Да си млад и да е трудно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да си млад и да е трудно
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 4280 пъти
Понякога на човек му се събират много неща наведнъж в живота и започва да се чуди дали може да ги овладее. При мен ситуацията е следната: последна година съм в университета, имаме много за четене и аз не искам с лека ръка да премина през всичко; работя почасово работа, която е свързана със специалността ми, но както се досещате, парите не стигат. Общо взето за нищо не стигат. Родителите ми са разведени, единия боледува и аз няма как да помагам, много болезнено чувство, а другия се опитва да помага на мен. Чувствам се в задънена улица - искам да уча, да ходя редовно на лекции, да имам една хубава последна година в университета, но от това не идват пари, а парите ми трябват... И то, не само за мен. Втората година от следването си бях на бригада в САЩ и добре, че бе тази бригада да изкарам малко пари, да живея нормално. Сега се чудя дали да замина пак, ако го направя, ще зарежа следването си точно на края (в частен ВУЗ съм и може да си представите въпроса с таксите как стои). Ако замина, не знам дали си струва да се връщам. Не ме разбирайте погрешно, искам да съм в България, да дам нещо на тази страна, но в момента живота ми е постоянен стрес, усещам, че не живея, а оцелявам. Какво могат да ме посъветват по-опитните? Да си търся някаква нова работа, но за по-добри пари? Да стискам зъби - това не искам или просто да избягам далеч? Ще оценя всяко разумно мнение или препоръка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: 83bff676b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Живота наистина е много труден тук, особенно за млади хора като теб, които не чакат на мама и тате, но бих те посъветвала- БОРИ СЕ. Аз съм доста по голяма от теб . Когато бях студентка имах много трудни изпити, моите приятели излизаха по дискотеки, живееха си живота, аз учех и работех, учех и работех..... Всъщност правех само това, тогава винаги пред мен изплуваха думите на баща ми. Трябва да се лишиш от някой удоволствия, да жертваш няколко години от живота си за сметка на следващите в които ще си завършила, ще имаш достойна професия и ще се реализираш.

И така стана, завърших това което исках, намерих си работа по специалноста и сега вече е наистина по лесно. Имах амбиция и я реализирах, постихнах мечтата си. Работата ми е много добре платена и си казвам- Струваше си труда , който положих. Срещам много мои съученици, които още са в нищото..... В Америка също не е лесно и ако заминеш адски много ще ти липсват родителите, приятелите и ще започнеш от нула. Има разлика когато отиваш на бригада и всичко ти е подсигурено. Така мисля аз, но може и да не съм права. Незная до колко си родолюбец и до колко си привързана към близките си за да заминеш. Ако можеш лесно да се разделиш с тях трагвай, ако не бори се , НАМА ДА Е ВСЕ ТАКА. ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО КЪСМЕТ И УСПЕХ.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 83bff676b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 19 години заминах за Америка, стоях около 3 месеца и се върнах, след няколко години подадох отново за виза, но не ми дадоха. Сега след 10 години все още съжалявам е се върнах. Тук в Бг живота е адски труден и неуреден. Ако можеш да заминеш не се колебай.Вярно ще започнеш от начало но много по бързо ще стигнеш до целта отколкото тук.Е нещата започват да се променят и при нас но с много бавно темпо. Незнам какво учиш и доколко би могла да се реализираш тук?Ако има заради кого да останеш тук и да се бориш с живота направи го, ако ли не просто заминавай. Късмет

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: fb2029ac8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Завърши си образованието, зарежеш ли го сега, после я имаш възможност, я нямаш, други грижи ще те натиснат. Може и да ти потрябва, а и си на финала. За после - ако не бях излизал в чужбина тук нищо нямаше да имам, на 4 места работех и нищо. Каквато и заплата да получаваш, най-много да се заробиш да изплащаш някоя шибана панелка цял живот. Та после бягай и си оправяй живота, пък ако ти омръзне - ела си, но никой от емигрантите не се застоява тук. Мнозина си дойдоха с пари и планове и впоследствие загробиха и двете в тази яма без дъно и пак заминаха. Сега е моментът да си изиграеш правилно картите.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 7eedf42b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Най-разумно би било да довършиш започнатото и след това да мислиш за по-нанатък. Възможностите ще ти се отворят но те невинаги се забелязват и оценяват.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 105a70fedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм на мнение,че колкото и да ти е трудно в момента, завърши образованието си. На много хора им е адски трудно в момента. Но ти си млад, ще има и по-добри времена, пожелавам ти ги! Но с образование е по-лесно.Късмет ти желая!

 
  ...


...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: d2d51bf535
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм на 16 и моята е мечта, така да кажем е да се уредя в САЩ след време ... Ако бях на теб, това щеше да е моя избор. УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 43eeceda24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Темата е стара, обаче и мен ме интересува как стоят нещата с обучението в САЩ. Колко пари ми трябват да замина да уча там и какви са таксите? Предварително благодаря

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker