Битовизмите убиват семейството ни... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Битовизмите убиват семейството ни...
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 3005 пъти
Не знам откъде да почна да пиша, да не говорим, че не знам дали и има смисъл... Може би да си излея душата, знам ли..
Отдавна живеем с мъжа ми заедно в една къща, свекървата е доста възрастна, но напълно с ума си, е на първия етаж, ние на втория. Къщата-антика от 60-те години. Сякаш заспала в едно друго време. Всеки ден е мъка и физическо усилие за мен. За мъжа ми едва ли-той така си живее 40 години. Нося дърва нагоре нон стоп. Топла вода няма. Впрочем, бойлер има, ама долу... и водата като свърши, майка му иде горе да се кара-за нея нямало, трябвала и само за една чиния. Горе сме трима с дъщеря ни. Писна ми да пее една и съща песен и почнах да си ходя в моята гарсониера/там също е мизерие, но поне се търпи, макар и трудно//. Мъкна си прането и чиниите след мен.
Гледам отскоро-детето спря да ходи при баба си... кажа и, иди при баба, тя казва-не искам. А лоша дума никой не е казал за нея. Децата не са глупави, всичко усещат. Пощадили сме детето от проблеми и никога не сме повишавали тон пред нея, камо ли да обясняваме кой какъв е, баба, дядо.
В хола натрупани мебели-застинали от миналия век. Това жкафче трябва, онова, не знам какво ли още няма.. Още една стая има-мъжът ми все я "оправя"от 5-6 месеца, ей сега ще я разчисти.. и така си стои. Да си седи.
Нямаше и креватче преди време за детето. Взех му една кошарка, най-евтината-преди спеше при нас. Да видиш как бързо му хареса в негово си легло и сега си спи сладко там.
Дворът да е двор, да си засадиш цветя, да ми е кеф да почна да си въдя домати, магданоз или каквото ще да е. Ами-пълен с боклуци, хартии, железа, шишета, части от коли и още каквото ви дойде наум. Добре че сме и в тежка финансова криза, че мъжът ми да се навие да разчисти нещичко в Надин..
Доста години търпях старите батерии-е, преля ми! Чупех си ръцете с тях-те се въртяха с триста мъки. Изрових от двора 2 старички и ги сложих в гарсониерата. Тук донесох двете щрак-щрак на Видима и се родих. Тия дни един комшия ни сложи Юнга, че бабата да миряса слава богу. Иначе мъжът ми вдигаше пушилка, че ще я сложи... знам как слага и прави нещо-по половин година... Преди 7-8 години цял месец рави една Мечта. Изхвърлих я в Надин с кеф.
Има куче в двора. Аз пък имам котка в гарсониерата-кротка и нежна душа. Ей, тая котка, миришела, дразнела го, да съм я изхвърлила. А аз какво да кажа за псето? ! Да, не го обичам. Не е все едно да отместиш от пътя си 70 кг и 5 кг. по 5 пъти на ден, само да мина. А той що не изгони кучето, което сам знае и казва, че не обича и не го понася?? Ама му е нужно, а..
Толкова сме различни... ужасно е, знам го. А сме заедно от 10 години и той е всичко за мен..
В личния живот също взе да не върви... Не знам защо се дразня вече толкова, когато се разправяме за глупости, буквално. Напр. гледала съм крими сериали, медицински глупости и прочие. Какво ми давали, как съм могла тия глупости или тия скучновати психологии да ги гледам, като CSI, Профилиране, RIS, Грей и още куп такива. Гледам ли го аз какво зяпа! Неговите публицистики са ми напълно чужди, ама не му раздавам акъл какво да гледа, камо ли да го преценявам като човек по това, дето го гледа. Ама не искам и той да го прави. Като види на десктопа криминале-да го затвори. Вечер телевизорът е изцяло негов. Само ще вмъкна че турски сериали и чалга не понасяме и вдамата и в това сме единни.
Безработна съм от 1-2 месеца. Работила съм в определена сфера цял живот, но истината не е в нея... Дадох си сметка преди време, така и не намерих сили, а и пари/ние сме си били бедни цял живот, и той, и аз/, за да последвам работата, за която мечтая. Той въобще не ме подкрепя! Пак гледа да ме напъха в калъпа, в който живях. А аз все гледам по по-мъжките професии и честно казано, имам и способности. Знам, че ще се справя. Но една жена в мъжки свят трудно пробива-камо ли на мойте години. Е, поне ми обеща-ако види, че съм доволна и удовлетворена, няма да е кон с капаци, а ще се радва за мен. Но усещам как ми мачка самочувствието отсега-когато съм решила да поема своя път-"ще видш, че ще ти писне, ще се скапеш и тн". Ами аз не гоня лесното! Гоня онова, което обичам и съм сигурна, че ще се справя! Толкова години мечтах и нищо не направих-сега ще се боря! Но и пък не искам-дори той-през ден да вика-няма да ти се получи... И за това, което искам-трябват пари и време, и курсове...
Редовните посетители на сайта сигурно ще кажат, че аз не съм си вкъщи, което наистина е така, но не мисля, че това е най-определящото, за семейство, което е избрало да е заедно. Живяли сме и в гарсониерата известно време, били сме и разделени. Най-лесно е да си вдигна дупето и да си ида в дома. И какво правим после? ! Разделяме се наново или сновем между двете "къщи"? Един ден тук, един там, няколко часа там, няколко тук... Не е работа. Не искам да се делим.
Май че взех да се оливам в писането и в подробностите-такива още има в изобилие. Но основното в писанията ми е, че за жалост усещам вътре в себе си някаква празнота и сме като едни готини съквартиранти и приятели-вечер на масата, да хапнем, какво ще се купи, да се изпере, измие...
Сексът не ми се коментира, просто защото никога не сме имали проблеми-бил е, сега е и ще бъде прекрасен. Разредил се е, откакто порастна детето и взехме да се крием като мишки.. Няма къде и кога-момичето ни си иска своето внимание и грижи.
Някой може и да ме упрекне и в материализъм. Няма как да стане и няма да се вържа, защото не е така. Живяла съм такъв живот повече от 20 години при бащи, майки, мъже, свекърви, физическото изтощение ми идва в повече и вече ми дойде до гуша и над гуша.
Как се оправя такаво чудо и такава каша? ! Нямам идея.... Може би никак. Ей така ще си битувам.
Извинете ме, че си излях душата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: ada28e1273
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Милa, сегa кaто си безрaботнa, провери в бюрото по трудa, дaли нямa безплaтен курс зa товa, което искaш.
Оргaнизирaй цялaтa фaмилия, съпруг, свекървa, че и детето( ще му е дори интересно и поучително) зa рaзчиствaне нa дворa.
Aко е толковa зле, нa сектори, нa няколко пъти.
Можеш дa си рaзчистиш едно кътче и дa си посaдиш крaсиво цвете тaм, некa и мъжът ти види, колко нелепо ще стои тaзи крaсотa нa фонa нa остaнолото!
Подкрепaтa нa мъжът ти.... е, не е сaмо твоят тaкъв. те обикновено, в себе си кaто не вярвaт, нямa кaк и друг дa подкрепят.
Ти си рaботи по мечтaтa, дърпaй, дрaпaй, опитaй всичко, кaквото ти е възможно.
Кaк дa не си си у домa? !
10 год. си женa, мaйкa, съпругa и домaкиня в този дом!
Естествено, че си у домa си!
Имaш всички прaвa дa мислиш и действaш кaто домaкиня и рaвен собственик в този дом.
A зaщо не дaдеш гaрсониерaтa под нaем?
Добре ще ти дойдaт пaричките.
И не унивaй, бори се зa мечтaтa си, нaпърво време ти е достaтъчно, сaмa дa си се подкрепяш.
Ще те подкрепи и той, кaто види, че си тръгнaлa в тaзи посокa.
Повечето хорa в Бг вече сa бедни, всеки се бори кaкто може или никaк. някои вече сa се остaвили нa течението. уморени сa.
Недей и ти!
Имaш силaтa, можеш, сaмо трябвa дa зaпочнеш дa прaвиш крaчките!
Успех в нaчинaнието!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1579cdda9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е семейството и който и каквото друго да ти разправя - не е вярно. Семейството е трудна работа, постоянна борба, която двама души водят, за да отгледат поколение. Това, че сте приятели е най-естественото нещо - не може да сте вечно влюбени - няма такъв филм. Поне се радвай, че сексът е добър и че той има интерес, защото и това е рядкост след определен период от време семеен живот. Колкото до това, че не поправя нещата в къщи - повечето мъже са такива - не могат, като не може той - опитай се ти - дали сама, дали чрез майстор - има начин.
Другите неща също зависят от теб - да се разнообразите - да ходите на разходки, екскурзии - може и еднодневни - до близкия хълм - само желание и инициатива са необходими. Колкото до работата - човек в днешно време не трябва много да придиря - можеш да се хванеш на каквато работа има в момента и така да си платиш за съответните курсове, които искаш. В общи линии - просто трябва да се стегнеш - хленченето не е помогнало на никого досега.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f7b931e177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Още от начало да се извиня за критичния си коментар, но надявам се критиката да е градивна.
Всичките ти проблеми авторке се оправят само с едно, ТРУД. 10 години живееш без хубави кранове, а на магазина има, достатъчно добри за по 20-30лв купуваш и сменяш, ако мъжа ти не намери възможност и сили да ги смени сам, викаш майстор и той ги сменя. Свекървата ви е дала етаж и е права жената да иска да има поне топлата вода, която тя си е осигурила. Построите си баня, купете си ваш бойлер.
Ще кажеш нямаме пари, е как ние другите се справяме да имаме удобства на същите български заплати, а на някой от нас дори свекървата не е дала етаж.
Достатъчно голяма си, а не се сещаш, че е невъзможно да правиш планове да садиш домати и магданоз в чужд двор. Дворът ви си е на свекъра ти и ще държи в него каквото си иска човека. Бъди благодарна, че ти е дал етаж, и помисли, че е било възможно не само да не ви даде нищо, а и да осъди мъжа ти за издръжка. Законът дава на свекърите ти право не само да не делят с вас собствеността си, но и да искат издръжка от доходите на децата си. Това ти го казвам с цел да видиш, че може и по зле да е и да си благодарна на съдбата си, че ти не си толкова зле.
Виж се, жена на колко години си, здрава права майка на дете, чакаш на това, което ти дали родителите ти, хвани си в ръце да построиш по добро бъдеще за детето си. Отдели средства, пести от заплатите, по малко по малко, оправи къщата, построй баня, направи външна изолация, купи си кухнески мебели и уреди. За да не мъкнеш дърва събери пари за следващата година построй локално парно на къщата /от печката на свекърва ти да се отоплява цялата къща/. В зависимост от квадаратурата, ще излезе около 2000лв. Така хем ще купиш на свекървата нова печка, хем ти няма да носиш дърва, хем ще пожънеш много ползи. Не може цял живот да работите само за хранопроводите си.
Очакваш от мъжа си, лошо няма, но и ти си точно толкова голяма и имаш равни на него отговорности, за да правиш нещо за общия ви дом.
Празнотата, която усещаш в себе си се запълва само с постигнати цели, с цели които си поставяш и постигаш една след друга.
Аз също съм жена, също съм омъжена от десетилетие, също понякога се е налагало да чакам мъжа ми с месеци да му дойде мерака за някъкъв ремонт в жилището, което изплащаме /защото свекърите не ни дадоха/. Също обичам мъжките професии, но спестявам, и строя обзавеждам дома си. За 10 години почти изплатих апартамента, обзаведох го изцяло с дървена дограма, топлоизолация, изцяло нови мебели и покъщнина. Дори вече новите ми цели са насочени по нагоре, жилището е готово, наред е образованието на детето. Поставям на мъжа си ултиматом "ако тази седмица не смениш кранчето, което капе, другата седмица викам ВИК майстор и му плащам от твоите доходи". Е и аз искам градинка за домати, но възможностите ми за сега са такива, че да мога да изплащам само апартамент /къщите в околностите на града са по-скъпи/, но ако един ден сея домати, то ще е на двор, които съм закупила със спестяванията ни. И накрая да ти кажа авторке и това, че доходите ми не са по високи от твоите, като платя ипотеката оставам с около 500лв месечни доходи.
Надявам се да продължиш темата с информация за постигнатите цели, цели които си си поставила и постигнала.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f79997528f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ох, попаднала сте на адската картинка от античността, в кой век сте живяли досега. Тоя мърльо и майка му сега ли станаха такива жехтошари. И аз и много други тук обичаме да си пазим старите неща от соца, ама никой не иска да му е натрупано в къщи като в дом на клошари. Ти последно къде живееш. Ако си у вас темата е безсмислена, решила си проблема си, ако е в тях, значи ще търпите мамчето, а детето наистина няма как да е глупаво, то само усеща, че семейната среда е влошена.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 337ebfaeee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мдааа. Кофти ситуация. Освен да стискаш зъби, друго няма. Щом дъртата командори, така ще е. Просто казваш ОК и това е. Имам си горе-долу същото около мен - майка ми. Тя цял живот е била и все още е директор из висшите администрации, но се опитва и в къщи да е такава. А вече съм на 36, семеен, с детенце. Работя, съпругата - и тя също. Справяме се някак си, макар заплатите да не са първа хубост. Но майка ми се меша постоянно. Това не било така, онова - онака, защо това еди-как си, а не, както тя го е казала и т.н. изнервящи неща. Добре, че живеем в собствено жилище, съвсем отделно, та се виждаме рядко, но и това не пречи всеки ден да дава директиви по телефона, което е страшно натрапчиво и подлудяващо. Имаме вила на черноморието, където ходим всяко лято, НО, ако се засечем, умишлено гледам да не е за повече от 1 ден, защото става страшно. Изпокарваме се, гледаме се накриво и т.н., само, защото ни се меша във ВСЯКО нещо. Манджата не се била правела така, а онака, много сложно сме готвели (дипломиран майстор-готвач съм) и т.н. щуротии. Ами, какво да ти кажа, стискай зъби, давай по едно ОК и си пускай нещата м/у ушите. Това е. Друго спасение няма за съжеление.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 087ca6fb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А защо трябва да живеете при свекървата? Пишеш, че имаш гарсониера. Вярно, малка е, ама си е твоя и там можеш да си уредиш нещата както ти харесват, а не да се мислиш свекървата кога е на кеф да се къпе и кога не, че да има топла вода. А колкото до това, че мъжът ти не пипва нищо, ох класика в жанра! Не ме питай колко време му мрънках на моя докато оправи една течаща чешма! Хем недоволен, че сметката за вода е голяма, хем го мързи да оправи кранчето, че да не капе. Абе мъжка му работа! Та за това което мога оправям сама, което не мога моля баща ми или викам майстор, че ако чакам мъжът ми да се сети...
За това, мила, вземи се в ръце и си уреди живота, защото ако сама не си помогнеш, друг няма да го направи. Ами потърси си работа, каквато и да е, важното е пари да изкарваш и ще видиш как и самочувствието ти ще се вдигне и с пари за повече неща ще разполагаш (дали за нещо в дома, дали за нещо за детето), важното е, че няма да си на 100% зависима от мъжа си, което за една жена си е живо наказание.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 60c584e9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изчаквах коментарите, та не писах. Хубави съвети, благодаря на включилите се.
Но трябва да вметна, че има подробности, и то доста, които не съм споменала. В гарсониерата не е възможно сега да се живее, както преди-просто няма ток, натрупа се сума от миналата година, достатъчно голяма... това е и причината да не я дам под наем. Така отговарям и на 1, и на 3, и на 7. Няма луд потенциален наемател, който да даде над 1500 лв наем, дори и за години напред, като пазара е пълен и може да се намери и за 300-400 с депозита. Не е в центъра на града все пак.
Отивам там и си пера на ръка.
Номер 3, критиката ти щеше да е градивна... ама не познаваш бабето. Преди 3-4 год имах едни пари... можех и локално парно да сложа, и нова печка, отделно тръбите са в безумен вид, има да се разбива, плочки да се сложат, абе ужас/ремонтът не може да е под 6-7 бона всичко/... не та не, драпат назад и тя и сина и, бягат от новото и съвременното, страх ги гони, та е чудо. Една микровълнова не ще да ползва. Още подробности ако искаш-ще ти ги поднеса на тепсия.
Проблемът е и в парите, но НЕ само в тях-бабата си драпа назад. Синът и пък го гони параноя от нея. Тя има страшно лошо и мощно излъчване и го разбирам донякъде, когато ми твърди че не е могъл и няма начин и подход да се справи с нея-сега и преди години. Страшно властен човек е тя-повече от всяка представа. Но мъжът ми си е неспокоен дух, или избухва, или мълчи като пукел и си мисли че мълчанката и ли виковете оправят нещата. Влизала е в стаята преди по време на секс. След раждането на детето се озапти, но пък първите му години си бяхме на гарсониерата-не че не звънеше по тел-нещо се счупило и бъгнало в скапаната къща... И нали е наблизо-мъжо изчезваше натам често..
Що се отнася до работата, ясно ми е че ща не ща, ще си намеря нещо, каквото и да е, за оцеляване. Само че номер 3... като казвам, че с парите сме зле-значи сме зле. Ама нашето зле не е твоето зле. Аз съм вземала ок 350 лв, докато работех преди месец-два/както писах/, мъжът ми е с 450 чисто-от тях 200 лв за заеми и сметки. Имам задължения отделно. Не ми беше идеята да става икономическа тема кой колко взема, има и дава. Аз съм със средно, той с висше-в свястна фирма-а заплатите почти едни и същи. Имаше период, в който съм вземала със стотина лв повече от него...
Въпросът определено не Е само в парите, а в още много неща. Бабата сама е искала-абе направи нещо в двора, разкопай... Къде по точно? ! Да се спъна в желязо или да се закача на нещо друго неволно? ! Веднъж ме ужили пчела/оса по крака-поду се, аз съм алергична... Как пък за 40 год не ме ужили у дома, на улицата, а баш в къщата загубена...
Лесно ще викна майстор аз... ама водата се спира от 1 етаж... като ида там да я спирам, ще вдигне пушиляк до бога какво става и не е ли опасно... Дойде да провери като ни вкараха нета, за тоя нет чаках години, иначе бяхме на флашка..
Засега действам по подмолен начин. Няма как да знаят всеки боклук къде е. Всичко де що видя го изхвърлям в по-далечна кофа за боклук-по малко. Така ще си играя години наред, ама да стоя и нищо неправя-пак не става.
Веднъж бабето пак се пробва да ме изгони-ами ходи си в гарсониерата! Аз се озъбих-никъде няма да ходя-където е детето ми, там ще стоя! Като няма ток-голямо чудо-може да се стои, имам и котка за гледане. Имам си и газова бутилка.
А, и пропуснах нещо важно, номер 3-етажът още далеееч преди мен не се води на свекърва ми. Далеч преди мен е прехвърлен на мъжа ми-преди брака ни.
Впрочем Юнгата не издържа-разклонителя даде накъсо, и съм се нахъсила и озверяла, че пак ще докарам комшиите в нас...
Ей, писна ми от тая къща-омръзна ми..
Авторката.
ПП. Засега амбизцията ми е да си пусна у дома тока, за да си стоим с детето по-дълго на светло. Тогава нещата значително ще олекнат :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f7b931e177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От №3
Авторке дърпаш се като магаре на лед, като се мъчиш да ме убеждаваш, че е невъзможно, че не съм права. А аз самата си знам, и го виждам че с по ниски от вашите доходи имам това което искам и постигам целите си.
Плашат те 6-7 хил лева ремонт, а разполагаш с повече средства от мен. Колко да сте зле, като сте по добре от мен? Плочките не са кой знае колко страшно нещо, излизат около 20лв на квадрат с поставянето. Новите тръби за парно са 2, 30-2, 50лв на метър.
Щом толкова държиш да насадиш домати и бабата ти дава картбланш купи си колове и мрежа, огради си 20кв. м и насади. Ти какво искаш, бабата да дойде да ти покаже точно къде, някой да ти почисти местото, да ти обязопасят път до там, ако може и мотиката да ти държат докато копаш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9ac574bfd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Н 1 съм, aвторке, коментaрът ти (8)... явно е по- зле, отколкото изглеждaше от постът горе.
Дa, може би нaй- добрият вaриaнт е дa си ходиш в гaрсониеркaтa.
Но първо, естествено - рaботa, приходи.
Товa ще го събуди мъжът ти от летaргиятa, но тогaвa, aко искa дa се върнеш, ще можеш дa му постaви условие.
Или дa си го прибирaш ти в гaрсониерaтa, и дa ходи дa помaгa нa мaйкa си, ти нямa дa се товaриш повече негaтивно и дa живееш в мизерия.
В гaрсониерaтa поне, може дa е бедно, всичко икономично, но ще ти е чисто и зaредено с позитивнa енергия;)
A ти не се откaзвaй от мечтaтa си, можеш дa рaботиш кaквото и дa е зa " хлябa" и дa кaрaш курс зa мечтaтa си.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker