Моята любов страда... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моята любов страда...
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 3421 пъти
Здравейте. Имам проблем, който много ми тежи и бих искала да получа съвет от хора, които са го преживели под една или друга форма.

Досега съм имала късмет и не съм губила близък човек (чукам на дърво). Имам приятел, с когото сме от около година заедно, но много се обичаме и планираме да създадем семейство, а и сме на възраст - 33 и 36 г. съответно. Тази есен планирахме да ме запознае с родителите си, най-вече с баща си, когото много обича. Те са много близки и баща му винаги му е помагал и е бил на негова страна във всичко, без да му се бърка в живота.
Приятелят ми винаги ми е споделял колко много го обича, повече и от майка си даже.

Така стана обаче, че баща му се почуватва зле преди 2 месеца и през декември му поставиха най-страшната диагноза - рак в напреднал стадий с разсейки. Това беше голям удар за моят приятел. Понеже и двамата сме все заети, а родителите му са пенсионери и са се преселили на вилата в провинцията, бяхме решили след нова година да ме запознае с тях и най-вече с баща му, защото той така си бил пожелал.
Но преди 3 дни майка му се обади да каже, че се е влошил и днес отидохме да го видим, защото вече не търпеше отлагане.

Милият човек беше толкова зле, че не можа да познае сина си, какво остава мен... Нямаше сили да си отвори очите... Само повтаряше "не мога, не виждам, не мога сега..." Приятелят ми много плака, не го бях виждала такъв. Аз само стисках зъби и ми се късаше сърцето като го гледах как страда. Навръщане в рейса пак плака, после ходихме на гости у приятели, уж да се разсее, но той нямаше настроение и си тръгнахме рано. Все е с насълзени очи....

Моля ви, помогнете ми...Не знам какво да направя, за да го накарам да се почуватва по-добре. Аз самата съм много чувствителен човек и не ставам за утешител, но бих направила всичко, за да го накарам да се почувства по-добре.
Кажете ми как бихте утешили някой, който губи най-близкия си човек? Знам, че мога да му бъда голяма опора и се старая, но каквото и да направя, не мога да заменя баща му... Помогнете ми, моля :((((
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: b953821f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да бъдеш силна мила, не му е никак леко на човека. Всички преживяваме по различен начин загубата на близък човек,но страданието е голямо. Всичко е въпрос на време. Бъди до него, окуражавай го, колкото и да е трудно, вие сте млади, живота трябва да продължи. Нормално е сега силно да е депресиран, никак не му е лесно. Няма нищо по тъжно от смъртта,но... и тя е част от живота-неговия завършек. Много съжалявам за мъката ви, дано успеете да я превъзмогнете колкото и да е трудно.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 5b9056baf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле ... никой ли не й е отговорил?!? Ами ... виж, аз съм момиче на 14 ... обаче съм минавала през подобно нещо. Сегаа някои ще си кажат виж я тая пикла дава съвети на къде къде по-големи хора ... еми нямам проблем с това.
Аз самата преминах през такова нещо... Знам какво е чувството ...

Лично аз, в онзи период бях нещо неуснаваемо. Бък и не беше преди много време, още съм навлизала в "трудната възраст" Единственото, което исках тогава беше най-близкият и човек. В твоя случай това си ти, знаеш го. :)

Просто бъди до него неотлъчно ... показвай му, че го обичаш и че си до него. От това има нужда. Не го разсейвай, не го карай насила да бъде щастлив ... няма да стане. Моментът все някога ще дойде. Важното е тогава да си до него... Той ще го преодолее, просто е нужна подкрепа и време.
Надявам се да го преодолее колкото се може по-...леко. Желая ви много любов и успехии в живота! ;)
Цветии :*

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 095b73082a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Цвети, много е трудно да дадеш рецепта на човек в това положение. Била съм и от двете страни. Просто няма думи, които да те успокоят и да ти върнат загубата.
Но ти си го казала добре. Аз само ще добавя, че трябва да си до него, за да се подпре на теб, когато му е най-тежко.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: eb4577a0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Много благодаря за отговорите на всички. Наистина е тежко. Някои хора го приемат по-леко и гледат по-философски на живота, но той е много чувствителен мъж, въпреки, че отвън изглежда твърд и непоклатим. Най-лощото предстои съвсем скоро, защото баща му е много зле :(. Не знам с какво да го утеша, явно Цвети е права, че няма смисъл да му предизвиквам изкуствени усмивки. Ще ходим на разходки в парка, ще се срещаме с хора, ако пожелае... Или може би едно малко бебче ще му върне усмивката. Той много иска детенце. То беше планирано за след година-две, но понякога се налага някои срокове да се съкратят....

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: ec6a73e000
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз не знам заяо пиша, след като не мога нищичко да те посъветвам. Ако изгубя баща си, мисля, че ще умра. Може би звучи преувеличено, но ето, вече 4 месеца не мога да преживея смъртта на баба. И никой и нищо не е в състояние да ми облекчи болката. Кураж и на двама ви!

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e60ff650ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Баща му почина днес следобяд. :( Благодаря ви за съветите. Много ми е мъчно...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: ad1f8155b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искрено съжалявам!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 5b9056baf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   :S Моите съболезнования ...

Цвети

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker