Искам баща ми да умре! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам баща ми да умре!
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 7057 пъти
Може би много хора ще ме осъдят за това мое желание, но те не знаят на какво сме подложени аз, сестра ми и майка ми.

Ще започна с това, че той е алкохолик. Още от деца търпим скандалите, крясъците и агресията му. От както пораснахме обаче, вместо да се успокои - той стана още по зле. Всяка вечер е пиян, и се дразни за най-малкото. Започва се още от вратата защо например ключа не бил изваден. Заради един ключ един ден се стигна до там, че наби майка ми, а аз щях да се хвърля през терасата за да го спра. Ако се опитам да защитя майка се нахвърля върху мен, скубе ме, хваща ме за лицето, тресе ми главата, посяга ми, блъска ме, а съм на 24!

Да не говорим, че на всяка втора крачка ни псува, обижда и унижава по-най долния начин. И това е всяка вечер! Спокойствието настъпва едва когато заспи... ако заспи... Сега ще кажете ами да се разведе майка ти или да го напусне. Ами да, ама не може, защото заради него (понеже той работи само за ракия и уж големия мъж взима заплата като строител 300 лв) се принуди да тегли кредити за да покриваме сметки, и нуждите на семейството. Така е затънала, че цялата и заплата отива по кредита.

Няма как да се изнесем на квартира, защото градът ни е ужасно малък и няма никаква работа, а ме е страх да ги оставя и да отида да работя някъде. Не зная какво да правя :( Това е непоносимо!

Писна ми да гледам всяка вечер майка си разплакана, а аз да треперя че докато спим може да ни убие, защото така ни заплашва... Това баща ли е? Това съпруг ли е??? Това живот ли е? Какво да правя? Как да се отървем от него? Мразя го!!! МРАЗЯ ГО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 339dc24e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това наистина е ужасно срещал съм такива хора.. има начини може да потърсите помощ за домашно насилие.. знам той е адски агресивен, но с този проблем само може да му отвърнете по същия начин.. потърсете помощ от някоя институция макари да не вярвям че в българия мн ще ви помогнат.. и колкото и ужасно да изглежда вземете си оръжия за защитаване при тази ситуация някой път може да се излезе извън контрол.. пиян агресивен строител е най-лошата комбинация.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0e7d9b971f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се, че да го убиеш не е решението? !? !
Викни полици и ще го затворят за време. Може би съветът ми ке е толкова от полза, съмнява ме да не си се досетила.. И няма как да пропусна факта, че за годините ти пишеш доста неграмотно...

без лоши чувства
The Sarcastic One

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 60da7edb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От Авторката:

До номер 1: Обаждали сме се. Идват, задържат го, но след като го пуснат е още по-зле! Изнасяли сме се, но той ни намира и тогава става страшно - публичен панаир. Имам приятел, но не смея да го поканя в нас, защото ме е срам от баща ми.

Номер 2, пиши ти след побой и ще те видим колко ще си грамотен, в такъв момент изобщо не ми е до запетаи и правопис! Исках само да излея мъката си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: efc4ad5581
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 24 години, голяма зряла жена... би трябвало от отдавна да живееш и издържаш сама, поне вземи сестра ти с теб, майка ти като не иска да се изнася... какво има толкова да се мисли? ! Цял живот ли смяташ да го търпиш, едва ли съветите, които ти дадем ще ти променят ситуацията, освен ако ти самата не искаш да направиш нещо! Вместо да пишеше тук можеше да си събереш багажа и да си тръгнеш.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6f0d5e74f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   прочети -Да простя ли на баща ми-и сама ще видиш, как моята и твоята история са почти еднакви, само дето аз намерих решението да се измъкна с цената на много болка и усилия.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 60da7edb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На думи всичко е лесно, но на практика не е! Градът ни е ужасно малък, няма работа никаква. А дори да се изнесем той ще ни намери. Ако идем в друг град трябва да мизерстваме, няма да има нито къде да живеем, нито се знае кога ще си намерим работа. Зная, че положението ни е много кофти, но на този етап няма какво да се направи. Исках да споделя мъката си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 60da7edb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 5: Аз никога не бих му простила! Никога няма да забравя и преглътна преживяното! Не мога!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cc84e152ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравеи авторке, същтата история са баба ми и дядо ми (на баща ми и чичо ми радителите). Баща ми станал военен и се е махнал от там, а там седи чичо ми на 41 е сега. Не искал да остави майка си сама, а тя пък стои до него защото сега иам деца и им помага, чичо ми има бизнас. Но не се е махнал направи ремонт на къщата, да знаеш как ми излиза тази жертва, децата са малки и търпят кавги, боеве цял живот. Махайте се надалече да не знае къде отивате, кретида ще то върнете, небъдете мазохисти цял живот. ИЗБЯГАЙТЕ ОТ ВИДЯНОТО НЕЩАТАТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ ЩЕ Е ТАКА ДОКРАЯ НА ЖИВОТА МУ! БЯГАЙТЕ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТЕ ИЗОБЩО.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b3fa20c4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ние бяхме в подобно положение. Молих се на Господ да не ни убие. Той почина преди 3 години и сега сме спокойни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   И все пак защо пожелаваш смъртта на баща си? С какво право го правиш това? Въобще ти имаш ли малко уважение към този човек.

Не знам за теб, но на мен баща ми не ме удрял никога през живота си. Каквото и да ми направи аз не бих му се разсърдила. Всякакви ги има да, но ти защо говориш така? Никой не заслужава детето му да го проклина по този жесток начин.


Йоана

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 40169e68c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Милата, това е моя живот. Потърси работа в чужбина и след това със средствата помогни на близките си. Мислех, че само аз съм имала такава съдба. Цяло лято хората търсеха камериерки на Сл. Бряг, защо не отиде. Само не отивай при някой мъж за да се махнеш от вкъщи има опастност да е като баща ти. Късмет ти е нужен, желая ти го.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 60da7edb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11: Работих на морето, но след поредния побой над майка ми се прибрах защото може би щеше да я убие следващия път. Така като съм си в нас поне не напада само нея...

От Авторката

До 10: А той с какво право ме нарича по най-обидния начин и ме унижава??? С какво право ме блъска в стената? С какво право ме скубе, рита и бие? С какво право провали детството ни, живота ни? С какво право бие жена си и децата си??? НЕ, НЯМАМ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ! Загуби го преди много години! Знам, че не е хубаво, но го искам, защото иначе няма спасение!
Когато изпаднеш в моето положение тогава ще ме разбереш. Мога само да ти завиждам и да ти кажа да се радваш, че имаш истински баща, а не звяр!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0082dcb15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   до номер 10,
Можеш ли да наречеш баща човек, който ти прилага такова психическо и физическо насилие? Плюс това за мен баща е не този, свършил работата, а този, който е отгледаш и е поемал всичките си отговорности. Сигурна съм, че на теб един шамар да ти плесне няма да му говориш, айде моля ти се... До авторката: Извинявам се много наистина :)
The Sarcastic One

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d1d4dd5ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Йоана (хубаво че бащати е свестен човек) но представи си че е алкохолик и всяка вечер търпиш пиянските му истории, обиди, побоища, едно добро дело не е направил, трябва да го търпиш и храниш на всичко отгоре... за какво уважение става дума? ! Ти ще се чувстваш ли уважавана? ! А той уважава ли те, впредвид това психическо и физическо насилие? ! .... Уважението трябва да е взаимно!!!
Той с какво право ми съсипва живота? !

А авторката вземи се изнеси, първоначално само ти, в по голям град намери си работа и жилище, после вземи и сестра си и майка си... баща ти няма как да ви намери... и го оставяй да си се удави в алкохола и да си умре сам!
Друг вариянт е на всеки опит за бой, да викаш приятеля си, да му намества нервите, да видиш как ще се укроти. Лесно му е на него да посяга на по слабите...

И действай, не търпи всичко това!! :)


Незнаеш какви нерви ме избиха от спомените, въпреки че твоята ситуация е далеч по зле от моята!! :D

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   И все пак нямаш правото да пожелаваш смъртта на баща си.
№13 казала съм, че не ме е удрял никога поне до сега, но той не е такъв. Може би, защото като малък с него са се държали добре и той за това... пък и аз съм единствено дете. Той няма племенници и аз нямам братовчеди от негова страна иначе той има брат една или две години им е разликата, ама демек вуйчо ми де е монах и деца няма. С майка ми са разведени тя живее в друг град (ама ни звъни всеки ден де) и може би за това гледа е добър към мен знам ли каква е причината. И с баба и дядо (родителите му) рядко се вижда а бе не знам.

Да не е правилно, че те е удрял и т. н ама и ти не трябва да му пожелаваш смъртта, ако не е бил той ти щеше ли да си на този свят. Предполагам, че има психически проблеми или е нещо свързано с работата му например не му плащат заслуженото и след това си го изкарва на вас, което знам не е правилното решение, но всеки разсъждава различно.

Все пак не ми се хаби да ми обясняваш колко лош човек е баща ти. След като си на 24 години можеш да се изнесеш щом не го търпиш. Потърси вината в себе си сигурна ли си, че той като ти каже нещо ти или сестра ти не му отговаряте. Например той ти казва да му оправиш леглото за да спи и ти, ако му отвърнеш с такъв израз "Няма пък ти ръце нямаш ли? " ами и аз да съм и аз ще те ударя. Напълно ли си сигурна, че вие си стойте просто ей така и не го предизвиквате по някакъв начин. Не обвинявай само него то така е най-лесно.




Йоана...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 214b4e9ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Йоанче, по-добре спри да коментираш в тази тема. Много си малка, има неща, които не разбираш докрай и изказвания като твоето могат само да причинят много болка.

Към авторката:

Два са анчините да се справиш, мила. Незачитане на властта му, което означава да си кажеш, че не ти пука за страха ти от него и е вид опълчване. И второ - бягство.
бягството явно е невъзможно, въпреки че едва ли е така.
Опълчване!
Прочети историята: "Мисля, че баща ми съсипа целия ми живот" и виж какво може да се случи. Там жената е на 40години.

Опълчи му се!
Няма да ви убие, докато спите. Това са хора, които са страхливи по душа.

Някога моят дядо е издевателствал над баба ми. Не4щата са станали критични, когато си е хванал любовница. Тя му потърсила сметка, а той започнал да я бие. Тогава съм била бебе, а майка ми тъкмо ме е успала и чула крясъците долу. Слязла и видяла как баща й бие майка й, казваше ми, че гърбът на баба бил целия в синини след това. Бил я блъскал в леглото. Тогава майка ми хванала някакво желязо от двора и започнала да удря къде свари и с колкото сила има. Той избягал по гащи, посред нощ и отишъл при любовницата си.

След време баба го прибрала пак, но той вече бил много кротък - нито псувни, нито заплахи. както и да е - след още една година, баба ми взела окончателното решение за развод, а майка ми й оказала безрезервна подкрепа.

Не казвам, че трябва да хо пребиеш. Но следващият път, когато се развика, викни и ти. Покажи му, че не се страхуваш. Ако те удари - върни. Лошото е, че е мъж и има по-голяма физическа сила, а като е пиян и не разсъждава много, много и може да те нарани.

Не знам, мила - набори сме с теб, но аз живея отделно от нашите вече 5 години. Ако трябва говори с майка ти. Обсъдете възможността да отидете някъде при роднини, или при твоя приятелка. Хвани се на работа. Малко по малко ще се оправите.

Успех

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   №17 от къде знаеш на колко години съм?
Напротив наясно съм какво означава побой над деца. Всъщност не защитавам баща и но не търся вината само в него. Тя може ли да си зададе един въпрос само: "А аз с какво заслужих това? " и пак не ми се хаби нито ти нито авторката да ми обяснявате колко свястно момиче е тя. Щом не търси вината в нея самата си личи. Както и да е само ми е любопитно от къде знаеш колко годишна съм?



Йоана

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 214b4e9ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   От начина, по който гледаш на нещата в света. При всички положения си все още в училище, някъде най-вероятно не повече от 9 клас.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И ся си представи да съм за 10-ти клас. ;ддд Има деца, който разсъждават като възрастни, но има и възрастни, който носят акъл на малки деца, така че по това нищо не си личи.




Йоана...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0c26444dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Йоанна, мила ти все още не си от децата, , които разсъждават като възрастни''. Не може да знаеш всичко без да си го изпитала, по-добре замълчи!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0c26444dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторке, не мога да ти помогна, но мога да те успокоя с това че и аз съм пожелавала смъртта на баща си и за щастие майка ми се оказа най-силната жена на света(за мен) и се раздели с него. Преживяла съм същите неща и в лицето на баща си, му заявих, че ако пак се осмели да се върне, ще се обеся.
И на твоята улица ще изгрее слънце!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 214b4e9ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Наистина, Йо, не си от тези деца :) Не го казваме с упрек или нещо такова. Просто не разбираш.

В семейството има едни много тънки психологически връзки. То е изградено от личности с отделен характер. Понякога тези връзки стават канали за изпиване на енергия. Емоционалният шок, който може да се преживее при подобна атака от страна на родител, може да подтикне човек дори към самоубийство.
Да потърси вината в себе си - НЕ! Точно това НЕ трябва да прави. Защото виновни няма. Търсейки вината в себе си, жертва на домашно насилие, започва да изпада в депресия и всичко, което получава (физически, психически тормоз и т. н. ) започва да възприема като заслужено.

Коментирай други теми, наистина.. не го казвам с лошо

от 17

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   №21 знам и нямах това предвид както и да е може да не съм 9-ти клас, а 11 или 12 знаеш ли пък? Може да съм и по-малка като да кажем 7-8 клас за това и ти не ме занимавай.



Йоана...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9f1b035976
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Йоана, никой няма право да удря когото и да било, било то и детето, съпругата или родителите си. Ако ще да му отговарят, да го обиждат- физическа саморазправа и то с по-слаб от теб човек е излишна. А въпросът "С какво заслужих това" си го задават всички жертви и работата на психолозите започва именно от там- този въпрос да бъде изтрит от съзнанието и да се изясни, че при физическо нараняване жертвата никога не е виновна. Ролята на бащата и мъжът е да бъде силен и закрилящ, не да използва силата си срещу по-слабите му деца и жена.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a78942c35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   авторке, как предполагаш, че може да ти се помогне, като на всички съвети обясняваш как това е невъзможно. ами тогава стой и се надявай баща ти да умре. това все някога ще се случи, но няма никаква гаранция да е скоро.
с майка ти явно не искате да рискувате, свикнали сте с ролята на жертви и освен да търпите, друго не се сещате. съжалявам, ако звуча грубо, но тогава защо пишеш?
не си ли чувала по телевизията за защитени жилища за хора, претърпели насилие, докато си стъпят на краката? за ограничителна заповед от съда? за горещ телефон, на който да ви дадат съвет?
ако те интересува, пиши.

Йоанче, наистина не помагаш на авторката. sorry, душице, но общите приказки и добрите пожелания не винаги вършат работа.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Ок де разбрах вече какво повтаряте не видяхте ли, че вече не пиша какво искате от мен пък и вие?



Йоана...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 78dc04773d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Йоана, аз пък съм те виждала в други теми и много добре знам на колко години си. Само едно ще ти кажа: престани да бъдеш на всяка манджа мерудия и да коментираш там, където не разбираш. Ходи си гледай уроците, има време да мислиш като възрастен - и това е като СТАНЕШ възрастен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 78dc04773d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Номер 19, къде я прати чак в девети клас пък ти? На 13 годинки кой клас си - 6 или 7?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 57e33921e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   от 17 (и 19)

Най-много девети казах. и мен ме дразни, че е ня всяка манджа мерудия, но определено в тази тема нямаше как да подмина това, че се набърква.

до 29

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8f08d328e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Може би ще засегна едно от големите табута на нашето прекрасно общество, но подобни насилници, упражняват често след побоите и сексуален тормоз.
Дали към пребитата си съпруга, дали към станалата вече жена дъщеря, дали към хилавкия син, който са отледали. Знам адски много подобни случаи. От срам децата търпят безобразни неща вкъщи.

Затова. Първо БРАВО на авторката, че е решила да сподели. За това се изисква смелост, дори под шапката на анонимността.
Жертвите на домашно насилие по-често премълчават.

Най-голямата грешка е да приемеш това за нормално и да не потърсиш закрила, само защото дължиш уважение на родителя си.

Не искам да те плаша, но много често пораснали вече дъщери, с оформено женско тяло, стават сексуален обект за своите бащи. Те или започват да ги нараняват (удрят, обиждат и т. н. ) за да се преборят със себе си и надигналите се желания. Или прибягват до осъществяване на сексуален контакт, особено е възможно това да се случи в нетрезво състояние.

искам няколко пъти да прочетеш следващото:

Ти не си жертва. Ти си личност, гражданин с права и задължения. Ти си човешко същество, което има законното право да живее и да се развива. Насилието е наказуемо. Насилието е престъпление. Ти не си виновна с нищо, нито майка ти. Ти имаш правото да изискаш от властите, от роднини, от приятели съдействие, за да се измъкнеш от средата, в която живееш в постоянна заплаха от побой, изнасилване и смърт.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0a331525d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Последно коментирам към №28 не не знаеш на колко години съм поради факта, че не всички коментари с псевдонима "Йоана" са писани от мен. Не съм длъжна да си казвам годините. Просто казвам, какво мисля аз, а вие нито ме познавате нито нищо за да изразявате впечатленията си за мен. Това, което съм в сайта не означава, че съм и в реалността. Най-гадното е когато не сте съгласни с някого и започвате да му пишете хиляди обиди и не знам си какво. Не можем всички да мислим еднакво. Не мисля, че вие сте в положение да ми казвате къде и какво да коментирам. Не не съм на 13 години защо проблем ли имаш с това? А и да съм не беше нужно да го казваш. Ето доволна ли си разбра, че си се объркала. Не се бъркам, а просто казвам какво мисля дали сте съгласни с мен не ви питам. Не ми четете коментарите като мислите, че разсъжденията ми са неправилни не съм ви карала. И мен ме дразни това, че сте анонимки (не се разписвате, ама какво? ) Чао!!!



Йоана...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0082dcb15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Йоанке можеше да спреш и с първите три глупави изказвания! деца разсъждавали като възрастни, има ги но не си от тях очевидно!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 60da7edb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   От Авторката:

Благодаря на всички за подкрепата, разплаках се докато четях :( Наистина ви благодаря! Имах нужда да споделя и намерих разбиране.

До "Йоана":

Търсила съм вината в себе си, повярвай ми, но такава не открих. Защо ли? Защото винаги съм се старала да бъда добра дъщеря. Завърших гимназия с пълно 6, никога не съм закъснявала, а за отсъствия и дума не можеше да стане. Не съм ходила по дискотеки, не съм от така наречените "популярни" в града. Станах студентка, учих и сега завършвам отново с 6-ца. Никога не съм възразявала, винаги съм помагала в къщи. Излезе, че съм перфектната дъщеря, но наистина се смятам за такава на фона на курветата които станаха приятелките ми и които дори нямат средно. Не разбирам наистина с какво заслужих подобно отношение. Завиждам ти за бащата който имаш и наистина ти желая никога да не изпиташ тази празнота при споменаването на думата "татко". Знам, че не е правилно да искам човекът, който ме е създал да умре, но повярвай ми - ако знаех какъв живот ще имам, по добре да не беше го правил!

Не се оправдавам, че на 24 години все още живея с родителите си, това е така защото от една страна не смея да оставя майка си, а тя не смее да се изнесе защото е постоянно заплашвана. Докато бях студентка живеех в друг град и се прибирах само по празниците (те пък едни празници бяха... ) тогава ставах за пореден път свидетел на всичко онова което майка ми преживява всеки ден и тогава си казах, че за нищо на света няма да я оставя сама. Сестра ми е по-малка, но на нея не и пука за нищо. Толкова безразлична е станала. Цялото ни "семейство" сме едни безразлични хора, които живеят ден за ден...

Когато бях малка всяка Коледа си пожелавах татко да спре да пие и да бъдем щастливи... е, явно на Коледа не стават чудеса...

Споделената мъка тежи по-малко! Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d935d039ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Боже колко си права за безраличието!
И аз съм станала толкова безразлична към нашите и техните скандали, заради напиванията на баща ми...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 35671e843a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Знам, че е банално да ти кажа, че знам какво ти е, защото не е съвсем така. Моят баща все още не ни е удрял - мен, брат ми или майка ми, но много път ни е налитал и знам, че и този ден ще дойде. От друга страна моят баща също е алкохолик и строител, и той си мисли, че ни издържа. Вески ден мой ден минава в притеснение, защото знам, че ще дойде вечерта, че той пак ще е пиян, е пак ще има скандали, че пак ще тормози майка ми. Най гадното е че той си мисли, че не наранява нас, мисли си, че когато причинява всичко това на майка ми пред очите ни - не ни наранява, а напротив, така ни наранява повече, защото за мен няма по-скъп човек от майка ми, не мога без нея а знам, че ако продължава да я тормози тя ще се предаде и един ден ще умре зареди него. Уморих се всеки ден да се страхувам, да треперя и просто да чакам вечерта да дойде, за да мини по-бързо и да свърши, и при нас има спокойствие само докато спи, а понякога и не спи, понякога пие с дни наред и не ни оставя на мира, а на мен ми писна, писна ми от него от това което ни приченява и от проклетия жвот с него. Вярно, че повечето си мислят "ами оставете го, заминете, тръгнете си", без да знае колко ще ни коства това, защото ако имате такъв човек в дома си ще ни разберете.. Понякога докато плача скришно след поредния скандал си мисля, че ако го няма всичко ще идеално, и аз съм пожелавала смърта му много пъти, но това е защото знам, че само така ние ще живеем нормално, че само така ще изчезнат проклетите страх и болка, само тогава аз ще искам да се прибирам в нас, само тогава няма да желая проклетия ден да е по-дълаг, за да съм възможно повече време далеч от него и че само тогава ще сме щастливи, само и единствено затова съм пожелавала той да умре, за да изпитам всичко това, защото знам че дори и да го напуснем нищо няма да приключи та той е алкохолик и всеки път щом се напие ще ни намира и тормози, естествено, че ще искам да умре и ако някой си мисли, че съм ужасен човек затова - добре, не ми пука, защото аз наистина искам нормален живот а не това което имам.. Това не би трябвало да е живот на 16 годишено момиче - аз би трябвало да се забавлявам, да излизам с приятелите си, да създавам спомени, защото не искам селд време да разказвам на децата си тази история, но ако това продължава няма да иам какво друго да им разкажа.. Зареди баща си аз мразя всеки мъж, зареди него не желая да се омъжвам а го искам, защото искам да си имам деца, но ако ще се омъжа за мъж като баща си и ще причинява същото на мен и децата ми - не бих го искала.. знам, че си казвам, че няма да се омъжа за човек, който пие, но ако с времето започне - виждате ли с какво ни обременява това да имаш такъв баща? - да имаш толкова много "ако" в живота си и да се страхуваш от този начин на живот.. Мнго често си мечтаех да си имам едно щастливо семейство, но и много скоро спрях да се залъгвам, че това е възможно, защото не е! Бих дала всичко този човек да не е в живота ни, всичко и пак няма да стигне.. Често си мисля "само да знаех какво ще е бъдещето ми, ако знам, че той няма да е част от живота ни и ще сме щастливи ще продължавам да търпвя всеки един ден... ". Той, неговият баща (дядо ми) е причинявал същото на него и сестрите му, но все пак той не си е казвал че няма да приини това на неговото семейство - причинява ни го и затова го мразя, как е възможно на 16г. да го мразя, как е възможно някой да мрази баща си? - е това е въпрос който си задавам всеки ден и все пак го мразя така както той ни причинява всичко това! .. Съжалявам, един вид това беше, за да ти дам безсмислен съвет а го превърнах мое собствено излизане на чуствата -.. просто в едно изречение искам да ти кажа, е те разбирам и не те обвинявам за това, че мразиш баща си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 87e76f121b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Йоана, Йоана Йоана!!! Хвани млъкни мамка му! Аз и всички деца на алкохолици в един глас можем да ти изкрещим-не е причината в нас. Един алкохолик няма нужда да е провокиран за да бие и тормози. Прочети по темата за алкохолизма в нета или където и да е и вникни. Това е болна изкривена психика. Това е по природа слаб характер. Такива хора имат винаги един и същ модел на поведение. Млъкни и не викай дявола да не попаднеш на такъв съпруг че ще видиш от къде изгрява слънцето. Когато влезе от вратата и го попиташ татко ще вечеряш ли---Е да го еба още не съм влезнал. Ако не го попитам -нема кои да те пита ял ли си пил ли си... Посред нощ да те искарва по нощница да кажеш добър вечер на пияните му другарчета. Да те кара да стоиш до тях като те натиска с железна хватка за крехката ръка. А приятеля му да казва ела мойто момиче седни тука и да те намества в скута си. Да се държи така сякаш си 5 годишна а ти да усещаш как се надървя под теб... А баща ти да те заплашва когато следващия път не искаш да станеш отново да поздравиш. Не ме излагай невъзпитана си дивачка си. Да е толкова пиян и толкова прост че да не се сеща че мъжете които си е довел да пиянстват ме опипват докато се правят че се радват на малкото момиче. Баща ми имаше доста по млада съпруга-послушна като кутре. Единствен син и с доста пари. Навремето нямаше такива кахъри с безработицаа и ниските заплати. От какво е пил от какво му бяха ядовете. Пребиваше майка ми така че веднъж бърсахме кръв от ламперията в кухнята. Стигна се до там че аз се молих на майка да се махне за да не я заколи някоя нощ. Тормозеше ме и когато бях бременна. Аз неговата дъщеря, неговото момиче което на коляното му израстна. Но алкохола заличи от него човешкото. Йоана баща не е титла. Баща се става с постоянство с грижа с обич с закрила. Баща не е собственика на семето, а пазителя на живота на едно дете. Когато бащата се превърне в палач на рожбата си той ни най- малко не заслужава уважение. Освен това връзката родител-дете е следната-родителя дава и от там следва да получи. Не може един родител да очаква, че дори държейки се като враг номер 1 на отроците си само защото е вписан в акта за раждане като баща те децата му, му дължат безпрекословно уважение. В голямо заблуждение си и както вече казах вземи млъкни! На авторката мога да кажа само едно -планираи бягство. Отдели малко по малко пари колкото за един наем. Щом у дома сте три жени все ще успеете да скътате нещичко. В същото времегледай обявите за работа в някои близък голям град. Коренна промяна ви е нужна далеч от този вампир. Срежи с нож. И нищо на никого не казвай, скатавай се избягвай го гледай да не го провокираш. А и знаеш ли какво като падне безпаметно пиян пребърквай го -5 лв, 10 лв... Ще мисли, че ги е пропил или изгубил. Това ще е данък тормоз за вашето спасение.
п. п-Можете и да ме псувате можете и да ми се смеете но пияницата с действията си сам е дал разрешение на близките си да прилагат всякакви мерки за да излязат от обхвата на пагубното му влияние!
Ж-35

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 353d8c0c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Прочетох коментарите на Йоана, които са много глупави и безсмислени. Ясно е, че не знае какво е да живееш с алкохолик. А колкото до авторката: най-добре ще е да се изнесе, и тя го знае.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a3926cf977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Не разбрахте ли, че докато седите с тия изроди, не може и господ да ви помогне. Не може, защото вие сами не искате да си помогнете...

Бягай, спасявай се. Майка ти като не иска, нейна си работа и неин избор, никой никого не може да накара насила.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3211b02aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Авторке, смени бравата докато го няма.
Много добре са ти го казали горе и за опълчването. Знам, че не ти е в природата, ама клин клин избива - вземи си някой лост, нещо подобно на бухалка. Когато той посегне - посегни и ти. Само не цели главата, иначе бой където свариш. Да видиш как ще се кротне това лайно, дето по нещастна случайност ти се е паднало баща.
Да, знам че си мислиш, че като си жена си слаба - не си слаба. Мога да се хвана на бас, че физически си способна да го пребиеш с някой помощен инструмент.
После го заключете в една от стаите. Отворете му сутринта. И така бой и под ключ по цяла нощ докато не кротне. А той ще кротне все някога, вярвай ми.
Иначе другата ти опция - бягство е осъществима ако намерите пари на заем и се изнесете и три ките заедно.
Но за нищо на света недей да търпиш това положение дори минута повече.
Да, имала си кофти старт, но животът ти е в твоите ръце.
Успех ти пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 93985685e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Знам бащами е същият все пие аз съм на 12 а брат ми на 23 умирам от желание той да умре винаги е пиян независимо сутрин или вечер веднъж той ме хвана за косата и др. Съветът ми е да хванеш майкати и сестрати и да отидете при баба ви и дядо ви това работи безотказно така няма кой да отива до магазина за ракия и той може да се успокои ако и това не подейства знам че на майкати ще и е трудно но, , развод"

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ee207a38b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Ти искаш баща ти да умре. Аз ако знаеш моя колко искам да умре. Ще дигна тържество в негова памет. Капка сълза няма да пусна ще бъда усмихнат. Ще събера приятели в нас и ще ги почерпя за негова смърт. Ако бях президент: закон срещу домашно насилие наказва се с екзекуция, закон за алкохол по домовете, закон за внасяне на цигари и алкохол, продаване и тяхното разпространение, закон за насилие в училищата, закон за премахване на всякакъв вид оръжия, закон за псуване глоба 10, 000лв извинение. Това което го пиша не е майтап, само ме направете президент и ще стъжня живота на всички които си правят каквото си искат и са големи бабаити.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7f9d913a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Имала си гадно детство, ясно е. Но вече си голяма и би трябвало да си независима. Отидете да живеете с приятеля ти някъде самостоятелно. Не е лесно, но това е единственото решение в случая. След като се установиш, може да опиташ да помогнеш и на майка ти и сестра ти. Но първо помисли за себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: 8889c271f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Здравей аз съм момче на 15 години и при мен е същото едно към едно.
И ние не можем да се разделим с него защото майка ми е взела сума от него. Да унижаваме, да обиждаме, дразни се от най- малкото, и псува. Когато един път тръгна да ме блъска, не исках да му отвърна, защото първо брат ми беше там и естествено, че ще го защити другото е, че не искам да го излежавам. Той е на 63 години. Има пиянско минало(Ние му спасихме живота), но след всяко запиване става отвратителен! Аз не му искам смъртта защото е гадно! Рано или късно ще го достигне. Посяга на всички, но като се доближа до него и му крещя започва да го е страх! -Той не ми е биологичен баща-! И най- лошото е, че той ми иска смъртта! Но ще го оправя! Имам една майка, която винаги ще е до мен и аз до нея!!!

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 8889c271f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Здравей аз съм момче на 15 години и при мен е същото едно към едно.
И ние не можем да се разделим с него защото майка ми е взела сума от него. Да унижаваме, да обиждаме, дразни се от най- малкото, и псува. Когато един път тръгна да ме блъска, не исках да му отвърна, защото първо брат ми беше там и естествено, че ще го защити другото е, че не искам да го излежавам. Той е на 63 години. Има пиянско минало(Ние му спасихме живота), но след всяко запиване става отвратителен! Аз не му искам смъртта защото е гадно! Рано или късно ще го достигне. Посяга на всички, но като се доближа до него и му крещя започва да го е страх! -Той не ми е биологичен баща-! И най- лошото е, че той ми иска смъртта! Но ще го оправя! Имам една майка, която винаги ще е до мен и аз до нея!!!

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: a016920cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Номер 46 - пълен игнор като ви посяга,това значи ,че не ви обича просто изнесете се оттам

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d4374ed39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Момиче, имаш нужда от информация. Това е алкохолик и не е човека, който познаваш или който някога е бил. Прочети има материали много по темата има система как се действа с такива хора. Отделно ти и майка ти имате същите проблеми т.нар. съзависимост. Всички които живеят с алкохолик са съзависими с характерно поведение. Всичко което един алкохолик прави винаги е същото, същата схема с обидите, униженията, с това да се отклони вниманието от себе и тн. Това не е характер, а това е проесто една болест. Както шарката и при слаби и дебели руси и кестеняви е със същите провяления . Чети литература на АЛ АНОН - анонимните алкохолици. Имай предвид , че от лечение на първо място имаш нужда ти и майка ти, а не алкохолика. Ако вие се излекувате и той ще се излекува. Ако не се излекува той, то поне вие ще сте спасени. Знам, че звучи абсурдно, но е така. Не мога да напиша всичко, но имай предвид, че на 95% грешното поведние на майка ти води до ескалациите. Не казвам , че е виновна, напротив тя реагира човешки, само че при определена болест се прилага точно определено лечение а не на усет.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e77b601362
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Аз съм този, който написа темата за "Несправедливо разпределено наследство".
Баща ми се напиваше преди. Цялото ми детство мина така. Докато 2010 година не се разделиха с майка ми. Сега живея много по-добре.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 5a279dc08d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Много е лошо да пожелаваш смъртта на баща си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker