Не чувствам баща си като мое семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не чувствам баща си като мое семейство
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1690 пъти
Сигурно заглавието звучи доста гадно...
Така де, аз съм на 17 (почти) и нашите са разведени от 5 години. Нямам проблем с това, след като разделени са по-щастливи. И двамата си имат нови партньори.
Работата е там, че нещата между майка ми и приятеля й са сериозни - той на практика живее у нас, постоянно са заедно, чакат/ме бебе :) Страхотен човек е, обича майка ми и мен и ние двете също много го обичаме. Докато баща ми и неговата приятелка я карат лежерно - баща ми живее при баба и дядо (родителите си), приятелката му живее със сина си, който е с една година по-голям от мен, и в смисъл излизат си ей така на заведение, шляят се нагоре-надолу - малко като тинейджъри.
Винаги съм била близка с баща ми, но откакто нещата между майка ми и приятеля ми станаха сериозни, все по-малко ми се ходи при него. Имам чувството, че в главата ми приятелят на майка ми започва да измества татко - като сме някъде тримата, се чувствам сякаш това е единственото ми семейство; когато говоря на някого за тях (майка ми и приятеля й), казвам "нашите", а веднъж едно момиче от училище ни видя да се разхождаме на центъра и каза "Родителите ти са много сладки заедно".
А пък татко е много често като непораснало дете - ходи по барчета, слуша хеви метъл, носи тениски на групи, говори малко по на жаргон. С него по-скоро бих отишла на дискотека, отколкото да го помоля да отиде на родителска среща. Чувствам го повече като връстник, отколкото като мой баща.
Когато казах на майка ми за това, на нея й стана някак супер кофти и виновно. Аз самата се чувствам доста зле от тази мисъл и съм сигурна, че на татко ще му стане супер обидно, ако разбере.
Съвети, мнения? :/

Ж17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: f6c9870032
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е по-вятърничав и ти не можеш да го въприемеш като мъдър авторитет, на който да се опираш, да чувстваш подкрепа, да те поощрява, направлява и т. н. Децата имат такава нужда и това е нормално. След като втория ти баща е по-зрял намираш това нещо, от което имаш нужда, в него.

Просто приеми баща си такъв, прости му и запомни, че нито той, нито ти, нито който и да е е съвършен и всеки си има слабости.

Все пак погледни от хубавата страна, имаш втори баща, за който много хора само си мечтаят. Можеше да е някой пияница или нещо подобно, както много често се случва. Разбира се, не се сърди на баща си, той не е виновен, просто си е такъв и дори не го осъзнава. Какъвто и да е, той ти е баща и не заслужава да му се сърдиш, защото той е направил най-доброто за теб според неговите знания и съзнание.

Бъди си ти сама подкрепа, имай си доверие, че ще вземаш най-правилните решения. Не си малка вече и след няколко години - да си жива и здрава - и ти ще си имаш свое сем. и деца, на които ти трябва да си подкрепа. Така че не повтаряй грешката на баща си, дай им сигурност, доверие и бъди авторитет. Не бъди слаба, защото в теб има сила, за която дори не подозираш.

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 04eda15889
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   обичай баща си независимо какъв човек е той те обича, защото си му дете и един ден него няма да го има и ти ще съжаляваш за изпуснатите мигове на щастие с него

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 711e07273f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Таа па... ти добре ли си? Виждам, че си зле де. Ако не баща ти, кой е твоето семейство? Приятеля на майка ти? Жалко, че трябва да ти кажа, че на него грам не му пука за тебе пък ти се натискаш. Смешна си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker