Баща ми е алкохолик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е алкохолик
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2694 пъти
Надявам се историята ни да бъде споделена, защото това е единственият начин за споделяне на такива проблеми.
Накратко да разкажа.. Баща ми е алкохолик, вече от години той не се е спирал, на 42 години е и все още продължава. Прадядо ми, дядо ми, дядото на дядото ми също са били аклохолици и това до ден днешен си продължава. Аз искам да спра това нещо и да оставя потомство, което е далеч от тези пороци(не пуша, не пия! ). Майка ми също е на тази възраст и единсвтеново нещо, което я спира от раздялата, това съм аз. Тя много пъти се опита да го остави, един път дори успя, но баща ми с баба отидоха да я приберат. След това баща ми 1 седмица не употреби алкохол и след това почна с 200г на вечер, пък в момента пие близо 450-500г. ракия. Знам, че сигурно количеството ще се увеличи и рано или късно, той ще пукне. Аз не го обичам него, никога не съм го обичал. Прибира се вкъщи след 7 и сяда да пие. Разбирам да са 50-100, най-много 150-200г., но вече спирачки няма. Пие до 12 и след това ляга да спи. Става в 5(поради психически проблеми, та той вече не може да спи) и отива на работа, след това пак се връща и това се повтаря всеки ден. Кажете какво да правя. Аз съм момче на 18 години и усилено се подготвям за МУ. Баща ми никога не се интересувал от това, приятелите ми винаги разказваха, че бащите се карали на тях за ниски оценки. Моят примерно никога не ми е казвал нищо, взема бележника и подписва само оценките(не че съм имал ниски оценки). Баба ми и тя жената всяка вечер плаче и нищо не може да направи и тя съжалява, че е родила такъв некадърник. Тази сутрин, когато закусвахме(аз, майка и баба ми) майка съобщи, че ще се изнася вече от вкъщи, каквото и да става. И на мене ми каза, че е длъжна само да ми дава пари и ще си гледа вече живота.
Няма да се опитам да я спра този път, защото няма да има никакво значение и искам да е щастлива след толкова много години. На баща ми не му пука, майка ми много пъти и е казвала, че ще го остави и той само мълчеше и беше съгласен само и само никой да не му прави забележка за алкохола. Понякога си мисля, дано да пукне и да се отървем от него. Но знам, че не трябва да мисля така, но не го обичам, просто и ясно. С него почти не говорим, ако говорим това са само мачове, с размяна на 2-3 реплики и толкова. Моля да коментират, само тези, които наистина са ме разбрали и имат някакъв съвет. Аз живея с коментарите на другите и винаги съм си мислел, ако се разделят, какво ще помислят приятелите ми(поне в моята среда няма такива с разделено семейство). Майка ми много пъти е повтаряла, че съм егоист и мисля само за себе си. Не знам и аз какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 19c54762f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е тъжно това, което се е случвало години наред в семейството ти. За съжаление се среща често и децата, както и много съпруги са обречени на нещастие. Мисля, че вече си достатъчно голям да вземеш живота си в ръце - здраво и непокорно. Мисли за бъдещето и за това как да станеш самостоятелен най-скоро. Ако си ученик, изчакай завършването и действай смело. Намери си работа, игнорирай тази подтискаща среда и се изнеси. Бащата си е баща, майката майка, няма как да не изпитваш злоба и ненавист към човека, който ви е правил нещастни, но все пак имай уважение, но отдалеч. Майка ти има нужда да е щастлива. А ти имаш един цял живот пред себе си, изживял си едно не много радостно детство, защо сега да не направиш нещата различни, нека това те мотивира. Успех и помни, че трябва да се изправиш сам-така ще имаш самочувствие на истински мъж!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 47b986daf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Виж, тъжно е, но истината е, че нищо не можеш да направиш, за да му помогнеш. Алкохолизмът е болест, която се лекува доста трудно, но не е невъзможно. Невъзможно е, когато човек не иска да го прави, защото не го осъзнава като проблем или защото е прекалено слаб. Единственото, което можеш да направиш, е да му простиш. Така самият ти ще се чувстваш по-добре със себе си и ще можеш да живееш спокойно, с чисто и ясно съзнание. :) А това за оценките са глупости - родителите ми никога не са ми се карали и три двойки подред да изкарам, все пак това си е моя работа, а и оценка се повтаря. :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e5ca726de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре де баща ти пие. Не крещи, не бие, не чупи, само си седи, решил е че това му е кефа да пие, вечер си пиива и си ляга. Разбирам, не говори с теб, но нима алкохола е причината? Не разбира се, той си е такъв и дори да спре да пие, няма да стане "качествения баща", който искаш. По принцип алкохола прави хората по разговорливи, ако и алкохола не помага на баща ти да е разговорлив с теб, то липсата му със сигурност няма да го направи разговорлив.

Пие, но защо? Пие защото в неговото семейство, се спазва българската традиция да се произвежда домашна ракия. Или може би има проблеми, за които ти не си осведомен, и дави проблемите си в алкохол.
Аз например не пия, макар семейството ми да е от известен винопроизводителен район на България, правим домашни вино и ракия всяка есен, стотици тонове, имаме семейна винарна и роднините ме притискат и подиграват, защо не пия. В семейството, от което произлизам и жените пият, лелите, бабите ми вечер отсвирват сигурно по 500-700гр ракия. Но са си лели и баби на място, сутрин, когато съм там, като се събудя, баниците готови, масата сложена, двора пометен, къщата чиста, когато трябва работят заедно с мъжете по лозята. Да им забраня да пият? Никога не бих си позволил.
Не ми е ясно ти и семейството, защо смятате баща си за "некадърник"? Аз не пия, но пуша, това прави ли ме "некъдърник" и трябва ли да "пукна"?
Не виждам нищо кой знае колко лошо и различно от другите българи над 40г, в баща ти. Затова съм на мнение, че майка ти е права, егоист си. Решението за продължението или развалянето на техния брак, трябва да оставиш на тях. Тя си знае жената, защо иска да се раздели с мъжа си. Също трябва да дадеш свобода на родителите си да избират начина си на живот. Така както ти искаш свобода на избора си къде да учиш и как да се развие животът ти. Така и при тях животът не е свършил, и изборите им за продължиние на живот, остави на тях. Ако искат алкохолици да стават, ако искат наркомани, то си е тяхна работа. Твоя работа е да построиш своя си живот по своите разбирания. Ти си вече пълнтолетен и отделен индивид от това семейство. Вече на въпрос "имаш ли семейство" трябва да отговаряш не съм женен, а не мама и тати са еди си какви.
Аз например оставям на братовчедите си привилегията да се занимават с винарство и избрах дурга професия, това съвсем не ме дели от семейството ми. Аз си имам моя избор те техния и пак сме задно на маса по празници.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker