Писна ми! Родителите ми никога няма да приемат, че съм атеист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Писна ми! Родителите ми никога няма да приемат, че съм атеист
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4414 пъти
Родителите ми никога няма да ме приемат като атеистка!

Иска ми се да бъда откровенна, а не да се преструвам на източно-православна християнка. Тяхните празници нямат никакво значение за мен, но аз не им се присмивам, нито пък и забранявам да бъдат набожни и да ги празнуват. Това, че съм такава също и не ме прави по лоша от тях, просто моя светоглед е различен от техния.

Не искам да продължавам да живея в лъжа, искам свободата да бъда себе си!

Но най вече въпреки различията ни, искам да се разбираме и да бъдем заедно както всяко друго семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: fa53a3959c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато живееш под един покрив с родителите си и разчиташ на техните грижи и издръжка - щеш-не щеш ще се съобразяваш.
Знам, че сега това ти звучи гадно и деспотично, но един ден, когато ти самата имаш деца, ще го осъзнаеш.
Не си посочила възрастта си, но вероятно не си първокласничка - бунтуваш се с тийнейджърски ентусиазъм за глупости, така че предполагам си на 15-16 години.
Стискай зъби и се труди - скоро ще станеш на 18, а тогава ще имаш свободата на пълнолетието, а ако си достатъчно умна и трудолюбива, да можеш сама да се издържаш - ще си свободна да бъдеш това, което искаш и да живееш според своите разбирания.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4aad5bd911
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не си кръстена се кръсти за всеки случай, пък после бъди каквато си искаш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fca3655485
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Какво е общото в едно семейство? Какво прави семейството "СЕМЕЙСТВО"?
Това което ги свързва в едно цяло, а не това, което ги разделя, като личности. Общите неща, които правят заедно /обичай, традиции/.
Номер едно е напълно прав.
Не може не става да искаш да си различна от тях, и въпреки това да се разбирате да бъдете заедно. Изчакваш и като порастнеш си правиш свое семейство с общи разбирания и не се противиш, не изтъкваш различията си в момента.
Разбираш ли, ти си човека, който се цепи от колектива не те.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c20125b388
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опитай се да ги разбереш-срещни се с някой на твоята възраст който е православен. ***

Имаш голям късмет с родителите си но не го осъзнаваш на този етап.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6a41dff3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Не очаквай коментари, различни от първите .

Хората трудно приемат различното, особено пък, когато стане дума за такава сакрална тема като Вярата (или Религията).

Но нека ти кажа друго. Свободата си я правиш ти и тя е преди всичко ОТГОВОРНОСТ! Свободата да бъдеш себе си, нямам какво да я искаш от родители, учители, свещеници и т. н. Ти трябва да я изискаш от себе си, защото тя е усещане за шанс и готовност за поемане на последствия от един или друг избор.

Разбираш ли? Когато тя е вътре в теб, никой не ти я отнема, защото никой не ти я е дал. Ти си ковач на съдбата си.

Когато бях на 13 години и един много набожен човек започна да говори с омраза към друговерците, осъзнах, че религията е средство за контрол и разделение и се отрекох от нея. Не от Вярата, не от това да имам усещането за принадлежност към Вселената, а от това да се кръстя, да паля свещи, да поливам дома си със светена вода и прочие.

Дали съм имала разправии за това с майка ми, която е също много набожна - да! На Великден нали трябва да се обикаля черквата. Не можеш да си представиш какви сблъсъци сме имали защото аз искам да си остана вкъщи. Но просто си оставах, защото нямаше сила, която да ме накара да ходя и да обикалям някаква сграда със свещ в ръка, да целувам някаква икона и т. н.

Сега съм на 26 и след няколко месеца се омъжвам. Сещай се какви спорове има в семейството ми, че не желая църковен брак. Бяхме аз, майка ми и брат ми. И тя казва "Каквоооо и няма Господ да те благослови? !? !!? ", а брат ми само я изгледа лошо и каза "Не, няма свещеник да я благослови. "

И точка. Неговите родители също държат на църковен брак, но ние просто отказваме да влезем в черква и да ни коронясват и т. н.

От друга страна пък обичам да обикалям по разни манастири и църкви и да разглеждам. Веднъж една баба ми направи забележка, че излизам от черквата без да се прекръстя и ми каза (цитирам по памет) "Така, както обръщаш гръб на дома Господен, така утре Господ ще ти обърне гръб" Не й казах нищо, само се усмихнах и се отдалечих.

Просто няма как да им обясниш, но това не означава, че трябва да се преструваш и в никакъв случай, не означава, че свободата е до поискване. Ти или я примеаш в себе си или не. Тя не зависи от нещо или някой отвън.

За финал нека само си спомним нещо от Великия гений - Ботев.

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;


Плам

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c20125b388
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   5, за твое сведение църквите и манастирите не са музеи. Те си имат свои правила.

Ако в градския спа център можеш да спазваш правилата и да отидеш с кърпа и бански, то и в Божия дом можеш да направиш усилие да отидеш облечена прилично и да окажеш уважение на Св Икони и Св Църква като не влизаш и излизаш като в кръчмата.

http://www. pravoslavie. bg/Първи-стъпки/Как-да-се-държим-в-църква


Добре ти е казала възрастната жена.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 444f70a4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Боже... на колко си години? Нищо, като пораснеш ще се оправиш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ec4d2af77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз също съм атеист

Ж, 16

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 15e196bbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   6, значи твърдиш, че Господ ще ми обърне гръб, само защото не съм спазила правилата за поведение, на една власт, която не е установена от него, а от хората, така ли?

А аз си мислех, че Господ е казал "Не си правете кумир и идол на нищо, що е горе или долу, не му се кланяйте и не го почитайте"

ЯАз все пак избирам да го нося в сърцето си така, както аз го разбирам и както аз се чувствам добре. Разглеждам църквите именно като музеи, по-скоро като картинни галерии - има стари сгради със страхотна архитектура, стенописи, стъклописи и икони.

Така в едно манастирче, скътано в горите, с постоянно отворен вход, намерих икона, рисувана от руски майстор, която беше много стара и с финансови средстава, заделени от собствения ми джоб, я отнесох да я реставрират.

А пред манастирчето.. познай какво има - гроб на двама, които са се самоубили и на място на гробовете са израстнали дървета. А до самия вход - жертвеник, съвсем езически, надписан с непознати и до днес за мен писмена.

Това търся като обикялам из манастирите.

Аз уважавам това, че си избрала да си набожна. Уважи и ти моя избор, а не ми размахвай пръст и не ми навирай правила под носа, които правила са наложени само и едиснтвено от Църквата, но са чужди реално на Господ и на същината на истинската вяра

Плам

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e94fa35441
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма значение атеистка ли си, вярваща ли си, много по-важното е да си добър човек! А за да не обидиш вашите и за де не караш тях, проформа спазвай ритуалите и прави всичко което се очаква от теб, пък рялно ти си знаеш вярваш ли не вярваш ли. И без това в България вече наистина вярващите са доста малко, но пък това не ни пречи да ходим на Великден на църква, нали? Та и ти прави същото, празнувай си с тях Великдена и Коледата, ако много държат в знак на добра воля, ходи на църква (не вярвам да ходят на църква всяка неделя, ама знам ли)... изобщо не се бунтувай, пък като станеш самостоятелна ще можеш да правиш каквото си поискаш и да празнуваш каквито си искаш празници.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 498ef5dff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Това дали да вярваш или не си е нещо лично. Тук по-скоро се касае за спазване на традиции, обичаи дори и от хора които не са вярващи християни, а само спазване на определени неща.
Църковната венчавка е едно тайнство- младоженците да стават едно общо под божието благословение... Обаче като няма човек отношение към религията той не приема така нещата и всяко спазване на тия неща го дразни???

Аз лично съм вярваща християнка, но не православна.... По принцип не би трябвало да има насилие над теб да спазваш каквото и да е, но за родителите е дълг на насочват децата си в определен правилен път. И те правят това според техните разбирани и убеждения. Но да не се получи обратния ефект-начина по който го правят да е внимателен, с подход и да няма насилие, за те отблъсне... Каквото и да става около теб обаче трябва да е с разбиране и да е по вътрешно убеждение, защото бог е любов преди всичко и истината ти дава вътрешна свобода.

Може и за теб да дойде това време, когато пък да повярваш, но за сега никой не може да ти наложи каквото и да е. Просто ги уважавай и това е за сега.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9217e37949
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Привет. Аз също не мисля, че съществуват богове. Търся си приятелка като теб. Здраво стъпила на земята и живееща в реалността.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fca3655485
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   И аз съм на мнението на №9. Аз също обикалям манастири по същата причина.
Не мисля, че трябва да се кланяме на сгради /църкви/ и картини /икони/. Носим ли вярата в себе си, тя е навсякъде с нас, където и да сме. С чисто сърце, ако искам, мога да се помоля и в 2 сутрин в тоалетната на дискотека. Ако се моля на господ, а не на рисунка /икона/. Църквата била дом на Господ, пълни глупости. Ако Господ имаше нужда от дом на земята, той нямаше да е църквата със сигурност. Да се кланяш на сгради, картини и свещи по скоро е богохулство от колкото богопочитание.
Реално същата възрастна дама, която се е скарала на №9, на ден по 100 пъти се обръща с гръб към икони без да се прекръсти. Защото 100% има икони у дома си и шета в дома си и се върти и обръща с метлата, без да се кръсти.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 62bc11710a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   С науки като физика и биология вече няма нужда от религия. Обясни на вашите, че всичко в тази Вселена е подчинено на няколко основни закона. Също така ги запитай (щом са толкова набожни) защо в Библията не се споменава нищо за грижата която хората трябва да полагат за животинските видове и също така нека оборят твърдението, че всички 8 милиарда души не са възникнали от Адам и Ева. Късмет. Бъди каквато си

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fd9678737e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   А защо е нужно да го приемат? Не си лошата ти, че не желаеш да се водиш по нечия чужда идея за живот и по нечии чужди вярвания. Ако някой не приема този факт, то грешката е в него и проблема си е негов. Разбирам, че искаш да сте в добри отношения, но не винаги се получава така. В края на краищата и да си влошите отношенията вината ще е изцяло тяхна. Те да му мислят, не ти. Не ти трябват връзки с хора, които ти поставят окови, ултиматуми, всяват страх и чувство за вина. Не си родена за това на този свят и колкото по-скоро се отървеш от подобни тежести, толкова по-добре за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f0c11dc3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   9 и 14,

Тези манастири на които се възхищавате някой ги е построил и украсил. Хора са жертвали много защото по тези времена не е имало нито техника нито пътища каквито има сега. Строителите и украсителите на храмове са ги издигнали в рамките на традиция. Тази традиция също изисква оказване на уважение на Божия Храм които тези сгради са по дизайн и много и по употреба. Влизайки в църква или манастир вие влизате в тази традиция.

Ваше право е да мислите ' че Бог не е в манастира и Св. Храм не е Божия дом' и въпреки това да обикаляте манастири и църкви изградени от Православни. С такова отношение и пренебрежение обаче действително си поемате риск. Манастирите и църквите не са музеи и галерии. Бог поругаван не бива.

Св Матрона Московска е събирала пари за изписването на чудотворна икона. В купа с пари е разбрала кои пари идват от човек който се е подиграл със събирането и кои пари идват от човек дал без желание и ги е извадила от купа с парите. Хората които пипат икони и други предмети и ги подмятат като произведения на изкуството извършват тип неуважение към тяхното духовно значение. Такива на Запад има много. Вашето състояние в момента напомня това на Клаус Кенет от младостта му което описва на лекция в София, само че много от проблемите му са ви били спестени.
http://www. youtube. com/watch? v=j1VALljnbZg

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fa53a3959c
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

19.   Защо всички изместват темата?
Тука не става въпрос за това, дали вярата е уместна или не, дали има Господ или няма, дали трябва да се ходи по църкви и манастири.
Тука въпроса е в това, че на момичето му се пречи, да живее така, както иска - налагат и се чужди гледища - няма значение дали става дума за религия, политика, мода или каквото и да е - тя роптае срещу подтисничеството от страна на родителите си, не срещу религията - християнска или която и да е друга.
Така че най-близо до истината е №1 - техният дом - техните правила, като станеш самостоятелна, сама ще избираш как да живееш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6b0104ec84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Бъди си атеист, кой ти пречи, ама май искаш да промениш вашите. Спри да празнуваш Коледа и Великден с тях. Не празнувай именни дни - в тези дни се почитат светци. А да не вземеш прошка да им поискаш - в никакъв случай. Само ги оплювай пред другите - какви са лоши, че не те приемат като атеист и изобщо не те разбират.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 727683ccc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   до 18

ааа грешиш, не обикаляме само такива, изградени от Православни. Джамиите също са много интересни като архитектура. В католически храм не съм била все още, но и там ми се ходи. Протестантските черкви са също интересни, защото уж са едни и същи, а всяка е със своя си чар.
Ходила съм и в евангелистка черква - там хората пеят някакви песни...

Мислиш ли, че всички тези хора, друговерци и т.н., изградили тези храмове, не са ги изградили все пак с някаква традиция? И не мислиш ли, че ако един будист да речем, пожелае да влезе в Александър Невски (както многото китайски туристи в София) това ще е противно на някой? Любопитството към именно традицията, за която говориш, любопитството към нови начини за общение с Божественото и т.н.?

Какво си представяш, че като влизам в някой манастир, го правя с къса поличка и люпя семмки. Не! Уважавам мястото и труда на хората, които са се посветили в стопанисването му.


какво лошо в това да посещавам тези сгради без да съм религиозна???

Плам

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 24b0a1c6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Според мен, ще те приемат каквато и да си, защото си им дъщеря.

Уважавай ги, не подигравай вярванията и празниците им, не търси конфликти. Аз също не съм от канонично вярващите - не мисля, че житието - битието на Иисус е протекло точно както в Библията. Също не мисля, че ако богохулстваш, отиваш в Ада... Мисля обаче, че има душа и крайният смисъл на всяка една религия са морала и добротата. На най - "дивашките" религии включително. Кръстена съм, тъй като това най - малкото е и традиция, съхранила ни като нация, ще си кръстя и децата, защото за мен традициите са важни. Именно заради това правя и Бъдни вечер и Коледа. Ако обаче един ден някое от децата ми ми каже, че е атеист или будист, това няма да промени отношението ми с нищо. Всеки търси и намира идентичността си сам и никой не трябва да му се меси.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4aad5bd911
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Нали знаеш в падащ самолет атеисти няма...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 64a8147844
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   До 25 - щом всички се молят, защо самолета се разбива?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0e1a312d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Въпроса не е дали има господ, а дали вярват, че има господ.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 06519682f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Защо ли този "отчаян писък" на младата "атеистка" против православието много напомня на зова на "българския" президент Петър Стоянов, че му пречела "кирилицата"... И който сега се оказа един от тримата "българи" в световното управление на почетния техен председател Рокфелер? Който не вярва да го види с очите си - www.trilateral.org - ТЕХНИЯ сайт!
Народ без една вяра и един език не е народ! Затова им "писна"!!! Моля прочетете следващото /по http://velka.blog.bg/politika/2013/12/30/shema-na-manipulaciiata-s-cel-da-se-otkajem-ot-kirilicata-v-.1223667 / и заместете килица с православие - да Ви напомня настоящия случай!?

Мили сънародници, български граждани и приятели на българщината,

значението на кирилицата за поддържане и опазване на българската идентичност, българския език, на нацията и народността ни като цяло, е известна на всички ни. Но да си го кажем пак накратко в четири изречения:

Кирилицата е визуалният израз на българския език. Тя е повече от герба, от националния флаг и от държавното устройство. Кирилицата е манифестация на българщината, но тя е и същевременно нашата Ахилесова пета. Загубим ли кирилицата, ние губим всичко.

В последните няколко години, наред с общите тенденции на небрежно и безотговорно отношение от страна на административните български органи като посолства, министерства и висшестоящи служби, наред с нашето собствено пренебрежително отношение към кирилицата, наблюдавам в социалните мрежи и друго, на вид безобидно, но крайно пагубно явление:

Системната и методично прилагана, масивна манипулация на българите с цел сами да се откажат от най-святото и най-крехкото, което все още имат – кирилицата.

Като резултат от наблюденията ми, с помощта на един пример от актуална дискусия в една от българските групи във Фейсбук, искам да ви покажа схемата на това подмолно и коварно нападение срещу нашата идентичност.
Ето вижте СХЕМАТА на манипулативното действие (отчасти по Чомски):

1) Отвличане на вниманието и прикриване на същинската тема чрез призив за помощ: един участник в групата (манипулаторът М) пуска постинг (на латиница) с въпрос за директен полет от София до Дюселдорф. (Името на М е написано с арабски шрифт).

2) Привличане на съмишленици и печелене на симпатии чрез възбуждане на чувството на състрадание и готовност за помощ: М споделя, че са го изхвърлили от друга група, обидили са го и не са му отговорили на въпроса за полета, а билетът е всъщност за баба му. Реакция в групата: веднага се появят хора, готови да обяснят и помогнат, дава се точна информация за различни авиокомпании и алтернативни дестинации.

3) Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им. Този метод е наречен „проблем-реакция-решение.“ Създава се проблем, един вид „ситуация“, разчетена така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на манипулаторите.

От другата група М е изгонен, защото името му е написано на арабски, а той отказвал да пише на кирилица. В настоящата група М също се появява с име в арабски шрифт и упорито продължава да пише на латиница. М аргументира, че
а) така е свикнал и му е трудно да пише на кирилица;
б) няма българска клавиатура;
в) навсякъде се пише на латиница;
г) нали живеем в демокрация
и предлага като решение хората да проявят толерантност и да не се държи толкова на кирилицата, а важното е да има мир и хората да се разбират помежду си. Реакция в групата: Повечето членове на групата потвърждават и казват, че наистина това е важно, хората да се разбират и да има мир, независимо на какъв шрифт се пише и настояват/решават всеки да си пише на какъвто шрифт си иска.

4) Методът на постепенното прилагане. Прекрачват се граници. Предизвиква се възхищение. М би трябвало да е доволен, но той изведнъж ни обяснява, че на земята има много други езици, освен българският, ето на - децата му макар и невръстни, са изключително надарени, знаят много езици, сега учат дори арабски и говорят вече с роднините си, и той самият много харесва арабския, защото е много приятен език, и вижте .. тук той започва да пише на арабски. Реакция в групата: Присъстващите майки на малки деца очевидно са очаровани от завидната му семейна ситуация и личните му способности на възпитател и интелигентен човек.

5) Манипулаторът не действа сам. Придружен е често от двама „адютанти“ и се ползва от подкрепата на предварително привлечените симпатизанти. Ако се появи полъх на съпротива, се включват и двамата адютанти и го подкрепят. В случая някой предлага на М линк, с който той ще е веднага в състояние да пише на кирилица, без да е необходима българска клавиатура, както и метод за настройка на кирилицата в телефон или компютър, но изведнъж се появява майка (1), която споделя също на латиница, че е омъжена за арабин и децата й са точно толкова надарени, езиково и всякак, като тия на М, и тя се гордее, че вече могат да пишат на арабски. Друга дама (2) казва, че работи при японци, а те също пишат на латиница. Симпатизант пък е възмутен, че уж решихме да се пише на всякакви шрифтове и престанете да се заяждате постоянно за правопис и запетайки и заради тая кирилица.

6) Лични нападки и обиди. Засилване на чувство за вина. "Да се застави отделният човек да вярва в това, че самият той е виновен за собственото си нещастие поради липса на умствени способности, умения или усилия.“ Ако нищо не помогне и започнат да губят фронта, М и А си избират един от участниците в дискусията, който се е проявил като защитник на кирилицата, и започват да го нападат лично, като го обявяват за глупак, нетолерантен, невъзпитан, недобронамерен, заядлив и скандалджия и предлагат да се изключи от групата. Реакция в групата: някои подкрепят, а съпротивата сконфузено се оттегля.

7) Иритация и разводняване. Включване на съвсем нови и отвлечени теми, нямащи нищо общо с дискусията. Въпросният М е изобретателен и превключва изведнъж на кулинарна тема за рецепти с кюфтета, като между другото споменава, че това е арабска дума, присвоена от българите. Реакция в групата: Никой не забелязва, че М първоначално всъщност искаше помощ за полет за баба си, всички се втурват да си разменят рецепти и да се хвалят, чии кюфтета са най-вкусни.

8) Привличане и зарибяване. Пуска се линк към друга група, като много по-добра от тая, и участниците се призовават да се присъединят към нея. В случая М пуска линк към кулинарна група. Особенност: наименованието на групата е на латиница и на немски, макар да има безкрайно много български кулинарни групи. Знаейки, че голяма част от участниците в групата говорят и немски, М се опитва да предизвика интерес и привлече участниците навън от българската група и далеч от кирилицата.

9) Атакуване емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му. „Въздействието върху емоциите е класически метод, който има за цел да гарантира, че ще се блокира способността на хората да правят рационален анализ, а в крайна сметка дори и на способността им за критично осмисляне на събитията.“

Чрез действията на М тук при участниците в дискусията са атакувани следните чувства, етични категории и личностни качества:

всеотдайност и готовност за помощ, състрадателност, съпричастност, умиление, загриженост, толерантност, възхищение, раздвоение, колебливост, търпеливост, вина, разбиране, самочувствие, пълноценност, непълноценност, патриотизъм, кулинарни умения и сръчност, спомени от детството, преданост към семейството, загриженост за развитието на децата, начетеност, информираност, етичност, интелигентност, интернационализъм, демократичност, колективизъм, индивидуализъм и др.

10) Продължителност и издържливост. Едно от средствата на манипулацията е максималното привличане на вниманието чрез максимална продължителност на комуникацията. Възможно е манипулаторът да се хонорира според продължителността на дискусията. В случая тя продължи непрекъснато 20 часа и привърши на 28.12.2013 в 15:18:02 ч..

* отчасти по Чомски (някои от точките и поясненията с наклонен шрифт)


Ако всичко това ви се струва познато, научете се да разпознавате и да елиминирате манипулаторите бързо и непоколебимо. В името на всичко българско.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b235b309c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Атеизмът е най-жестоката към хората религия.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3a52658843
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   До 30: Атеизъма не е религия, а отричане на религиите.
Най-жестоката религия е исляма, а християните са плътно след тях.
Това е факт.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6e2f3d36a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Тук са писали много неща но... Малко хора имат мъдростта и разбирането за нещата на атеистите ще им дойде видов ден... А на другите добро да ги следва винаги!!! Амин

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 06d4b2d57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   До 25
това какво означава? Обясни, защото си го писал/а по тъп и неразбираем начин.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4aad5bd911
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   34, мисля че аз съм го писал. Идеята е, че когато човек знае или вижда, че ще умре спира да бъде атеист, почва да се моли неистово за живота си. От призмата на млад човек знаеш, че там "някога" ще умреш, но не го мислиш толкова, правиш каквото правиш, добро или лошо няма значение. Когато остарееш и достигнеш достолепна възраст, преди смъртта те обзема страх, почваш да мислиш... "абе, дали беше добре, че направих това, това и това". "Достолепна" възраст е пресилено понятие, повечето умират към 60-70, поради качествен начин на живот включващ алкохол, цигари, боклучава храна и т. н. А какво буквално съм имал предвид, е че повечето хора, когато разберат, че им наближава краят изпитват страх от неизвестното - смъртта. Тогава се запитваш - "когато правих тройка, дали пък не сгреших" сега си викаш е, какво толкова секс като секс, но на ония године те хваща шубето.
А прекрасен пример за, който се сещам е "пранкът" с падащия самолет плъзнал по интернет на една от холивудските звезди. Между другото не става въпрос за вяра, и досега смятам, че глупавия човек отрича всичко, а също така мисли, че знае всичко. Умният винаги си оставя врата за неизвестното. Пак ще го напиша, писал съм го и преди. Преди еволюцията да бъде доказана, това означавало ли е, че еволюция не е съществувала? ! Ами това, че нещо още не е открито означава ли, че не съществува? ! Тоест, по логиката на повечето хора нещо, което не можеш да пипнеш и е абстрактно не съществува. Много "глупаци" казват любов не съществува, но хора, които са изпитали любов знаят, че съществува и какво се получава като приказката за бебетата близнаци:
Стоели си две бебета в корема на майката и едното казало, че няма раждане и мама не съществува.
Другото отвърнало - как мама да не съществува? Та, аз я усещам, сигурен съм, че след раждането има нещо.
- Не, мама не съществува, не я виждам. - отвърнало едното.
...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6f2e3dc605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Не е така, 30. Сред тях познавам и доста солидарни хора, а сред много вярващи има безскрупулни печалбари и лицемери, крадци и измамници. Атеистите са преди всичко разумни индивиди, не се залъгват от глупости.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6d4c78decc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   35,
Атеистите не отричаме, ние осъзнаваме, че не съществува. Имах шанса да се докосна до "тайните" на 1-ния % от хора, които управляват света... от там станах атеистка ( научаването на много други неща, но няма значение... ще ги оставя под наименованието "тайна"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker