В тях е много мръсно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120116)
 Любов и изневяра (29417)
 Секс и интимност (14257)
 Тинейджърски (21819)
 Семейство (6396)
 Здраве (9501)
 Спорт и красота (4669)
 На работното място (3113)
 Образование (7258)
 В чужбина (1631)
 Наркотици и алкохол (1109)
 Измислени истории (794)
 Проза, литература (1728)
 Други (18262)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

В тях е много мръсно
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 5268 пъти
Здравейте! Имам сериозна връзка от 3 години и приятелят ми живее с майка си. Живеея отделно от тях. Не искам да навлизам в други подробности, но една от причините да не искам да живея у тях с майка му е и меко казано отвратителната хигиена, която се спазва в тях. Има малък шанс тя да ни освободи жилището, но аз съм притеснена за това, че приятелят ми е свикал да не обръща внимание на кълбата с прах, на паяжините, на немитите от 2 години прозорци и дограма… Честно казано толкова е лоша хигиената у тях, че понякога, колкото и грозно да звучи, ме е гнус да седна на масата или да използвам приборите. Винаги намирам начин да избърша масата поне два пъти едно след друго. И това явно си остава единственото бърсане до следващото ми отиване, защото тогава пак цялата е в засъхнали петна, трохи, прах и остатъци от храна. Едва го научих да я почиства след ядене.
Иначе приятелят ми е чистоплътен, обръща голямо внимание на личната си хигиена. Но у тях не е така. Майка му го е направила мамино синче и го е научила само тя да се грижи за домакинската работа. Той си поддържа само неговата спалня- единственото чисто място в апартамента. Веднъж той ме видя как мета пода в кухнята, не се въздържах, защото майка му я нямаше, а аз щях да оставам там 2 дни и ме беше гнус от мръсотията. Каза само, че майка му чистила много(? ! ),
но не виждала добре и заради това може би пропускала трохи. Той дори не беше забелязал на какво приличаше целия под…
Не знам как да му кажа, че у тях е много мръсно. Притеснявам се, че той не е научен и ще ми е трудно с него. На няколко пъти съм успявала тактично да го накарам да поизчистим, когато майка му я е нямало. Но е било доста повърхностно. Паяжини има вече дори в банята- ремонт преди година и половина и от тогава може би веднъж или два пъти е мита мивката отгоре и тоалетната и толкова.
Да ви кажа честно ако отида да живея там не знам дали 2 дни ще ми стигнат да изчистя. Прозорците са толкова мръсни- целите в засъхнала мръсотия, наслоена на пластове. Имат щори, били някога бели- на пластове прах по тях. Още началото на тази година майка му ми показа, че си е купила от четките за почистване на щори- е, явно са си с опаковката все още. Тя самата е доста нечистоплътна. Работи на прашно място, но след работа никога не се къпе. Косата често е мазна и ми се е случвало да я усетя как силно мирише на пот. Всичко това няма как да го кажа на моя приятел. Притеснява ме това, че не знам как да му намекна, че се погнусявам да оставам в тях. И да го накарам да престане с тези навици на 12годишно дете- да чака мама да изчисти. А да започне и той да участва в домакинските задължения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 392daba01c
гласове:
1 2 3 4 5
  (135 гласа)

1.   Имам подобен проблем с моята свекърва, неината къща винаги е мръсна. Тя си го знае и всеки път има извинение, че е уморена от работа и колкото и да чисти неиния мъж правел мазало. Та да ти кажа Моят съпруг даже и чинията не си вдига от масата. Случвало ми се да чистя цял ден и тои да лежи, аз естествено му правя забележка но резултат нулев. Та както са възпитани такива си остават виждаш, че на него не му пречи мърсотията и после ще е така.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: dd26dbd087
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   У тях е мръсно, а в душата му как е? Има ли там любов и светлина? Има ли желание да продължите живота си заедно и да го изградите според както на вас ви харесва?
Ако отговорът на всички тези въпроси е "Да!", затвори си очите за мръсното... Помни, че най-гнусните възможни хора тънат в лукс и подреденост, с което се опитват да компенсират вътрешната си празнота и помия.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 62b07d49fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всеки има право за себе си. Аз бих постъпвала като теб. Кажи му да помага на майка си в чистенето за да не се изморява. И аз съм била на места, където ме е гнус да изпия една чаша вода - стъклена е и като я вдигна и виждам дъното.... (жълто-кафяво и мазно... ) После си купиха миялна машина и проблема остана в пода, масата, плотовете, дивана и т. н. ама поне можех вода да пия. На някой хора(жени) от вътре им иде такава кочина. Гледай по- скоро да се отделите за да можеш да го научиш на нещо по- нормално. Аз лично не съм маниачка, в нас не е перфектно, ама като знам какво може да бъде ти съчувствам. Теб те интересува той, а нея и без това не можеш да я промениш - не се и опитвай, няма смисъл. Помагай до колкото може.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3973e7d6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aми почисти бе, моме!
Покaжи кaк ти хaресвa, те ще се нaучaт дa оценявaт и поддържaт, никой не бягa от хубaвото.
Кaзвaш, че женaтa рaботи в прaх, мирише нa пот- aз го рaзбирaм кaто- толковa е уморенa, от рaботa, от товa дa обгрижвa големият си вече син, че нямa енергиятя зa друго, a зa себе си, дори не си спомня вече.
Предложи и някой път дa я зaведеш нa фризйор, подaй и лекa, полекa дa си припомни кaкво е себе си дa поглези.
След едно хубaво, основно почиствaне, тaктично рaзпределяй зaдължениятa в къщи, примерно aз- кухнятa, ти - бaнятa, a той пък - стaя, коридор.... нещо си.
И... не зaбрaвяй, че тя си е у домa, ти- не!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: dafc52f761
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   До номер 2- това е абсолютна глупост, да казваш че нямало значение, че е мръсно. Всичко, което правиш и се проявява в живота ти е отражение на това какъв човек си ти. Ако си чист отвътре като разбирания имам предвид, ще искаш и около теб да е чисто. Просто мръсотията ще те дразни. Ето например човек който отвътре е объркан като мисли и ценности, обикновенно и живота му не е подреден, а хаотичен. Имам много примери такива около мен. А на авторката мога да кажа, че приятеля ти е свикнал от маък да живее така и затова не му прави впечатление, може би с повече усилия би могла да го накараш да заобича чистотата. Най-добре да живеете отделно двамата и да не отиваш да живееш при майка му, тя си е такъв човек така е свикнала цял живот и едва ли ще я промениш. Просто има вече закоравели развирания, щом може да се търпи потна и с мръсна коса, значи положението е много тежко при нея.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b5dda65ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти вече си три години с него и си успяла да го научиш само да прибира масата след като се нахрани, сметни сама колко години ще ти е нужно да го научиш на всичко, което искаш от него.
По принцип, майка му си е в нейната къща жената и колкото иска толкова ще чисти, и когато иска тогава ще се къпе. Ти си тази, която си избрала за приятел мъж без домакински навици /доколкото един мъж трябва да ги има де/.
Ако не можеш да понесеш живота с такъв човек, който не забелязва паяжините не се хващай, с него, няма да можеш да го приучиш, т ище се приучиш на мръсотия той на чистота никога.
Моята свекърва е същата и мъжът ми, за който съм омъжена 20 години също не забелязва паяжини. Е да ти кажа ли нещо, след 20 години брак въпреки, че аз никога не съм живяла при майка му, аз също занемарих къщата си, по малко по малко, с времето, тоест започнах, аз да приличам на свекърва си, не тя на мен.
Имам си, разбира се причини, когато мъжа ми понякога е бил в командировка къщата ми свети, но когато мъжът ми си е в къщи винаги можеш да намериш косур. Дъщеря ми, когато беше на 14г ми каза "мамо когато тати си е в къщи, при метене събирам 10 пъти повече боклук" Е така е, мъжът ми не пази, колкото и да мрънкам, забравил си телефона на нощното шкафче в спалнята, нищо не му пречи, да влезе с обувките и да си го вземе /строител е и обувките му имат строителни мателяли по тях/, нищо не му пречи да мине през цялото жилище и да отиде на терасата с обувки. Отдавна съм отвикнала въобще от килими и пътеки, то переш переш пътеки и килими, ама кой ти гледа. Е вече в къщи е на терекота навсякъде, дори в спялнята, и килими няма, изхвърлих ги последните преди три години, не съм видяла смисъл да купувам нови.
Какво да ти кажа, ако останеш с него ще свикнеш, колкото и да чистиш, като виждаш с годините, че трудът ти не се оценя. С времето ще се превърнеш в свекърва си, колкото и да казваш сега, аз толкова мръсна няма да стана. И аз така казвах и аз се отвръщавах от къщата на свекървата, първите години не исках да пускам бебето си там да пренощува, казвах си "ще хване малария", ама какво стана.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6dcaac4aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам познати- готини хора, но у тях не ми се "говори". Нищо не кусвам, не пия и не пипам. Избягвам да ходя, но понякога се налага. Има и такива хора, а ако ти си от др крайност като мен няма да ти е лесно. Обясни му, че не ти е приятно да газиш трохи, като седмеш на масата да ти залепват ръцете от мръсотия. Давай му личен пример, като сте у вас. Кой не обича да му е чисто свежо и уюутно? ! Успех, дано нещата се наредят и се разберете, че трудна работа.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 69b36a482e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   2, не е точно така, любовта и светлината ако я има отвътре, ще я има и отвън. Нещата са свързани... не може да си "чистоплътен" и "да се грижиш за личната си хигиена" и да живееш в кочина и мръсотия.

А към авторката - не знам как ще я караш ако живеете заедно... не искам да ти влияя, но на мен лично ми прави лошо впечатление това, че си чисти само неговата стая... какво значи "моята" стая? Значи този човек не се чувства у дома си в собствения си дом... късно е тепърва да го учиш и превъзпитаваш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d1fc055767
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   2, баща ми има синдром на Диоген, провери в Интернет. Има любов в душата му, има и искряща светлина и към мен и към майка ми. Обаче как да живееш нормално с човек, който поправя акумулатора на колата в хола? ! Как да живееш с човек, който плюе по пода и си изхвърля дрехите във ваната докато не хванат плесен? Ако го оставиш точно за един месец сам, няма да успееш да си познаеш къщата. Той не гради уютен дом, той гради сметище.
Но за авторката мисля, че има надежда. Все пак казваш, че неговата стая е чиста. Като писах предните редове точно си мислех, ами ако някой мой приятел дойде вкъщи и види всичко това, което описах... дали няма да си помисли същото като теб? Отговорът- и моята стая винаги е била подредена и чиста, защото баща ми не стъпваше там. Майка ми нямаше сили да върви след него, защото точно след 2 часа чистене, той пак правеше всичко мръсно, така че другите стаи си бяха кочина. Преместих се да живея отделно от тях в двустаен апартамент сама и всичко свети и блести. Когато виждаш, че цялата къща/ апартамент е чист ти идва желанието да чистиш още повече. Когато всичко е наопаки гледаш само твоята стая да си е чиста и това е.
ПС: Мисля, че не е искал да метеш в кухнята, за да не види майка му, че нещо е различно и да се обиди, защото така директно и казваш, че не е добра домакиня.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7bb58ca260
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте на всички. Благодаря за мненията. Проблема е там, че точно в този момент няма как да бъдем самостоятелни, да отидем на квартира или да изплащане жилище- невъзможно е. Ако майка му склони ще си отиде на село и евентуално само зимата ще е при нас. Не искам да звучи злобно или грозно, но честно казано тя ми е много голяма пречка. И много я обвинявам за това, че не е научила големия си вече син на елементарни неща. Тя се отнася към него като с малко детенце. А на него си му е удобно така. Сам ми го е казвал. Ако нея я няма смятам, че положението ще е по-различно, но знам ли… Ставала съм свидетел не веднъж как той й се кара, че около нея паднали люспи от семките, които е яла и той й ги събира. Дразни се на мръсотията понякога. Но това, че не забелязва повечето най-елементарни неща е именно защото е израстнал в такава обстановка. Аз вече си му говоря на тази тема, не много директно, защото все пак е обидно, но скоро смятам и директно да си му казвам.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6fd09b4522
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторке, темата ти все едно аз съм я писала, при майката на моя приятел е същото положението- мръсотия навсякъде. Миялната й се развали и мръсните чинии стояха една година вътре, да не говорим за прах, паяжини, миризма натрупана с десетилетия... Пердета и килими на са прани от 20 години, навсякъде има натрупани боклуци и кашони, котката ходи и пишка и повръща навсякъде, по приборите има черно, в храната-косми.... Приятелят ми, дълго след като се запознахме не искаше да ме покани у тях, после разбрах колко се е срамувал горкия. Сега си имаме собствено жилище- чисто и подредено, а при мърлата не стъпваме. Изнесете се да живеете далеч от кочината и си го възпитай както ти допада. Той вероятно е млад още и се поддава. Може и да мрънка в началото, но сам ще види, че е по-хубаво на чисто и прибрано. Но не чакай прекалено много, в една определена възраст лошите навици не могат вече да се променят.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 95dbbba67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Иначе приятелят ми е чистоплътен, обръща голямо внимание на личната си хигиена. Но у тях не е така. Майка му го е направила мамино синче и го е научила само тя да се грижи за домакинската работа. Той си поддържа само неговата спалня- единственото чисто място в апартамента.

Ето, че чисти и той. Ти майка му няма да промениш, ами щом той си оправя и чисти неговата стая и си е чистоплътен значи има някакво чувство за чистота все пак.

А пък ако заживеете заедно с него вече ти ще установяваш реда в къщата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1c3c8c668a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Едно ще ти кажа авторке - домът на един човек, мястото където живее, навиците му, правописът му, гардеробът му, начинът му на хранене ако щеш... говорят много за него! Приятеля ти е типичния разхвърлен човек. Познах нали? Щом не му прави впечатление, че е бъркотия, значи никога не е било чисто у тях, бъди сигурна в това. След като се преместиш при него да живееш, би трябвало да поставиш условие да ти помага в домашните задължения. В крайна сметка ти си гост там.... най-малкото заради тебе той би трябвало да поддържа къщата си чиста и подредена и това, че не го прави говори кофти за него. Типичен мъж, който се интересува само от това да е наяден, изгладен и изпран, а жената до него му се явява като лична прислуга, избрана от него специално за вкъщи - да му готви, да му чисти, да му пере... А навън къщната жена не важи, нали знаеш. Отваряй си очите.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5fdd4236c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Виж сега, аз съм момиче. И заради тва би следвало да съм прилежна, нали. Е, не съм. Още с прибирането си мятам раницата и якето върху масата и обувките в коридора. Преобличам се като всичко остава на пода. Никога не съм мила чинии никога не съм гладила. Ям и купите остават там за поне 2 дни. А аз ям в стаята си. Мама чисти след мен. Но не не ме е срам. ПРИЯТЕН АПЕТИТ

ж16

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 12750dc1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ами в нас е точно така! Старая се да почиствам и помагам, просто след ден и по секцията пак има прах. Баща ми влиза излиза терасата и пак по килима мизерия.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8ce7128516
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке, не се притеснявай, и на това му се намира решение. Започни да чистиш ти и да го включваш него в почистването. Моят мъж, като се запознахме, у тях прахът беше развил цивилизация и беше открил огъня:). Първата ми работа, когато се пренесох у тях, беше да отидем в магазина и да купим три торби с препарати за почистване, след това три дни пълно излъскване на къщата и навикване след всяка оставена мръсна чиния и неизбърсан през деня прах. Сега скъпият не смее да си легне, ако не е минал с прахосмукачка и не е измил чиниите (а преди да се запознаем дори не знаеше за какво служи верото), разпределили сме си домакинските задължения поравно и сега много се дразни, когато е мръсно. Мъж, дете и куче - както си ги научиш:)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: dd111b4e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 14 майка ти много хубаво те в научила. Браво на нея!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5fdd4236c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Мама се опитма но аз гледам да и създавам работа.

Ж. 16 Щот тя е длъжна тя ми е прислужница...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 67662eb71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   до № 14/18 : Ей, голяма простотия ги тресе тези 13-14-15 -16 годишните в днешно време, ей! Само че училището ще свърши, а заедно с него и лайфа. Можеш да се пробваш да напишеш същото след 10-12 години. Тогава може и да те призная!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9e976ccb84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, искам ми се да оставя някакъв позитивен коментар, как ще си живеете на чисто и подредено, но няма как. Невъзможно е да промениш приятеля си, каму ли пък майка му. Само си представи като имате деца, как ще пуснеш малките при бабата? В мръсотията…Ужасно ми звучи…

Едно ще ти кажа, хората на тази възраст не се променят драстично. Или ги приемаш каквито са и ги обичаш, или не.
Иначе само ще си съсипеш нервите.

Майка ми 20 години се опитва да превъзпита баща ми-е не става и не става. В къщи блести от чистота само защото аз и тя чистим постоянно. Като го оставим и за два дни сам и всичко заприличва на кочина…:/

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b5dda65ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Авторке, аз ли греша или в коментар №10 ти обвинаваш някоя жена за избора си на приятел /гадже/? Обвиняваш майка му че е такъв а сама си го избрала?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8ce7128516
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   до 20: Не си права, учат се. Просто трябва да им направиш предложение, на което не могат да откажат:). В моя случай - ако видя една мръсна чиния в мивката или не си си почистил след като си ял - багажът да си си го стегнал за 10 минути и пътувай... а за чорапите по пода, намерих перфектното решение: казах веднъж, после втори път - ефект никакъв. затова, когато намеря чорапи на пода, ги хвърлям. когато скъпият установи, че няма и един чифт чорапи, ме попита и аз му отговорих, че всичко, което е на пода, е за хвърляне. от тогава чорап не съм видяла извън чекмеджето му:). та, както казах, както си направите нещата. ако ги свикнете да им чистите само вие, оправяне няма.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: dd26dbd087
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22, искаш ли да се хванем на бас, че ще пукнеш по-самотна, отколкото можеш да си представиш? Животът се обръща, миличка! Ще дойдат времена, когато ще си мечтаеш подът да е отрупан с чорапи, а мивката с мръсни чинии, само и само да имаш човек, живинка и топлинка до себе си...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 20d30bfe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   И при мен е същото. Майка му не е лоша жена, но няма усет за тези неща. Аз не съм блестяща домакиня - нито готвя, нито сама поддържам домакинство, но тя направо ме изумява. И мен така ме е гнус да хапна в тях, като знам, че чиниите ги е изплакнала, колкото да не е без хич. Гледам го и него - еми не е научен на нищо. В тях всички прибори са стари и захабени, масата и пода лепнат от мръсотия. Дори да искам не мога да изчистя, защото нито препарати намирам, нито парцали - нищо!!! Трагедия... :( :( :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d91d48033b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Не вярвам, че ще се промени, щом е възпитан така - да не му прави впечатление мръсотията. Въпросът е дали ти можеш да примеш да живееш по този начин или да станеш слугинята в къщи, ако искаш да ти е чисто и подредено. Аз лично не бих издържала на никой от двата варианта.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8725d9a49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Авторке, след всичко което си написала айде сега си помисли - ако има истински чувства между теб и приятеля ти, това което казваш няма да ти прави впечатление, а ще те мотивира да помогнеш с каквото можеш.
Само ще ти кажа, че за истинската любов това не могат да бъдат никакви проблеми.
Бих живяла и в землянка под земята само да беше любимия ми с мен, но Бог го прибра при себе си и няма значение колко са ми чисти или мръсни прозорците, или трохите по пода когато човека го няма.
Ако разбереш това, всичко ще простиш.
Не обръщай внимание на маловажни неща, защото истината е в живия човек, обръщай внимание на него.
Както са ти казали и други, вие двамата с твоето момче помагайте на майка му(може да е и твоя майка) без да забелязвате негативното.
Живота ще ви научи.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8ce7128516
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   до 23: ами имам си човек до себе си, а не прасе:). ако си прочел коментара внимателно, научи се човекът да почиства след себе си и да не разхвърля. а синът ми от малък знае, че трябва да пази чисто. баба ми ме научи, че мъж, дете и куче - както си ги научиш! та, да си довърша мисълта: авторке, опитай се да ги научиш да пазят чисто, ако си достатъчно упорита и ги караш и те да се включат, нещата ще се променят, не се отчайвай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker