Това не е шега, реално е !!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това не е шега, реално е !!!
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 12552 пъти
Историята се препоръчва на по големи хора и няма за цел да търси подаяние от някой човек. Важно е вашето мнението.

Представете си следната ситуация: Става въпрос за едно българско семейство от архитекти, инженери и проектанти, което живее в един разбит апартамент в Много хубав квартал на София.
Една баба с пареза на ляв крак, нейната дъщеря и внук. Бабата е неподвижна от две години, а нейният син не проявява никакъв интерес към нея, въпреки че е наследник на половин апартамент, който не е стопанисвал от 1979-та година. И той е от София, има си кола, а до блока му спира и трамвай, който ще го докара на 50 м. от блока. Той е електроинженер. Ще опиша кратко положението на хората в този апартамент:
Бабата: На 90 години, има малка пенсия, но вярва сляпо, че може да се оправи и без присъствието на дъщеря и внук. В същото време не отказва храната и почистването, парите й били достатъчно, за да плаща на някой да изхвърля боклуците и да пазарува. Тя смята, че синът и не е длъжен да помага финансово. Той живее сравнително добре, прави си екскурзия до Швейцария и Банско всяка година.

Историята на сестра му и дъщеря на бабата:
59 годишна жена с високо кръвно, епилепсия, болно сърце и проблеми с бъбреците. Тя се превръща в санитар и медицински служител на 90 годишна си майка, която вече споменах, че не признава оказаната до момента помощ. Жената е проектант по професия.

Историята на момчето в апартамента: В средата на двайсете си години, но с неприятно и жестоко минало, то иска светло и нормално бъдеще. История е изключително неприятна: В рамките на няколко години е тероризирано от съучениците си, защото няма финансови възможности, следват поредица от нервни кризи, неврологично заболяване и 40 дневен престой в реанимация с опасност за живота през 2010 година. Сега момчето е половин човек с 80 процента инвалидност, но преди година получава обаждане от вуйна си, не да го пита как е, а да му каже че е добре запозната със състоянието му, че нищо му няма и сам си е виновен за всичко. Натякваше му, че е такъв търтей и човек, какъвто е бил починалия му баща. Ще се попитате защо е говорила така? Защото момчето и беше казало, че след сблъскването със смъртта, иска да живее нормално и да се продаде вилата, която не се стопанисва от 30 години, за да може да се разпределят парите и да се направи ремонт там където живее с болните си майка и баба. Аз съм това момче. Аз исках да се продаде тази къща, защото за да помагаме на баба ми, ние трябва да имаме възможности. Какви възможности ще имаме, апартамента ни беше хубав до 1980 г, а сега е една развалина. Вуйчо ми не е идвал от толкова години, защото няма желание да види как живеем, защото не желае да ни съжали, защото не е един случай, в който е намекнал, че не го вълнуваме. Майка му умира на легло.. Апатията на този човек ме докараха до 80 % инвалидност, признати от комисия на ТЕЛК. Майка ми също не работи, но тя и не трябва!
Аз се опитах да работя, но не става. На няколко пъти и кола щеше да ме блъска, а друг е въпроса, че сега имам и много тежки психически травми и шок, те ми пречат да се развивам нормално и да си взема средното образование. Искам и имам желание да работя, но това няма да стане никога, обречен съм. Бях съсипан от хора със сребърни лъжички в уста, от хора с типичното и примиренческо мислене. Всички ме видяха че съм болен, но не и моя вуйчо. Той е брат на майка ми, а аз съм го виждал точно 3 пъти през живота си. Братовчед ми и той внука на баба ми, но и той не е идвал да я види. Аз бях едно дете. Какво съм сторил на Вуйна ми и вуйчо ми? Аз не искам подаянията им, аз исках само да си поеме отговорност към майка си( баба ми ), защото е наследник и не е длъжна само майка ми да пълзи и да умира пред очите ми, а този човек да си живее живота. Трудно ми е да пиша, виждам компютъра двойно, боли ме глава, устата ми пресъхва от няколко дена. Нямам желание за живот, нямам желание да повярвам в Бога, но имам желание да работя и да се развивам, да имам семейство/Да ама не! Няма да имам такова, защото ще гледам онези, които ме тъпкаха години наред. Част от тях си навеждат главата надолу, съжаляват, но е късно. Краят е близо.
Не бях лошо момче, не съм грозен, не пуша цигари, не взимам наркотици, но съм си мразен? Защото съм дефектен? Щом не гледам пороците, значи съм дефектен. Няма да продават къщата, а ние ще си останем в порутеният апартамент, където и едно момиче няма да дойде, а то и няма да ме хареса, защото хората като мен са обречени на самота, но и това не е най важното. По важно е здравето на майка ми, което се руши с всеки изминал ден. Баба ми си лежи, вярва си че вуйчо ми е добър човек, вярва в едно евентуално пращане на пари и храна от него, понеже те така правят: Пращат храна и пари два пъти в година, при това на съседката на първия етаж. Не са глупави, че да се качат у нас. Аз смятам, че баба ми трябва да лиши този човек от наследство, защото той не постъпва като син, той се подиграва с нас и паметта на дядо ми. Тя не желае да го лиши. Тя иска да умираме пред нея, докато се възхищава на човек, който не я обича и не се интересува от нейното материално и здравословно състояние. Твърди че е нормална, но според мен не е. Тя вижда че ние си загиваме, обаче няма да го заплаши че ще го лиши. Ако го заплаши с това той ще се отзове, понеже ще вземе много по малко от апартамента. Съседите от третия етаж ни наводняват системно, а сега си оставиха апартамента и се нанесоха в друг квартал, но в тоалетната продължава да си тече, майка ми ще попива пълзейки. Хората от блока твърдят, че ние наводняваме. водопроводчик е идвал в нас и е казвам много пъти: Вас ви наводняват, а не вие наводнявате. На съседите не им е ясно.

Може ли да ми кажете мнението си за всичко това.
защо хората станаха толкова жестоки и не виждат очевидни неща? Защо съседите смятат че ние наводняваме, след като специалисти потвърдиха, че повредата е горе? Толкова ли им харесва да мъчат някого? Заплашват майка ми, че ако водата стигне до електромерите, щяла да бъде първата убита! Когато намерихме собствениците на апартамента над нас, те също казаха на майка ми да се маха и щели да я бутнат от шестия етаж. После майка ми ходи в полицията, но и там нищо. Не се занимават с такива неща. Ами това е от мен, ако нещата продължават така ще си приготвя примката. Краят е близо

Може да имам правописни грешки, но се надявам да не обръщате внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 96

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 44289fd1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Май ще се окаже, че всичко идва от вуйната. Нямам идея какво става в семейството ти, но тя трябва да си направи сериозни изследвания, ако историята е истинска. Такова поведение е нетипично за зрели хора, камо ли за нормални! Трябва да си страшно амбициозен егоист, просто не знам какво друго да кажа. Що не вземе да се появи у вас, да те види колко си болен. Щом не се говори човешки с тях, значи трябва някой да му плесне два шамара на вуйчо ти, а и много мразя такива хора да се наричат мъже. Писнало ми е от профани в тая държава и от хора, дето говорят за свободната мисъл и колко бил хубав живота от 23 години насам. Ето колко е хубав и велик, само дето по телевизията няма да ти го кажат, а ще ти дадат едно ромско семейство в същите условия, да може българчето да си каже „Те само циганите си живеят в такива условия“ И така хората остават дезинформирани, пък такива си веят полата където си искат. Сега ще коментирам и отношението на съседите ти. Щом не става с полиция, намери някой, който да дойде там и да говори с тях сериозно! Аз съм сигурен, че тия знаят къде и на кой му тече, ама се правят на много интересни. Всичко е голяма наглост. Къде си попаднал ахх Пълна безотговорност в тая страна... Пълно безхаберие и хаос... Може ли българи да правят мръсно помежду си? !? !? ! Млади хора се съсипаха бе.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 48da1025c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какво искаш от нас? Съжаление ли? Сори, че то го казвам, но не търси вината в другите. Вуйчо ти не е виновен за твоето състояние, нито бившите ти съученици! Аз имам болест, която засяга жизненоважни органи и мечтите ми са да съм добре поне в близките години. Въпреки това намерих сили и продължих! Завърших си висшето образование и сега търся работа. Трудно е, но не спирам да вярвам! А ти какво правиш? Само се съжаляваш и говориш за въжето? Много се дразня на хора, които вместо да се борят избират лесното!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 675f3a86d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

3.   Пууу, че отегчително... То не остана човек да не му е виновен на автора. Срещу добро заплащане може и да се съглася да го прочета цялото! Стигнах до "нямам желание да вярвам в Бога" и това ми беше достатъчно. След това заявление нищо не ме изненадва. Поздравления за тези, които са го прочели цялото! Вие сте хора с много здрави нерви!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5342f50f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, много сложно....

ж, 16

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7921140089
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   Прочетох цялата история и мисля, че главният ти проблем е, че много се занимаваш кой на кого щял да остави наследство, разпределяш наследство, което не е твое. Поемаш отговорност за чужди отношения без да си помолен за това.
Първо бабата, тя жената не е искала и не иска помощ от вас, всъщност реално тя на вас помага, защото ви е прибрала в дома си, да не сте на улицата. Тя си има нейната пенсия, свое жилище, криво ляво и без вас ще живее колкото й е писано на жената. Отгледала и изучила двама вишисти, успяла е да си закупи свое жилище та дори и вила, тя е права да е доволна от себе си, от постиженията си в живота. Мислиш, че без вас няма да се оправи, но всъщност тя цял живот се е оправяла и е постигала целите си, без ваша помощ. Ще се намери жена, която с удоволствие ще й помага само срещу безплатната квартира /стая/ в София, ако не общината ще назначат на бабата личен асистент, в краен случай съседи ще помоли и пак боклука й ще е изхвърлен и ще е пазарено.
После вуйчо ти и вуйна ти. Хората са прави да си гледат живота. Ти искаш да изплащат с труд евентуално бъдещо наследство и да ви плащат един вид надник, че чистите на майка им, но те за тях са си прави. На тяхно място бих постъпил като тях. Носят казваш храна на майка си, толкова често и толкова количество, че тя е доволна от тях, еее какво повече?
Сега майка ти вишистка, проектант, всичко което майка й /баба ти/ е трябвало да й даде в израстването, възпитанието, образованието, майка й й е дала. Обаче тя, омъжила се, родила те и обратно при мама. Правилно ли е на 59г да живееш при мама и да не си постигнал нищо друго в живота освен образование, за 59 години нито жилище нито автомобил дори? Болна била на 59г всъщност е нормано човек да има болести, вероятността в България да намериш в момента човек на тази възраст без високо кръвно и поне още две придружаващи кръвното болести е минимална, клони към нула. Всъщност човек каквото постигне до 45-50 годишна възраст това ще му остане, след тази възраст човек само поддържа постигнатото.
Сега ти млад мъж, който обвинява, семейството си и дори целия свят за липсата на свой постижения. При майка и вуйчо вишисти не успял да завърши средно. Казваш си на 25 години и преди три години си се разболял от неврологично заболяване, а до 22 годишна възраст какво прави? Подигравали се съучениците? Ти първия или последния без финансови възможности си бил? Аз също бях без финансови възможности и доста от коментиращите ще ти кажат, че и те са имали този проблем със съученици или финасови възможности, или и двете.
Сега цялостно по темата. Нямаш право да искаш продажба на чуждо имущество, вилата не е твоя, нито на майка ти. Дали някой 30 години си ползва имуществото или не, не е твоя работа. Нямаш право да разпределяш бъдещо наследство, то не е твое, дори ти самият не си наследник на това имущество, а евентуално в бъдеще майка ти може да е наследник. Нямаш право да казваш кой колко и как да се грижи за майка си, особеннно ако самата майка неиска това. Бъди благодарен че имаш покрив над главата без ти иродителите ти да поситгнат това. Баба ти не е длъжна да ви осигурява покрив.
Искаш свое семейство, но това всеки сам трябва да постигне, както и ти. Не можеш да заведеш момиче у баба си, еее колкото и да оправите жилището на баба ти, то ще е нейно и евентуално момиче пак няма да иска да живее с баба ти и майка ти в едно жилище, било то и луксозно обзаведено. В днешно време момичетата свекърви не могат да трябат а ти искаш да намериш момиче което да живее при майк ит и баба ти в едно? За да имаш съпруга и семейство трябва да постигнеш свой дом или поне собствена квартира. Хората като теб не са обречени от някой друг те сами се обричат на самота. Слепи, глухи, сакати си намират половинката в живота, защото хващат живота си в ръце и се борят да поситгат свой си постижения, не като теб да чакат и да истискват и последната стотинка на роднините си. Да чакат майка им да наследи нещо, че в бъдеще и те да наследят от майка си. С лежане и обвиняване на другите нищо не се постига.
80% инвалид си, добре, не си първият нито последният, с ТЕЛК решението живота не свършва, борбата също. Иди в общината кандидатирай се като нуждаещ се инвалид за ведомствено жилище, все пак майка ти е без имотна, за момента, баща ти починал и на теб като инвалид без надежда за наследство ти се полага ведомствена боксониера/гарсониера. По закон ако нямаш надежди за наследствено жилище от родител ти се полага, да си по напред в списъка, а майка ти е безимотна, моли се, да не стане нещо с баба ти, няколко месеца или година, докато ти дадът боксониера. От там ще имаш жилище после и като имаш ТЕЛК значи и пенсия имаш, след това мисли за семейство. Има момичета с твоята или подобни боести с което може да се харесате. От теб се иска да си поемеш отговорността за живота си, все едно апартамента и вилата на баба ти са изгорели.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d2686fadfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Значи, много щяхте да мълчите на живо, понеже щяхте да ме гледате в очите.
Вуйчо ми си има вина, това е доказано от много хора, те познават семейството ни. Едно е да разказваш на живо, друго е да пишеш в анонимен сайт. Вуйчо ми няма да е наследник на баба ми, ако не дойде тук да помогне с течовете. Наводняват и неговата част. Аз не правя разлика между вас и съседите, на които им обясняват, че тече от третия етаж, а те твърдят че проблема е втория. Никаква разлика с тия хора. Вуйна ми никога не ме е виждала! Как ще се обажда да ми говори за мързел. Цялата болница там я осмиваше като ме питаха за роднини. Щом смятате, че да носиш храна и пари на партера, при положение че живеем на втория етаж е нормално, добре. Колко до баба ми и дали можела да се оправи без мен и майка ми. Ти ако имаш пареза на крака и хората от блока те подминават, дали ще намериш кой да те гледа? 100% ще намериш. За здравето си няма да говоря, но ще вметна само, че то се е разбило още в детските години и това се е доказало от медицински изследвания. Преживял съм страшни неща на никой не съм направил нищо. Вуйчо ми е виновен и това е ясно на всеки нормален и запознат човек. Няма как да ме убедите че аз си заслужава съдбата и положението в което се намирам. Вуйчо ми не е харесвал баща ми, та за това и аз съм бил неприятен. Аз пък не обичам вуйна ми. И не се засягайте като чуете нещо за апатия и сребърни лъжици. Много ви се иска някои хора да се примиряват, но нещата ще стигнат до край. Не ми е чудно, че вуйчо ми не желае да се срещне с мен - кой е луд да се види с хора които казват истината в очите.
Винаги ще търся вина в другите, когато има такава. Най излишното от цялата работа е, че прекалено много нападате хора без да знаете нищо за тях. Не съм писал тук за съжаление и подаяния, писах да видите какви хора има. Аз съм осакатен душевно и физически от малко дете, през ученическите си години бях унижаван и обиждан от богаташки деца, на които им дават всичко на тепсия. Както казах част от тези хора ме срещат и сега и се чувстват неудобно, те знаят защо. Имало е какво да осъзнават, но белята вече е станала. Ако може да не заклеймявате за образованието всеки, чувал съм от много интелигентни и учени хора, че това не ми е болка за умиране, както и да е. не ми трябва наследстсво, а справедливост. на майка ми пък и все тая за това наследство. Виждал съм вуйчо си 3 пъти през живота си, а той е брат на майка ми. Щом няма да си стопанисва апартамента, значи няма да му е собственик. Щом ще му е собственик, ще го стопанисва! И съседите питат за него и доста мърморят по негов адрес. Просто човек трябва да е запознат с този проблем, това е цялата работа. И ще ви кажа още нещо: Никой храненик със сребърна лъжичка няма да остане безнаказан! И няма да си търся момиче което е болно като мен, понеже казах че съм болен а не грозен. И ще си търся хубаво момиче, защото заслужавам да живея така, както живее и братовчед ми и всеки от вас. Който унищожава човешки животи рано или късно си плаща!!! Само страхливците се крият, а това семейство е пълно с такива.

от автора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 48da1025c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от номер 2
Я пак? Ние ли щяхме да мълчим на живо или ти?! Много злоба и завист има в думите ти. Живееш в пълна заблуда, че хората са виновни за положението ти. Разбери, че никой не ти е длъжен! Вземи се в ръце!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f67792aaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Някой разбира ли от психология, като изключим тесногръдите и неуместни 2 и 3? Защо не коментирате темите " Малки са ми гърдите на 16 " или " На татко му омръзна от сестра ми "?
Може да е последица от емоционален и физически тормоз, защо го нападате? Може да се чувства отпаднал, слаб и немощен - форма на депресия. Ако чувство на депресия се остави да се разраства, то може да доведе до пълно съсипване на съзнанието и психиката на човек. Изглежда като му набиват чувството за вина, роднините опитват да се измъкват от задължения. Заставят го да вярва в това, че сам е виновен за положението си поради липса на способности и усилия. Поредните тарикати в България. Той се дразни от нечестното отношение и манипулация на тези хора. Нередно ли е да се дразниш от експлоатацията? Ще гледат бабата а онези ще чакат като лешояди, няма такива филми! Авторе, имаш от какво да се притесняваш! Знам такава история с едно 22 годишно момиче, което отиде заедно с майка си на улицата. Вуйчото ги изгонил, защото не си платили половината част, едвам си намериха жилище. Вуйчо ти трябва да се държи като мъж, трябва да дойде да те погледне в очите, разбираш ли? Няма да се притесняваш от критици и разбирачи. Още от 19 век си останахме същите. Успех

Един запознат

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4bd49fd00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Малииии, голяма злоба, голяма комплексарщина, голяма алчност, не е истина просто! Човек трябва да благодари, че не те познава, авторе.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7921140089
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре бе авторе искаш вуйчо ти да се грижи за собственноста си, но бъдещо евентуално наследство не е собственост!!! От течовете до тогава, може блокът да се е срутил и никой нищо да не наследи.
Какво искаш от човека? Вуйчо е брат на майка и нищо повече, той няма задължения към теб и само ако иска ще те познава. Не е задължен да помага и на майка си, ако тя самата не иска помощ. Защо вуйчо ти трябва да е длъжен да се вижда с теб като знае, че няма да го посрещнеш като вуйчо?
Аз например имам дете, леля му на детето ми, живеят в Америка виждали са детето ми два пъти за 14 години, те лоши ли са? Длъжни ли са му с нещо? Не разбира се.
Ако на вас с майка ти, ви е все тая за наследство, защо още сега не се изнесете на квартира и да се откажете писменно от наследството? Така всеки ще е доволен и няма да обвиняват вас съседите на баба ти.
Да лишаваш хората от тяхното бъдещо евентуално наследство по свой съображения не е правилен подход. Плюс това ти като какъв се яваваш в цялата ситуация, нито си пряк наследник на баба си, нито си нейн адвокат, нито пък някой ти е длъжен при навършени 18.
Нормално е вуйна ти да ти се ядосва, защото ако и на мен кажеш да продам на живите си родители, част от имота им, за да поправям друг техен имот, аз също щях да се ядосам, като ми даваш съвет да се разполагам с чужда собственост. Вуйна ти и вуйчо ти нямат вила нейзползвана 30 години и нямат право да продават чужд имот той е собственост на баба ти. Кой си ти, като какъв се явяваш да раздаваш "правосъдие"? Защо си мислиш, че имаш някакво право, нима братовчед ти се е обадил на майка ти да я командва, как да постъпи с майка си и имотите й?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 799ed4b096
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   така за психическото ти здраве няма да говоря. на всеки живота има трудности и моменти в които е паднал но и трябва сам да си помогнеш че да се справиш. търси си работа и помагаи на маика си малко по малко да стегнете жилището си. а за вуичо ти тои си има собствено семеиство и живот щом не може не помага, а и вместо тук да разплитаме ние вашата история що не седнете като хората и се разберете

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2acf9b2b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 7 и 9 Истината не е удобна на никой. Аз обаче съм засегнат. "Свестните у нас считат за луди! " Ботев го е казал. Повечето ми приятели учат и завършват висше, уважават ме и никога не са ми приписвали качествата - алчен, злобен. За теб не знам, но аз се радвам, че не те познавам. Може да не сте ме съжалили, но аз ще ви кажа защо аз ви съжалявам в следващите редове Жалко е какви хора стават висшисти. Качеството на образованието е толкова оскъдно и посредствено, че невежеството да се развива с такава главозамайваща сила.
Папагалщината в цитирането на заучени фрази(номер 9) е удобно оправдание за наивният и ограничен човек!

Щом видяхте комплекси, злоба и алчност, значи все пак има и по зле от вуйчо ми и вуйна ми. С който съм чел тези коментари, той не се е съсипал да се смее.

от автора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2acf9b2b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До 11 На теб ще отговоря отделно. Нашите вуйчо и вуйна са на 5 км. от нас. Не ни дели цяла Европа и един океан. Не можеш да даваш такива глупави примери, защото те не звучат на мястото си. Написа много неща, ама съдържанието е като на номер 9. Не става въпрос кой съм аз, а какъв съм! Син съм на сестрата на вуйчо ми и никакъв на вуйна ми, следователно не е никаква на нашето семейство, но не ми позволява да говоря с вуйчо си. Тя не е собственик. Тук става въпрос за течове и наводнения, за финансови липси ткн. Щом той не проявява желание да види какво се случва със собствеността си, значи да продадат къщата, за да си направим ремонта и да спре да тече. Или да идва да се отказва от това което има и аз да ги оправя течовете. Приятелите знаят за какво става въпрос и никой не го толерира. Да спрем да пишем по тая тема, защото все повече и повече се настройвам срещу посредственото мислене.

от автора

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7c6cd68e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Обявете бабата за невнемяема или старческа лудост и че не може да вземе правилно решение за наследство проучи работите :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7921140089
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Е как да се откаже от собственост, която той не притежава?

В такъв случай да взема и аз да се откажа от апартамента на баба ти, тя може да реши един ден на мен да го остави!
Писменно ли искаш да се откажа?


Човек може да се откаже от наследство, само ако наследодателят е починал!!!
Тоест вуйчо ти може да се отказва от жилището, само ако баба ти вече е починала. Засега той не е наследник, а само предполагаем такъв затова няма как да се откаже от нещо предполагаемо.
Няма такъв документ който той може да подпише и да се откаже от бъдещо наследство. Само баба ти може да изготви документ за да го лиши евентуално от наследство, така че ако си толкова алчен и искаш жилището за себе си, навивай бабата да иде при нотариус. Вуйчо ти за момента и да иска не може да се откаже.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 48da1025c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   от номер 2 и номер 7
Авторе, май не обичаш хората да ти казват истината директно? ! За съжаление тук не попадна на такива, които да ти мълчат! Прави ми впечатление, че постоянно се оправдаваш с това какво казали хората, цитирам - ''С който съм чел тези коментари, той не се е съсипал да се смее. '', ''Вуйчо ми си има вина, това е доказано от много хора, те познават семейството ни'', '' Цялата болница там я осмиваше като ме питаха за роднини'' и т. н.
Мисля, че всички рабраха колко си алчен, тъй като постоянно пишеш за това наследство и как вуйчо ти няма права над него. С тази разлика, че ти НЕ СИ този, който решава това, а баба ти!
п. с. така и не разбрах защо нападаш номер 11? Той/тя дори се е опитал/а да бъде тактична спрямо теб, но твоята злоба явно няма край... Айде със здраве...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0e395b8b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Не, не попаднах ма мълчащи хора, попаднах на неразбрали хора. Поне си направихте труда да прочетете този файлетон. Нямам намерение да поддържам чужд апартамент. След някакво време ще дойде и ще каже, че трябва да си вземе неговата половина. Тази половина му се полага по закон, но не и морален. Толкова ще получи и майка ми. Да се промени наследството, да получи майка ми всичко, и да си правим ремонт на подчертавам Нашето жилище!!! Не е редно да се ремонтира нещо чуждо. И настоявам да се научи значението на думата алчност! В колко коментара трябва да обяснявам, че никой не ме наричал така през живота ми?
Осланям се на експертното мнение на медицински лица, подчертали силният стрес и неспокойната обстановка като причини за сегашното ми състояние. Силен стрес от времето на пубертета тогава, когато бях ученик и пълзях, когато бях сред невъзпитани и разглезени юноши. Тези юноши се набутаха в по висшите учебни заведения, уредиха се на всевъзможни места. Който си има заможни родители, така е. Не се сърди номер 7, разглеждам гледната ти точка, но няма да я приема сериозно. Няма как да приема мнението, тъй като си далече от мен и можеш само да предполагаш. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Писна ми да пълзя, писна ми да съществувам, писна ми да си мият ръцете с мен. Бях на онзи свят, но сега се връщам за да докажа на вуйчо си, че когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна! Той ще поеме отговорност към майка си, аз не му искам облагите. Ако бях алчен и злобен, можеше да стана голяма и крадлива отрепка. Не прочитайте историята през пръсти, четете между редовете. Ако искате ми дайте и някой друг минус, това ще ви е едно от най върховните постижения в живота. Родените да пълзят, не могат да летят. Желая ви всичко най хубаво. Въпрос на време е всичко да си дойде на мястото. Само ми е интересно как не разбирате лесните неща, а пък учите в университети. Всъщност ми е ясно как става. Виждам какво се случва със социалната ни инфраструктура. Нищо чудно, че скоро ще се превърнем в европейски еквивалент на Камерун. Айде и от мен със здраве...

От автора

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0e395b8b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   И защо го наклепахте и номер 14? Май вие сте злобни и емоционално-атрофирали хора.. тцтцтц

От автора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7921140089
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Авторе вие с майка ти нямате ВАШЕ жилище, жилище за сега има само бабата. След като "Не е редно да се ремонтира нещо чуждо" Никой не те кара да правиш ремонт на жилището на бабата, особенно и като тя самата не иска. Не прави ремонт и се изнеси на квартира.
След като не си алчен за апартамента на баба ти, изнеси се и си купи свой собствен апартамент.
Алчност е да искаш да притежаваш, чужда собственост, апартамента е на баба ти, ти още докато е жива, казваш "Нашето жилище" следователно си алчен в пълния смисъл на думата. Заграбваш чуждо имущество на което дори неси пряк наследник

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fadb5a80b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Ти като много ме познаваш от столчето пред компютъра си, защо не ми кажеш какво ядох вчера? Освен това ти предлагам да се запознаем наистина, ако си от София. Може да дойдеш в моя квартал и да поразпиташ няколко души дали съм алчен, дали ме интересува наследство и дали съм виновен. Тъкмо ще те видя какъв си. Човек който не чете какво му пишат и дава минуси само за да дразни, едва ли приема нещата сериозно. Ти си реши, но ако модераторите не разрешават жива връзка между потребители, нека поне да спрат да публикуват заядливите коментари. Аз обясних каква е цялата работа. Или си прекалено малък и не разбираш, или нямаш сериозна реализация в живота и възприемаш нещата тука на игра. Дребна душица си, вижда се от споровете. Няколко човека сте дука дето пишете километричните си и заядливи обяснения. Особено на политическите теми. Но какво да се прави.. Ти нямаш възможност да обадиш глас където и да било, нормално е да ми се дразниш на непокорството. Но поне аз съм реален човек с реален проблем.

От автора

До модераторите: Разбраха намеренията ми погрешно и споровете няма да имат край. Извинявам се и за този коментар, но темата се е изчерпала. Няма смисъл да се публикуват коментари на двама души, чието заяждане провокира към дълги безсмислени дискусии.
Преценката си е ваша. Знам, че не зависи от вас, но разни хора пишат от скука и търсят излишна конфронта?ция. И вашето обяснение - Разни хора разнни идеали, не мога да го приема. Тук става въпрос за реални събития, които се оспорват. Желая ви всичко най хубаво.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a05ca32f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   авторе, много са ми интересни хора, които си тълкуват законите както на тях им е изгодно и както на тях им харесва. остави приказки като "доказано е", "потвърдено от много хора" и т. н. това, че някой се съгласява с теб (все едно по какви подбуди), не значи, че е прав. като е доказано, съдете го да плати разходите по ремонта на апартамента! ;-)
вуйчо ти е наследник колкото и майка ти, той е син на баба ти. защо майка ти и вуйчо ти не седнат да се разберат като големи хора как ще си поделят грижата за баба ти?
текущите разходи по апартамента са задължение на който живее в него, т. е. баба ти и вие с майка ти и вуйчо ти няма отношение към тях. не правите ли сметка, че живеете и ползвате жилище, което не е ваше срещу гледането на баба ти? защо не излезете на квартира и не я оставите да се оправя, щом не ви харесва положението? явно за вуйчо ти това, че живеете там е достатъчно. пак ти казвам, нещата стават с човешки разговори и то между децата на баба ти. ти в случая не си страна по казуса.
а продажбата на вилата е сметка без кръчмар. не можеш да се разполагаш с чуждо имущество. след смъртта на баба ти, майка ти и вуйчо ти могат да го продадат или единият да плати на другия половината.
в крайна сметка майка ти доброволно се е съгласила да гледа баба ти. можели са с вуйчо ти да плащат на гледачка като си делят разходите, например, а тя да работи. явно не го е направила и си носи последствията.
по-добре спри да гледаш в чуждото канче и вземи да помислиш как ще се издържаш занапред. щом си в средата на 20-те, потърси си работа - надомна, почасова, каквато можеш да вършиш и спри да се изживяваш като жертва. като искаш нормални условия, осигури си ги. добре, дори вуйчо ти да бъде лишен от наследство, как ще живеете с майка ти? сега ще направите ремонт, а после? жилището иска постоянна поддръжка. по-добре помисли дългосрочно.
и спри да наричаш хората с различно мнение злобни, емоционално ограничени и пр. само защото имат различно мнение. поставянето на мястото на другия още на никого не е навредило.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 47aa20b89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Доколкото разбирам автора се дразни от това, че по жилището има разходи за поддрьжка т. е. трябва да се влагат грижи и средства-ремонти, течове без да са пьлни собственици той или майката. Както и да се грижат за 90-г си баба. А в един момент вуйчото ще цьфне като собственник на половината апартамент без да се е грижил за бабата и без да е се е харчил за подрьжка на имота. Така ли е? Собственник кьм момента си е бабата.

Има 3 варианта-избирай:

1. Оставате там като склонявате бабата да препише на майка ти или на теб своята 1/2 1/6(от частта на сьпруга си след неговата смьрт). Като тя става ползвател до края на живота си в жилището.... Правите ремонт, влагате пари в жилището както и се грижите за бабата.
Вуйчо ти вече няма да е другия основен наследник и вие няма да се дразнете, че не се появява и не се грижи за жилището и бабата. Негова обаче остава 1/6 запазена част от имота, която може да му я наплатите в пари в брой-на цена според както се споразумеете.

2. Изнасяте се от там в жилище под наем или другаде някьде.... Не правите никакви ремонти и не полагате ежедневни грижи за баба ти. Т. е. правите това, което правят вуйчо ти и вуйна ти в момента... И един ден се появявате като наследници с претенции за 1/2 от апартамента, както и вуйчо ти....

3. Продьлжавате да стоите там да се обвинявате взаимно един друг, че тоя или оня е виновен, че тьнете в разруха и течове, защото никой не ще да дава и да влага пари в чужда/или неустановена собственост и че само вие се грижите за бабата. А бабата дьржи да си е собственник, но не прави ремонт в жилището и разчита на вашата грижа за нея и не предприема нищо повече за жилището от това на което сте свидетели в момента. Т. е всичко си продьлжава както до сега.

Иначе според мен погледнато от страни бабата е амбициозна и може би контролиращ тип жена, която си е изучила децата на времето и те са си взели професии.... Но не е сьумяла да отдели дьщеря си от себе си, да я научи да си поеме своята отговорност в живота-да бьде самостоятелна, да си има собствен дом/жилище и са си отгледа здрави деца сьс самочувствие и оправни в живота. Майка ти не ти е дала нужната емоционална сигурност и стабилност за изграждането характера на едно момче, което е един бьдещ млад мьж-неврологичните и ти заболявания и емоционалните ти травми не са поднали от небето, а са плод най-вече на несигурната ти и нездрава семейна среда, училищната тя е в последствие....

Цялата тая зависимост на майка ти от нейната майка и после на теб от тях говори за това, че нещо в семейната ти среда не е както трябва. И знай, че никоя млада жена няма да иска да дойде да живее нито при майка ти, нито при баба ти, а още по-малко при двете заедно.

За да разсечеш тоя порочен крьг трябва да си изградиш свой самостоятелен и независим живот от тях вьв всяко отношение.... или казано на по-кратко плюй си на петите, изчезни от там и се оправяй сам.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7921140089
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Авторе като ни разказваш за финансовото си положение, мога спокойно да предположа какво си ял вчера! Със сигурност не беше с мен на ресторант.
Защо ми е да се запознавам лично с човек за който мнението ми не е на високо равнище. Човек който днес присвоява собственосттта на родинните си и иска да разполага с нея, както намери за добре, утре ще искаш и моята собственост да завеземеш. Ще пишеш по форумите за мен, как съм имал например хубава къща/кола и как те трябва да са само твой, защото напирмер си решил че не се грижа добре за колата си.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7921140089
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   №22 Как реши че бабата е имала съпруг с права над жилището? От къде знаеш, че бабата не е била разведена или с дарение или как точно е придобила имота? Как реши че автора има 1/6 без да знаеш?
Автора ни е информирал, че бабата е единствен собственик по документи на жилището и майка му и вуйчо му са евентуални бъдещи наследници.
Ние му обясняваме, че който се хване да прави ремонт на евенуална собственост е ненормален човек, затова вуйчо му е нормален. Вуйчо му също е нормален и затова, че се грижи за майка си дотолкова доколкото тя да е доволна от него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 47aa20b89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Момче, имаш сериозна нужда да посещаваш психолог, за да преодолееш всякакьв вид травми, както и да напуснеш задушаващата те среда в която живееш. Там ще се побьркаш, а си толкова млад. Казвам ти го сьвсем добронамерено.

По-горе са си предложили някoлко полезни хода.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5b72fe457c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Приемам, че човек де ражда добър (е, добър е относително понятие). Не мога да разбера какво може да те изпълни с толкова много негативизъм, завист, безволие и други подобни за не чак толкова много години. Има нещо сбъркано в живота ти, което сам трябва да оправиш. Няма как абсолютно всички около вас да са толкова лоши - роднини, съседи, съученици, та дори и бабата, която не вижда колко добри сте с нея. Не ти ли е минавало през ум, че ти може и да не си прав. Не знам дали знаеш, но голяма част от хората всъщност са добри, независимо че всеки си има недостатъци.
Ако чак толкова няма какво да правиш и с какво да се изхранваш - върви и насади двора на вилата - за това няма да има никой нищо против - поне зеленчук и зимнина ще изкараш. Ама аз все си представям, че един млад човек би трябвало да е по - деен.
Промени се!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9180e64392
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

27.   Здравей, първо да ти кажа, че изцяло ти симпатизирам и те разбирам. Но ще ти разкажа при мен как бяха нещата, развиха се в друга посока.
Едно време, когато бях 20 и няколко годишна, живеехме в дома на баба - аз, мъжа ми, децата ми и родителите ми. Беше най-страшната криза, безработица и бяхме 7 човека, разчитащи само на бабината пенсия и една заплата, изкарвана от майка ми.
Апартаментът беше в незавидно положение, трупаха се сметки за парно.... татко легна болен, получи емболия и едва прескочи трапа.
/Всичките големи сме висшисти, но това не помагаше за нищо/

Дотук доста сходно, а?
Ето разликите:

Чичо ми никога не е изпращал на баба нищо, даже получаваше наесен стотици консерви в буркани /та той е син на баба/. Дори смяташе, че е нередно да живеем в апартамента, който по наследство е наполовина негов. Известно време ни търпеше, после взе да го повдига на въпрос. И ние знаехме, че има право, но нямахме друг избор и се срамувахме.
Накрая той (с наше съгласие) продаде апартамента и намери друг, по-малък в скапан квартал, където ни прати. Така взе своята част от апартамента си и се успокои. Баба умря след месец-два, според мен кризата, която получи беше от мъка.

До ден днешен много ми липсва онова време, когато бяхме ужасно бедни, но бяхме всички заедно, имахме покрив над главата и се обичахме. Този период от живота си го определям като най-стабилния, а пари никога и за нищо нямаше. Вафлите бяха лукс.

Оттогава животът е динамика и борба - намерихме си друга работа, отделихме се, работата се сменяше, преуморявахме се, децата ни израснаха почти без да ги погледнем. Много ми е тежко, че животът отлетя, а аз никога повече не бях онази добра майка, която бях в стария дом - бях се превърнала в машина, която работи неспирно, за да има за наем, за храна. Предпочитам стария порутен дом и баба да е жива...

Посладното, което ще ти напиша е, че не е трябвало да ти прави впечатление мнението на хора, които са недброжелателни - защо си се срамувал от съучениците си? Нима си искал да бъдеш един от фукльовците, а ако не - мъртвец и средно положение няма? Знаеш ли колко хора са писали тук по форумите от каква мизерия са се измъкнали и са се изучили и станали хора, но не им е пукало, че нямат хубави дрехи за бала и въпреки подигравките са приемали себе си и са се държали достойно.

Та, това исках да ти кажа. Приеми себе си, приеми и околните. Изпитвай състрадание към околните. Опитай да носиш радост на семейството си най-напред.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: bc460b456f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   аз съм 11 наистина се опитах да те разбера но не разбирам и не приемм факта че ти като пълнолетен човек които е отговорен за себе си се ваикаш и чакаш вуичо ти да ти реши проблемите в живота а и си намираш оправдание че тои те спира. е не може така ако искаш апартамент си го купуваш или ти го преписват в наи добрия случаи. но да си лежиш в къщи и да ревеш пред компа не става, и аз съм си лягала без вечеря ма не съм поискала от вуичо ми леля ми или кои да е от роднините ми, бачкала съм кат идиот и съм си плащала сметки и ремонти. никои не е виновен че на теб не ти се бачка ми чакаш на готово. за психическото ти състояние вярвам че си доста пресметлив но не и болен. разчитаи на себе си в живота постигни не6то че никои не ти е длъжен даже маика ти след като навършиш 19

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7b67e06ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Аз съм №1
Имам да кажа нещо на автора.
Говорих с един юрист. Според него: Може и постъпката на вуйчото да е целенасочена, тоест, съзнава липсата ви на финансови средстава, но се прави на неинформиран, за да не стане жерта на нетолерантно отношение от страна на норамалните и разумни хора. И въпреки факта, че написаните закони са в полза на вуйчото, то моралните са на страната на теб и майка ти. Решението е един сериозен разговор с бабата, една предсмъртна промяна в наследството, която е напълно уместна и необходима, и един поучителен урок за вуйчо ти. За мен е жалко, че майка ти е зле, ти си пенсиониран, нямате доходи, а вуйчо ти го раздава животар, при това и той от София. Майка ти е наследник на баба ти, не живеете на гости, гледате тази жена, вие се занимавате с всички повреди и при тази апатична проява, вие имате право да претендирате за собственост! Ето ти едно сериозно, обективно и професионално мнение. Цялата безучастност е във ваш ущърб. Адмирирам те за борбата срещу нередностите и смятам, че няма да се предадеш, а ще продължиш да отстояваш правата си. Звучиш много справедливо и достойно, вероятно и това ще ти е проблем в живота, че нали виждаш коментарите? Считат те за бунтар и злобар, повтарят го като папагали, защото такава е системата! Нормалните хора да се смачкат, за да може връх да вземе невежеството и агресията. Такива хора няма да те разберат. Щом търсиш сметка на роднините си, може би ножът е опрял до кокала и нямаш друг изход, но имаш право да го правиш, защото искаш достоен и честен живот! Аз вярвам, че ще имаш такъв живот. А децата тук пропускат една подробност, че в тази тема става въпрос за социално равновесие - Двама души с еднакви права, но единия взима всичко наготово, къде го има това питам аз?
Продължавайте да си мислите, че автора и още много като него са мързеливи и злобни, но знайте - Който яде хайвер от белуга, рядко се е счупил от работа. ;) Малко е лицемерно да му давате акъл, при положение, че живеете в благоприятни условия. Освен това ви съветвам да прочетете и малко за депресията - Пост 8!!!
На теб 27 ще кажа: Щом ти липсват времената на апартамента в незавидно състояние, ходи да живееш при автора. :) Както виждаш той няма семейство, няма нужда от излишни брътвежи.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 064a83e9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Вижте какво, вуйчо ми е наследник на баба ми толкова, колкото и майка ми! НО майка ми се грижи повече, а аз за да живея нормално, трябва да приемам лекарства, иначе няма да мога да пиша и да гледам света, поради простата причина, че имам увреждане на очните нерви! Клепачите не се подчиняват на мускулна команда. Трябва да ходя с лепенки на очите за да ходя по улиците. Няколко пъти щеше да ме блъска кола, а от една работа ми казаха, че няма смисъл да работя и че не е случайност, че съм пенсиониран по болест. И предвид факта, че живея като слепец, че вуйчо ми е богат и ме оставя да живея осакатен и да гледам болната му майка и порутеният му апартамент, заключвам, че това е едно издевателство срещу собствената му майка, баща и сестра. Аз не съм направил нищо лошо на никой и не съм пожелал да ставам наследник на когото и да било. Правя това, че на някой му пречи да съществувам, очевидно и тук преча на някои, който наистина приема болката ми на шега. Аз съм наследник на майка си, тя и в момента притежава част, така че 29 е прав, аз не живея на гости, а при майка си. Въпросът е, че аз съм осакатен и имам 80 % инвалидност, доказано медицински с изследвания на и сложено с печат от главен лекар на Телк!!! Тъпча се с толкова лекарства, като пенсионерите. Аз пия повече лекарства от баба си! На 24 години съм.! И благодаря на 29, но и мен е запознаха с едно момче адвокат, което въпреки смешните минуси на коментарите, пак казва нещо подобно на колегата с който си говорил. Мисля, че това са неща, от които няма нужда се търси адвокат за информация, а за директно привикване на собствениците и уреждане на сметките! Тук и черно да покажеш, пак ще ти твърдят че е бяло. До там ли стигнахте, да се подигравате на нещастни хора? Какво искате от мен, като ми говорите клишета е нормално, че няма да седя и да си мълча. Аз исках разбиране и нормално мислене, а тук с леки изключения няма такова. И няма как да седнем като хората, защото от повече от 25 години не е идвал и не желае да говори с нас. Всичките ми приятели казват, че ставам жертва на нещо, което не разбирам. И никой не го е наричал нормален. Никой човек не е казал, че той е нормален! Никога не съм казвал лоша дума на вуйчо си, само веднъж исках да говоря по телефон с него, но се обади вуйна ми, и каза, че нямам какво да говоря с него, че сам съм си виновен че съм се разболял, че никой не ми е длъжен и че трябвало да отида да работя. И по логиката на разни хора тук, сакатите хора са мързеливи. Не ми трябват съжаление и подаяния, а да видите какво коравосърдечие има в България, но като гледам имало и други хора. Поне се радвам, че там където живея в момента, всички го наричат безбожник, а един приятел дори смята, че хора като него трябва да се съдят по законен път. То е ясно, че когато ти казват истината ти ще се криеш като мишка в другия край, защото те е страх. И да, той наистина не е идвал тук да види колко тече, но ще дойде да си взима неговата част, която настоява ние с майка ми да поддържаме. Няма такова олигофренско мислене, а, всъщност имало, жалко. Нали знаете, глупейте и с циганни и бежанци в хармония си живейте. Слепци с отворени очи.

"В едно стихотворение се казва:
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни... "

Някой видя ли се в текста?

От автора

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: baa2340614
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Аз съм на 25 и също мисля много често за примката.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2c196bd5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Застъпвам се за автора и 32! Борете се момчета, само това мога да ви кажа. Обаче ми стана интересно, нали умните хора си купуват хубави автомобили, а ти как ще си го позволиш, Номер 23? С това олигофренско мислене ли? Или ти вече имаш такъв? Малоумници, вас само комунизма ще ви оправи. Ето защо е редно да няма свободна мисъл. Само погледнете коментарите под една подобна тема "Жестоката агония на един младеж" Ако не на вас, то на вашите деца ще им залипсва демокрацията един ден!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 972c6c922e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Автора съм. Закривам темата със следното съобщение: Майка ми се запозна с един много добър адвокат. Каза, че имаме право да попитаме няколко души от блока, които да потвърдят, че вуйчо ми не е стъпвал у нас през последните години, за да се докажат неговите апатия и бездействие, които ще се използват против него. Разбира се, никой няма да каже, че той е помагал, поради простата причина, че никой не го е виждал. В този ред на мисли той няма право да взима каквото и да било наследство, защото то се полага на мен и на майка ми. Но така и така ние продължаваме да се грижим за баба ми, дори вече имаме стимул да се грижим за нея, а бездейниците няма да спечелят нищо с подлите си средства! Благодаря истински на мислещите и креативни хора под тази тема - №-та 1, 8, 14, 29 и 33. Това е тъжна тенденция, тъй като има още 15 коментара към тази тема, но всичките са лишени от логика и смисъл, а дори предполагам са писани от непълнолетни. Благодаря на 33!!! Наистина повярвах, че и ние с майка ми ще имаме възможност да поживеем нормално, е, ще имаме. Нещата си идват на мястото. В тази държава има много хора, които взимат имоти без нищо да правят, но в моето семейство започнахме с решението на този глобален за България проблем. Нека всички в моето положение да се борят. Има чудеса на този свят. след като решихме този проблем, ще обърна и специално внимание на част от хората от детските ми години, за да не си помислят, че са победители. И спокойно 23, теб не те познавам, но ти пожелавам съдбата на вуйчо ми, но не само с гаража и колата ти, а с къщата, защото ми е ясно как си ги спечелил.
Лекд ден на всички.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 00eef2b227
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Знаеш ли, не можах да прочета всички коментари, но смело ти заявявам, че дори и да постигнеш всичко онова, за което претендираш, ти пак ще си недоволен, мрънкащ и проклинащ всичко и всички! А последният ти коментар е една голяма глупост!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9d259adb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   авторе, а сигурен ли си, че адвокатът не ви дава празни надежди само заради хонорара? получихте ли обективно мнение и от друг адвокат? има сайтове с безплатна правна помощ, правни клиники, от които може да се вземе обективно мнение.
иначе ти пожелавам успех, макар че дори и да успеете да вземете жилището (което не знам как ще стане при жива собственичка), това няма да ви реши дългосрочно проблемите. на практика с майка ти нямате доходи, как смятате да се издържате занапред и да поддържате жилището? за съжаление това не е еднократен акт, а дългосрочен процес. по-горе са ти дали полезни решения, помисли сериозно над тях.
Ж42

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bd9f3dce7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   От автора до №36
Никой не е споменавал хонорари. Един от адвокатите е познат на майка ми, а тя просто го попита какви са нейните права в тази ситуация. И човека заяви, че след като баба ми има две деца, значи и двамата имат еднакво задължение към нея. Вуйчо ми не е лишен от отговорност, тъй като живее на няколко километра от нас и няма адекватно оправдание за отсъствието си. При това положение, може да се говори с бабатс да си помисли кой в действителност се грижи за нея. Поне тази част, която ще получи той от нея, да бъде на името на мое или името на майка ми. Аз обаче не държа да съм наследник (Нищо, че тука ме изкараха някакъв сметкаджия. За мен лично коментарите на 9 и 27 са абсолютно повърхностни мнения, но както казахме това се дължи на крехката им възраст) И бих искал майка да получи тази част понеже тя полага много грижи. Защо да се разделят по равно? Той прави ли нещо за баба ми? А другото момче е мой приятел, той има висше юридическо образование. И той е на същото мнение. Даже предложи още нещо, да се говори с комшиите от блока и те да потвърдят, че от дълги години не се е появявал и с нищо не е помагал. И това ще стане тогава, когато баба ми издъхне. На мен не ми е приоритет тя да умира, нека да е жива и здрава! Искам готованите да си получат заслуженото. Никой не трябва да взима наследство, ако не се е държал като доблестен син или грижовна дъщеря, внук или внучка. Ако това ощетява друг трудещ се и помагащ на даден собственик, няма да се дават подаръци. В нашето семейство ще е така. И дано и на повече места хората да си потърсят правата. Лошото е, че баба ми смята че след като вуйчо ми дава по 100 лв два пъти в годината, той се грижел за нея... Той дори не се качва да я види, а ги носи на първия етаж при съседите, чрез което действие се подиграва и с тях, защото ги разкарва по етажите. Според останалата част от хората в блока, вуйчо ми не прави нищо. Една съседка от третия етаж го нарича неадекватен човек, какво да си приказваме повече. Но съм сигурен, че след няколко години ще стане адекватен. Ние имаме и една вила в едно габровско село, ама не е поддържана от години наред, иначе мястото е голямо. Баба ми е загубила документа за собственост. Майка говори с вуйна ми, понеже вуйчо не иска да говори с мен и майка.. без да знаем изобщо каква е причината, но както и да е.. Каза й следното по телефона: Имате по добри възможности, брат ми има и автомобил! Защо не отиде в Габрово и не извади документ за собственост? Там има и свидетели, които ще потвърдят, че къщата е на майка ни, моя и негова. И тя отвръща, че ще изчакат да стане по топло и ще видят какво може да се направи. Добре, този разговор беше проведен средата на Януари 2011-та. ДО ден днешен не е станало достатъчно топло, защото никой не си е мръднал пръста! Не вярвам, че ще го мръдне! Тия сметки се въртят от вуйна ми, тя е никоя в нашето семейство, но да не забравяме и каква е ролята на снахите. Те неслучайно искат да отделят мъжете си от майките им, за да прилат манипулативни методи. Тя иска да се облагодетелстват двамта и сина, които много по добре от мен и материлно, и с образованието. Но това няма да остане така!!! Това мога да ви кажа 36.
Иначе имам да кажа нещо и относно мрънкането на 35, но това ще стане в друг коментар.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b8bb7478da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   божке убедих се че човешката алчност и безочие нямат граници. по бг законите мили авторе маика ти като е станала на 18 се брои отделно семеиство и маика и няма никакви задължения към нея нито дъщерята към маиката. за тва колко неадекватен е вуичо ти мога да споря като виждам колко адекватен си ти. по принцип можеш да кажеш че тои е готованин ако чака баба ти да го издържа а такова нещо няма. така за вуина ти ако ти броиш че къщата е твоя на маика ти и на брат и не разбирам що се сърдиш че и вуина ти та и неините деца имат права по закон е така. вземи се хвани на работа и вместо да пишеш по саитове и мрънкаш си оправи живота

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bd9f3dce7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   От автора:
Аз започвам да се съмнявам във вашата адекватност. Ще си оправя живота по мой начин, след това ще се похваля на всички тук какво е станало.
Относно работата - Къде да ходя да работя, след като съм кривоглед? Не съм се родл така. Бях хубаво и нормално момче, а сега съм целия в белези и разрези от операции. Нали и доктор ми го каза: Всичко е от нерви и е започнало в детските години, но и да не ми го беше казал аз пак знам. Знам кое е причина за положението ми. Няма да питам непознатите хора какви са ми проблемите. Тук информирам за да видите сред какви хора живеете. Създавате си грешно мнение за мен, но аз знам защо. Защото системата в тази страна има интерес да няма солидарност. Това, че бях с опасност за живота в спешното е резултат от систематичен тормоз в подрастваща възраст. Бой и унижения от съученици, не в началните класове, а 7 и 8 клас, когато бях една торба кокали, а майка ми нямаше с какво да ми помогне, понеже нямаше мъж в семейството. Всичко е заради ей такива хора които се мислят за по високи от законите. Хранени със сребърни лъжички. Сега съм вече стабилен физически, но завинаги кривоглед. Това е заради увреден очен нерв. Нервите ги знаем какво правят, нали? Сам никой не си го прави. Всичко започва от съучениците и продължава да се поддържа от апатията и бездействието на вуйчо ми. И не ме наричай мрънкащ, аз от малко дете съм без баща. Никога не съм хленчил за глупости, нито имам мания да живея богато. Винаги съм помагал и с малкото което имам. 2010-та година можеше и да ме няма. Все пак оцелях. И като знам от къде тръгна всичко, защо да не го променя? От други неща не се оплаквам. Ако някои хора живеят за да умрат, то аз умирам за да живея. Искам да помогна на майка си, няма да я гледам как се претрепва от слугуване. Да не говорим, че брат й си прави екскурзия в чужбина, по курортите.. А тя ми чисти боклуци. Ще си посветя живота вуйчо ми и хора като него да споделят една и съща съдба. Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна! Пишете си каквото ви харесва. Аз знам, че имам приятели до себе си. Имам приятели, с които се познаваме от малки. Знаят какво преживявам и на какво се дължи. Знаят, че пари няма да взема никога, ако не ми ги дадат. Наркотици, алкохол, проститутки... Не ползвам такива неща. Ако искам мога да взимам и пенсията на баба си но не го правя, имам съвест. Не съм сигурен за повечето. Не си търся оправдания, че другите са тръгнали по този път и трябва да не се цепя от стадото. Човек с различно мислене от вас съм, да. Смешно и отцепено мислене. На мен пък ми е смешно, че вие мислите еднакво. И ще ти кажа още нещо, аз не съм неадекватен, защото не съм обикновен статист, на който му чертаят един път и той трябва да върви по него. Повечето хора си повтаряте едни и същи глупости. Оправи си живота, ходи да работиш. И какво ще стане? Мрънкат разглезените, а аз призовавам за живот.
Ще пиша веднага щом пристигнат добрите новини. Такива ще има! Сутрин ще има слънце, вечер ще има луна, а през цялото време ще има справедливост! Лек ден.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 97614caea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Че много дълги фермани пишеш за кривоглед... Което не значи, че не ти вярвам, значи че явно можеш да работил нещо, например с писане!! И да, за работа мислят всички нормални хора. Трудът прави от човека човек. Не отмъщението, не зъбенето на непознати в Интернет. Толкова енергия изхаби тук, използвай я за нещо ГРАДИВНО. За бъдещето си! И имота да продадете, за колко години ще ви стигнат парите!? Или за колко месеца? Единственият ти дългосрочен шанс е да измислиш каква работа можеш да вършиш. Ако трябва и надомно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cce7c33251
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   на 10 години бях когато по телевизията даваха младеж роден без ръце които искаше да е пълноценен и да се грижи сам за себе си и се беше научил да пише с крака си и работеше и чесно свалям му шапка. съжалявам че имаш здравословен проблем но тва не ти дава право да се жалваш и да очакваш да живееш на гърба на някои друг. аз също сама съм си гледала детето и съм работила по 16 часа за да има какво да яде но съм доволна и никога не съм очаквала на някои друг да поеме моите отгожорности в живота. това което се опитвам да ти кажа в прав текст понеже не си от хората които разбират оит намеци щом призоваваш към живот си го извоюваи сам правото на живот а после се тупаи в гърдите и разправяи колко ти е бил труден живота. чесно в момента има толкова хора които се борят за живота си и мога да ти кажа че има много по доистоини начини да го направиш от това което се опитваш да направиш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 264ce90f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Авторе, прав си по принцип да се гневиш, че гледаш баба си, а ще я наследят и други, но за това не са виновни тези хора, а баба ти! Ами говори с нея да ти препише къщата с-у гледане и си решаваш проблема.
Колкото до другото - не разбрах така или иначе какво ти е инвалидизирането. Според мен, повечето ти симптоми са на нервна почва. Свържи се с психолог или ако има как отиди в клиника, за да те лекуват. Моя близка в клиника я излекуваха, и тя имаше на нервна почва много оплаквания. Разбирам те за кривогледството, защото съм късогледа с почти 10 диоптера, но не съм ходила в ТЕЛК де. Не знам, но според мен ти с операция можеш да се пооправиш, а и не носиш ли очила?
Можеш да продължаваш да се самосъжаляваш, да мразиш някакви деца, които в детската градина те били тормозили и да обвиняваш вуйчо си, но това няма да ти оправи живота. Докато вярваш, че си инвалид, ще си такъв.
Приятели няма да намериш, защото всеки има своите проблеми и никой не иска да слуша мрънкане и самосъжаление. Ти не търсиш решение на проблемите си, а внимание и съжаление. Е, нямаме време за такива работи, животът е достатачно напрегнат и труден и без това.
Инвестирай малко време и отиди да те лекуват психиятри в клиника. После накарай баба ти да ти препише къщата срещу гледане. Колкото до майка ти - не намирам, че не можела да работи, но както и да е - пенсията по болест може да ? е достатачна.
На теб обаче не може да ти е достатачна. Хвани и си стъпи на краката ВЪПРЕКИ проблемите си, защото сам виждаш, че със самосъжаление не става. След някоя година може и ТЕЛК да реши друго и да ти спрат и пенсията и тогава какво правим?
Стегни се, за Бога!
П. П. Мен колко пъти са ме блъскали за малко коли, трамваи, влакове... за малко не се брои, да знаеш. Освен това не знам да има човек, който да не е бил тормозен като дете. Мен във втори клас ме набиха група циганчета много зле, но не мразя циганите или нещо такова. Късогледството пък ми е наследство и го засилих заради много учене, но нито мразя рода на майка ми, които предава гена, нито мразя книгите.
Ако обаче един ден вуйчо ти наследи баба ти, не вини него, а баба ти, защото само тя е в състояние да го лиши от наследство. Нека приятелят ти да ти направи договрите, обясни на баба си за какво става дума и подпишете всичко при нотариус - ВОАЛА. Какъв ти е проблемът не знам?
Ако баба ти не подпише, тогава ще си знаеш, кой е виновният и можеш да си помислиш дали заслужава да я гледаш.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: fed7ee6c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Нямам отношение по темата, има много хора с болести и семейни проблеми. Липсата на средства е най-голямата причина за нещастията в семейтвото на всеки човек.. В такива моменти е важно да имаш и добри приятели. Иначе да се дават съвети е лесно.

П. П.
41 Защо не слагате Й и започвате ново изречение с малка буква? Горкото ви дете, колко ли пари печелите с такова писане...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9c22d7bdce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   43 достатъчно пари печеля че да мога да си позволя да имам 3 деца, вече не е само 1. не че има нещо общо с темата но както и да е важното е не как пиша а какво. всичко хубаво на автора дано стане достоен човек

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5ae10fc1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   ОТ АВТОРА: Днес баба почина на 90 години. Последните няколко дена се мъчи много. Загуби силите и зрението си. Не понесе факта, че дори и в този момент вуйчо ми няма да дойде да я види. Цял месец не успяваме да се свържем с него, а живее на 7-8 спирки с трамвай от нас. Нямаме мобилни номера, нямам контакт с братовчед си, нямаме пари за погребение, и според 80% от коментиралите, това е правилно и нормално. Мъчно ми е за баба ми, приказвах си с нея и се опитвах да я разсейвам. Помня как преди година й купихме декодер, за да гледа телевизия, а изгасна пред очите ни в мъки, бедност и забвение от всички. Жалко е, че вие се възхищавате на хора като вуйчо ми, на това син да изостави майка си. Вулгарен и жесток парадокс е, че днес вуйчо може да е в Швейцария, при изкуствен роднина - детето от първи брак на вуйна ми, а не при истинското си семейство. Наистина съжалявам, че не го лиши от нейната част. Половината тук се хванахте у това, че искам пари, че съм алчен, но не, аз съм символист. Исках справедливост и осъзнаване на една жестока грешка. Аз съм скромно и измъчено момче, не съм пръскал лиги за пари и слава. Но нищо, борбата ще продължи. Номер 2 пък е подредил всички болести в една графа - няма тежки, няма леки. Драги, един анонимен циркаджия си ти. От какво си болен? Много си прав, вуйчо ми не е виновен за състоянието ми сега, той ще е виновен за състоянието ми след време. А ти и номер 9 сте едни недорасли деца за мен. Бих ударил един шамар на този който е дал дипломата ти и е сложил печат на нея! Били интелигенти, били елит. Доказа се, че и хората без основно образование са почти два пъти по умни от един примитивен пияндур купонджия-студент.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a21f5986f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Съжалявам за баба ти моето момче, но светът е жесток, а животът несправедлив. Живеем в страна за която поговорката "Човек за човека е вълк" важи с пълна сила. Ако не си помогнеш сам и господ не може да ти помогне, живеем в такива времена, че паднеш ли вместо да ти подадат ръка ще те стъпчат. И аз като теб на времето бях тормозен, бит и какво ли още не, но аз просто не се отказах, дори сам срещу всички, пренебрегван, унижаван и мачкан никога не извърнах поглед и не наведох глава без да се замислям за последствията след това. Знаеш ли какво, благодарен съм за всяка една гадост която ми се е случила, защото всичките гадости през които съм преминал изковаха желязна воля у мен. Или си вълк, или си агне средно положение няма.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: de0b52eee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Авторе, от всичко най ме подразни, че не искаш момиче като теб, а искаш хубаво момиче.
Виждаш ли, ти сам осъждаш хората като теб и не ги приемаш, но искаш другите да приемат теб, да се съгласяват с теб и да си траят за това, което прозира между редовете ти.
Поработи малко над себе си.
И стига с тия клишета от филми!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 681b44e1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Не, не искам никакво момиче сега, а иначе други са ми казвали, че грозно момиче не ми подхожда, защото съм красавец. Аз съм този с ниското самочувствие и споря много по този въпрос. Те твърдят, че козметичния дефект не е сериозна причина да ходя с грозно момиче. Говоря за приятели и жени над 30 годишна възраст. Аз лично не се имам за красив, но те ми го казват обратното. И ако наистина е така, защото да не искам хубаво момиче? Както и да е, не ми се спори с малки деца. Още от средата на първото изречение се преценява колко си недоразвит с висшата нервна дейност.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 681b44e1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   до 46, Ами стани вълк тогава. По мисленето и хленченото се усеща какво си агне, ти и още 5 млн.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3672424e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

51.   От 46

То от горните коментари си личи кой мрънка и хленчи, но с мрънкане и хленчене не става моето момче. Искаш на живота лекото и на баницата мекото, но нещата стоят по съвсем друг начин. Истината боли, реалността е изключително жестока, а ти там някъде между тях двете, седиш, мрънкаш и очакваш нещата да се оправят от само себе си.

"Ти си това, което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти, такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти, такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти. "

ПП
Честита Коледа и приятно изкарване на новата година.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e550ecd620
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Искаш ли да се запознаем на живо, женчо?
Автора!

 
  ...

1-50 от 96
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker