Тъмнокожо дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80800)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18186)
 Секс и интимност (9687)
 Тинейджърски (18382)
 Семейство (3816)
 Здраве (6644)
 Спорт и красота (3524)
 На работното място (1514)
 Образование (4473)
 В чужбина (996)
 Наркотици и алкохол (820)
 Измислени истории (696)
 Проза, литература (1283)
 Други (10701)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Тъмнокожо дете
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 6569 пъти
Аз съм медицинска сестра. На 27 години съм и съм омъжена за лекар. Със съпруга ми преди 4 месеца ходихме до Африка. Там преглеждахме болни деца и се грижихме за тях. Аз и съпругът ми подадохме документи за осиновяване на дете. Не крия, че винаги съм искала да си осиновя дете. Да му дам обич, грижа, възпитание и образование. Да стане добър и честен човек. Родителите на мъжа ми са много щастливи. Моята майка също, но баща ми не е съгласен и не иска да приеме детето. Той е на мнение, че мога да имам свои деца. Той ми е много сърдит, но със съпруга ми сме решили и няма да се откажем. Още една от причините баща ми да не иска да осиновим дете е, че съм бремена /с близнаци/ Не искам да се карам с баща ми. Обичам го, но искам да прояви разбиране и да се примири с моето решение.

Дайте ми някакъв съвет! Как да постъпя? Ще съм много благодарна, ако спестите негативни мнения! Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9b67f316e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   здравей,
разбирам, че взимаш от Анджелина Джоли, но чак пък толкова?
Нямам нищо против тъмнокожите деца, но защо точно такова?
Нали не вярваш, че може да преместим цяла африка в европа? Всичко е различно - от цвят на кожата до манталитет.
Това, че ходиш да ги лекуваш е напълно достатъчно.
Защо не помислиш за осиновяване на българско дете?

Ще се загубим като нация, а Африка не е заплашена от такава съдба.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9b67f316e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

2.   Помисли дали детето ще се чувства добре - всички бели, а то черно.
Според мен няма да му е приятно и заради всички подмятания.
нека бъдем честни - всеки трябва да си знае мястото.
Реалист съм, а не расист както си мислиш в момента.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: db7f5ec24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ако сте финансово добре, може да опитате, но въпреки това 3 деца наведнъж са множко. Иначе аз също съм решила един ден да си осиновя дете, дори и да имам свои. А какво щял да каже баща ти, не го мисли това сега, гледай да си спокойна и бременността ти да върви добре. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2c481eb132
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Нa бaщa си можеш дa обясниш, че ти си в голямa степен продукт нa неговите гени и възпитaние. доброто сърце, хумaнното в теб си нaследилa от родителите си.
Че тaзи любов е толковa голямa, че имa място зa поне още едно дете тaм. Че относно изборът ти сърцето, рaзумът и душaтa ти сa във пълно съглaсие.
И че тъй кaто много го обичaш и увaжaвaш, се нaдявaш нa подкрепaтa му, зa дa с общи усилия дaдете нa едно дете, лишено от всичко хубaво, което ти си имaлa- подобнa любов и стрaт в животa.
Рaзбирaш нa къде бия;)
При всички положения, aко въпреки товa е кaтегоричен, просто му кaжи, че със съпругa ти вече сте взели решение, нямa дa се откaжете, но че той е чaст от животa ви, подчертaвaйки, че животът ви вече ще е с три ВAШИ децa.
Лекa бременност и щaстливо мaйчинство от мен!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eb49f94335
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Последвайте мечтата, която имате с мъжът ти! Баща ти ще се примири рано или късно. Няма да има друг избор. Говори с него и му обясни, че това ще те направи щастлива и ще направи живота ти пълноценен. Той няма право да ти се бърка. Ако се държи гадно с детето винаги можеш да го изолираш. Аз поне така бих направила.
Пожелавам ти успех и сбъдване на мечтите :)
Ж27

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cfffa09f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Не съм расист и нямам нищо против никоя раса, но мисля че с това осиновяване ще си създадеш много проблеми. Причините са две. Първо, щом детето е от Африка, предолагам ще е чернокожо. Много добре се знае че в България, както и в цяла источна Европа има много расизъм (с това ни знаят по целия свят)и това няма да отшуми много години. Трябва само да погледнеш какво е положението в западните държави. Въпреки че там имат негри от 300-400 години (закарали са ги там като роби), все още има хора които не ги обичат и третират зле. Чувал съм за доста случаи в България, особено в училищата, че другите не приемат чернокожите добре. Това отношение ще изнерви и озлоби детето и ще създаде много проблеми. Не можеш да го затвориш в къщи през цялото време и само вие да си го гледате.
Второ, когато се родят близначетата ти, осиновеното ти дете ще започне да ревнува много и може и да ги нарани. Чувал съм за такива случаи и до колкото си спомням, преди няколко месеца попаднах на подобна история в този сайт, с тази разлика че осиновеното дете е било бяло българче.
Преди да предприемете нещо добре го обмислете и преценете всички възможни варианти. Извинявам се за сравнението което ще направя, но ситуация като тази, много ми прилича на тези при кояото някои хора си вземат куче, защото винаги са искали да имат едно. В един момент се зблъскват с реалнотта и разбират, че това същество си има своите нужди и че не е само да го нахраниш, да си поиграеш и да му се порадаваш от време на време. Един ден, те решават да се оттрват от него и го натирват.
Това не можеш да го направиш с едно дете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2c2cfbd33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Вие сигурни ли сте, че искате точно тъмнокожо дете ? В България хората далеч не са толерантни и не мисля, че това дете и вие ще се чувствате особено комфортно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0180fa6cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Да осиновиш сираче е едно много голямо дело. Но не само, да го осиновиш, за да се каже, че имаш дете, като разни холивудски "звезди", които виждат това дете 2-3 пъти в годината, а да му дадеш възпитание, да го възпиташ в семейни ценности. Дори Господ е казал - "Приемеш ли сирачето, значи приемаш мен. " Всеки има своите виждания. Аз също в никакъв случай не бих се съгласил синът ми или дъщеря ми, да осиновят черно дете, камо ли да сключат брак с човек от тази раса, защото от хиляди такива връзки се е доказало, че всичко е обречено на провал, мъки и отхвърляне до края на живота. Аз дори съм склонен, да се откажа от собствените си деца, ако направят такова нещо и окото няма да ми мигне. Но все пак, ако го правиш е благородно дело, но до къде ще стигне това дете в развитието си.... 1. Те нямат никакво желание за каквото и да е развитие. 2. Изключително мързеливи са и не могат абсолютно нищо, освен да се оплакват и да обвиняват другите. 3. Изключително нагли са. И не на последно място това дете никога няма да бъде прието от белите хора и това нещо никога няма да се промени! Ако мислиш, че можеш да го възпиташ като бял човек, който се учи, приема трудностите, уважава другите, труди се, а не само да реве и да мрънка, действай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f25464702e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Прави това, което тебе и мъжа ти ви прави щастливи. Баща ти днес може да ти е сърдит, утре да си промени решението.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 10589ef0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Заради доброто на самото дете-не го взимайте. Няма да се чувства добре в БГ. Страната ни няма традиции с други раси, особенно с чернокожи африканци. Те не се ползват с добро отношение у нас. Защо трябва да му го причинявате. Недейте.
Това може да го направи някои от страни с дълга колониална политика като Англия, Португалия, в които има доста чернокожи и мулати. И то семейство с пораснали вече свои деца, поели вече своя път. Аз познавам такова семейство(живея в Англия).... Но у нас не е такова положението. То ще се чувства често изолирано, неприето и никога няма да е равно на останалите бели деца. Имай го на предвид... и то ще страда. Ще си имате проблеми от подобно естество.
Това първо...
И второ-ти чакаш близнаци. Ти тепърва ще имаш грижа за собствени две деца и то наведнъж. Трябва да си време за тях. Не е лесно грижата за близнаци. Ще си изчерпана и физически и психически, какво остава и още едно дете... и то от коренно различна раса, култура и традиции.

Моя съвет е като толкова искаш да осиновиш дете, може да осиновиш изоставено дете-българче.

Аз лично се интересувам от приемна грижа(не от осиновяване както ти) и тук в Англия изискванията освен да имаш отделна стая за детето е твоите деца да са над определена възраст(за да са достатъчно израстнали, мисля над 14). И това, което ми направи впечатление при приемните семейства, че за по-големите деца от африканско-карибски произход вече в тийнейджърска възраст търсят и семейства със същия произход. т. е. хора със същата раса, култура и традиции като детето, за да бъде недалеч от корените си и произхода си.
Значи не е без значение за детето в каква среда е.

Ти как ще му осигуриш такава здравословна за него среда тук в БГ.
Не мисля, че решението ти е много разумно. Сигурно е взето под влияние на емоции.

Пак си помислете с мъжа ти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b42bc5747c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Това, което искаш да направиш, е похвално, но и аз мисля, че чернокожо дете няма да се чувства добре у нас. Виждала съм отношението към чернокожи младежи, които са от смесени бракове и напълно нормални хора, та не го пожелавам на никого.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 73f38732a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И според мен каузата ти е много човечна и трябва да има повече хора, които да се опитват да помогнат на другите.
Но според мен просто сега не ви е моментът. Като цяло на много жени им е трудно да свикнат отначало да гледат едо бебе, а представи си две бебета едно осиновено дете. Бебетата изискват доста грижи, а осиновеното дете дори и да е поотраснало ще има нужда от още повече грижи. Ще трябва да учи език, да свиква с новата обстановка, да бъде различно (както горе споменаха има българи, които едвам приемат турци, помоци и т. н., а едно чернокожо детенце още по-трудно ще се адаптира и ще има нужда от още повече внимание и помощ). А ти ще имаш ли времето за всичко? Защото е похвално да искаш да направиш добро, но първо трябва да си сигурна, че можеш да край да бъдеш с това дете. А не да родиш, да го осиновиш, да ти дойдат триста проблема на главата и после да се чудиш какво да правиш.
Моят съвет е: Роди си децата, изчакай да станат 2-3 годинки, междувременно проучи процедурите по осиновяване, дали можеш да си избираш възрастта му, регионо, от който идва и т. н. И след тези 2-3 години осинови дете - ще направиш 100% добро. Но осиновяването не е просто нещо - вече ще отговаряш за живота на това дете, ще отговаряш за живота и на твойте деца. А нормалното е първо да се погрижиш за свойте деца, да си сигурна, че не ги лишаваш от нищо и тогава да осиновиш друго дете, на което да дадеш същия шанс като на твойте.
Ана

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1accfb5082
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Не искaм дa повярвaм, че имa хорa зa които, все още имa знaчение цветът нa кожaтa!
Aз сaмaтa съм осиновенa, бялa съм, но можеше дa съм чернa, жълтa... Тa вие в прaв текст кaзвaте, че бихте изолирaли едно дете.... сaмо зaрaди цветa кожaтa? !
Живея нa място, където ежедневно съм сред хорa от всякaкви нaционaлности и цветове. Имaм приятели лaтинци, негри, мулaти, китaйци... и тaковa животинско мислене не съм срещaлa.
Кaзвaм животинско и още повече, сред тях ( животните) е борбa зa територия, зa плячкaтa, зa женскaтa.
A вaшaтa.... дори не знaете!
Вие бихте обичaли, увaжaвaли единствено и сaмо aко е бял, или просто и без товa не умеете дa обичaте, увaжaте? !

Aвторке, нaдявaм се подобни коментaри от хорa, които нямaт естественото, чисто човешко чувство- толерaнция, дa не повлия нa личното ви решение.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9b67f316e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Трябва да се помисли за детето! а не дали ти ще си щастлива или баща ти!
факт е, че на детето ще му бъде много трудно!
факт е, че ти искаш да осиновиш такова дете по някакви неразбираеми причини или просто искаш да приличаш на Джоли.
Първо искам да ти кажа, че Джоли живее в САЩ - страната която зарани робството преди век два и черните там са нещо нормално!

В България едвам се разбираме с ромите с които живеем от толкова години - ти ми предлагаш да внасяш деца от африка.
Това е абсурдно!
Който иска да успее - ще успее дори да е от африка.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 16961878d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Не става въпрос за това дали баща ти иска или не, това е само ваша работа но честно да ви кажа няма да смогвате да гледате тези три деца сама и даже с бабата или други защото вниманието и енергята ти която трябва да се дава на детото ти ще се раздели на трите деца и познай, нито едно дете ще има достатечното внимание нито възпитание нито нужното време да го гледаш.
сигурен съм че ще ги гледаш прекрасно но аз съм баща и виждам колко е трудно с две деца с разлика една година, отгледането на деца не се мери с физическа трудност а с отгворноста да им дадеш абсолутното нужнто и цялото възпитание и грижа и това няма как да стане с 3 деца на веднъж.
освен че съм свидетел лично как таково дете пъха в устата на роденото дете на едно семейство едно парче от балон и едвам спасихме бебето, ревност няма как, да не говориме за страшниат разсизем в БГ.
мой съвет сега не предприеми нищо за африканско дете, а да си жива и здрава и да ги родиш тези сладки бебета, и да ги гледаш и да пораснат малко до 5, 6 годинки и тогава помисли пък с мъжет ти за това лошо няма, но за сега е грехота честно ти казвам. няма значение дали е чернокож или бял от Норвегия.
усепех и много поздрави.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f2aa6b3f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Намерила си мъжа, с него трябва да вземаш решение, защото сте семейство, баща ти, той си остава такъв, но неговата дума е без значение :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5a4c397852
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Направи услуга на себе си, мъжа си и най-вече на бъдещите си деца и заживейте в друга държава.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 28340704fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

20.   Ее, хубава работа, то защото малко циганета си имаме тук, та вие още едно ни докарахте. Като толкова ви се гледа тъмнокожо дете, добре, късмет ви пожелавам, ама не можахте ли да вземете едно от нашите, а трябваше чак до Африка да ходите. Да ме извиняват африканците, но за голяма част от гладуващите деца там те са си виновни. Като не могат да ги хранят толкова много, защо са ги направили? Там на много места презервативите ги раздават безплатно (макар и по друга причина). Като нямат елементарно семейно планиране, ще гладуват. Гладуващите стават все повече, а тези дето трябва да ги хранят - все по-малко. Така къде ще му излезе краят?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 260c7f80d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Подкрепям решението ти, както и мненията на номера 4, 6 и 10! Щом това е, което искате с мъжът ти, щом това иска сърцето ти, действай. Щом го правиш от сърце, значи ще сте щастливи и вие, и близнаците, и детенцето от Африка. Както казаха преди мен, говори откровено с баща си, с любов. Дори сега да се инати, все в един момент ще се предаде, особено когато чуе мъника да му вика "дядо". Възхищавам се на намерението ти! И не си трови живота със злобарски мнения като на номер 9! ;)

Ж 38

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cd9f347bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   На 27 години и при семейното ти положение и финансова самостоятелност, не би следвало баща ти да ти дава тон в живота, освен ако все още не живеете с мъжа ти в неговата къща.

Това обаче не те лишава от ангажимента да помислиш трезво върху въпросите, които повдигат №1, 2, 7 и т.н. Не мислете само за себе си и за мечтите си - помислете и за детето: как би се чувствало то тук... Ако не го вземете знаеш ли какво може да стане с него? Може да умре, но може и да стане някой велик водач в Африка...

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f45194fea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Добре, явно аз нещо не разбирам??? Ще имаш бебе и осиновяваш дете точно в този момент? Няма ли да обърнеш внимание на собствените си деца? Леко ми мирише на поизмислена история.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f38d0f9806
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Да осиновиш дете от Африка е все едно да вземеш животинка и да я отделиш от естествената й среда. Отдели го и то цял живот ще се чуди какво би станало, ако не го беше взела.
А и какво можеш да му дадеш? Телефон, покрив, да го изучиш, да работи цял живот... вместо да тича на свобода в Африка.
Егоистично е от твоя страна. Осинови си дете от България.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c4004b6b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Не ви разбирам... Няма лошо да осиновиш дете, но защо не българско такова?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d332df6efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   При едно осиновяване е важно само да се прецени плюсовете и минусите за детето. Защото ти като осиновител авторке не правиш това за себе си.
Така плюсове
1Ще се ползва от сравнително по добро здравеопазване и образование.
за друго не се сещам.
Минуси
1 Ще го разделиш от раса, народ и родина.
2 Винаги ще се чувства различно, ще е отритнато, сред хора от друга раса. Не само навън, на улицата, но и от дядо си /баща ти/.
3. Ще го лишиш от родното му право да научи и спазва родни традиции и обичай.
и така нататък.
Според мен за да им помогнем, начина да осиновяваме техни деца не е правилен. Всяко дете ще се чувства най-добре при майка си. Ако искаш да помогнеш на дете пращай на майката средства ежемесечно в продължение на 18 години. Май и това не е добър вариант, достатъчно европейци научиха африканците да чакат помощите от европа и америка, като на заплата. Най-добре събери средства и построй училище или плати на колкото си може повече хора /без значение раса/ образованието. Ако днес платиш на една африканка образованието, така ти ще се погрижиш нейните деца да са отгледани добре и сравнително доста по образовани и с доста по големи шансове за оцеляване.
Помисли дори да вземем в Европа всички африканчета от дадена африканска държава, то майките там просто ще продължат да раждат и да чакат някой да им гледа и новите деца. Виж пример ромките в бг.
Роми в България споделят, защо да работя за 400лв, като имам 10 деца и банкомата пуска над 900лв всеки месец. Ако тръгна да работя за 400лв намалят банкомата и той дава само 350лв. Питаш го, а какво ще правиш като остарееш, а ако се разболееш. Е като остарея всички дъщери и снахи ще вземат пари от банкомата и ще ме гледат, покрай внуците все една чиния манджа ще има, при болест ако не съм толкова болен /за пенсия/ просто викам бърза помощ на ден по 3-5 пъти, роднините ще бягат да ревът на ромски организации за пари за безплатни лекарства, докато се оправя, а ако се разболея за пенсия ромските организации плащат здравните ми 700лв заради телка и банкомата дава доживотна пенсия.
Африканците авторке мислят по същия начин. Защо да стройм сами болници и училища, да плащаме на лекари, като толкова европейски и американски доброволци идват с безплатни лекарства. Доброволците се чувстват добре, че дават, а и те са ни длъжни, защото хиляди години сме били техни колоний и са вземали наши хора за роби, сега да плащат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cc1e97430a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Много мило от твоя страна да осиновил дете от Африка! Сигурна съм, че ще му дадеш много грижи и любов, но замисли се, как ще се чувства то сред връстниците му. Нямам нищо против хората от различни раси, всички сме равни все пак, но децата могат да бъдат и много жестоки и да не го приемат. Помисли над това!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cfffa09f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   №14
Не ти ли направи впечатление, че авторката не живее като тебе в западна държава, къето са имали чернокожи от стотици години а в България. Там може и да ги няма тези проблеми, но тука ги има. Бил съм в повечето източно-европейски държави и мога да ти кажа че в повечето от тях, расизма е още по голям и от този в Бг. Човек трябва да се съобразява със средата в която живее. Ако авторката, не обмисли всичко много добре и осинови това дете, неминуемо ще има големи проблеми. Ти я окуражаваш и поущрявашваш да го направи, но когато целия ад се струпа върху нея и тя започне да си бие главата в стената от мъка и безисходица, ти само ще свиеш рамена и ще кажеш - съжалявам- и проблемът ще си остане на нея а не на тебе. То и аз не съм расист, но за разлика от тебе съм реалист.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9c139f6516
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Здравей! На едни години сме и като те чета имаме общи неща. Евала ти правя за това, че със съпруга ти сте се решили на тази стъпка. Ако някога аз самата имам финансова възможност също бих си осиновила дете. Моят съвет е ако можете след като осиновите детето да отидете да живеете в друга държава. Тук хората са злобни и просто. То се вижда от коментарите. Наистина обаче самото дететнце няма да се чувства добре тук след като порастне тъй като още от малък българина си е зъл.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 10589ef0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   И защо мислиш, че като откъснеш детето от неговата естествена среда и като го доведеш тук в БГ то ще бьде супер щастливо... Няма ли да се чувства по-добре сред себеподобни там, да тича свободно и безгрижно необременявано от изискванията на цивилизацията... Не мислиш ли, че там може да бьде по своему щастливо? То няма ли си семейство и близки там. За коя страна всъщност става въпрос? Африка е голям континент. Можеш да му помагаш и от тук ако искаш, дистанционно-с пари, с нещо друго. Ако след време иска да учи може да го подпомогнеш също....
Не може да доведем цяла Африка в Европа все пак-хората там трявба да поемат своята отговорност за живота си...
Имаше една дума, че е по-добре да дадеш въдица и да научиш някой как да си лови риба, вместо ти да му я ловиш и му я даваш. Те самите трябва да си свършат нещо за себе си-имат и помоща на останалия свят.

Аз съм говорила със студент от Кения, който скоро завърши в Англия икономика и той ми е споделял, че няма търпение като завърши да се върне обратно и че в никакъв случай не би останал в Европа. Попитах го защо, той ме погледна, усмихна се и каза, че живота тук няма сладост, всичко е изкуствено, няма я простотата и
техния социален живот, отношенията между хората е различно, празниците, танците, храната. Всичко е толкова различно и скучно и не се чувства на мястото си, според него. Даже не говоря за отношение към него или други неща и това в страна с дълга колониална исторя, а не в БГ...
Ти помисли ли дали това дете ще се чувства добре като го доведеш в БГ-не му причинявай това.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 33e0982fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   27, ма ти верно ли си разговаряш на такива теми с ромите!??
"Роми в България споделят, защо да работя за 400лв, като имам 10 деца и банкомата пуска над 900лв всеки месец. Ако тръгна да работя за 400лв намалят банкомата и той дава само 350лв. " МНого са ми смешни разсъждения като вашите!!! Тея 10 деца въздух ли ядат и с листа ли се обличат!??? Таааа, я пак! Човек с 10 деца и 900 лева или такув без деца с 350 лв. има повече са себе си!??? Щото нали з атова плюете, че видите ли одърпаните роми "забогатявали" от вашите данъци! Смешници!

Авторке, осинови си детето и живейте в чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cfffa09f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Авторке, щом си стигнала до там, че да се допитваш до хората в този сайт, значи самата ти си чувстваш че това нещо не е на ред и дълбоко в душата си знаеш че ще е голям проблем. Не ти трябва да се допитваш до никой а само да се огледаш добре около себе си. Спри да летиш в облаците и слез доло на земята за да погледнеш суровата реалност в очите. Ако толкова много ти се иска да си осиновиш дете, защо не вземеш да ощастливиш някое българче? ! Ако решиш това, не го прави преди твоите близначета са поне три годишни.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: debc173fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

36.   Моят приятел е африканец, осиновен от европейско семейство, но е бил малко по- големичък, когато са го взели- на около 12 год. Животът в родината му е бил изключително тежък, пълно сираче е, и ми е споделял как е учил като луд всеки ден за западната култура, с надеждата, че ще се махне от Африка. Днес е един успешен млад човек, по никакъв начин не се дели от хората, не се чувства и като "животинка в неестествена среда", хората също не го делят, защото единственото африканско в него е цветът на кожата му. РАзбира се има я и носталгията по родината, но малко или много, всички страдаме по родините си. Изключително благодарен е на майка си, помага й и финансово, и по всякакъв друг начин. Изключително мотивиран за живота си- оцелял е война като дете, защо сега да го захвърля ей така след като му е даден този шанс? С него съм говорила какво мисли за осиновяването, би ли осиновил дете, отговарял ми е, че ако има свой деца не би искал да смесва нещата и да осинови друго. Та въпросът ми е- сигурна ли си, че бихте се справили с близначета и още едно дете? Може би можете да изчакате малко докато бебчетата ви поотраснат? Не знам, не съм майка и не знам какво е да гледаш бебета. Наскоро си говорихме с приятеля ми, че може да осиновим няколко деца в Африка- като не ги вземаме при нас, а само пращаме финансова подкрепа. Трябват 15 евро на месец за едно детенце, за да го пратиш на училище. Това до някъде също е готина идея... Какво и да решите- успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1d33ea5454
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Как ще се разбират белите деца и негърчето не знам

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5329dbceee
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   37 какво значи как ще се разбират белите деца и негърчето? когато децата са добре и правилно възпитани цвета на кожата няма да е препятствие за тях. мила авторке ако ти пука за хорското мнение и даваш право на чужди хора да решават съдбата ти ще трябва да си поставиш доста ограничения в живота. ако ти е кеф и смяташ че можеш да осигуриш любов и грижа на това дете ако ще и лилаво да е на цвят и да научиш наи важното децата си че човек е човек независимо от цвета на кожата му даваи напред. а иначе за мнозинството българи това а и много деца ще са тема табу просто защото сме израснали с доста предрасъдъци а те както всички знаем трудно се изкореняват

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e89eb88b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Искаш съвет - прочети какво ти е написал @21!!
Игнорирайте с мъжът ти всички други „загрижени„ консултанти тук и във вашето онкръжение.
Ако искаш бръщолевенията на пубери или разбирачи чети, но най-важното си остава - решенията за вашето семейство ги взимате Вие двамата с мъжът ти.
И когато заедно теглите каручката на живота / както Белчо и Сивушка / то тогава чуждите проблеми не стават ваши.
Разказвам ти всичко това, защото приятелско семейство реши и отглежда така едно дете. Да мургаво е. Но цялото им семейство е щастливо - и другото им дете и те като родители. И приятелите им уважават и приемат тяхният избор. Та така - Браво и смело напред!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ff35084dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ако аз имах такава възможност няма да мисля, дори и да е синьо. Но за осиновяване от България на мен ми се вижда малко рисковано, тук, , материала''е малко особен.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 690ac61bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   ти наистина си взела доста екстремно решение. бих казала първо пробвай с едно, а теб те чакат цели две и след това мисли за трето. чисто физически няма да успееш. знаеш ли колко са грижите по едно бебе. а камо ли две. ти няма да имаш време да обърнеш не само внимание на децата а и да се погрижиш. а след време твоите родни ще ревнуват че заради черното те са пренвбрегвани. а и знаеш тука в бг са расисти. ще ти бъде невъзможно. аз имам едно бебе и е лудница. а за тебе не знам, ти си решаваш все пак де. но то нее като да вземеш коте от улицата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7a44068c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Ако искаш цял живот да гледаш негърчето как страда, като хората го обиждат и наричат с разни имена, осинови си го. С всичкия този расизъм, който е не само в България, аз не бих го направила никога.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4a93f39265
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

44.   43, а негрите сякаш не са расисти? Особено тези в Европа и Америка - омразата и завистта която имат към белите хора се вижда от километри.

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 00779f092b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Аз обичам чернокожите. Ако вече си осиновила детето евала правя

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 0269da7410
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Не бъдете егоисти. Това което вие искате е едно, а за това какви ще са последсвията, изобщо не мислите. С този расизъм, това дете ще бъде наранено и озлобено. Нали няма да си го държите само в къщи, аще трябва да ходи на училище и да се смесва с другите хора. Помислили сте как те ще се отнасят с него? Не съм расистка, но това никога не бих го направила.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 18aec494e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   46, да не би само белите да са расисти? Защо всички си мислят, че само белите са расисти?

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: d2e0dde11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Мила, идеята ти да осиновиш дете е страхотна, но пишеш, че в момента си бременна и то с близнаци. Ами дай първо до поотгледаш собствените си деца, да видиш какво е да си майка и тогава мисли за осиновяване. Че иначе просто ще ти дойде в повече. Така, че супер е, че искаш да дадеш дом и любов на едно дете, ама защо не изчакам 5 години примерно?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 00779f092b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Номер 46 чак и расист ме нарече: Ок, предлагам ви следния метод. Това дете, като се смеси с другите деца, ако му се подиграват, научете го да не им обръща внимание. Това че има расисти, си е тяхен проблем, аз уважавам и другата раса.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 84ab56a816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Това е невъзможно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: af877ab826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Измислена история, а Вие сте се вързали.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: d9337f8a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   С черните хората се отнасят расистки и ги мразят не само заради цветът на кожата им, а най-вече заради характера и манталитета който са наследили по генетичен път. Гените винаги се предават на следващото поколение - децата. Винаги!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker