След развода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

След развода
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2710 пъти
След развода моята бивша половинка е в депресия свързана с кошмари, нервност, сърцебиене, кръвно. Обвинява мен за случилото се. Аз също не съм в цветущо настроение и здраве, но не искам да продължаваме да се тормозим след като сме стигнали съвместно до това решение. Лошото е, че не можем да освободим мозъците си един от друг и да продължим напред. Има ли хора минали през развода и как се оцелява след това? Да добавя, че имаме и дете, което където и да са родителите му трябва да са психически и физически в ред, че да могат да се грижат пълноценно за него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0c2b79f1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   През развод точно не, но преминах през смъртта на мъжа ми. Което не е по-добро и по-леко в никакъв случай, затова ще ти отговоря от моята гледна точка.

Как се оцелява? Приемаш го, приемаш фактите такива каквито са, и си продължаваш нататък. Гледаш си работата и задълженията, съсредоточаваш се върху текущите неща тук и сега, без много-много да се оглеждаш насам-натам и да мислиш за минало и бъдеще.
Да, състоянието отвътре не е много цветущо, както казваш - има болка и мъка, и бунт, осъждане, протест и недоволство...просто го приеми, приеми състоянието си такова, каквото е. Помни, че е временно. Със сигурност ще отшуми, ще го преодолееш и с времето ще отмине.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4b517224bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Вие двамата на консултация при психиатър, познавам хора във вашето положение. А за детето се консултирайте с психолог. В никакъв случай не трябва да страда, заради вас двамата. Но пък ако и двамата толкова не можете един без друг, просто се съберете и отворете нова страница.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f473a47e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Нормално е да се чувствате зле, в крайна сметка свързват ви години спомени и сега и на двамата ви трябва време да се съвземете. Май единствения начин човек да е щастлив веднага след развод е ако преди това бракът му е бил наистина непоносим и изпълнен с насилие и скандали., но ако сте се разделили общо взето цивилизовано и поради несходство в характерите, тогава ще ви трябва време да си стъпите на краката и да продължите напред. Дайте си време и всичко ще се оправи. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dd8d1212d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам да се консултираме с психолог, тези дни доста порових в нета в търсене на семеен консултант. Зная, че не сме първите и последните преживели развод. Постоянно се питам и аз защо си го причинихме, като се обичаме и двамата, а не успяхме да си дадем това което искахме. Детето ни за сега е пощадено от психически травми. Мога да кажа даже, че след като се разведохме е доста по-спокойно в къщи и малката също е спокойна. Все се карахме за всичко, спорехме, и чакахме другият нещо да направи. Разведохме се леко и безпроблемно както казва човека писал коментара 3. Но както нямахме нормално семейство, сега нямаме нормален развод. Чувствам се в дупка, ако го мразех вероятно щеше да ми е по лесно. Разбихме семейството си, и всеки живее с болката от това. Нито можем да продължим напред, нито назад да се върнем.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5db7e33a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според официалната статистика всики втори брак в България завършва с развод. Пак според тази статистика в България има близо 400 000 българи с по два развода, това е един град колкото Пловдив. Това са реалностите в момента, така че нито си първата, нито ще бъдеш последната. Горе главата и давай напред!

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 92df5352a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо да не можете да се върнете назад?

Ако си починете един от друг за половин, една година, после?

Толкова фатално ли е всичко... може би имате нужда просто от малко време един без друг, да помислите трезво.

Как мислиш?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker