Параноична ревност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Параноична ревност
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3714 пъти
Никога не съм мислил да пиша в такива сайтове, пък и не сам искал да споделям личните си проблеми. Но напоследък ми се струва, че не мога повече да търпя. Струва ми се, че искам да напусна жена си.
Проблемът е до болка познат на много от вас. Нарича се ревност- ужасяваща, денонощна и утежняваща се. Нека да бьда по-конкретен.
Женени сме от много години. В началото помагах много за отглеждането на пьрвото ни дете-жена ми не беше в БГ. Като се прибра започнаха мьничките симптоми на ревността. Аз никога не можех да излизам сам където и да било. Забравих всичките си приятели по много проста причина. След всяко сьбиране имаше дьлги анализи за всеки и всяка поотделно и всичките бяха лоши. Жените задьжително бяха по-грозни от моята и тя не се успокояваше докато не го чуеше много пъти. Понякога до кьсно през нощта. Започнах работа, понякога се налагаше да работя нощем. Тя не спираше да звьни през половин час по всякакви поводи. Колегите ми се смееха. Престанахме да каним други хора освен тези с очевидно грозни половинки. Непрекьснато ме разпитваше за службата и жените там до най-големи подробности, денонощно, като въпросите периодично се повтаряха. Преди няколко години жена ми си загуби работата и тогава стана още по-страшно. Започна да ме кара да й звъня по телефона преди да изляза, преди да изляза от работа, като се кача на автобуса, от автобуса и т. н. Това не стигна, ами тя започна да идва с мен до работа и да стои в този район по 8 часа дневно като трябваше да обядваме заедно. Всички колежки се анализираха ежедневно- коя как е облечена, как изглежда... Не закъсняха и упреците и обвиненията за тази и онази, с които задьлжително имах интимни отношения. Една колежка забременя и детето беше обявено че е от мен. Тормозът с телефона е ужасен- ако спра да вдигам единия се звъни веднага на другия и се започват дискусии с часове. Има опасност да ме уволнят.
Мразя да се возя в кола с жена ми. Тогава сме заедно и няма къде да се скрия- това са нейните моменти когато просто ме подлудяава от коментари, обвинения и забележки.
Децата ни не искат да стоят около нас.
Вече 5 години жена ми си търси работа, но такажа че да пътува с мен, да е около мен, да се среща с мен и да е в къщи преди или с мен.
Хора, времето ми се смята до секунди, парите в портмонето винаги са ми преброени, а телефона ми се проверява на всеки 2-3 часа когато сме заедно. Ужасна параноя.
Имам още много, като за цяла книга, но отчитам и вашето търпение.
Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: a25925efa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягаааай!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 150970cdfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преживях го с бившият ми съпруг. БЯГAЙ!!!
Преди окончaтелно дa си изгубил себе си, бягaй и не се обръщaй!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1b1ca267fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дано да не е истинска тази история.... Но, най-вероятно е. Жена ти има нужда от сериозно психиатрично лечение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8891690c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си най-търпеливия човек на света. Ако обичаме истински някого трябва да правим компромиси, ако искаме да сме заедно. Но ако тормозът като при теб е толкова голям, съмнявам се, че обичаш изобщо вече. Най-вероятно не напускаш заради децата си. Наистина бих те посъветвала решението ти да е изцяло според това как според теб ще въздействаш на децата си. Ако са големи и ще те разберат, тогава какво чакаш. Но ако са малки ще им нанесете голяма травма. Моите родители винаги са се карали до степен, че да заговорят за развод, но никога не са се развели и им благодаря, тогава щяха да ми нанесат голяма травма. Но сега ги разбирам и ми е все тая заедно ли са или не, аз бих си ги обичала и двамата, дори да живеят в различни къщи и да не си говорят. Така че всичко опира до децата. Ако са малки смятам, че трябва да си понесеш последствията от лошия избор на жена, никой не те е карал насила да се жениш за нея в крайна сметка.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b116809ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И сега с риск да ме нападнат философите от форума, т. н. стари муцуни, щото те си се знаят, искам да те питам едно - в началото така ли беше? Кога се появи този проблем? Ти даде ли някакъв повод за този страт на безумна ревност? Ако е била такава преди да се съберете и деца да правите - защо не се замисли? А ако не е била такава - защо не се замислиш сега - какво я е провокирало, защото има проблем и изобщо не си мисли, че ти не участваш в него.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7de47f3522
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Уау, чак толкова ли е зле? Все бях чувал за ревност, но това наистина е сериозно. Може би трябва да поговорите с психолог, започвам да си мисля, че това си е някакво разстройство.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 77c9713b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Oле бягай далече!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0b2eaa46c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Съдията пита обвиняемия:
- Обвиняеми, защо убихте жена си след 30 години брак?
- Ами.. от мързел...
- Как така от мързел??!!
- Ами така - а днеска, а утре...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b3396e1750
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Това е тормоз! Не съм била толкова крайна в мнeнията си, но те подкрепям за решението си да напуснеш жена си! Пиши ни какво си решил и как вървят нещата при теб!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 87c2b58322
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена с болен от ревност мозък, негативна и изсмукваща -енергиен вампир.... Братко, спасявай се!!! Това живот ли е твоето? .... И децата ви постоянно да я слушат какви си ги фантазира, ужас....


ж46

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 264dfa0d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Паталогичната ревност не е задължително да бъде провокирана. Това по повод на въпроса към автора дали тои не е провокирал тези ексцесии в съпругата си. За травмата над децата при развод ще кажа едно-травма има. Но знаете ли каква е травмата за деца в отровено семейство. Скандали грозни думи и нещастни родители които само съскат наоколо. Най добре е да скъсаш квитанциите на тая манячка. Но аз едно не разбирам как 5 години не работи. Само ти ли издържаш семейството? Ако не работи а само те следи кои гледа децата. Кои ги възпитава кои върши домакинската работа. Кои? ! Твърде много време има маи и достатъчно средства та и остава да се изживява и като детектив. Ако не можеш да я напуснеш и припомни за задълженията и. Жена ли е тя що ли?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 537ae9bf72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Правете всяка вечер секс. Може, като види, че я желаеш редовно, да спре да ревнува толкова и да мисли, че спиш с други. Поне задоволената жена е по-спокойна. Пробвай и пиши какво е станало.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 22502cd48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От Автора-

Никога не сам давал повод за ревност- поне такава каквато нормалните хора считат. Преди 4 години колежка с която работм заедно ми изпрати СМС да ме пита защо не сам дошьл на работа (просто бях настинал). От тогава тя е номер едно в списъка на заподозрените. Помолих я повече да не праща каквото и да било, но се наложи да й кажа за моите проблеми. Говорим си често за това, но ми е гузно- не е в моя стил. Тя е тази с детето, но тя е щастливо омъжена. Направи ми услуга и сама се премести в друг офис. Децата ни не вървят добре и не стоят повече у дома. Наскоро едното (16)се отрови с алкохол и стоя няколко часа в кома. Спасиха го, слава богу.
Винаги е било така, признавам го. Но в миналото някак не го виждах, мислех че е нормално тя да е до мен постоянно. Контролът и скандалите обаче придобиха уродливи форми. Аз сам доста едър мъж и ви казвам че някой ден просто може тежко да я нараня или даже по-лошо. Тя не може да се успокоява с часоже сама.
Интересен ми въпроса за домакинството. Тя винаги прави така, че аз да участвам и да сам там. Никога нищо сама. Никога! Налага ми се да работя много за да свързваме двата края, но както се досещате си доработвам от в къщи. Не би могло иначе... тя звъни непрекъснато. Често няма нищо за ядене защото тя сама на пазар не ходи. Не готви сама и не чисти сама.
Всеки ден секс- ти който си го написал ти пожелажам да те рапитват по време на секс за службата и да ти викат че се чукаш с други. Дано ти стане!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 857f83ce6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   За съжаление не мисля, че имаш голям избор... и вярвай ми с годините по лошо ще става. По-добре вземи решението сега и насистина се спасявай. Освен, ако не можеш да я накараш да посети психолог и заедно да се борите. Аз също съм ревнива, но дори и не съм си помисляла да правя нещата, които описваш. Всеки човек, трябва да си има едно мъничко лично пространство, а при теб това е загубено. Никой не вярвам да иска да се прибира в дом, в който го чака поредният скандал, дори и децата. Успех ти желая, каквото и да решиш!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 72a76a3dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторе,съчувствам ти и съм потресена от историята ти,а съм жена на 40 .Не е нужно и аз да прибавям-бягай с 300 и се спасявай,ама си вземи и децата,като преди това поговориш с тях.
Ето и няколко практични съвета от мен.Преживяла съм нещо,при което трябваше да се измъкна,а и детето да взема.Само дето не ме следяха по улиците.В къщи беше терор.Трябваше обаче да пазарувам,готвя и го правех.Приготвях си по малко багаж,една раница скрита някъде къщи,и излизах на пазар.В последния момент,както си излизам,и грабвах и раничката с мен-и право в асансьора.Бях си наела вече квартира и по малко,по малко си изнесох основния багаж в нея.И след 10 дни просто духнах.Спрях да вдигам телефона и го сложих на вибрации.Имах кола-паркирах я зад новия ми дом,панелен блок,за да не се види по някаква чисто теоретична възможност.Преди да се махна,беше обърната на склад.Парите ми бяха в банка-няма как някой да изтегли без мое знание и съгласие.Та в този ред на мисли-започни да се приготвяш полека-лека,защото с това чудо,дето си го имаш вкъщи,няма да минеш без драми.Ще има крясъци,скандали,обвинения,че отиваш при любовница и прочие.С повечето хора може да се разделиш с добро и с приказки,ама с тази жена...не го виждам да стане.Не си дръж парите в портмоне.Оставяй си дебитната/или каквато е там карта/някъде в работа или в колата скрита.Смени и пин-кода.Кажи на жена ти,че са ти намалили заплатата или че ти я бавят.Почвай да си търсиш друга работа.Открий си сметка в друга банка.Вземи си нова сим-карта и нея скрий.И в един момент,когато си готов,намерил си си дом/както аз направих/-махаааааааай се!Бягай и се спасявай,заедно с децата,вярвам,че ще те подкрепят и ще дойдат с теб,не са малки.Бъди откровен с тях.Не нападай тая змия,че ще я лежиш за човек,а тя не е.
Изправиха ми се косите от това,което прочетох, и те мисля!Бори се!Успех от сърце!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c004a122dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Казваш, че малките знаци са започнали, когато се е върнала от чужбина. Ако това е така, най-вероятно тя е имала връзка там. Много често патологичните ревнивци самите изневеряват и излизайки от собственото си поведение, започват да тормозят човека, с когото са. А ако си е била такава от самото ви запознанство ми е малко странно, че е отишла за по-дълго време сама навън и те е оставила без контрол. Просто не ми се връзва. Но така или иначе тя е болна и единственият изход е психолог с многократни сеанси. Само че това едва ли ще се случи, защото за тези хора ненормалното е нормално, т. е тя няма нужда от лечение. Мисля, че за да се съхраниш психически трябва да се разведеш. Тя няма да се промени, само по-зле ще става, а фантазията й съвсем ще се развихри, когато реши, че остарява и няма да е толкова атрактивна. Нямаш полезен ход, освен разводът. Ревността винаги си има причини и една от основните е ниската самооценка на ревнуващия. А с това може да се справи само психолог.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6f52876aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   от 13
Леле, човече, ти си в егати филма. Ревност, ревност, ама каква е тази жена, която чака ти, който единствен работиш в семейството, да се прибереш и да чистите заедно, да готвите? ! А тя какво прави по цял ден? Следи те? Е, сори, ама това не е нормално и не само защото тя го прави, а защото ти си позволил и още позволяваш. Жена ти се държи идиотски, а ти седиш и се оплакваш тук. Ама вземи я стегни бе, човек, покажи й кой е мъжа. Да, кой е мъжа, покажи й го. Как ще подронва авторитета ти така, как ще те следи и ще ти прави сцени, как няма да се грижи за домакинството, след като няма други професионални ангажименти. Как така? Направо недоумявам как си позволил такова положение. Вземи поговори с нея, тропни на масата ако е нужно, намекни й кой изкарва парите в тази къща (да, колкото и грубо да звучи, направи го), кажи й, че нямаш против, че не работи, но имаш против като се прибереш да е непочистено и ти, който носиш парите, да си гладен и тепърва да готвиш. Кажи й, че за да иска да има верен мъж първо тя трябва да е жена на място и майка, когато е нужно - т. е. 24 часа в денонощието. А за секса, като си отвори устата да ти обсъжда нейните глупости, оставаш я на сухо. И й заплаши, ако всичко друго не става, че ще си хванеш наистина любовница ако не спре. Не знам как издържаш, наистина, но това не е човешко твоето положение. Заради децата и заради себе си - вземи мерки. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0d7826ebb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Обърках, предишният коментара е от номер 12, а не от 13

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 118df12edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   не коментирах досега, защото при такава тема коментарите могат да бъдат само в една посока. последните уточнения обаче направо ме хвърлиха в оркестъра.
авторе, нека изброим фактите: ти работиш, издържаш цялото семейство, занимаваш се с домакинството, даваш отчет за всяка минута, за всяка стотинка и всяка казана дума, търпиш на скандали... ако решиш да напускаш жена си, обади ми се :-)
сега сериозно: не преподлагах, че един мъж може да се обезличи до такава степен, че хем да издържа семейството, хем да дава отчет за всичко до най-малките детайли. ти нямаш ли достойнство??? как така ще ти иска обяснение за всяка минута?? как е възможно да те излага така пред колеги и познати??
и с какво се занимава тая хубавица - с нищо, освен да те дебне и да слухти! нито пазарува, нито домакинства, само паразитира и вдига скандали!!
не знам как търпиш всичко това. всичко трябва да си има граници. не казвай, че е заради децата, защото те явно са големи и им се налага крайно сбъркан модел на семейство. просто нямам думи, как могат някои да се качват на главите на половинките си!
Ж42

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d3864d737a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Я си гледай семейството, като почнете така жена ми е много ревнива Явно си и дал някакъв повод за ревност.Пет лева дава ли ти някоя колежка?????Или чорапите ти пере, я по спокойно гушни жена си и си живей живота.Ако пък толкоз мерак имаш по чуждо върви при някоя п.....ка да те оправи и се прибери.такива като теб ги знаем да привлекат вниманието на всички "Жена му е много ревнива", жал ми е за жената ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker