Как да убедя родителите ми да уча в друг град - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да убедя родителите ми да уча в друг град
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1802 пъти
Здравейте, не съм сигурна дали темата е в правилния раздел и се извинявам ако е така. Нека да започна. Момиче съм, от малък град, на14 години-седми клас, занимавам се много сериозно с танци, отлична ученичка и както предполагате, предстои ми кандидатстване. Проблемът е, че имам сестра, която учеше в съседния голям град, но се случи така, че направи много грешки.. Забременя рано и сега баща ми (оох, забравих да кажа, че родителите ми са разведени ).. Така де баща ми не иска да ме пусне да уча там, още по-малко да уча хореография, защото има много големи очаквания за мен, а и се страхува да не повторя грешките на сестра ми.. Можете ли да ми дадете съвет как да убедя баща ми да уча хореография..? Много ще съм ви благодарна.!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 399bcbba0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Носи си презервативи!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b3cac054ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човека е прав! Щом едната му дъщеря е курве, най-вероятно и ти ще станеш такова. Друг е въпроса, че щом си податлива, не е проблем да забременееш на 15 от някой селтак в твоето село и резултата да е същия. Сигурно е редно бащави да ви бие повечко.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 31f01db707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съжалявам, че ще те разочаровам, ама след това, което е направила сестра ти шансът да те пуснат е много, много малък. Ако тя беше спазвала правилата и се беше държала добре, нямаше да има проблеми, ама явно е доказала, че на 14-15 години човек изобщо не може да е самостоятелен и сега ти, колкото и да си сериозна и различна от нея, просто няма как да ги накараш да ти повярват. За това опитай се да говориш с баща си, учи добре, дръж се отговорно, пък дано успееш, но не храни големи надежди.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ad87e0f1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Директно забрави! Да забременееш на 14-15 години е е@ати резила! Та вие сте още деца! Да не сте от малцинствен произход, та да се държите така?
Щом родителите са ви разделени, значи човекът (баща ви) е САМ! Не стига, че вас ви гледа/храни, ами и внуци ли искате да гледа? !
Абсолютно забрави! И не става въпрос, че "него го е страх" - просто вие не сте доказали, че сте сериозни и отговорни хора, и може да ви се има доверие!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 47fc061ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката.
Искам да ви кажа, че съм много далече от мисълта за тези неща, които е правила сестра ми. Само мисля как да се развивам занапред.
Самата аз, просто няма как да се променя, просто няма какво друго да направя.. нямам петици, но не съм и от така наречените зубъри. Така де, аз съм коренно различна от сестра ми, но проблемът е, че не знам с какво и как да го докажа...
П. С. Сестра ми забременя на 17, не беше чак такава курва, с извинение, както я нарекохте вие.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0900dc4fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Баща ти дано успее да се наложи. Не само, че често доста момичета така завършват като сестра ти, но и „професията“, която си си избрала къща на храни. На 18 г. ще стоиш без образование практически, ще си танцуваш - е и, хиляди като теб, но за нищо друго няма да ставаш

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 31f01db707
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, миличка няма значение дали сестра ти е била на 17 или на 14 когато е забременяла и в двата случая е прекалено рано, даже от една страна погледнато е по-лошо, че е била по-голяма, че е доказала, че дори на 17 няма достатъчно акъл да се пази и сега искаш или не ще трябва и ти да плащаш заради постъпката й. Така, че примири се, че ще заминеш чак като завършиш гимназия.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a3e360df6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно те разбирам, не е честно да плащаш за чужди грешки. Но и на баща ти му влизам в положение. Той, като всеки родител, е загрижен за теб и иска, поне докато станеш пълнолетна, да е близо до теб, да ти дава насоки и прочие. За него случилото се със сестра ти е един вид негова грешка, която не иска да повтаря. Опитай се да го разбереш и се насочи към нещо друго, което да учиш след гимназията. Тогава вече ще си достатъчно голяма, за да се грижиш сама за себе си и да живееш отделно от баща си.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 46a6d4edec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е защо тя трябва да плаща за грешките на сестра си? Сестра й като е направила грешки, не означава че и тя ще направи. В много случаи две сестри или двама братя са много различни един от друг, макар и отглеждани по един и същи начин.

Друг е въпросът, че.. е какво? Забременяла на 15 и това е грешка ли? Защо? Като забременее на 25 дали това й гарантира, че ще остане с бащата на детето? Хората се лъжат и в по-късна възраст, и се хващат с неподходящ партньор. Другото което е, че май е по-добре да забременееш на 15, отколкото на 35 както се случва с мен. На 35 съм и чакам първото си дете. Я видя внуци, я не видя. Ама на... да слушам, че съм още млада.. Можеше още на 18 години да се омъжа и да имам дете.

Авторке, обясни на баща си, че не искаш да плащаш за грешките на сестра си. Не е справедливо. Значи на нея са й дали шанс, а на тебе няма да ти дадат шанс. Защо? Защото тя е забременяла? Че да не си забременяла ти? ! В твоя случай малко нещата са "без вина виновна". Не се тръшкай, не се лигави, а седни и говори с него като голям човек. Не всички в онова училище правят грешки. Питай го защо мисли, че точно ти задължително ще правиш грешки. Че той по същата логика и в университет няма да те пусне. Какво очаква, да те държи в къщи там до него, че да не правиш грешки ли? Няма как да стане! Всеки греши. Ама му обясни, че ти ще се постараеш да не грешиш. И, ако те пусне, наистина се постарай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker