъв егоист и да лишаваш баща си от щастие. Помисли си, че след като е загубил майка ти сигурно е много самотен, а и един ден ти ще порастнеш и ще си отидеш и тогава той ще е съвсем сам. Не би ли искала да знаеш, че има някой който го обича и ще се погрижи за него при нужда? Защото баща ти сега сигурно е млади и силен, но годините минават и един ден ще е на 70 и ще е адски тъжен и самотен. Предполагам, че го обичаш и би искала да е щастлив, за това не бъди егоист и му дай шанс да намери любовта отново. Повярвай ми, никой никога няа да замести майка ти баща ти никога няма да я забрави, нито брат ти, но животът е за живите и е редно да го изживеем максимално добре. Така, че направи го заради баща си, не заради нея, той има нужда от това, да има човек до себе си.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 19c3d87870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Това че баща ти си има приятелка, е напълно нормално и не значи че е спрял да обича починалата ти майка. Опитай се да го разбереш, а не да го съдиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker