Мисля, че дъщеря ми се самонаранява. Как да ? помогна ако е така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мисля, че дъщеря ми се самонаранява. Как да ? помогна ако е така?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3865 пъти
Здравейте на всички! От заглавието се разбира за какво ще поискам съвет. От година 14 годишната ми дъщеря се държи странно. Беше си съвсем спокойна, винаги усмихната, търсеше контакт с всички и ми споделяше какво се случва с нея. После нещо се промени. Стана по-плашлива, нервна и агресивна към семейството. Стана по-затворена в себе си. След известно време забелязах, че по ръцете ? от време на време се появяват някакви порезки. Питам я откъде са и всеки път оправдания от сорта на: одра ме котка, приятелката ми не беше много весела днес и си го изкара на мен. Няколко пъти реших да ? се доверя, но нещата станаха по-сериозни и се усъмних. Никой не носи блузи с по-тесни, дълги ръкави почти постоянно нали? Затваря се в стаята си и стои с часове, чувам я да плаче, но когато я попитам какво има тя просто казва, че е изморена. Имам чувство, че загубих всякакъв контакт с нея. Когато е време за вечеря тя идва в кухнята, взема си чиниите и отново в стаята. Когато я докосна тя отскача назад и се хваща за мястото, където съм я пипнала. Винаги когато искам да поговоря с нея за всичко тя се държи сякаш не ме е чула. Наистина много искам да помогна на детето си, но може би подходът ми не е правилен. Някакви съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 351f79201a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не я притискай и се опитай да покажеш не само че може да ти сподели, но и да получи разбиране до някаква степен. Тогава е доста вероятно да сподели според мен.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 80234790ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бих ти препоръчал да се поинтерсуваш с какви хора движи и дали вече не е започнала да води полов живот. Защото сред тинейджърите в началото това е леко депресиращо.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 582412f91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е, имаш си тинейджърка, честито. По принцип това киснене в стаята е от годините, както и сълзите, но драскотините по ръцете и острите реакции не са нормални. Говори с нея, прави определени неща с нея- пийте кафе, излизайте по магазините/на разходка, запази някаква връзка с нея. Но не я притискай много, защото това само ще я отблъсне. Сподели и нещата, които сподели на нас. Че се притесняваш за нея, че не искаш да и помогнеш и да разбереш какво се случва с нея. Говори и сякаш ти е приятелка, споделяйте си, изказвай мнение за нещата, които я вълнуват и и се случват. Няма да бъде лесно в началото, но ако успееш, няма да имаш повече проблеми с нея занапред.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 29de3aad9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Депресия! Най- вероятно загуба на някого- баща, приятел или гадже! Възможно е и да е претърпяла някакво посегателство- резаците, го правят за да изместят вътрешната болка със външната или защото така поемат контрола да се нараняват сами, а не от околните. Интересувам се от тази тема...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4f82773a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Чети сега скъпо мамче. Аз съм като твоята дъщеря, режа си ръцете, корема, краката и така нататък. Само където съм по-голяма. Има два вариянта за нейното самонараняване. Първия е, за да привлече внимание и да иска да е съжалявана, но това е само ако го прави показно и да се вижда, но ако го крие и се притеснява, значи е от втория случай и просто има сериозен проблем. Някой беше казал, че може да води полов живот, ами не, аз не водя полов живот и пак си се режа. Моля те искрено да не я съдиш, да не й викаш, да й се караш и теб подобни. Моята майка, когато разбра и ме заплаши, че ще каже на тате, ще спре да ми дава пари, да ми купува дрехи и че ще ме води на психолози и, че съм луда. Това е адски тъпо. Поне не бъди, като моята майка. Отиди при нея, кажи й че знаеш истината и да не те лъже, когато вдигнеш ръкава на блузата й, за да видиш белезите, просто се наведи и ги целуни и кажи, че за теб все още е прекрасна. Повярвай, на всеки човек който се реже, мечтата му е да му целунат безелите. Попитай я какво е станало и й докажи, че това не я прави по-малко важна за теб, не я заплашвай, изслушай я, поплачи с нея, накарай я да е силна, а не я пречупвай. Освен това, внимавай да не те маниполира, че ако не й купиш нещо ще се нареже, щото ще станеш играчка.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 961a4a4118
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мила, аз не съм майка, не съм и на възрастта на дъщеря ти, но мога да те посъветвам да не я притискаш, а просто да и покажеш, че си и приятелка и може да разчита на теб. Излизайте двете по женси на пазар или на кафе, говорите си... дръж се с нея все едно ти е приятелка, а не дъщеря. Споделяй и проблемите си и т. н., но не отваряй и дума за нейните! Все едно всичко си е наред! Защото започнеш ли да говориш за нейните, ще я накараш да се затвори в себе си. Така, че се дръж така все едно ти имаш нужда от съвет. Нека се почувства значима и горда със себе си, че майка и я моли за съвет и подкрепа. Защото явно е в тежък момент и в депресия и трябва да направиш всичко за да я измъкнеш от дупката! Пък после, ако успееш да спечелиш доверието и като приятелка, тя сама ще се отпусне да говори за проблемите си. Обаче се зареди с търпение и никакви упреци или дори намеци, че знаеш, че нещо не е наред! Иначе ще стане по-зле! Успех! И да знаеш, ако се справиш добре след години ще имаш страхотна приятелка! Сега мога с гордост да заявя, че мама е най-добрата ми приятелка, но ни отне години да го постигнем. Като бях колкото дъщеря ти хич не беше така, карахме се, крещяхме си... аби типични отношения между майка и проблемен тийн.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 55951cd239
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ами... предполагам, че съм имала подобен проблем, само че аз прикривах желанието да си причиня болка зад уж правене на пиърсинг, пробивах се постоянно на всякакви места, по едно време ходех с обици на таза, по ръцете... навсякъде и като пиърсинга зараснеше слагах следващия. Щом човек има нужда да чувства болка, занчи от вътре го боли много повече, дъщеря ти има проблем, така че говори с нея, защото един ден може да забие ножа или там каквото изпозлва по-дълбоко или ако не е чисто, , оръжието" да получи инфекция. Трябва да я насърчиш да намери нещо приятно с което да се заниамва, някакъв спорт който и е приятен или с изкуство. Вемсто да се затваря сама нека прекарва повече време с други хора. Аз излязох от дупката в живота си с колоездене. Препоръчвам го като спорт, защото хем изисква време, хем много енергия и освен това е индивидуален спорт, тоест зависиш от себе си и от волята си, но ако си в отбор другите ще ти помогнат когато издъхваш. Ако не си пада по спортове нека рисува, танцува или каквото обича да прави. Важното е да е в мир със себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker