Справедливи ли са,брат ми и баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Справедливи ли са,брат ми и баща ми
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2547 пъти
Здравейте от доста време се чудя, как може да съм такава глупачка. Преди 4 години заминах за Италия и от тогава до ден днешен всичко е ужас. Взимам заплата 1500евро и общо взето, като си платя квартирата, ядене, разходи за автобусните билети и ми остават що годе наполовината. Та проблема ми идва от семейството ми. Всеки месец ми се обаждат, не за да ме чуят и да ме питат как съм, а кога ще пратя пари.

Израстнали сме в бедност и да кажем, че от както аз работя тук се подобриха нещата. Изпращала съм им пари, за да направят ремонт на къщата и това е добре, изпратих пари на брат ми да си изкара шофьорска книжка и му купих кола, пак добре. Брат ми е студент и познайте кой плаща таксите, квартирите и разходите, пак аз. Да уточни никой от семейството ми не работи, нито брат ми, нито баща ми, нито майка ми. И така, днес се скарах с брат ми, а после и с наще и искам да ви попитам спрямо мен честно ли се отнасят.

Брат ми ми звънна по телефона и ми каза, че му трябват около 500евро, защото искал да купи подарък на гаджето си. Казах му, че няма да му дам, понеже е недопустимо подарък за 1000лева, при положение, че са заедно от 3месеца. И познайте какво ми каза, че съм длъжна, понеже съм му сестра, а и ме нарече боклук. От там ми звъни баща ми-как си могла да разтройш брат ти, как, та той ти е брат, ти си длъжна да гледаш първо за семейството си. Аз от моя страна съм страшно обидена, винаги съм им помагала, постигнали са нормални условия на живот благодарение на мен. А в същото време са обидени те, защото им казах, че съм на 25години и искам да постигна нещо, да спестявам, да си купя апартамент, че ако някой ден създам семейство искам да оставя нещо на бъдещото си дете.

Но родителите ми не, та не, била съм длъжна първо да устроя живота на брат ми после моят. Ама почакайте малко, брат ми е на 24години, миналата година го взех при мен в Италия и му бях намерила работа и знаете ли след колко време го изгониха от там, точно след една седмица. Поживя при мен 3месеца, по цял ден или е на компа или е на разходки, харчи безразборно, отказва да си търси работа, та дори веднъж се напи и ме изгони от собственият ми апартамент, наложи се да спя в парка на една пейка. И когато го отпратих за България, пак се започна.

Баща ми-как си могла да не искаш да помагаш на брат си, как си могла да не му намериш работа. Ама извинете, той според вас читателите дете ли е или какво. И за капак справедливо ли е според вас читателите, да си давам заплатата на родителите ми, за да подреждат живота на брат ми и един ден, след като починат в наследството дори няма да се спомене моето име, понеже баща ми ми каза, че след като си отидат с мама от този свят всичко остава за брат ми, понеже той е мъж и всичко трябва да остане на него.

Трябва ли след като, давам всичко от себе си, да ме наричат боклук и неблагодарница. Някой ще каже да, защото са те отгледали. Но, не понеже мен ме е отгледала баба, аз живеех с нея, тя ме е издържала до 18годишната ми възраст.

Трябва ли да гледам първо техните интереси, а за мойте не. Трябва ли да помагам на брат ми, който очаква всичко наготово, а и на всичко отгоре все е недоволен. Кажете ми вие, как бихте постъпили на мое място, важно е за мен. Нямам приятели или свестни роднини на които да изкажа болката си, затова искам съвет от вас. Или както казах в началото май наистина съм сбъркана от някъде....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 99fc23bb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как беше приказката - "Имаш крава, пиеш мляко", та и твойта работа е такава, хората са си намерили крава и я доят. Ти си реши сама това харесва ли ти или не.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ba6992e77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ясна е работата, спираш им кранчето и точка. Ако щат да ти се сърдят, да не говорят с теб. Ти си имаш цели, работиш си и ако няма кой да те дои, ще си ги постигнеш. Ако цял живот им даваш на края самата ти, няма да можеш да постигнеш нищо и в замяна няма и "благодаря" да чуеш, а напротив пак ще си боклук за тях.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5c83db7e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да нямат пари за храна или лекарства и да ти поискат - разбирам. Но 500 евро за подарък на гаджето на брат ти - едва ли някой разумен човек би приел това за нормално и изобщо не си длъжна да подпомагаш брат си в този случай. Опитай се да проведеш сериозен разговор с баща си и да му обясниш, че си имаш собствени разходи, че искаш да заделяш пари и за себе си, и не си в състояние да осигуряваш луксозен начин на живот на брат си. Майка ти взема ли някакво отношение по въпроса впрочем?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bdfb733887
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Сега ще ти каже нещо, което ще прозвучи много жестоко, но мисля, че ще е за твое добро: СПРИ да им изпращат пари. Вече и една стотинка не им изпращай. Да се оправят както могат. Така и така не те уважават като личност нито като дъщеря. Как може още да съсществуват хора с такъв тип мислене - че момчето трябва да е по - гледаното дете от момичето, че момчето трябва да е по - уважаваното дете от момичето, че момчето трябва да наследи всичко, а момичето.. ми тя е жена за какво й е да ИМА.
То и за това държавата ни е така назад в развитието си - не толкова заради политици - крадци - тях ги има навсякъде по света, а защото е пълно с такива "ПЛЕВЕЛИ" като твоето семейство (пак прощавай за грубите ми думи).
Започни да живееш само за себе си и не обръщай внимание на съвестта ти, която те подтиква да им даваш парите си. Тези хора няма да те оценят какъв човек си. Те винаги ще злоупотребяват с теб. Запази в себе си само положителните спомени от тях и прекрати контактите си с тях! Ама абсолютно! Знам, че ще е трудно, но това е единствения начин да живееш нормален и пълноценен живот!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 15e8ebe71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като нямаш приятели или свестни роднини, както сама казваш, те съветвам да ги зарязваш до един както могат така да се оправят, а ти си гледай работата, живота и си прави с парите, които сама изкарваш каквото пожелаеш. Разбирам, че на семейството трябва да се помага, но това вашето извинявай, ама е извратена работа. Та те не гледат на теб като на сестра или дъщеря, а като на златната кокошка. И върха на наглостта е дори да не са благодарни за това, което правиш за тях, ами и да те обиждат и изкарват едва ли не теб кривата. Честно казано не си представям да съм на мястото ти, понеже имам страхотно семейство и роднини като цяло (да са живи и здрави) но ако бях (със семейство като твоето), вероятно щях да скъсам всякакви отношения и връзки с тях. Щях да си работя, да спестявам, колкото мога и да си устроя живота там. Тези твоите търтеи ги остави да усетят дебелия край на тоягата и грам да не ти е жал.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9823ef8548
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си дльжна изобщо да им даваш пари. Родителите ти са хора млади и здрави, а не стари и грохнали старци, в края на краищата -да си намерят работа и да се издьржат. Как не ги е срам да тормозят детето си да им дава пари. То трябва да строи своето бьдеще.

Брат ти е достатьчно голям да си се издьржа и да се грижи за себе си-можеш да го насочиш и еднократно да помогнеш. Но не е редно ти да се грижиш постоянно за него. Но явно е нехранимайко и мьрзеливец щом си му намерила работа и тои е напуснал или са го изгонили след седмица.... "Кой каквото си е постлал на това ще легне. "

Не е необходимо да влагаш твоите средства в тяхната кьща, да ги издьржаш тях и брат ти. Това е използвачество и готованщина. Откьде накьде... Не се подвеждай. И един ден кьщата ще вземе брат ти, защото бил мьж.... Виж ти какви са им разбиранията. Ами като е мьж нека сега тоя мьж да си ги издьржа и да им оправя кьщата.

Не се подвеждай по техния акьл-да си намериат работа и да си се издьржат и родителите ти и брат ти.
Това не е твоя работа.
Ти си сьбирай пари за себе си и твоето бьдеще. Достатьчно си направила за тях.
Сега те се опитват да ти вменяват чувство за вина, за да се чувстваш дльжна кьм тях, но ти не се подвеждай.


П. С. И аз сьм майка на 23г момче и по-малко момиче, но не мога да си представя да легна и да очаквам детето ми да ме издьржа и да му мрьнкам да ми дава пари.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3626550b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Прекъсни всякаква връзка с тези хора, те не те обичат и са егоисти. Започни да мислиш 1во за себе си и да се наслаждаваш на живота си - младо момиче си :) Не им се връзвай на тъпотиите, наистина - зарежи ги - седмица-две изобщо не се чувайте. Те те тъпчат и унижават, не си им длъжна за нищо!!!

Момиче на 25

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a086944ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не им давай! Кажи им всичко, което мислиш! Кажи им... 500 евро да подарък? Моля? ! Питай го той дали знае как се изкарват тези пари и че не ги копаеш с мотика. Обясни им също, че парите са си твои и изобщо да не се филмират, че трябва да ги даваш на брат си. Всеки да се оправя сам! Плюс това той не е на 5. Може да работи, да кара кола, и учи. Да си намери работа! А и те защо са? Да си намерят работа... Пък и щом те е гледала баба ти, значи на нея трябва да даваш пари. Много мразя такива нембагодарни семейства. Също така ги питай дали брат ти е направил нещо за теб, при положение, че ти си направила толкова много за него. За мен брат ти е разглезен боклук! Не се убиждай.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: eacd025911
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче, ако съм на твое място повече няма да ги потърся. Спирай всякакви контакти с тях. Това за мен са пълни неблагодарници и егоисти - направо не знам как може да има такива родители. Вместо да се радват, че дъщеря им е преуспяла в чужбина те те плюят. Не се занимавай повече с тях а си гледай твоя живот! Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5122cd61e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Следвай препоръките ми с точност до точка и запетая!!!
Ти живееш в Италия, а те са бедни, така че спри да им изпращаш пари, за дето са те пренебрегнали цял живот, а си устрой "lifestyle" там! Тъй като са бедни не могат да те стигнат и намерят в една чужда държава. Не им се прекланяй и не им говори миличко- така те имат за по-нисша и си мислят, че те контролират, а ти виждаш как се отнасят с теб и продължаваш да им угаждаш. Баща ти те е нарекъл боклук, брат ти те е изгонил от собствената ти квартира, искат ти пари за нищо в замяна. Зарежи ги и си живей в Италия. Няма как да те намерят!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a2146dddf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не! Не е нормално! А това, че бил момче и за това всичко трябвало да остане за него е пълна глупост. Дели се 50/50 при две деца в семейството. Ценят повече брат ти, а ти трябва да спреш веднага да им помагаш с каквото и да било, че да оценят и теб. Мисли за себе си на 1 място! Спестявай и не давай на вашите, че какво им пречи да почнат работа и да издържат себе си? А на брат ти който е на 24 :О!!? Това не е нормално. Гледай себе си и си уреди живота.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8d99cae717
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Теглиш им една майна и готово :Д Просто спираш да им даваш пари и готово като ти се обадят, казваш има, че ако искат пари да работят и толкова.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 283444a935
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   в предните коментари е казано всичко важно. не мога да повярвам, че в 21 век има хора като родителите ти, които делят децата си по описания начин. използвачи като брат ти съм виждала, за съжаление. ще купува подарък за 500 евро пикльото когато си ги заработи, заедно с парите за храна, сметки, кола и пр.
от всичко написано личи, че семейството ти нито те цени, нито те уважава, просто вижда в твое лице банкомат. честно казано, направо се чудя, че разсъждаваш по описания начин (спестяване, апартамент, семейство и пр. ) при описаното семейство! браво на теб, успяла си да станеш нормален човек! сега само остава да отрежеш паразитите.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6e15e131e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От авторката-всички сте прави, благодаря ви. Попитахте ме каква позиция взема майка ми, тя просто вдига рамене и не смее да каже нищо. Понеже баща ми, само като погледне мама и тя директно забива главата в земята. С едне дума, майка ми е безгласна буква в семейството ми, но много и се ядосвам, понеже много пъти съм ? казвала, да си взима багажчето и да дойде при мен. А тя все не, та не. Баба ми, лека и пръст се спомина когато бях на 20години. А наистина баба беше злато човек, мила, разбрана, научила ме е да плета, как да прекопавам градината, помагала ми е с домашните в училище. С една дума ме е научила да се трудя, за да постигна. От своя страна родителите ми, са ме оставили на нейните грижи, понеже не са можели да се справят с две деца. Идваха да ме видят при баба 2-3пъти в годината. Понеже баба, живееше на село, а родителите ми са от градът. И изведнъж след като заминах, за Италия и разбраха, че работя и взимам хубава заплата се сетиха, че съществувам и тъй нареченото Длъжна да им давам.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 699b8ecb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Излъжи ги, че си си загубила работата и им кажи, че не можеш да им изпращаш пари известно време, докато не си намериш нова работа. Нарочно ги помоли да ти изпратят те малко пари или нещо такова. да видим дали ще стоят без работа... срамотия! Не им изпращай пари, много са неблагодарни!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c197dfb643
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Явно си се устроила за постоянно в Италия, дори мислиш за собствено жилище... Моят съвет към теб е да и спреш парите и да гледаш собствените си интереси. Брат ти е голям мъж, може, а и трябва сам да се издържа. Но когато има кой друг да дава пари, естествено, че ще си клати краката.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c47ec48a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Недопустимо е да паразиритат на твой гръб.
Не е чесно просто. Спри им кранчето и да се оправят сами. Той брат ти затова не работи - не че няма работа, ама знае, че сестра му ще му прати, че и нагъл - боклук ще те нарича! Безсрамници!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9cb02035ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Както по нагоре в коментарите пишат спирай им парите, да хващат работа. Погледни себе си. Дори спри контакти за извесно време с тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d7a7fc29cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Спри да им пращаш пари заради тяхно добро - колкото по-рано се осъзнае брат ти, толкова ще е по-добре за него. Ако продължиш да им пращаш пари, той никога няма да порасне и да пожелае сам да работи и да отговаря за себе си, а вече е достатъчно голям за това - време му е.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 402e7d445a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Те няма да се осъзнаят, но дано ти се осъзнаеш. Явно найстина не си съществувала докъто не си станала касичка. И аз имам две деца през година разлика. Как ще дам едното на баба и дядо. Как ще избера кое да дам и кое да си оставя. Винаги са били при мен и двамата. Ако ги пратя на баба им е за малко и двамата заедно. Но и това не става често защото далеч живеем на стотици километри. За тях ти си отписана още отдавна. Знаеш го и вероятно те боли. Ако ги отрежеш ще се чустваш виновна. Но тая вина е нищо в сравнение с това което ще изпиташ когато видиш колко с си навредила. Как сама си дала да те ползват. Уважи себе си награди се съхрани се -САМО СЕБЕ СИ. Един ден ще имаш хора които найстина да са твое семейство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker