Родителите ми ме зачеркнаха от живота си, щом се събрах с този мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми ме зачеркнаха от живота си, щом се събрах с този мъж
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 3804 пъти
Аз съм на 22 години, а животът ми е като от сапунен сериал. Приятелят ми, с който живеем на семейни начала от 3 год. е от ромски произход, по голям от мен с 11 год. и с дете на 10. А от годинка се радваме и на собственото си дете....

И така....не разчитам на ничия помощ, защото родителите ми ме зачеркнаха от живота си щом се събрах с този мъж, свекър нямам, а свекърва ми се опитва единствено да ме командва, а когато става въпрос да се свърши някоя къщна работа й става лошо и ляга болна дни наред, ако й пренася и отнася-сетете се сами. Незнам как да кажа на мъжа си ,,Майкати ме дразни, командва, а от непрекъснатите й забележки ми омръзна", страх ме е да не се обиди.

Другото-сал сама отгледах детето си, тя пак се правеше на болна и само акъл даваше отстрани/то е така, но непрекъснато преиграва пред синчето/, омръзна ми да съм майка на 2 бебета.
С неговото дете от първ брак проблем нямам-разбираме се даже той, невръсното дете ми е по голяма помощ от бабата.

Сега за моя любим-обичаме се много, но започнахме да се караме за дребни неща "Поисках еди к`во си да ми сготвиш ти не ми угоди, все си недоволна, ревнуваш ме" не се оправдавам за ревността, но за другото-не ми помага в къщи за мъжката работа, гледа си само неговата работа/и тя не е лека, но...не съм и мъж и жена, и детегледачка, и болногледачка, и домакиня /Все си мисля, че и двамата сме страшно изнервени-той задължения да издържа семейството, цяля къща за ремонт, аз-деца, домакинство, самота без родители, на всичко отгоре парите все не стигат.

Иначе ми угажда, уважава, обича, сякаш е сляп за издевателството на майка му над мен. Незнам кой ще гледа бебока след като ми свърши майчинството и трябва да се върна на работа.

Понякога ми идва да крещя, няма с кой да споделя.... липсва ми майка ми, на него не мога да споделя всичко ,на свекървата абсурд.
Тая и една мъка ,че родителите ми не ни искат дори не са виждали детето ми, не се интересуват ст него, не споделиха щастието ми от първото зъбче, първата дума, първата крачка.....

ВЕЧЕ ВИ ОТЕГЧИХ, ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ ,ЗАЩОТО СЕ ТОРМОЗЯ, ОСТАНАХ 20КИЛА С МОКРИ ДРЕХИ. БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: 3ebe1dae6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Mиличка и аз като се събрах с моя мъж наще ме изгониха.Уважавам майка му и си мълча.ТЯго е родила няма как.БЕбчо си го гледай и да не ти пука.МОйите родители съм ги зачеркнала и това е .Дай боже и аз да имам бебе скоро няма да им го дам да го видят дори.КОгато имах нужда ме изгониха на улицата .ДА не ти пука имаш си мъж имаш си бебе :) гледай си живота маце :))))
емили

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: ff5239eb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Извинявай ама.......българите за теб свършиха ли?
Сама си си виновна, не можеш да упрекваш родителите си.Сама си се набила в 9-та глуха...

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: a805a6ea97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е , ти пък до къде си стигнала да се омъжиш за мангал.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 5831cb307a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Започва се...
Авторке, бъди готова да поемеш още най - малко 5 коментара, в който ще те направят на боклук, заради избора ти.

До всички - избора си е нейн, и дълбоко се съмнявам, че ще й бъдете полезни, ако продължавате да я упреквате.
(А аз... съвет не мога да ти дам, затова получаваш само защита.)
Успех.
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: f87c45a16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До SFA-ти си на всяко гърне мерудия. На колко си години и колко ти е житейският опит?Или си само теоретичка?

До авторката-ти твоя избор си си направила, и той е да живееш с мангал. Строшила си хатъра на родителите си, за да отидеш да слугуваш на цигани. Сега трябва да уважиш и нашето право на мнение и избор как да се държим с теб. А, то е, че не те уважаваме и дори не искаме да ти даваме съвети, нито да ти съчувствуваме.

 
  ...


...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 204a8ee70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Трудно ми е да си призная, защото винаги съм се мислела за толерантна, но наистина подкрепям №5 и предишните подобни мнения. "Като те е страх от мечка, не ходи в гората". Да се беше сетила за това преди да се омъжиш за циганин. Или тогава не се сещаше какво ще се случи?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 13d6286001
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, разбирам болката ти. Не съм женена за циганин, но и моите родители ме предадоха. Така, че произхода няма значение. Избрала си съдбата си. хората реагират различно и не се сърди, защото в края на крайщата ти си поискала тяхното мнение и те ти го дават. Циганите имат различен от нашия манталитет, ти със сигурност знаеш това. защо си допуснала това да се случи....

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 350ea73618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ей много сте тесногръди.И к'во ще ми кажете,че с българин нямаше да има никакви проблеми.Ама моля ви се стига сте писали глупости, престанете вече с това "свършиха ли се българите"!Това е нейния избор и щом така е щастлива никой няма право да я упреква.А проблеми кой няма със свекърва си и не само...А на авторката ще кажа,направете всичко възможно да се отделите и да си живеете заедно,тогава всичко ще е различно.Обичайте се и весели празници.Успех :)

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 350ea73618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 5. Коя си ти , че да говориш от името на всички? И кой ти дава това право.Ти сигурно като живееш с българин си много щастлива и нямаш никакви проблеми нали?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: b110333bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, че е циганин, не е основния проблем за мен. Ами се чудя колко си глупава на 19 години да заживееш с мъж, който е доста по - възрастен, с дете, мангал, ами няма ли да учиш, да се развиваш, нямала ли си мечти? Сама си виновна за всичко, просто си глупавичка!

 
  ...

...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 5831cb307a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №5 - нещо лошо ли има в това?
Странно е как не съм писала тук от месеци, сега пиша един коментар и вече съм "мерудия". Е, все едно...
Какво значение имат годините ми?
Знаеш ли... не е нужно да задръстваме темите на хората по този начин.
Ето пиши отговор пиши в тази: http://spodeli.net/3/story-3207.html - не си правя реклама, или нещо от сорта, просто има тема, в която може да "спорим" колкото душа ти иска. Ще ми бъде интересно. Не е нужно да четеш самата история или коментарите - просто продължи започнатото тук.
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 688f0881e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма как и аз да не се включа в спора [!]. Най-вече защото номер 5 наистина не може да се изказва от името на всички!

Това, че има прекалено много тесногръди и ограничени хора като нея /които подкрепят мнението й/, не значи, че всички са такива!
Цял живот съм се борила с тесногръдието и расизма на хората, но до сега така и не съм успяла да постигна нещо.

Година и малко ходих с турчин, на момчето по абсолютно нищо не му личеше, че е такъв, но щом другите научеха, веднага започваха да го плюят. В началото много се нервирах, много плаках, много страдах... Родителите ми също бяха против него само заради това... Накрая обаче спря да ми пука. Оставих ги да говорят каквото си искат, нали аз бях щастлива с него.

Така, че /обръщам се към авторката/, не им се връзвай, мила. В България сме, тук това е повече от нормално - да ти се нахвърлят, че обичаш различен. Остави ги да хулят и плюят колкото си искат. Един ден може и да се осъзнаят...

Колкото до проблема ти, подкрепят номер 8 - направете всичко възможно да се отделите, това е спасението. Поговори с мъжа си, кажи му внимателно какво те мъчи, би трябвало да те разбере. Кажи му къде греши, кажи му, че и ти осъзнаваш своите грешки и не го нападаш. По-добре е да знае, отколкото все да си мълчиш и в един момент да избухнеш.
Аз съм с теб и те подкрепям. Желая ти много успех и любов занапред :) И Весели празници!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: aa49c26274
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Знаеш ли всеки прави грешки в живота си. Те се делят на поправими и не поправими. Важното е, че си осъзнала или осъзнаваш, че си сбъркала. Няма да те упреквам ти имаш нужда от помощ и съвет.

Потърси родителите си, намери начин да разговаряш с тях извини се поискай прошка и им кажи, че искаш да се разделиш с него. Вярвам, че те искат да чуят именно това. Вероятно те тъгуват за теб и те имат нужда от теб. Ако това го направиш сега по време на КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ вероятността да се помирите е много, много голяма. Стегни си багажът, когато него го няма вземи си детенцето и бягай от там. Животът е пред теб с помощта на твоите родители ще се справиш. Грижи се за детенцето си и не го зарязвай то не е виновно.
Желая ти успех!
Весели празници и много късмет през 2010!

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: efc4f58698
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мили хора, благодаря и на укорите и на съветите еднакво. Няки неща не станаха ясни, защото аз не ги уточних...

1-во проблем с любимия нямам,незнам какво разбирате под манталитет,но той никога не си е позволил да ми повиши тон, да ме нагруби, да ме засегне,да ме командва, а да не говорим да ми посегне и прочее.

2-ро не мислех,че е несбходимо да го спомена в статията, но съм отлична студентка втора година

3-то семейството на мъжа ми цял живот е живяло и контактувало с най-елитните и учени хсра тук и уверявям ви мисленето и манталитета няма нищо общо с това,което си представяте.

4-то никой не избира произхода сиа се разровете в статиите на този сайт и сами ще се уверите сами кои са повече-жените,чийто живот е разбит от съпрузите им БЪЛГАРИ,или тези като мен.

5-ТО МОЛЯ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ДАЛИ ИМА ЕДИН ОСТАНАЛ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН В ТАЯ ДЪРЖАВА,СЛЕД 500 ГОДИНИ РОБСТВО ТАКА СМЕ СЕ УМЕШАЛИ,ЧЕ МОЛЯ ВИ НЕ СИ НАДИГАЙТЕ ГЛАВИТЕ ТОЛКО.

6-то кога най накрая в тази държава ще изкореним старото закърняло мислене.Вече съжалих че писах тук,исках съвет само как да се справя с вмешателството на свекърва ми и разберете аз с него проблем нямам.

7-мо ако познавате хората ще разберете защо цял град укорява родителите ми ,а не мен.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: efc4f58698
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Момиче, както ти казаха доста хора - сама си си виновна за положението, в което се намираш. Виж, ако вашите те бяха отписали от живота си, при положение, че си с българин, интелигентен, стабилен и надежден - тогава вината би била тяхна. В случаят обаче, ти самата си се докарала до това. Вярно е, че любовта "не пита", но...все пак...циганин...с дете... Аз съм много толерантна към различията във всеки един от нас, но единственото, което не одобрявам и на което съм върла противничка, това са циганите и начинът им на живот. Те са безочливи, нахални, груби, смърдящи... Съжалявам, че така се изразявам, но така го мисля. И как очакваш родителите ти да те подкрепят? А и какво искаш от свекърва ти? Да се абстрахираме от това, че е циганка. Представи си, че живееш сама с мъжа си и детето си - ще очакваш някой да идва и да ти върши работата ли? А и я се замисли - какво са направили до сега родителите ти за теб? Спомни си, колко жертви са направили, за да си добре. А ти с какво им се отблагодаряваш? С мангал, който за капак има и дете. Е, сама си избрала този път - с всичките му препятствия и нямаш право да се оплакваш. При свършен факт е глупаво да си казваме какво би било ако еди какво си...но я си помисли какво би било, ако си с едно свястно момче (българин) само с ваше си дете, майка ти до теб... Ти много добре си знаела какво е мнението на родителите ти за тази връзка и какви биха били последствията ако я продължиш - е, сама си се завряла в ситуацията и нямаш никакво основание да се оплакваш. Трябва да се оплакваш, когато някой на сила ти е причинил това.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 204a8ee70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Мило момиче, живей си живота такъв, какъвто си го избрала. Най-малкото, защото смяташ избора си за правилен. Хората са твърде различни, за да очакваш само подкрепа от тях, затова не се впрягай от негативните коментари. Вярно е, че всеки човек си има някакви достойнства и ти си намерила много в твоя съпруг, но е обяснимо и отношението на повечето към циганите. Ти си тази, която ще отсее само полезните.

А вие, дето настръхнахте от коментара на №5, защо решихте, че тя/той прави обобщения от името на всички. Напротив, заема си чисто персонална позиция. А що се отнася до SFA, някъде прочетох такъв малоумен коментар от нея по повод на християнството, че дори не си направих труда да му отговоря.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 350ea73618
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   А ти номер 16 проблеми със зрението ли имаш?! "А, то е, че не те уважаваме и дори не искаме да ти даваме съвети, нито да ти съчувствуваме. "- не е ли от името на всички,а?Или си сляп.
номер 8

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: efc4f58698
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ, НАЛИ?АЗ НЕ СЕ ОБВИНЯВАМ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО СИ ПЪК И НА МЕН МИ Е ХУБАВО С ТОЗИ ЧСВЕК-ОБИЧАМЕ СЕ,УВАЖАВАМЕ СЕ,САМИ СЕ БОРИМ С ЖИВОТА.МИСЛЯ, ЧЕ БЕШЕ МИ КИПНАЛО ОТ ТОВА НЯКОЙ ДА МИ СЕ БЪРКА В ЖИВОТА, ЗА ТОВА НАПИСАХ ТАЗИ СТАТИЯ.НА НИКОГО НЕ СЕ СЪРДЯ ЗА ДУМИТЕ,НО ПАК ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ-АКО В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА ЕДИН ЧИСТОКРЪВЕН БЪЛГАРИН, ЕЛАТЕ МЕ ПЛЮВНЕТЕ.НЯКОГА БАБИ И ПРАБАБИ ТАКА СА СИ ВДИГАЛИ КРАКАТА ПО ЧУКАРИТЕ,ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ВИЕ ОТ КОЙ ТУРЧИН ИЛИ ЦИГАНИН СТЕ.ТАКА ЧЕ, МОЛЯ ВИ, .....ПЪК И АЗ САМАТА НАСКОРО РАЗБРАХ,ЧЕ МОЙ ПРАДЯДО БИЛ ХОДЖА,КОЕТО НАЩЕ СА СПЕСТИЛИ ДА МИ СПОМЕНАТ.ЕБАТИ РАЗРИРАНИЯТА ДА СЕ СРАМУВАШ СТ РОДНИНИТЕ СИ,НЕ ГО КАЗВАМ СЕГА, КОГАТО СЪМ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, ПО ПРИНЦИП ВИНАГИ СЪМ БИЛА НА ТОВА МНЕНИЕ И МРАЗЯ РАСИСТИТЕ.ЕТООООО ИЗЛИЗА,ЧЕ НЕ СЪМ БЪЛГАРКА/ЧИСТА/МОЖЕ И ПРИ НЯКОЙ ОТ ВАС ДА ИМА НЕЩО ПОДОБНО.НЕКА И АЗ ДАМ СЪВЕТ, ДОСЕГА САМО ВИ СЛУШАХ-МИЛИ ХОРА, ПОРАЗРОВЕТЕ СЕ В РОДОСЛОВНИТЕ СИ ДЪРВА,МОЖЕ ДА ИЗКОЧИ НЕЩО НОСО И И ИНТЕРЕСНО....ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 204a8ee70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №17, тука явно всеки има проблем. Авторката - с роднините си, №16 - със зрението, а пък ти - с пунктоацията. Разни интервали, запетайки...на кой ли са му притрябвали, важното е нещо да пишеме, па макар и другите да не могат да го разчетат половин час.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 3d18502536
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Много коментари не по същество.
Голяма работа като е циганин- ако българка се омъжи за мазен и дебел, тромав и похотлив германец- ще кажете, е е ''улучила шестица от тотото'', обаче циганина го слагате априори в някаква категория.
Момичето едва ли е толкова заблудено, че да хареса ром от най-долния слой.

Замислете се- та то и българи има всякакви- пропаднали, скитащи, немити, невчесани, стиснати, какви ли не. И какво от това, че са българи?Като индивиди са кръгла нула.

А с авторката имам да поспоря относно това доколко сме чистокръвни българи. Какво е правила нейната баба, е едно нещо, тя може и да знае, моля за моята баба да не обобщава.

А съветът ми по същество е- заживейте отделно. Това е.

 
  ...

...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 6d55c918ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   В сапунения сериал си се вкарала сама и, доколкото виждам, съвсем съзнателно. Първо си обидила родителите си, най-малкото затова, че на 19 си се събрала с мъж, 11 години по-голям и с дете - едва ли са се лишавали за такава благодарност и такова бъдеще. Второ - какъв е този мухльо, който на 30 и кусур живее при майка си и е некадърен да се отдели ? И трето - той си е от друг етнос, с други културни и битови ценности, противоречия ще има. Та, ако още не ти е дошъл акълът, ще слугуваш и проблемите ще се задълбочават, а за отличното студентство по-добре да не коментираме - на тези години и магарето да си вържеш в който и да е ВУЗ и то ще получи диплом.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker