Вашите мнения или подобни истории за.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вашите мнения или подобни истории за....
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1875 пъти
Имам си приятел от 2 години. Разликата ни е 16 години аз 22 той 37 - това не ме притеснява никак нито него много се обичаме и уважаваме. Живеем заедно много се разбираме и плануваме да си имаме дете :) Аз обаче съм студентка предпоследна година а той си е с сериозна работа. Та вапроса ми е после трудно ли се намира работа като имаш дете и общо взето как седят нещата с работа(почти без опит) и майчинството. Трудно ли е в България да си майка и да си търсиш работа? Благодаря предварително за мненията по темата :) Иии моля без обсъждане на разликата ни :) Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5f4e023737
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, трудно ще си намериш работа, докато детето ти е малко. По-добре си го гледай у вас, обръщай му внимание, а съпругът ти ще ти носи пари и така ще си живеете добре.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 59c3908c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Споделям мнението на номер 1. И само бих вметнала, че и без дете, пак трудно, ще намериш работа, като нямаш опит. В днешно време, ако може да си на 18 с 10 г. Опит ще е най- добре, ама....

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 507cde3d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сега ти е идеалният момент за първо дете. След като детето малко порасне и започне да ходи на ясли и детска градина (т. е. 2-3 години след раждането) вече може да се замислиш за работа.

Даже на работодателите ще им хареса това, че вече си имаш дете. За тях това е плюс, защото значи, че след като започнеш работа няма да излизаш в майчинство за година или две. Тогава след като направиш няколко години опит на работа може да се замислиш за второ (и дори трето дете), за да получаваш и майчински.

Като цяло плановете са едно, какво става е друго, но все пак сега е подходящ момент за дете според мен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a90070bb3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Авторката :) А скъпо ли е да имаш дете защото съм чувала от познати че било "скъпо удоволствие" а аз не мисля така :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1c24f9e088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   подкрепям номер 3

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5ce5b15078
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление е трудно да си намериш работа и без дете. А пък без опит още повече. Много малко млади хора работят това, което са завършили. Но не казваш какво учиш точно? Ако е професия, която позволява не толкова фиксирани работни часове, може и да не е такъв голям проблем детето.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1faa469576
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Доста скъпо удоволствие е! Аз имам едно, а искаме и второ, но парите текат като река по детето. Да, сигурно може и със супер скромен бюджет, но за мен е важно памперсите да са най - хубавите (от другите се зачервява кожата), единствено на хип и бебевита пюретата са хубави, като цяло всичката качествена храна е скъпа, общо-взето 300лв. месечно за храна, памперси, дрехи и други консумативи. Да не говорим за играчки, легло, кошарка, столчета за кола (три на брой до определена възраст), столче за хранене, евентуално проходилка, уолкър и т. н. Без да си купувам почти нищо за мен, мъж на 28, с доста храна от село, сметката в магазина ми е 100лв. мин. на месец. Да не говорим за това, че да се внедриш в държавна ясла, че и градина е мнооогоо трудно, а частната е мин. 450лв. на месец. ДЪРЖАВАТА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ТЕ СТИМУЛИРА ДА СИ РОДИТЕЛ!!!

М 28, роден и живеещ в София!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 41026c1b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Приготви се за голяма борба. Работодателите в България са големи гадняри. Като чуят, че си без опит се мръщят, а като им кажеш, че имаш и дете... направо ти посочват вратата! Преди няколко години бях направо скандализирана, на интервю за работа в прав текст ми заявиха, че трябва да подпиша декларация, че в следващите 5 години няма да забременявам! Естествено моментално станах и си тръгнах, но това е показателно какво е мисленето на повечето работодатели. За тях жена с дете означава само едно ПРОБЛЕМ! Ще иска много почивни дни, защото детето боледува, ще си тръгва по-рано защото няма кой да го прибере от детската градина, няма да иска да ходи в командировки защото кой ще гледа детето и т. н. Та за това съвета ми, ако още не си забременяла, първо си намери работа, че после забрави! А и още нещо, в нашата мила родина за да имаш право на майчински трябва да имаш поне 2 години трудов стаж без прекъсване. Освен това ако вече работиш и тогава забременееш поне докато си бременна работодателят ти не може да те уволни, защото имаш защита по кодекса на труда. За това само на 22 си, завърши си образованието, намери си солидна работа и тогава мисли за дете. Защото знаеш ли как се гледа дете без пари? Трудно! И не ми казвай, че приятелят ти печели добре, сигурно, но едно е да делите парите на две, друго е на три, освен това в наши дни е доста трудно и ако, недай Боже, остане без работа, какво ще правите? За това, знам, че те поливам със студена вода, ама изчакай с плановете за детето и се концентрирай върху намирането на работа!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker