Майка ми ме мачка психически - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме мачка психически
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 4955 пъти
Здравейте.
От доста време имам адски неприятен проблем - майка ми.
От години може да се каже, че я мразя.Не ме разбирайте погрешно.Не съм 15 годишен пубер, които е бил наказан, набит или нещо подобно заради което ще рева 1 ден и ше ми мине.Проблемът ми е от наистина много време.

Майка ми не е лош човек.Добра домакиня и грижлива майка, когато бях малък.В момента карам 20 години и осъзнавам, че тя психически цял живот ми действа много зле.

Както споменах карам 20-тата си година.Досега не съм имал връзка с момиче, камо ли секс.И вече разбирам защо съм толкова десоциализиран от повечето хора.

Като хлапе явно не съм разбирал, но сега вече ми е ясно.Нямам много спомени, но ако майка ми и тогава се е държала така с мен, то явно е имало негативен ефект.

Майка ми рядко ме е лишавала от нещо.Но постоянно набляга на негативите ми и само ми изтъква кусури.Рядко получавам каквато и да е подкрепа от нейна страна.Обича да ме мачка.Да разгласява издънките ми на други хора и да промени нещо което съм направил и не и изнася.В повечето случаи говори зад гърба ми и в последствие по много неприятен начин разбирам, че е раздрънкала нещо.
Най-пресния пример е от скоро.Преди около месец осъществих една от детските ми мечти - купих си куче.

Цял живот съм искал и съм го казвал на родителите ми но майка ми беше против.Напук на всичко аз си взех кучето.Естествено първите дни беше ужас.Майка ми беше издивяла, но вече свикна.На кучето не му липсва нищо.Постоянно му чистя, не е останало гладно, следя за ваксини, обезпаразитяване и тн.Но майка ми всеки ден изтъква десетки пъти, колко лош стопанин съм бил и тн.Снощи докато бях в банята я чух как казва на баща ми че изобщо не съм се грижел за кучето.

Да си призная аз съм нервак и това ме ядосва изключително много и често се стига до скандали.Майка ми нормално не може да прибегне до физическа саморазправа, въпреки че иска, и за това само ми говори.Изтъква как все още нищо не съм постигнал, а тя на моята възраст била бременна, как всичко в тоя апартамент било нейно (а не е точно така), как била по-кадърна,можеща и кво ли не от мен.Също така обича да ме топи пред баща ми като явно си мисли, че постига нещо.

И това е всеки ден, като често дори си намира и други причини.Като се замисля почти винаги при мой неуспех не съм получавал подкрепа от нея и явно това ми се отразява...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1133fdfd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Набълно те разбирам....при мен нещата горе-долу са по същия начин с тая разлика че баща ми ме подкрепя ;)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 22b4d1d7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Oох,горкия!я се стегни ,бе ! Като те мачка се хващаш да работиш и се изнасяш на квартира-не стига че живееш с родителите си ами и не оценяваш това което правят за теб!Аз съм жена и на 18 г бях студентка,на квартира и работех за да се издържам . А ти стоиш и се разправяш с маика ти !

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 40e3863118
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Леле, тая жена е тежък случай. Обратен на другия, в който се хвалят от децата си все едно, че са малки айнщайнчета. Да не ти пука, вече порасна! Тъкмо когато имаш деца, ще знаеш какъв не трябва да бъдеш.
А за кучето, страхотно. Гледай си го както ти си знаеш, пък то ще ти покаже дали се грижиш добре за него като вземе да плаче за теб, когато излизаш и да ти се радва, когато се прибираш. И хич няма да обръща внимание на интригите на майка ти.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: acead7b08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Mайка ти е тъпа гадна истерична кучка! Изнеси се, направи си семейство и и тегли една майна ;)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7bb4155c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Момко, преди доста години в момента, в който си взех дипломата се отделих от родителите и оттогава нито пари съм взел, нито каквото и да било от тях, / не ме питай как беше първите месеци, как бачках до изтръпване и как се хранех само с хляб и кетчуп /, навестявам ги, но си имам мой живот - ще им помагам, когато е нужно, ще ги посещавам при повод, но няма да позволя да определят живота ми. Независимостта е много важно нещо, дотук всичко съм постигнал сам и съм горд с това, е , много неща не съм си позволявал, но нали всичко си има цена.

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: f3d0be4650
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите ви.
Сега ще ви дам няколко отговора.
Първо - в момента съм на 19 години, 12 клас.Скоро ще завърша и може би за това още не съм се изнесъл.
По принцип не търпя майка ми, а сега като е безработна трябва по цел ден да я трая.
Още повече, че с нейните глупости ме направи страшно нервен човек на тая възраст и това ми се отразява здравословно.
Плямпа глупости, аз се ядосвам.Не мога да и посегна - майка ми е.Не мога да счупя нещо защото няма вина и за това удрям стената.Последния път си пукнах костица на дясната ръка.
Вероятно щом завърша ще се изнеса.Вече не се понася...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: b9be1ad53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За секса и това че неси имал приятелка майкати може и да е виновна, но опитвал ли си се да разбереш дали си Гей..?

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: f3d0be4650
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Уверявам те че не съм гей.Не се притеснявай :)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: da9b21113b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз сам така само, че още нямам куче

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4a31871160
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Потърпи още малко и търси пътя в живота си. Само че едновременно с това посети и психолог. Определено имаш нужда да изчистиш негативите.

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: cd500f4a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Най-доброто нещо което можеш да направиш е да и покажеш абсолютното ти безразличие към нещата които тя прави. Прави се, че не ти пука от нея и нейните забележки, не избухвай, не и показвай с нищо, че тя успява да контролира ситуацията, а ти си безсилния. Безразличието ти ще е победата ти над нея. Успех!!!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 007db4d3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Hе се впрягай толкова.и аз търпя моята когато ми се тръшне на гости за месец.карах се с нея за щяло и нещяло,но полза НИКАКВА-нито тя се промени,нито аз я "заобичах".Моята като че ли е по-зле от твоята все пак...Свиркай си и се прави на глухоням и гледай по-бързо да се изнесеш от къщи-иначе ще страдаш докато не гушне босилека.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 8badab3151
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И аз съм на твоята възраст и с мен е така. Осъзнавам че въпреки че ме е изгледала (за което съм наистина благодарна), е един самотен, злобен и огорчен човек, който цял живот ми е повтарял, че няма истински приятели :( Даже си мисля, че понякога съм тръгнала да заприличвам на нея.

Когато се замислиш за този проблем, сещай се само как не искаш да приличаш на нея, и как въпреки че ти е майка, ти си си ти и само ти избираш каква да бъдеш! На мен това ми помага :)

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 8ac6b5648b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   НЕДЕЙ ДА ЖИВЕЕШ ТАКА, ОПИТАЙ СЕ ДА СЕ ОТЪРСИШ ОТ ТОВА, КОЕТО ЧУВАШ ОТ МАЙКА СИ. ДЕЙСТВИТЕЛНО Е МНОГО НЕПРИЯТНО. ПРЕЖИВЯЛА СЪМ ГО И ЗНАМ. ДЕЙСТВА НА САМОЧУВСТВИЕТО ДОЖИВОТ. МАЙКА МИ ПРАВЕШЕ СЪЩОТО С МЕН - ВЕЧНО БЕШЕ НЕДОВОЛНА, НИКОГА НЕ МЕ ХВАЛЕШЕ ЗА НИЩО... ОТВРАТИТЕЛНО. И В РЕЗУЛТАТ - И ДО ДНЕС НЯМАМ НЕОБХОДИМОТО САМОЧУВСТВИЕ. НА 45 Г. СЪМ И ЕДВА СЕГА ОСЪЗНАВАМ, ЧЕ СЪМ БИЛА /И СЪМ/ ХУБАВО МОМИЧЕ БЕЗ ГРАМ САМОЧУВСТВИЕ. ВИНАГИ СЪМ СМЯТАЛА И ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СМЯТАМ, ЧЕ ДРУГИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ МЕН. НЕ ГО ДОПУСКАЙ. ОПИТАЙ СЕ ДА НЕ Й ОБРЪЩАШ ВНИМАНИЕ, ЗАЩОТО ТИ ВСЕ ПАК СИ МЪЖ, А МЪЖ БЕЗ САМОЧУВСТВИЕ ЩЕ БЪДЕ МАЧКАН ЦЯЛ ЖИВОТ.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8a62a4e93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей! трябва малко да се успокоиш. обикновено родителите не разбират, че децата им са различен тип личности. не трябва да сравнява никой с теб, да не говорим, че тя сравнява себе си с теб. опитай се да приемеш, че тя няма да се промени, ще си остане такава. но си имаш създание, на което да се радваш много и да се чувстваш поне малко щастлив. като завършиш, ще учиш или ще си намериш работа, ще срещнеш нови хора и можеш да започнеш всичко от начало, да започнеш нов живот, в който майка ти няма да се меси. потърпи още мъъничко и вярвай, че всичко ще се оправи скоро. М№

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0c6bad1f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Е, и аз съм на 20 и моят баща е досущ като майка ти. Знаеш ли аз какво направих.. доказах се.. амбицирах се и записх хубава специалност в университет.. уча.. издържам се сама, вече имам и професя.. и то доста сериозна.. пишат за мен по местните медии, хората говорят за мен и постоянно завиждат .. това ги кара да злобеят и несъзнателно да натриват носа на баща ми като тикат в очите му статиите за мен, разпитват за успехите ми.. и ето - нещата се завъртяха! Сега аз съм неговата гордост, но всички знаят,че аз съм го постигнала сама!!! Повярвай ми - трябва да се опълчиш!!! Трябва да се стегнеш!!Ти можеш, сигурна съм в това. Гневът не е решение, аз и през това минах. Просто се докажи, докажи се на себе си, на хората.. докажи се на нея!!!! Какво.. тя да не би да иска ти да се ожениш и да я направиш млада баба? хах то и аз вече мисля за това и ми се иска повече от живота ми, но значи ли, че трябва да следвам примера на родителите си (които са се оженили на 19 и 22??) Човек трябва да създаде семейство, когато се почувства готов за това.. А за майка си ... пожелай й само да й се падне една снаха, която да я вкара в пътя!следвай мечтит си и не и забелязвай! Успех

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bb3e043325
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Моята майка е същата. Държи се ужасно с мен. Тя дори ми държи сметка по колко пъти на ден си сменям бельото и се къпя, представяте ли си го това, хора? За няма нищо ме прави луда, обижда ме, прави сцени, държи се като отчаяна, направо ужас. И аз избухвам и се бием. Нашата къща е пълна с гадна, негативна енергия, само да не сте в нас. Ужас е. Винаги съм мразела някой да е загрижен за мен, и да ме наставлява. Тя е сприхав, нервен човек. Бих ти казала да се изнесеш и да я разкараш. Не й се обаждай, тя не заслужава. такова нещо.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1605c74c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравейте хора,Моята майка от части е същата само където аз съм на 16 но въпреки това майка ми се държи отвратително с мен.От както започнах да ходя на Училище майка ми внезапно започна всеки ден да вика,да се нерви,и тн.Всеки ден когато стана аз отивам колкото се може по бързо на училище за да мога да не се засичам с нея.Но когато се връщам винаги докато си събувам обувките се почва с викания и нерви като:
-Защо не си се пръскал с дездорант,казах ти да се пръскаш 3 пъти на ден.
-Защо тук не е подредено.
-Защо не съм сменил храната и водата на котката и кучето.
-Защо не съм си тръскал покривката след като съм обядвал при положение че аз я тръскам а та се чуди за какво да вика.
-И още доста причини.
Честно да си призная понякога ми минават мисли като да избягам,или да и посегна но сърце не ми дава,Все пак ми е майка.Ако не сте намерили решение на проблема,просто гледайте когато е нервна да страните от нея,Или излезте с гаджето си или се съберете с други ваши приятели и идете да гледате кино.За жалост моята майка се влошава тъй като всеки ден вика и крещи повече от предишния,и даже измисля нереални причини за да покаже че съм издънка като най често защо ме съм сменял водата и храната на животните при положение че го правя 2 пъти на ден.И с всеки изминал ден става по зле и вика все повече а се притеснявам че това освен психически ми се отразява и на личния живот затова моля ако някой има друга идея как да страня от нея освен с приятелка или приятели,или как мога да и помогна или поне да избягвам караниците моля да каже ще бъда благодарен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker