Проблем с хазарта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с хазарта
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2397 пъти
Здравейте!
Ще ви разкажа на кратко една история и се надявам да получа ценен съвет как да се справим с проблема! Имам една приятелка, която има 19 годишен син, който е пристрастен към футболните залагания! Няма оправия, всеки ден я кара да ходи да му зарежда сметката с пари, та той да може да си залага на воля! За няколко години е профукал доста сериозна сума пари (не искам да изпадам в подробности за сумата, но са ужасно много пари) Тя е самичка и не може да се оправи с него! Ако не му изпълни желанието да му вкара пари в сметката, се стига до насилие, обиди и т. н! И това нещо го прави младеж на 19 години! Положението е сериозно и трябва да се вземат някакви мерки в най близко време! Тя е страхотен човек, не искам да страда, и да я бие собствения и син! Дайте някакъв съвет, някой от вас ако е имал подобен проблем, или е изпадал в подобна ситуация, как се е справил? ! Благодаря ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 042d8a5757
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Казва се "хазартна зависимост". Въпросният има нужда от сериозно психиатрично лечение. Има много писано по интернет.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d8f5af54c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да изгуби много голяма сума на един път за да се откаже. И това може би няма да сработи. Веднъж почнеш ли с хазарта, няма спиране. Няма край!!! Да се маха от него. Веше е пълнолетен, да го изрита!!! И двамата ми родители да комарджии, караха ме да работя, за да изграят в казината и на машинките. Добре, че избягах. Далече от такива хора, помогни на приятелката ти да се махне. Няма оправия.
Успех!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0a59c8117b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Aу!!!
Полиция, жaлбa, огрaничителнa зaповед, нa улицaтa!!!
Щом дотук е стигнaл, някой ден може дa ви извикaт зa рaзпознaвaне нa тялото.
Съжaлявaм, не искaм дa звучa дрaмaтично или дa съм лош предвестник , но достaтъчно дълги години виждaм последици от тaкъв тип криминaлни мозъци.
Спешни и крaйни мерки!
Веднaгa!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 000abc4567
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е трябвало да се стига до тук. Ако той самият не реши да си помогне, нещата ще стават все по-зле и не знам дали друг може да му помогне. Наистина не знам какъв съвет да дам.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b5e07050e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да не дава Господ такива синове....Трудно ще се оправи с него при положение,че е сама..А този така наречен син да вземе сам да си изкарва парите...вместо той да вземе вече да и тава на нея та чак и ще я бие ....тцтцт...здрав бой му трябва

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1ecd6f222a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И боя няма да му помогне, губил е много пъти големи суми пари и това не помага! Номер 1, какво лечение, та той няма да позволи това нещо! От Автора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 99f782cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой не му е длъжен да му трае зависимостите, да го издържа и да дели живота си с такъв човек. Да работи, да си изкарва парите сам, пък тогава да седне да ги "подарява" на машинките.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ab19588448
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Единствения начин е да го изрита от дома си и да направи ограничителна заповед, срещу него.
Така ще го остави да потъне до дъното и ако той сам не изплува ще се удави. Тежко е, трудно е за една майка да изгони сина си, но след като си е позволила да не го научи, като малък, че хазартът е нещо, което е опасно за човешката психика и здраве, точно както наркотиците, необезопасения секс и цигарите, сега едниствения изход е това.
Подхранвайки зависимостта му от страх или съжаление, тя подкопава още по голяма яма под краката му. Той свиква че ще иде при нея и или доброволно, или доброзорно, той ще получи новата сума.
Майките, родителите са тези хора, които са длъжни да възпитат децата си да ги научат как се живее и трябва да не пропускат да им обяснят опасностите, които ги дебнат навън в живота. Такъв е живота, той е една джунгла и ако бедните обикновенни хора сме зайци, трябва от малки да научаваме зайчетата си, как да се пазят от всички хищници в гората. Точно както ги учим как да пресичат улицата, така трябва да ги учим да не се поддават на манипулациите на големите хищници.
Законът е решил, че хазартът не е забранен, то няма и как да се забрани всичко свързано с хазарта, защото животът е една хазартна игра. Риск е да се ожениш, риск е да създадеш дете/деца, защото не знаеш бъдещето и никога не можеш сам да прецениш дали си достатъчно дорасъл да ги възпиташ правилно. В ръцете на родителите е оставена отговорността да възпитат децата си така, че да не се поддават. Да ги научат хем да рискуват в живота, хем сами да могат да поставят граница на рисковете си и когато станат възрастни сами да носят отговорност за взетите решения.
Предложената за обсъждане майка е направила много пропуски в миналото и сега тегли от тях. Не само не е научила детето си да се пази от манипулатори, но и не го е научила да я уважава, той си позволява да й посяга и обижда. Според авторката тя може да е страхотен човек, защото й е приятелка, но според обществото тази жена така възпитала синът си и го е пуснала в обществото да теглят и други хора покрай нея, защото когато тя вече няма възможност да дава пари, твърде вероятно е той да тръгне да краде и насилва непознати за да захранва страстите си. Съжалявам, но не мога да нерека "страхотен човек", майка която е създала дете и го е оставила улицата да го възпитава. Не е положила усилия да го научи, нито как да се отняся с нея самата, нито как да живее що-годе правилно.
Сега с риск да го загуби ще се наложи да го остави сам да се научи кое е правилно и кое не е.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0bc0b9ece4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8, майката наистина е страхотен човек не защото ми е приятелка а защото наистина е такава! Това момиче цял живот се е борила сама! Да, може да е направила някои грешки относно възпитанието му, но няма безгрешни хора! Дайте да не обсъждаме майката. Помолих за съвет с който може да се излезе от тази ситуация! Благодаря на всички отзовали се! Автора

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f1c670e359
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Включвам се доста късно в темата. понеже съм в същата ситуация като приятелката на автора, си позволявам да попитам какво се случи с този млад мъж и майка му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker