Проблем със седмокласник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем със седмокласник
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2314 пъти
Здравейте, много съм объркана и притеснена. Така, синът ми е в седми клас, в началото на срока получи първата си 2-ка по математика, след което последва дълго затишие. До днес когато е получил и втора двойка.. На въпроса ми защо? ! Отговорът беше следният: госпожата му поискала тетрадката и той я е дал, но не се е справил с няколко задачи и тя му поискала бележника. Да уточня детето ходи на уроци, тестовете който попълват там са отлични.
Математиката в неговото училище е от така наречените ЗИП.
Имам съмнения за персонално отношение, а и в същото училище, където учи синът ми, работи наша близка, с която сме в обтегнати отношения.
Моля за съвет как да постъпя, възможно ли е да получи 2-ка за срока. Той е отличник по останалите предмети. Много стана объркано, но съм притеснена... и не знам как да реагирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2cd4692a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оф вие родителите с вашите оценки като почнете.... Ако знаете само, колко ме сбъркаха нашите с вечните си изисквания и очаквания, и сега колко ги обвинявам за това... Много важно като е получил двойка, стига да осъзнава, че това не е хубаво и да прави реален избор като знае последствията и на двете си опции. Сега ще кажете седмокласниците не мислят така, ми не е вярно, още от 6-7 клас мисля по този начин, и аз съм имал двойки, резултат от изборите ми, после съм си ги оправял или съм си приоритизирал нещата, поставяйки този предмет в категорията с тези, които просто не вървят и това е. Много моля, ако и вие разсъждавате по начина, по който разсъждаваха нашите ( "По всичко меже да си отличник и по всичко да ти върви, стига да се трудиш! ") откажете се докато е време, че после става страшно, аз знам. Оставете детето малко, пък ако продължи "да се учи" още по-добре, нали? Ако не, ами ще види и то малко кеф.
Ако става дума за персонално отношение много ясно, че трябва да се намесите и да си защитите детето, но приемете още един съвет-Първо разгледайте ситуацията и от друга гледна точка и тогава отприщвайте Армагедон.
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f7e26d7a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре си поговорете с учителката. Поговорете за нещата на които трябва да наблегне. Може да е написала двойката за да подтиква децата към учене. Това не е много добра тактика, но по принцип, който каквото си изкара-такова.
Аз съм седми клас, и аз в началото имах много лоши оценки, но си ги поправих. Ходех всеки ден на консултации след часовете и се трудих много. Видях, колко много съм пропуснала от предишни години и си ги поправих. Сега след много труд мога да се похваля за отлични успехи. Не ходя на уроци, защото нашите нямат пари, но разговарях всеки ден с учителката, тя ми обясняваше на какво да наблягам и ме насочваше.
Най-доброто нещо което можете да направите в случая е да разговаряте. Много родители правят грешката да говорят с директори и да обвиняват учителите, но така нещата стават по-сложни.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 20be0f3274
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "Моето гардже е най-хубаво"... Нека там, където попълва тестовете отлично (на уроците), да си занесе задачите от училище и вие самата сравнете какви неща им дават на двете места... То е ясно, че на уроците ще му пишат 6-ци, за да продължавате да им пълните гушата....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 022c1ca7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъй, тъй, детето си знае, вкъщи всичко си прави без грешка, ама това персонално отношение... Един баща беше написал под учителската рецензия "Не съм доволна", "Аз пък съм доволен". Е, как да станат нещата? Как?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ca8630e08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж аз също съм в седми клас, и аз също имам една двойка, но не е по математика. По-добре говори с учителката, следи всеки ден домашните му (по матем. ), изпитай го лично и тогава ще се види от къде идва грешката. :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9dcda0e56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина е добре да се проверят нещата от всички страни- разговор с учителя от частните уроци, разговор с учителя от училище и със сина Ви. Предположението за някакво отношение от страна на учителя е често срещано сред родителите. Но не и предположението, че проблемът е у детето. И още нещо - той ако по принцип е добър по математика, Вие отдавна ще сте го разбрали и едва ли щеше да ходи на уроци. Ако се справя с цената на доста усилия обаче, нещата са различни и е възможно точно това, което се е случило. На частните уроци, учителят е там и винаги помага при зацикляне. В училище го няма. И не на последно място - не е необходимо да бъде отличник по всичко, да не говорим, че даже е ненормално. Със сигурност има неща, които му се отдават повече и такива, които изобщо не му вървят, но с много труд постига добри резултати. Изисквайте максимума от него по предметите, които му вървят и знаете, че наистина може. За другите не проявявайте максимализъм.

майка на осмокласничка

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9a1d27deb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Как така на тестове решава отлично, задачите подобни ли са, как в тетрадката в училище е за двойка?
Реално в час решават по няколко задачи, ако той не се е справил с тях!? В 7клас трябва вече да са започнали геометрията, в началото на срока, казвате двойка, тоест по алгебра тъждества и формули за съкратено умножение, и сега и с геометрията не се справя.
Ако двойката се дължеше на обтегнатите отношения с вашата близка, детето щеше да има ниски оценки и по други предмети.
Идете да говорите с госпожата. Питайте как да постъпите, Как да помогнете на сина си? Какви са нейните изисквания? После кажете, какво е отговорила госпожата. Може двойката да е за не писане в час, има ли рецензия на двойката в тетрадката?
А частните уроци или прекъснете или сменете учителя. Видимо смисъл от него няма.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f5e8b30797
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом е отличник по другите предмети няма да го оставят на поправка, не се притеснявайте.
Важното е да може да си смята парите като отиде на магазина, другото...

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c45fe6bc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Харева някое момиче и само мисли за нея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8e7eb5c031
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 говориш пълни измишльотини, тук става дума за успеха в училище не за момичета и разни там, явно не си прочел темата.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0eb6ef1d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   #11 е прав тойтя иска да каже че може да е харесал някое момиче и бум

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker