Проблем с брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с брат ми
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 1455 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет защото не знам какво да правя.
Всичко започна преди 2 години, когато брат ми срещна настоящата си приятелка. Завърши висше образование и му предложиха да работи в чужбина, но той отказа. Аз не знаех защо, при положение че такава оферта изпада един път в живота. Оказа се че се е отказал заради жена. Не искаше да ме запознава с нея, не знам защо. Един ден дойде да ми поиска пари на заем ( доста голяма сума ) и му казах, че ще му дам само ако ме запознае с нея.
Запознахме се и се оказа че е разведена с малко детенце (под 10 години) за това я е криел, за да не реагирам остро. Не ме разбирайте погрешно, на на света сме си само двамата, без родители и много се притеснявам за него.
Още по притеснена съм след като я опознах. Изглеждаше точна жена в началото, но с времето започнах да я намразвам много. Споделям това с вас, защото сега отново ми иска много голяма услуга, а не съм сигурен че трябва да я направя заради нея.
Както казах всичко беше наред, дори я харесвах, защото говореше като мъдър напатил се човек, докато не започнах да я хващам в отвратителни постъпки и лъжи.
Със съпруга и се разделили по взаимно съгласие по нейни думи, но се случи така, че бях там, когато дойде да вземе детето за Уикенда и останах потресена. Държеше се с него ужасно пренебрежително и той само кимаше с глава все едно беше послушно кученце. После я подпитах пак и изкара версията че не можела да го трае за това и писнало и решила да му даде шанс да бъде щастлив с друга. На такова изказване ми стана неудобно че го чувам. След седмица се бяха скарали и брат ми дойде да спи в къщи, защото беше много ядосан, тогава му се развърза езика и ми каза много неща, които на него не му правеха впечатление но на мен ДА.
Като се е запознала с него е имала друг "приятел" с който е ходила няколко месеца и според нейни думи не било нищо сериозно. Всъщност ми каза той, че едва ли не този бил одушник за нея, защото преди този имала друг, заради който много страдала, но той не се държал достойно с нея и не можел да бъде отговорен.
Като всичко това ми го казва съвсем монотонно без да вижда какво ме притеснява или какво значи това.
Аз също няма да коментирам, защото искам съвет, а не да разсъждавам. Та се били скарали защото той се прибрал от работа и я заварил пред компютъра да си чати в някакъв сайт. Каза че не било нищо особено, но се ядосал че тя не му е казала, на което аз наистина подивях. Не разбирам как 28 годишен мъж, може да е толкова сляп. Не стига че тя се премести скоро да живее в тях с детето, не пипа нищо там, ами и да влиза по чатове е направо отвратително за 26 годишна пикла.
Омотала го е много на истории, най-голямата жертва е, а той е щастлив и радостен че е силния човек, който помага, само че се съмнявам че е такава жертва, независимо че вади много състрадателен вид, ами е поредната лисица.
На скоро се върнахме от почивка на морето и вече съм сигурна че се нуждая от съвет. Бяхме аз, съпруга ми, детето ни брат ми, приятелката му и детето и.
Първото което ми направи впечатление беше, че детето и е много разглезено и прави много бели. Тя е абсолютно неадекватна относно неговото поведение. Кара му се за нищо, а когато е нужно да му обясни нещо или да му се скара не го прави. Детето и постоянно питаше за баба си и дядо си и разбрах защо! Проблемът е, че това дете е възпитавано и гледано предимно от тях, а не от собствената му майка, която винаги е много заета, ангажирана и в затруднение, поне за хората, а докато бяхме там 1 седмици, спеше до обяд и мързелуваше, докато брат ми водеше детето и с нас на плажа.
Капака дойде, когато направи нещо ужасно според мен последния ден. Каза че е хубаво да се прибере, защото още преди да замине баща и бил много зле и и било чудно как е. Аз не повярвах на чутото и я попитах как така и тя ми отговори, че няколко дена преди да заминем, баща и е получил хипертонична криза. Питах я дали е звъняла да разбере как е, а тя ми отговори че щом майка и не и се е обадила, значи всичко било наред и не било нужно да звъни.
Аз вдигнах кръвно и се разтреперих, мъжа ми гледаше странно и невярващо, а брат ми изобщо не се впечатли, сякаш чутото е съвсем нормално.
От тогава нямам покой и всичко това ми се върти в главата постоянно. Да, от видяното тя се държи добре с брат ми, сякаш си личи че го обича, не мога да си кривя душата, но всичко останало ми дойде в повече. Както казах, брат ми ме помоли отново за пари, този път още повече, да правел ремонт, защото тя искала и много се чудя дали да му дам и изобщо какво да правя. Моето мнение е, че тя e ужасен човек, който не може да обича детето си, родителите си, камо ли някой друг и го е доказала това със връзките си. Въпроса е, дали ако обича брат ми може това да и повлияе положително и да се промени в положителна насока?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 288e520065
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тази женя не е за брат ти, но ти не се меси, защото ще те намрази. Ако съм на те бих му казала, какво мисля относно връзката му с тази жена и бих била страничен наблюдател. Кажи му, че го обичаш, но тъй като виждаш доста нередно неща не искаш да се месиш. А той като е голям мъж и ае захваща с жена с дете да намери пари за нуждите им.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: deae7012c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм на мнение, че трябва да си счупи главата за да разбере за какво става на въпрос. Тази е една от многото, които всеки ден виждам на улицата, мислеща се за велика, силна и морална, но истината е че не се сещам за подхояща дума, която да я опише в истинската и светлина.
Аман от консуматори и на въпроса ти дали може да се промени, отговорът е поущрително НЕ. Тя до сега щом е карала така, няма начин заради някой да се промени. Тя не възприема хората до нея като личност, а ги приема тако хора, които трябва да и запълват скуката и другите изисквания. Такива бол, дано му дойде навреме акъла.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 014484cf8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   мда, неприятно, понякога отстрани нещата изглеждат различно. може пък той да се чувства щастлив с нея и да му харесва да се грижи за нея и детето й. както и да е, ти нищо не можеш да направиш. ако започнеш да говориш лошо за нея, той съвсем ще се отдръпне.
заем лично аз не бих дала при такива обстоятелства, и то за 2-ри път. бих измислила нещо, че съм финансово притеснена, че ми трябват за нещо и не бих дала. не разбрах чий е апартаментът, който ще се ремонтира, но е възможно тя да пробва докъде са възможностите на брат ти и да иска все повече. остави ги да се оправят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker