Разведени родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разведени родители
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1808 пъти
Аз съм на 23 години. Родителите ми са разведени и семействата им са в ужасни взаимоотношения. След развода баща ми се ожени. Майка ми го ненавижда, защото според нея, решението да напусне семейството е изцяло негово и ни е изоставил, а според баща ми, той е напуснал майка ми, защото не може да търпи нейното желание за контрол и крайно избухливия и характер. В този момент живея извън родния си град, за да уча и работя. Рядко се връщам в родния си град, но когато се върна, се връщам при майка ми.

След като баща ми се ожени майка ми ми забрани да ходя в къщата на баща ми при новото му семейство. Аз лично не виня баща ми за това което е направил. защото знам колко непоносима може да бъде майка ми, но във същото време не бих казал, че изгарям от вълнение да се запозная със своята мащеха. Това което най-много ме дразни е, че майка ми е решила да ми забрани. Казва че ако отида при тях, мога да я отпиша от живота си. Както казах, не съм много привързан или уважителен към майка ми, но е минала през много(загинали новородени) и се е скарала с останалата част от семейството(обикновено за територия и пари), и аз останах единственото и семейство. Не искам да я видя психически съкрушена, но и не искам да съм около нея, защото тя е прекалено властна и има жажда да си налага мнението и да контролира, но пък не искам да я оставям сама, но начина по който се държи е прекалено краен. Ако не и беше толкова контролиращ характера, най-вероятно щях да избягвам семейството на баща ми така или иначе(освен него), но тя направи всичко 1000 пъти по-сложно, защото сега не ги искам и двамата в живота си. Баща ми е пасивен.

Това е добре, защото нямам нужда от още един родител който да е крайно манипулативен и агресивен, но не съм съвсем сигурен дали одобрявам решенията които той е взел и със сигурност не изгарям от желание да се сближавам със новото му семейство. Затова живея извън града. Опитвам се да се отдалеча колкото се може по-надалече от тях. Имам работа, но не ми плащат достатъчно до този момент за да мога да съм абсолютно самостоятелен, което ме кара да се чувствам виновен, че вземам пари от хора, от които се опитвам да се отърва. Обичах ги и двамата, но сега семейството ни е напълно разрушено. Имам чувството, че баща ми заслужава повече уважение и трябва да отида да се запозная със новото му семейство, но той винаги е бил доста мистериозен и пренебрежителен към мен. Аз съм мъж и не би трябвало да ми пука, и наистина не ми пука, дори и за него. Не го казвам от гняв, просто съм апатичен към него, единственото което мога да кажа, е че го уважавам, най-вече защото знам, че не е лош човек.

Бих искал да отида при него за рождения му ден, но ако го направя ще си създам куп неприятности с майка ми и не знам какво ще направи( не знам точно колко е нестабилна и дали е способна да посегне на живота си за едната простотия). А ако не го направя, ще се отдалеча съвсем от баща ми.
Единственото което искам е майка ми да разбере, че не може така да ми нарежда и че не е кой знае какво ако отида да се запозная със новото семейство на баща ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: fa74b36d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имaйки предвид хaрaктерa нa мaйкa ти и товa, че си остaнaл сaмо ти до нея.... е, нaй- вероятно ще нaсочи всички сили зa контрол нaд теб! Което в дългосрочен плaн може дa се превърне в истински кошмaр зa теб, по същият нaчин вероятно ще искa дa контролирa връзките ти, семейството ти... някогa.
Би трябвaло дa постaвиш ясни грaници от сегa, преди дa си е " помислилa", че имa поне един " подчинен"
Обясни и, че я обичaш, блaгодaрен си и искaш дa си до нея, дa имaте нормaлни отношения родител- дете, но все пaк имaш още един родител и решението зa контaктите с бaщa ти или който и дa ее единствено и сaмо твое и тя трябвa дa увaжи товa твое прaво.
Не вярвaм, че би посегнaлa нa себе си, но aко с нещо подобно те мaнипулирa, то трябвa дори дa бъдеш мaлко по- рязък.
" Aз трябвa дa живея моя живот, според моите мечти и желaния"
Ще трябвa дa го приеме, не би си позволилa и теб дa зaгуби, но трябвa дa е нaясно, че нямa дa позволиш тя дa вземa решения вместо теб.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 52909695fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отлично разбирам баща ти. Направо му съчувствам, така като чета как описваш майка си. Той човека даже доста е изтърпял. Достатъчно голяма си. Отиди зспознай се със семейството на баща си. Новата жена няма никаква вина, че найка ти е истеричка. Ако те приемат добре и те уважава онази жена можеш само да спечелиш - приятелство, подкрепа, раьбиране. Успех ти желая.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 380074b993
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля че трябва да се дистанцираш от родителите ти, стига имаш възможност. Излез на квартира или замини някъде при роднини. Явно родителите ти са доста глупави, позволявайки техните взаимоотношения да влияят зле. Те няма да могат да се надхвърлят, също от казаното наистина мисля, че майка ти е точно каквато баща ти казва, макар че констатирам това от няколкото редове които си написала.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6d3869d829
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти няма право да ти забранява да се виждаш с баща ти. Това първо и второ ти си пълнолетен човек и сам ще си взимаш решенията с кого и как да се виждаш. Не би трябвало майка ти да ти мрънка за това. Ако я оставиш да бъде както тя иска ще ти се качи на главата и ще реши, че може да те контролира за всичко.
И така един ден като имаш свое семейство тя може да иска още да те командори и да се налага като заплашва, че примерно ще се самоубие или да създава у теб чувство на вина към нея(като например колко си неблагодарен) и така да те манипулира, та все да става на нейното. Ако все ти се муши и налага кое как да бъде ще си имаш неприятности със съпругата ти заради това нейно поведение в бъдеще.

Гледай да я сложиш на мястото и още от сега и да не смее ти се бърка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker