Когато се смесят две поколения, става нещо по - страшно от Втората Световна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Когато се смесят две поколения, става нещо по - страшно от Втората Световна!
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2598 пъти
Здравейте!

Аз съм момиче на 19 години! Имам приятел на 24, заедно сме от една година! Чувствам, че той ще бъде последния.. намирам истинското и различното в него! Живеем заедно от няколко месеца, но не сме сами! Тук идва проблема.. всички знаят, че когато се смесят две поколения става нещо по - страшно от Втората Световна.. напрежението расте ежеминутно, стреса ОТ ТОВА - СЪЩО!
Така и започнахме да се караме често, отдалечихме се по някакъв начин. Да поясня живеем при баба ми и дядо ми.. ще питате защо? , но това е друга тема и няма да давам много подробности! Майка ми и баща ми живеят в апартамент, в който няма място за нас, както и при родителите му! И така.. чувствам се някак си излишна. Защо? Не знам дали е ревност, но се зачита само неговата помощ. Това, че готвя, пера, чистя и помагам с каквото мога не се вижда.. и боли!

Например:
Баба ми към мен -" Защо се прибираш в 2 часа през нощта и си го оставила сам цяла вечер?
По дяволите НА РАБОТА СЪМ! ;х
Отивам да ям и отново следва "Като си била на работа, защо не си яла навън? Какво? Скапана съм след работното време и вместо да ме питат как си, как мина и т. н. те ми хвърлят в лицето "излишна си", " не помагаш с нищо, а тук храната е с пари"! И повярвайте ми това ми идва повече.. изцепките от тоя сорт ми станаха като обица на ухото!
Той не забелязва всичко това, защото към него се отнасят все едно е най - великия, най - можещия.. но на мен малките неща ми правят супер голямо впечатление! Поради тези причини се стига до караници! Много пъти сме говорили, както и снощи, че искам да се изнесем.. дори на квартира! Да, ще ни е трудно.. ще имаме сметки и ще гледаме първо тях да оправим.. а сега всичко ни е на готово и до кога? Да, нямаме дори едно легло, където да спим.. но ще бъдем двамата и ще сме заедно! Малко по малко всички ще се подреди.. работа се намира, днес ще купим едно, утре друго и така ще свикнем да бъде независими, но как да му го обясняя? Винаги ме спира с думите "няма да имаме за нас, трябва да работим и да сме цял живот в заеми и дългове".. та нали всичко това ще е за нас, нали ще се борим именно за нас, за това да направим и постигнем нещо сами.. живи и здрави след време да създадем семейство и децата ни да са подсигурени! Като казах децата ни... постоянно ми говори колко иска да имаме бебе, не ме разбирайте погрешно аз не искам по - малко от него.. но всеки път му казвам, че трябва да се установим и на тоя етап не бива да мислим за това! Направо се разкъсвам, но не искам друг.. знам, че той е човека! И някой сигурно ще ми каже "живота е пред теб.. ще идват и ще си отиват", "поживей си" и т. н., но не! Преди това съм била с други за същия период от време и не съм се чувствала така, както с него.. затова съм сигурна в чувствата си! Тази година ми беше надеждата.. приеха ме в университета и се надявах да се изнеса час по - скоро, но уви.. отказах се поради причини, които няма да изтъквам.. и другата година живи и здрави ще опитам пак!

И така.. имам нужда от съвет.. как да го накарам да повярва, че ще се справим сами и как да му втълпя, че сега ако не направим тази крачка ЗАЕДНО.. след време ще се разделим (не по мое желание, а от неизбежните обстоятелства). Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: a4450c71e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Седни и поговори с приятеля ти щом не се чувства удобно у вас кажи му. Преди време и аз бях в такава ситуация и се разделихме, ( но и не бе за мен ). Ако можете да изкарвате достатъчно давай вие сте, но ако не можете стойте си на дупетата и не се дразни за най-малкото. Късмет.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e8c1fa6aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Причината за различното отношение се крие в това, че той е момче и дъртите не искат и не могат да се карат с него. А ти си тяхното момиче, по-слабичката и им е много лесно да си те тероризират за всичко, което им скимне.
Но като цяло ти знаеш какво да правиш, разсъждаваш много зряло за годините си и ти желая много щастие и успехи в живота.
М22

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f41569c91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Гадничко! Ама когато бях дете бяхме 4 (!!! ) поколения в една къща, ние със сестра ми, нашите, баба и дядо и прабаба! Сега си представи 3 жени от три различни поколения, които имат съвсем различно виждане за живота и можеш да си представиш за какво става дума. Та направо не знам майка ми как е оцеляла с две свекърви на главата си. Всъщност знам и трите бяха, майка ми все още си е, супер търпеливи и толерантни една към друга, въпреки че прабаба ми хич не беше с лек характер и на 90 години все още искаше да е главната домакиня и да се разпорежда с къщата и най-вече с кухнята. За сметка на това баба ми беше светица, никога преди и никога след това не съм срещала толкова тих и търпелив човек, а майка ми, като най-млада, предполагам просто е нямала избор. И на фона на това си представи и две малки деца. Та има и много по-зле! За това не се предавай на негативните емоции и си помислиш, че все пак живееш със собствените си баба и дядо, а не с чужди хора, например свекър и свекърва, девери и т. н. Пък и си доста млада, сега тепърва ще имаш шанс да си купувате самостоятелно жилище и да уредиш живота си така както на теб ти харесва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1dfb15ccd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке прочете ли си историята.
Виж какво разбрах аз: Искаш да накараш приятеля си да се изнесете от "безплатната" квартира, защото твойте баба и дедо не те хвалят, а ти дават съвети за живота. Не разбрах всъщност с кой имаш проблем с възрастните или с приятеля, и защо? Защото не те хвалят!? !?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ac8e190af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Говори с него сериозно. Ако не иска да се изнесете един вид той не иска да се жертва. Явно не сте един за друг, но ти си знаеш. Много добре знам какво е да живееш с възрастни. Млада си. Нямаш още дете. Един вид имаш свобода. Работиш си. Така, че според мен няма какво да чакаш. Изнасяй се. Не си го причинявай да живееш с възрастните.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a088b693f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Стягайте се и се изнасяйте! Нямате работа там. Не случайно на запад хората стават пълнолетни и хващат пътя. Време ви е вие да сте си шефове и да си определяте живота, не да се оставяте на такива патриархални глупости да ви провалят отношенията. Баба ти мисли като бабка от турски сериал (ако си гледала такъв) . За нея ти си жена, избрала си да живееш с мъж - значи трябва да седиш у вас, готвиш, чистиш и се подчиняваш. Приятелят ти е "глава на семейството" , но той е и чужд човек за тях. Пред чужд човек хем не си показват рогата, хем имат респект, че е по-силен от тях и според разбиранията им трябва да е главен. Кучешка история, така са били хората едно време, а това време не е било и чак толкова отдавна. Резултата от всичко е, че на твоята глава се излива цялата помия, така че си събирайте багажите и се махайте от там. Ако ще в една стая с други на вашите години да живеете, или в общежитие пак ще ви е 10 пъти по-добре!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a088b693f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И още нещо - за приятеля ти. Мен това негово поведение не ми харесва. Ако беше мъж на място изобщо нямаше и да иска да живее при родата ти на тия години - не е толкова малък! И щеше да си намери работа и да не му пука от сметки и всичко останало. Нормално е сам да си ги плаща! Аз и колегите ми сме по-малки от него, живеем в град далеч от роднините по квартири, бачкаме, учиме, плащаме наеми по 500 лева и сметки по 200 и не се оплакваме.. Така е в живота, няма на готово, но това, което го постигнеш ти, никой не може да го вземе!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9c6d7c9fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи на господинчото му е добре при баба ти и дядо ти, защото го защитават, гледат го и му се радват, и освен това живее без да плаща наем, което е най-важното!! Ами питай го той интересува ли се ТИ КАК СЕ ЧУВСТВАШ? Явно не - щом не иска да се изнася от сигурността. И не ми казвай, че не усеща отношението на баба ти и дядо ти към теб!! Мъжете много неща усещат, но се правят, че не усещат, защото така ги устройва.
Мноооого хора като се оженят, излизат на квартира, после теглят заеми и си купуват малки жилища. Малки, но техни!! И аз и съпругът ми сме така - домът ни е малък, обзаведен скромно, но с вкус и ни е много добре така. Този твоичкият, ако е достатъчно мъж, ако е дорасъл да има семейство - ставайте, прегърнете баба ти и дядо ти за това, че са ви осигурили подслон за известно време, и почнете да се справяте сами!
Ако обаче му е хубаво при баба и дядо да си живурка - значи не е узрял за семейство, момичето ми!
Има и друго нещо - имала съм няколко връзки, всяка беше от по няколко години. Не мога да ти опиша колко сигурна съм била в тях! И все съм си мислела, че "с този нещата са различни, с него ще остана, чувствам го отвътре някак"
Обаче не останах с никой от тях, а се омъжих за човек, с когото се познавахме само от няколко седмици.
Опичай си акъла и говори сериозно с твоя, защото имам съмнения, че си е намерил удобно гнезденце (домът на баба ти и дядо ти) и не смята да го напуска!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker