Дете от бивш брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дете от бивш брак
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 5398 пъти
Живея със съпруга си, който е имал предишен брак и дете от първата си съпруга. Живяхме две години заедно преди да се оженим, но още от самото начало той все повтаряше, че дъщеря му е приоритет. Аз разбира се го подкрепях в грижите му за нея, купи й жилище в изплащането на което и аз участвах, за да го облекча от гледна точка на заемите. В един прекрасен ден той ми каза, че със или без мое съгласие тя ще живее с него (с нас) в чужбина, за да я изучи. Плаках от унижение, че той беше я поканил без дори аз да знам. След това ми се заяви. Родих детенце и сега живеем всички заедно, но съжителството се оказа ад за мен. Дъщеря му е вече на 17, а аз трябва сама да се справям с цялото домакинство. Съпругът ми е защитава и не й позволява да нареже и една салата. Чувствам се като робиня на дъщеря му, която е глезена и толерирана. Той я купува като и дава да разюолага с големи суми, а в същото време на мен ми се броят стотинките и ми се правят бележки как съм могла да изпя наведнъж цяла кола с кафе исладолед. Дори когато се опитам да споделя с него, че тя прави интриги срещу мен с майка си и баба си, аз съм обиждана, че съм злобна и лоша. Гони ме заради нея, а когато си тръгна с детето ме обвинява, че съм безптговорна майка и не съм мислела за сина ни, който заради мен щял и той да бъде дете на разведени родители и да страда. В тази ситуация изглежда, че нямам полезен ход. Той винаги е срещу мен в защита на дъщеря си и майка си. аз все още се колебая дали си струва да стискам зъби, за да не съм причина и нашето дете да страда от развода. Моля, посъветвайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4cc5d5e30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво ще стискаш зъби то отникъде не върви тази работа, в такива ли отношения искаш да живееш? та това е жив тормоз, жива мъка. За какво? При такива никакви отношения и като те гони, писала си "гони ме" - ти що щеш още там с тия хора?? !! Хайде да оставим любов и т. н. но като няма елементарно уважение и разбирателство как се живее?? ... Просто вземай си детето и се махай. Това е моят съвет доколкото мога отстрани да дам съвет без да съм вътре в ситуацията... от твоето описание на нещата не виждам нищо добро и градивно в това да продължава по тоя начин ситуацията, която си описала. Значи трябва да се промени, а за да се промени трябва да я промениш, да направиш нещо... и това е единственото нещо, което вижам като реално и възможно - да напуснеш тия хора. Но така АЗ го виждам и аз това бих направила, а ТИ за себе си ще си решиш.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bb7f2dde17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пропуснах нещо много важно, че тригодишният ми син е много привързан към баща си. Татко му му казва, че съм искала да го отвлека със себе си (в нашия дом в София) и детето уплашено ме моли да не го правя това с него, че искал " тати". Ще се побъркам, а с мен тук с дни наред никой не си говори. Комуникациите ми се свеждат до моя малък син, който предпочита баща си, понеже мама плаче, а тати му казва, че съм луда.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2006cb07f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мисля, че съпругът ти не те обича. Това, че той не те уважавала и оценява е факт. И кой е той, че да ти казва колко и какво кафе да пиеш? След като те гони, по-добре го напусни, но БЕЗ да се връщаш при него, ако те моли. Покажи, че имаш достойнство! Не заслужаваш такова гадно отношение. Той няма право да върши неща зад гърба ти(по-късно ти е казал, че дъщеря му ще живее заедно с вас, дори НЕ те е попитал). И най-важното - синът ти няма да страда толкова, отколкото ако не напуснеш съпруга си сега. Защото на сина ти няма да му е приятно да гледа как бащата унижава майката.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 399eac1699
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам да знаеш, че той обича много повече дъщеря си, от колкото обича теб! Тя е по-важна и му е дъщеря, а коя си ти? !

ж, 16

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e43d1349c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Заради такива ситуации, мисля, че човек не трябва да се занимава с хора който са се женили, развели и имат деца, определено е имало причина за развода, но всяка ситуация е различна. Ако ти е некомфортно остави го и нека ти дава издръжка, така ще ти е по-добре или просто виж как ще се чувстваш.. Щом не те цени, те губи..

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e5009a8205
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   И аз като номер 1 те приканвам да си вземеш детето и да си тръгнеш от това нищо хубаво няма да излезе. Само ще търпиш исканията на дъщеря му и ще и слугуваш цял живот. Винаги ще бъдеш грешната и съдената от него и роднините му. А да не говорим че могат да повлияят и на детето ти и то да започне да се държи лошо с теб. Без да се обиждаш обаче мъжът ти е глупак защото не те толерира като човек, глупак е и защото не ти вярва и е още повече глупак че не те защитава пред роднините му. Това е моето мнение и моя съвет по въпроса ти сама ще си прецениш какво да направиш. (не съм сложил запетайки съжалявам).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b619e4c9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вярвам, че в този живот няма нищо случайно и това, че попаднах на твоята изповед е знак за мен. При мен нещата седят по малко друг начин. Аз съм на 26, съпругът ми на 39 с развод и детенце. Голяма любов сме ( бяхме). Той се върна заради мен в родината, взе ме, вдигнахме приказна сватба. От самото начало беше честен с мен за живота си. Аз не се замислих, семейството ми видя, че ме носи на ръце, че ми се огажда за всяко нещо, че съм обичана жена и думичка не казаха срещу него. Живеем в чужбина. С детето се вижда лятото, поддържат контакт по тел. скайп, фейсбук. Аз за нищо не се меся, нито той нещо ми натрапва. В самото начало ми каза, чее определил една сума, която всеки месец праща. Когато има някаква по- голяма нужда, сяда и говори. " този месец едиси кавко, имаш ли нещо против да пратя толкова" Странен въпрос, нали? Дали имам нещо против? Финансово сме добре. Ходим на почивки, каквото не съм поискала, това не съм имала! И сега ще се зачудиш къде ми е проблема. Плаши ме бъдещето. Това, че ако имам дете ( за което той последно време не спира да говори) ще объркам живота му. Ще го въвлека в филм в който вкарах себе си, а не искам. Давам си сметка, че детето му расте, отговорността към него и парите също растат. Не искам да играя повече това хоро, а нямам причина уважителна да се държа лошо с него. Всичките ми роднини са на негова страна, ако нещо стане ще подкрепят него. Не знам каквода правя. Искам да прекратя всичко докато не е станало късно, докато нямаме наше бебе. Скоро поисках да живеем с отделнифинанси. Не се трогна. Дори предложи събраните пари за апартамент да ги дам на моитеродители, те да купят апартамента, за да се чувствам сигурна, че това, което градим и в което влагаме усилия ще бъде за мен и нашето бъдещо дете, а той се бил погрижил за другото си дете и на него докатое жив нищо нямало да му липсва. Искането да живеем с отделни финанси отрази като желание да се чувствам по- независима. И аз не знам какво да направя, объркана съм, страх ме. Искрено ти съчувствам. Страх ме е, че след време може да се окажа на твое място, за това искам докато е време и нямаме дете всичко да приключи. От друга страна ще го съсипя и как ще живея с тази вина? ! Ако съм на твое място събирам си куфарите, взимам детето и си тръгвам. Не се унижавай повече, даседиш при човек, който не те зачита като личност. Дадецата са важни, но те ще пораснт и ще поемат пътя си. Тогава дали ще има кой да го погледне и да му каже едно благодаря? ! Живея на 4000 километра от моите родители. Радвам се че се обичат, че се радват на времето си един с друг и се подкрепят. Събалявам само, че ще ги разочаровам. Дано намерт сили да ми простят. Пиша от телефона си пообясними причини. Ако имам грешки моля да ме извините. Теб те преглъщам ити желая от сърце да бъдеш щастлива!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b619e4c9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Бий му шута и да го дундурка майка му и дъщеря му. Спасявай се, очевидно си попаднала на плужак. Той ако е бил мн. Хубав е нямал да се разведе. И как ли пък няма да изплащам заем за апартамент на дъщеря му. Много си наивна и добра и това ти пречи.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b619e4c9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Оставяй го с дъщеря му да го гледа тя. Знаеш ли колко бързо и салата ще му реже и чорапите ще му пере. Намерил той слугиня, която не стига че и детето му гледа ами като прислужница им върви подир гъза. Взимай си детенцето и бягай далеч да го гледат маман и щерката ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e1c9e9919e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз тъй викам. Вземаш си детето и бягаш. Нищо друго не помага. Тез приказки да не бъдело на разведени родители, дрън-дрън. Голяма работа! Беше то едно време. Сега хората живеят във всякакви, даже и най-немислими семейни комбинации. Как ще търпиш такова нещо! Ама, ти си знаеш де, ти решаваш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: edc3bfb2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Хващаш си багажа, взимаш си детето и да те няма. А той като му е толкова кеф, да се грижи за тая разглезена "принцеса"! А и не си мисли, че детето ти ще страда много след развода, освен това не казваш какво е отношението му към твоето дете, ама си представи как ще се чувства то, ако е вечно пренебрегвано заради доведената си сестра. Тогава ще е още по-гадно! За това махай се оттам и се грижи а детето си, защото на теб не ти трябва мъж, а не него не му трябва баща, който ви пренебрегва и унижава заради друг човек, пък било то и дъщеря му. Твоето дете също е и негово и има право да бъде обичано и глезено от баща си точно колкото и тя. А ти си му съпруга и също имаш права.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 271f44429a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Знаеш ли защо харесвам анимационни филми? Защото героитее там, имат умението да се хванат сами за якичката и еда се изхвърлят през вратаа.... ако разбираш какво ти намеквам

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 23274d7f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Естествено, че дъщеря му е по-важна от теб!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8de09923f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Детето ти ще страда повече ако живее в такъв дом, където няма подкрепа, разбирателство и любов. Не се мъчи, не стискай зъби и не се унижавай повече.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5760512dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Това че сте в чужбина и ти там нямаш подкрепа от роднини и приятели много ти отежнява положението. Ти на практика няма кьде да се изнесеш дори да искаш. Нямаш и собствени доходи сьщо....
Нормално е като живее при вас дьщеря му да се включва да помага в домакинството
и всичко останало каквото става в дома. Аз не мога да разбера начина на мислене на мьжа ти. Той вьобще дьржи ли на теб и вашето общо дете. Какво толкова се е втелясал вьрху дьщеря си и то по такьв игнориращ за околните начин.... В крайна сметка всички в дома трябва да се чувстват добре. Трябва да има спокойна атмосфера и всеки да се чувства добре. А и госпожицата трябва да изгради някакви трудови навици все пак, не е малка. Как така ще стои и живее там и нищо няма да пипва, а ще ти прави интриги с майка си и баба си....

Има и един друг начин-с един твой подход кьм нея, ти да я манипулираш, но позитивно в твоя полза и в полза на семейството, лекичко, с внимание... с любов. Сближи се с нея. Дали ще можеш, не е невьзможно. Ще имаш ли нерви и тьрпение за това? Направи така, че да станете приятелки и няма да имаш проблеми. Тя самата тогава ще иска да ти помага и да е покрай теб, да правите различни неща заедно, да се научи някои неща от теб и т. н.
Тогава печелиш ти, печели и цялото семейство.... и ще ти е мирна главата.

ж46

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b619e4c9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 4 ами ти коя си? Майка която отглежда детето си сама или ревнива дъщеря? Тази същата която питаш коя е е законна съпруга и майка на единствения му син. И колкото щерката му е мила, толкова и той само че нещо се е самозабравил тоя господин. Я бабчето да си ходи, сядаш и говориш с него. Ти си домакинята в тая къща и там важат твоите правила! Моята дъщеря като ходи при баща си знае, там има друга жена която трябва да уважав, да това е домът и на баща й но нищо не и дава право да им се качва на главата. Слава богу имам късмета тази жена да е интелигентна и разбрана. Имам приятелки обаче и като номер 4. Децата са си деца, да най- важни са, но вечер тати си ляга с тази жена и тя му дава онова, което ти няма как да му дадеш, майка е на брат ти, сестра ти и ти трябва да я уважаваш, освен ако няма причина за обратното, защото един ден когато пораснете всичко което и ако има тати ще е ваше общо, не само твое. Ако сте хора ще се подкрепяте и бъдете опора защото във вените ви тече кръвта на вашия баща! Авторката, желая ти късмет. Има един начин, ако не става с добро. Развеждай се, ти си с малко дете ( ако ме разбираш) щом с добро не става обръщай тефтера.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9a6c920dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И как смело ги раздавате тези съвети да си взима детето и да си ходи? То да не е само нейно това дете? Има си закони, особено в чужбина не можеш ей така да си вземеш детето и да си тръгнеш, без съгласието на другия родител. Защото той тогава с чиста съвест може да те съди за отвличане на дете и дори да то отнеме родителските права.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: efba18474d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Аз съм номер 4 до 16

Аз съм единствено дете на майка която няма нужда от мъж в живота си. И съм супер щастлива както и майка. Аз знам всичко за нея. Тя няма да се омъжи никога защото не е влюбена а и няма в кой. Тя ми споделя всичко. Радвам се че нямам баща няма нищо по хубаво от това

ж 16

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5760512dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Ти н 4/18 си едно озлобено, ревниво и осакатено емоционално дете....

Било и хубаво да е без баща, а на майка и без мьж -хайде стига глупости.

Не спами темата на авторката поне.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f7e8219de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ама виждаш ли как познах каква си. ;) номер 16 до номер4

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f7e8219de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Забравих да добавя. Това, че майка ти няма нужда от мъж в живота си едва ли е така. Всяка жена има нужда от някой до себе си, който да я подкрепя. Най- малкото ти след време ще имаш своя живот, дали ще ичиш или създадеш семейсто рано или късно ще отлетиш. Замисляла ли си се за майка си, за това как тя ае чувства като жена?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 399eac1699
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Пак съм аз номер 4 и виждам, че все още няма одобрени 3 бр коментара часът е 15:03. 15 октомври. Преди да кажете, че няма нищо по-хубаво от това да имаш баща, ще кажа само, че съм родена и израснала без баща, майка не се е омъжвала. И аз просто нямам любопитство към това. Не ми дреме!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4a1e480876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не знaм, .... не ме нaпaдaйте, имaм няколко въпросa към aвторкaтa. не отговaряй нa мен, a нa себе си.
Зaщо е скрил от теб, че дъщеря му идвa?
Недоверие? !
Не споменaвaш никaкви проблеми от преди товa, .. не е имaло тaкивa или....?
От моментa нa идвaнето и ли е зaпочнaло лошото му отношение към теб?
Честно, възможно ли е дa се държи тaкa с теб зaрaди нaтрупвaне нa негaтивност и зa дa предпaзи дъщеря си от.... кaкво?
Когa всъщност се зaпознaхте с него и кaк, имa ли вероятност дъщеря му дa смятa, че сте виновнa зa рaзводa му?
Отговорите знaете сaмо вие, но рaзкaзът ви е непълен, отрaзявa сaмо твоятa причинa зa болкa и негодувaние.
Или винaги е бил тaкъв или нещо е отключило в него товa поведение.
Тъй кaто ти нaй-добре си знaешaко си честнa пред себе си, ще нaмериш и верният отговор.
П. п не го приемaй кaто критикa, не е. никой тук не знaе зaщо тaкa изведнъж се е променил, сaмо ти. кaзвaш, че обичa и вaшето дете, тоест товa отношение е сaмо към теб. нaй-лесно е дa се рaзведеш, но aко имaш зa кaкво дa се извинявaш, нaпрaви го опитaй!
И рaзсъждaвaй върху фaктите, не сaмо нaрaнените ти чувствa.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b2a644ec01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Браво номер 16, много смислен пост! И следващите също!
Ж34

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c26b61e2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Поне по начина, по който е представена, ситуацията е много унизителна, но... авторката е била предупредена, а освен това сама си е избрала съпруга.
Мисълта ми е друга. Сега започвате ли да разбирате другата страна - мъжете, които се отнасят резервирано към разведени жени с деца.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c138a1844c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   На всички които твърдят че дъщерята е по-по важна от авторката алоооооооо! вие в ред ли сте. Тук авторката не реве че тя е по-маловажна. Проблемът е че я използват и унижават. Този господин освен дъщеря има и син от въпросната авторка. Когато толерира дъщеря си автоматически отнема нещо от сина си. Тук вече дилемата не е само дъщерята или мащехата -коя е по важна? Тук на кантар е обичта между сина и дъщерята. И за всички вещи в любовта ще кажа:едно е обичта към дъщерята :друго е към любимата жена. Различни неща са и не е нужно да са във съревнование. На номер 4( 4. Искам да знаеш, че той обича много повече дъщеря си, от колкото обича теб! Тя е по-важна и му е дъщеря, а коя си ти?
ж, 16)
да кажа следното=Коя е тя ли -майка на сина му! И мила идея нямаш как една жена може да накара мъж да забрави всичко дори и децата си. Авторката е била твърде жертвоготовна за това е изпаднала в такава ситуация. А номер 4 ти предвиждам светло бъдеще с баща на дъщеря

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 00ab534b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Мен ако питаш: грижи се за сина си и за себе си. Каква причина имаш да готвиш и чистиш и за мъжа и за дъщеря му като той дори не ти "плаща" адекватно за това. Да, домакинската работа и детегледачеството СА работа и като всеки друг труд следва да се заплаща, а не да ти брои кафетата. Гледай първо за твоето дете да има и за теб, на вас да ви е добре, а дъщеря му да си маже филии ако ще или да помага и тя. Поискай си за труда си или не бачкай на халос. Да го видим колко ще издеяни без твоите грижи. И гледай да излизаш с детето и да контактуваш и с други хора, например по детските площадки, да се разсейваш малко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b87697977b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

28.   Само една мюсулманка със смазано самочувствие и психика може да търпи това. Не виждаш ли че той само те използва и има чувства само към дъщея си. А щом ти брои и залъците, положението няма да се подобри и с течение на времето само ще се влошава, защото без значене каквото и да ти говори, на него не му пука за тебе. Ако можеш махай се от него докато детето ви е още малко. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f13fed8850
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   много странно мислим ако дъщерята беше твоя щеше да я дундуркаш и да и слугуваш да се радваш че детето ти има всичко но щом е от друг брак е лошо да и се угажда. ми ти си знаела че тя ще е приуритет човека е бил ясен от начало

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 31aa523126
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Изобщо не мислят странно хората, защото тук жената не се държи лошо с дъщерята, защото е от друг брак, а защото сеопитват с бабката да й се качат на главата. И явно са успели. Ама как няма да слугувам на някаква п'кла, да режа салата и да сервирам на свекървата. Всичко си има граници и в едно семейство задълженията се поделят! Щом е толкова голяма да се оправя с парите, значи може да нареже салатата, да те ормени в чистенето и да те уважава, като жена на баща си и майка на брат й! Ама и ти имаш вина. Така си ги научила!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e3963d033d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Моята ситуация е идентична- втори брак с негова дъщеря от първия, общо дете, бебе момченце. Проблеми- до болка познати! Решение- картите на масата- сега ти и детето ВИ трябва да дте приоритет, иначе да си е седял при бившата и златната щерка. Ако не - детето под мишница и пътната врата, мъже бол! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4abb0715ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ами мислете като се омъжвате са мъже с деца от предишни бракове, нещата са лесно предвидими. Винаги вярвате в някакви розови сценарии, които не съществуват в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cd3873a3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Разбирам, как се чувстваш, авторке. Мое познато семейство в чужбина скоро се разведоха по абсолютно същата причина. Той разведен, доведе си нова жена от България и скоро след това издърпа и дъщеря си от първия брак, за да учи. За дъщерята - само най-доброто, към новата съпруга - един куп претенции, броене на стотинките, укори и наставления. Човекът явно беше с нагласата, че едва ли не си е купил домашна помощница или крепостна селянка, на която е направил голямо добро като е благоволил да я вземе и тя няма избор освен да стои при него доживот, да слуша и да ги обслужва... Сериозно си вярваше, че я е вързал и тя ще търпи, защото вече няма към какво да се върне в България. А те дори общо дете нямат. Жената издържа една година и се махна сама, повече не иска нито да чува, нито да си спомня за тази история. Бягай от там преди да си разрушиш тотално психиката и нервите - свържи се с адвокат и подай нужните документи, за да е всичко законно и да можеш да си вземеш без проблеми детенцето. Иначе ще гледаш как го настройват и скоро и то ще се обърне срещу теб и ще почне да те обижда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 22ad4c8317
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Дали ще си щастлив/а с човек, който има дете от друг/а зависи от много фактори, като абсолютно важи това, че не детето е виновно за проблемите, а самите възрастни, които са с криворазбрани мисли
В случая бащата е виновен, защото позволява своеволия и така я е възпитал да е татина глезана.
Мъжа ми има син на 13 г, но така е възпитан, че дори ми е приятно да сме заедно и да обсъждаме на различни теми, а и нашето общо дете е в такава възраст, където всичко попива и не израства в такава среда като описаната от авторката.
Децата не са виновни за нищо, те са огледало на родителите

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bf884832f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   При мен е още по-сложно и се чувствам много объркана. Имам мое дете, което не поддържа отношения с баща си, само мое си е момче. Съпругът ми също има син от първи брак. Заедно сме от 8г и имаме обща дъщеря на 2г. Запознахме се година след развода му, не съм аз причината за раздялата им. Той е единствената мъжка фигура в живота на синът ми. Момчетата бяха на по 3г, когато се запознахме, но и до ден днешен той не спира да изисква и "възпитава" сурово моето дете, а отношението към неговото е на другата крайност. За моето яке от 40лв, за неговото от 200... и тук идва моя въпрос защо го прави? Не трябва ли ние ако не с приоритет, то поне да са на равно децата или демонстрира възможности пред бившата си жена, а какво е в нас само ние си знаем? ! За всичко прави сметка и ми се броят литрите бензин и парите, а уикенд със синът му тръгваме на спа хотел с нощувка за 400лв... Сигугно ще кажете, е нали и нас е взел, да така е, но нещо все повече ми горчи и ми е трудно да го преглъщам. 8г са това и няма подобрение, по-зле става. За общото ни дете е на двата полюса, ако аз и взема нещо то все е излишно и се чудя какво да харча, а той изведнъж купува акумулаторна кола, триколка и костюмче за 100лв, което не е за сезона, а до другият и е малко...

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8bd58cb290
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До 18

Искаш да по- точно да кажеш, че ти си имаш свой роден баща и не би искала да имаш втори баща, както и не би харесала ако родителите ти се разделят и разведат и си намерят нови половинки ( ако баща ти доведе нова, която му се води втора жена, а на теб- втора " майка"; както и при майка ти : ако тя доведе нов мъж, едва ли ще се чувстваш добре при новия си " баща" )

До 19

Злорадстваш и злобееш спрямо момичето, а? Такива долни твари като теб не трябва да имат семейство.

До авторката :

Не одобрявам отношението на дъщеря му спрямо теб, но ти как си успяла да се намърдаш в тяхното семейство? Любовница ли си била на този мъж? Ами този мъж си има първа жена и съпруга, от която си има и дъщеря. Криеш информация. Ами ако някоя друга любовница утре и подобно на теб, ти отнеме този мъж, който пък е мъж на първата му жена, а сега и твой приятел и баща на общия ви син, ти как би се чувствала? Аман от любовници, които съсипват семейства.

И още нещо - за да няма такива конфликти е редно дъщерята да бъде при майка си и баба си. И да живеят ОТДЕЛНО И ДАЛЕЧЕ от вас. А бащата да плаща издръжка ( някаква прилична, но не и прекалено голяма сума) за непълнолетната си дъщеря.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8bd58cb290
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   " Коя е тя ли -майка на сина му! И мила идея нямаш как една жена може да накара мъж да забрави всичко дори и децата си "

Момичето може и да няма представа, но ако някоя любовница се опита да развали и съсипа семейството й ( явно авторката е подходила по този начин) - това трябва я да разбереш... Но кухи кратуни като теб подкрепят любовниците, но не и здравото и вярно семейство. И ако не си забелязала- майката на дъщерята НЯМА нов мъж до себе си, докато мъжът й си има нова жена- та даже и ново дете....

Жалко, че не си на мястото на дъщерята. Дано някоя любовница или любовник на родителите ти да развали " семейството" ти, ако въобще имаш такова...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cb5da09d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Според мен за разбит брак, вина има половинката, ако иска жена си нямало е да я пнапусне, но много хора искат нещо друго и разнообразие. Никой не е застрахован за продължителен брак, понякога нещата просто не вървят.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cb5da09d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   36 Може би е имало причини да го остави жена му, така се държи защото детето е негово, твоето все пак не е биологично. Дакупува якета за 200лв е щуротия... Нещо не е както трябва, много го глези детето, може би се опитва да го компенсира за непрекарано време зедно. Децата не искат само подаръци...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker