Страх ме е да имам бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страх ме е да имам бебе
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3706 пъти
Здравейте! Омъжена съм от много скоро и съм на 21г. Проблемът е, че забелязвам, че всички приятелки и познати около мен, които се омъжиха горе-долу на моите години, веднага след това забременяха и се радват на децата си, възприемат го нормално, а аз изобщо не мога да се възприема като майка на тези години. По принцип обичам децата и се радвам на чуждите, но мисълта да имам свое на този етап, ме плаши доста. Искам някой ден сама да поискам и ние да си имаме дете, но поради страховете, които тая, не знам дали този ден ще дойде. За мен да имаш дете не е нещо толкова просто. Страх ме е дали ще мога да го отгледам, да го възпитам, дали ще обичам този малък нов човек, дали ще мога да му осигуря всичко нужно, страх ме е дори дали ще мога да го родя.
Страх ме е да не му се случи нещо лошо, дали ще се справям. Понякога се питам хората как се справят с две, три или повече деца и не мога, и не мога да си го обясня как успяват да отделят нужното внимание на всяко, а аз съм толкова страхлива, не искам да се страхувам. :( Някакви съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: bc00ddc80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права си в страха си. Още си прекалено млада и зелена не само да издържаш семейство, но и да възпитаваш деца. Завърши първо образованието си или ако не учиш хвани и натрупай малко стаж, после мисли за деца и майчинство, защото без стаж, житейски опит ти нищо не можеш да предложиш на децата си - не само материално, но и не виждам, какво можеш да им дадеш като възпитание и пример в живота.
На 21 г. е време да се образоваш, да трупаш професионални знания и да пътуваш, за да опознаеш света около себе си - с две думи сама себе си да развиваш, не да създаваш нещастни бебета, за които не си в състояние да се грижиш самостоятелно истински. Изчакай до поне 25 години и тогава ще си истинска жена.
Сега се наслади на времето с мъжа си, времето навън като самостоятелен индивид, имаш време за семейство, не гледай другите и не разчитай на старите да ви издържат и да ви гледат отрочетата, ако искаш да имаш успяло семейство и успели в образованието и живота деца. Не гледай младите майки на твоите години - те няма как да обръщат внимание на децата си, а обезателно разчитат на помощ от свекърви и баби, която излиза през носа - не само материалната, но обективно погледнато нашите родители са продукт на едно друго време, строй ако щеш и възпитават грешно децата ни, ако разчитаме само на тях.
На 25 г. ще си събрала житейски опит, а и ще си заделила някой свои лев настрана и положението ще ти е съвсем различно, ще имаш право и на нормално майчинство и ще се насладиш разумно на децата си, вместо да се разкъсваш между животчето и задълженията.
ЖИВЕЙ СЕГА, ДЕЦАТА ПОСЛЕ!
Успех и умната!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 20de230242
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, нормaлно! ;)))
Всички сме имaли същите стрaхове и съмнения.
Любовтa към мaлкият човек идвa още, когaто е в утробaтa. събуждa се мaйчиният инстинкт, стaвa по- силен дори от инсктинтa ти зa сaмосъхрaнение. ( изключвaм рaзбирa се "мaйки".... социопaти)
После кaто го видиш зa пръв път, желaниетодa го пaзиш, зaкриляш е толковa силно, че съчетaно с мaйчиният инстинкт, то съвем естествено прaвиш всичко, което всякa мaйкa.
Природaтa е съвършенa и се е погрижилa зa всички подробности.
Зa възпитaнието, сaмото дете ще ти помaгa, повярвaй;))))
Докaто ти възпитaвaш него, то ще възпитaвa теб, сaмо трябвa дa си рецептивнa и дa умееш дa бъдеш приятел, без дa зaбрaвяш, че си родител.
Aз по принцип винaги съм билa зa либерaлнaтa формa нa възпитaние, товa обaче съвсем не знaчи, че не съм ги постaвялa в ситуaции, в които дa рaзберaт зaщо сa не е ок нещо си.
Но нямaш повод дa се притеснявaш от товa, че още не си готовa зa дете. много си млaдa още, нормaлно е.
Не го мисли, когaто си готовa, нямa дa се стрaхувaш;)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 75dba00d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Елементарно е - когато се почувстваш готова, тогава се реши. Имай предвид обаче че малко страх винаги ще има, все е пак решителна крачка. Така че недей пк да чакаш напълно да изчезне страха, но все бъди по-готова. Явно още не си готова, щом се чувстваш така.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ea1e4a13dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Предполагам, че всички млади момичета и бъдещи майки го имат този страх. В това число и аз. Считам го за напълно нормално, но ако искаш да не те е толкова страх, просто не го мисли. Когато му дойде времето, когато се почувстваш достатъчно узряла и подготвена да се грижиш за още едно същество (освен теб самата), тогава. Няма за къде да бързаш, а и лично според мен трябва да бъдеш финансово стабилен, преди да се решиш да имаш дете. Като цяло са много фактори, но бъди сигурна, че те всички ще настъпят точно когато трябва. А дотогава си гледай младостта и се забавлявай, че после... ще имаш много отговорности. :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5c05414034
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не си малка, за да имаш дете. Но определено не си готова за това. Може да си позволиш да изчакаш няколко години.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e7c5a5393c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Спокойно, до 30 години има много време. Не е нужно сега да имаш дете, а дори и изобщо не е нужно, ако не искаш. Не се тревожи просто още си млада и след няколко години вероятно много ще искаш дете, няма за къде да бързаш, живота е пред теб

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d92bac7877
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Страхът, авторке е нормално човешко чувство към непознатото, той винаги ще е там. Само и едниствено от теб зависи, дали страхът ще те предвожда в живота ти, или ще вървиш заедно с него. Дали ще позволиш на страха да променя решенията ти.
Щом на 21 вече си взела решение да сключиш брак, значи не си малка за дете. Тези които твърдят, че жена трябва да роди към 30 годишна възраст, имат предивд, че до към 30г жената трябва да се образова висше и да натрупа стаж 2-3г като специалист. Ти изглежда нямаш намерение да ставаш вишист, сигурно имаш и 2-3 години стаж като работник, решила си да се омъжиш, е време ти е да имаш дете.
Сега за подробните ти страхове, тези които си изброила. Нима смяташ, че си по низша от другите твой познати, които имат деца или от циганките, че няма да се справиш с всичко това, което те очаква покрай едно раждане и бебе. За възпитанието мисля, че ще се справиш, щом още от сега се интересуваш вярвам, че ще търсиш информация в нета и в книги как да се справиш със всичко, следоватилно ще изчетеш много и ще имаш по голам шанс, от всички не толкова заинтересовани, да вземаш правилните решения за отглеждането на детето си. Всеки родител греши, но колкото повече чете по въпроса толкова по голям шанс има да взема по правилни решения и да прави по малко грешки.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4906166e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи не си готова да имаш деца. Вероятно ще изпитваш страх винаги, дори и след като се роди дете, но аз те съветвам да поизчакаш малко.
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 90d71144bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Благодаря на всички за мненията. Номер 9, всъщност съм студентка втори курс редовно обучение и не съм работила нищо досега и точно поради причината, че съм и студентка, на този етап ще ми е супер трудно да отгледам и дете. Да, не е невъзможно, но пък мога да изчакам, защото ще ми бъде доста трудно да се справям и с двете неща наведнъж. Просто съзирайки това как се развива животът на останалите ми връстници, си помислих, че нещо на мен не ми е наред. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c331b59171
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти не си страхлива, ти си умна. Вероятно силно се влияеш от обкръжението си - приятелки, близки, родители, лели. Те обаче няма да ти гледат детето, с това си наясно нали? Ще си го гледаш ти - с твоите пари, с твоето време и с твоята енергия. Така че планирането на собствения ти ресурс така, че той да обезпечи спокойното отглеждане на един нов човек, е сериозна работа. Дете на всяка цена и по което време дойде - за мен е незрялост и безотговорност. Хич не им се връзвай на глупостите за "бебето - най-голямото щастие на света". Това го разправят хора, за които детето не е "най-голямото", а "единственото" щастие. Светът е интересен, много неща в него носят радост на човек - приятелствата, професионалните успехи, признанието, пътуванията, хобито, предизвикателствата. И да - децата.
Моят съвет е да си подредиш приоритетите в тази последователност: първо твоето здраве, твоето образование, твоята кариера, твоята пълноценна връзка с бащата на бъдещото дете; второ - неговото здраве, образование и кариера; трето - вашето общо очаквано и обичано дете. Когато си готова за него.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7cc046090d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз съм на 24 и всеедно съм писала аз тези редове. Но не бързам за никъде. До 30 имам време. И мойте приятелки са всички с деца, а даже са с по 2, 3 години по-малки, но това изобщо не ме вълнува, като искат да си правят и да си ги гледат. Аз съм още дете, както и ти, , , нека си поживеем още малко :) Така или иначе когато родиш ще го гледаш кажи речи до живот, затова нека изживеем нашия до зряла възраст и тогава. Успех и целувки!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 95e4f712e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Все едно слушам себе си. За мен е по-удачно да завърша висшето си образование, да имам сигурна работа, дом и след това да се занимавам с деца (може би). И мен ме е страх дали ще поискам да имам дете някой ден, но нищо не се знае. Самата бременност и особено раждането, а и след това, ме плашат ужасно и не знам дали в близките години ще съм готова. Но дали родителите могат да бъдат на 100% подготвени? ! Не бързай с детето, щом не го искаш. Сигурна съм, че ще заобичаш малкият човек още щом го видиш, но щом не си готова е по-добре да изчакаш, освен това си доста млада. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8474ea324d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Съвсем наред си си, мила! Напротив за мен е много по-страшно и безотговорно да родиш дете когато не си готова за това. Мигар малко такива момичета познаваш? Родили на по 20 и оставили детето на майка си, а те хукнали по дискотеките и баровете защото още им се живее. За мен това не е майка. Така, че няма какво да се притесняваш, всяко нещо с времето си. По-добре да родиш около 30 и да си отдадена и посветена на детето си, отколкото на 20 и да се чудиш на кого да го оставиш да ти го гледа, защото на теб не ти е приоритет в момента да се занимаваш с дете. А вече за финансовата страна на нещата да не говорим. Да, любовта е най-важната, но и без пари не става. За това не само, че си си наред, ами си и едно много умно момиче, което мисли разумно, а не е като Айше да ражда всяка година без мисъл и идея как ще го гледа това дете. Концентрирай се върху ученето и намирането на добра работа, пък после като си стъпиш на краката вече можеш да мислиш за дете. Природата добре го е измислила и е напълно приемливо една жена да стане майка и малко по-късно. Не казвам да чакаш до 40, но около 30 е много добра възраст.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e13e8f25b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Децата си родих на възраст 33 г. за първото и на 35 г. за второто. Притесняваха ме всички тези неща, за които си писала ти - докато ги родих. Оттогава пък се притеснявам да не съм ги ощетила, тъй като вече възрастовата ми разлика с тях е по - голяма. Старая се да компенсирам. Всепризнатият в кварталните градинки родител с волско търпение съм, непрекънато когато съм с децата, ги занимавам, измислям игри, разказвам приказки, нося ги на конче, лазя по земята и лая /голям хит, страшно се забавлават :) - но това е само у дома, да не помислите, че съм дала фира вече... /. Не ги удрям, не им крещя. Не знам дали съм добър родител, но всячески се старая да ги възпитавам правилно, чета, образовам се. Не съм сигурна дали бих могла да съм тяхна майка и приятел с желанието и старанието, които сега влагам, ако не бях изчакала да подредя нещата с жилището и с осигуреността им и не бях изчакала да почувствам, че искам да им се посветя.

Млада си, не бързай. За всичко си има време. Омъжена си от много скоро - ами изчакай да видиш как ще потръгне, дано не ти звуча цинично, но доста често брака променя нещата дори и да сте живяли заедно преди това. Дори и всичко между вас да е ок, ще трябва да си напаснете бита. Роднините също стават по - голям фактор след брака, ще ви се събере с мъжа ти достатъчно стрес. Стабилизирайте се като семейство, извоювайте си самостоятелност и тогава ще си спестите доста проблеми като родители. Проблеми, които направо могат да вгорчат живота на принципно влюбени и щастливи хора - намеси на свекърви и тъщи, водещи до съответно раздразнение, да не изброявам. Желая ти щастие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker