Собствените ми родителите ме смятат за некадърник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Собствените ми родителите ме смятат за некадърник
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 5011 пъти
Моята история е много тежка и болезнена. Собствените ми родители ме смятат за накадърник, а истината е , че незнам каква е причината. Не пуша, не пия, на дискотеки неизлизам, незащото не ми се излиза, а баща ми не ми позволява. НА 20 год. съм, никога не съм излизал на кафе с компания, през гимназиалнисте си години постоянно бях вкъщи, от даскало-къщи сред стените, за това сега съм сам нямам и един приятел , иначе хората постоянно са ме викали и търсили, но аз постоянно ги отбягвах, само защото наще казваха недей излиза по кафета, не печелиш нищо, някои ще кажат защо си ги слушал, но хора аз наистина много ужавам и обичам родителите си. От малък още наще саме подтискали, не ми даваха да се разхождам с момчетата от блока като казваха, че не ми е позволени да излизам от блока, да играя само пред двора и т.н. Всичко сами осигурявали, но никога не са сядали с мене като имам проблем да го разрешим, страх ме е да се обърна вече към тях, като знам че ще ми се развикат и обиждат, а мене пак ще изкарат виновника и некадърника, кажете какво да правя.....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 месеца
hash: b58b92ddb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много подобна история на моята.Напълно те разбирам. Само не разбрах това, казваш , че си на 20 и все още не те пускат на дискотека ли ? Защото ще ти кажа, че си пълнолетен и поне това можеш да го направиш( да не се съобразяваш с това с вашите).
И аз през годините почти нямах приятели- до 16-17 годишен родителите ме държеха, но след това спрях да се подчинявам. НО какво от това живота ми беше разбит. Моите връстници излизаха от 13-14 и се опознаваха по дискотеките. Като станах на 17 и когато родителите ми не ми пречиха аз бях някак си чужд в обществото и изостанал. За това страдам и днес- почти нямам приятели(имам двама, които не са от моя град). Немога да излеза, защото няма с кого- никой не ме търси, не знам как да променя нещата. Сега съм студент и още повече разочарован- нямам приятели, приятелки нищо.
Дори и като почнах в средното бях някак си чужд, защото другите се познаваха - бяха приятели още от преди да заучат заедно, а мен не ме приеха толкова.През всички години трябваше да търпа и обиди и всичко.Правиха ме какъв ли не ? Въздържах се от агресивност, защото знаех, че те и това чакаха, а аз бях сам. А и не разполагах с много пари както другите в класа. Въпреки, че и не отивах толкова на училище(през последните години)изкарах отличен успех. Станах студент, но немога да забравя колко ужасно като затворник тийн години изкарах - направо ужас. Продължавам да живея като дивак, защото няма с кого и сега. При първа възможност напускам това училище, защото няма да изтъпря още години самота. Мразя празниците си, защото съм сам. Не съм бил на ничий рожден ден и подобно. Всичко в мен е един мрак. Ако имам късмет бих се махнал от страната още сега. Поне пари да изкарам някъде- поне ако не друго, в днешно време гледат само по парите.

Ти си пълнолетен можеш да взимаш решения. Какво правиш сега- учиш ли или работиш ?

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 9a0bf6c165
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Избягай от вас :)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8643bfe76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Колко покъртителна история. Вземи се в ръце и прави това което искаш все пак си на 20. Родителите ти не струват, съжалявам че ти го казвам но ти сам го знаеш. Как така са лишавали детето си от контакти години на ред. Твой ход е ... ако имаш финанси ги остави и си живей сам.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 81a96b62a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре де, ти пак си ги обичай и уважавай, но спри да ги слушаш за бога!!К ажи им, че си вече голям човек и сам решаваш какво да правиш и с кой да се срещаш. Сега си на 20, осъзнаваш ли, че пропиляваш най-хубавите си години? Лишил си се и продължаваш да се лишаваш от всички тези емоции, тръпки, запознанства и веселие, които ще можеш да изживееш само сега докато си млад. Живеем само един живот,не се отказвай от всички дребни радости заради родителите си. Не трябва да ги виниш, те мислят,че е за добро, но ти вече си мъж, изправи се пред тях и заяви желанието си. Прави каквото ти искаш, не каквото те искат. Живота е твой, не позволявай на майка ти и баща ти да го живеят вместо теб!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 09302f0e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   925-проба за сребро.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: c2536e8164
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Xахахаха номер 8 - адмирации!
Сигурно изиква големи усилия да се държиш така неадекватно..

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8e65e69af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eми то няма и какво чак толкова да направиш.......ти се дьржиш повече от добре кьм тях явно и това не трябва да се променя, но те сами си решават какво да правят......понякога точно и тва е гадното в тези взаимоотношения между деца и родители, че родителите без да се усещат налагат своето мнение и не тьрпят вьзражения......и не, че не трябва да е така, но в крайна сметка един човек трябва да има свобода на избор.....иначе се чувства постоянно тормозен и ограничаван по един или по друг начин.....
d22

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 246bb045de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Автора: Хора как вече да излизам, като толкова много пропуснах като седя вкъщи, незнам и две приказки да вържа с хората, а с момичетата нямам опит, притиснителен съм. Искам ако някой родител прочете историята ми да даде съвети, а иначе вие сте много прави за всичко, толкова много пропускам, а знам че младостта е кратка. Знаете ли сега как съжелявам и искам да върна времето назад, пак да съм 7, клас, да съм пак в гимназията.

Едно разбрах, че трябва да си нахакан, това да си кротак и примерен няма да ти помогне и нека ако някой 13,14 годишен, ако чете това, да не се затваря вкъщи, да излиза с приятели по дискотеки и кафета(даже и да не му позволяват, но да не прекалява с алкохола и цигарите, щото те се вредни). Незнам защо ме мислят за толкова загубен. Ще ви давам примери от детсвото ми. Не съм бил затворен преди, винаги излизах с приятели, излизахме на кафе, компютри, джаги и т.н. Но баща ми и майка ми винаги са били против това да играем с приятели Cs например. Баща ми ме прибираше от залите на сила, а часа беше 2 слетобед (аре да е било нощем разбирам), забраняваше на залите и кафетата да ме пускат, като казваше на собствениците ще затвори залата им.
Даже ме е бил сред хора и шамарил, викал ми е яката, унижавал ме е.

Друг пример бях капитан на футболния отбор лидер на отбора, но баща ми ме накара да се откажа, а каза да наблегна на уроците, пак го послушах,а толкова ми беше хубаво да ходим по турнири, момичета викаха името ми по време на мачове, но всичко свърши. Друг пример като бях в пубертет, бях малко пълничак и наште само ми се подиграваха, казваха ми "картоф", "чувал", "борсук", аре и други ми се майтапиха, но хора за бога родителите като т обиждат много боли.

НА 18 год. започнах да се занивам с фитнес, сериозно, наще бяха пак против, а там поне си говорих с момчета и момичета вържех разговор, но пак против: " Остави си се занимавал с глупости, а си стой на задника и чети да те приемат поне някъде, готви се за матурите, че нищо няма да направиш"- думите на мама и тати. И така и има още много примери...

Сега съм на 20 без приятели и компания, всеки ме заряза и те са прави, като си спомням колко пъти са идвали да ме викат, а аз им отказвах, колко приятелко можех да имам само, толкова сърца разбих, телофонът ми се пукаше от СМС на момичета, а сега и един нямам дори за ЧРД. Та в момента наще, още повече ме късат от крититки. Неможах си взема изпитите и сесията ми беше неуспешна, можех да продължа, но се отказах от летния семестър, незащото не ми се чети или ме мързи, а защото вече нямам никакъв кураж, незнам защо живея, бях толкова будно момче.

Постоянно ме ругаят ве хора: " от тебе нищо, няма да излезе"-мама. Но досега винаги съм бил отличник, дипломата ми е най-висока сред момчетата от випуска, на матурите искарах 5,75 и на двете. Винаги са ме хвалили учителите, но все на наще съм им крив. Никога за пари не съм ги тормозил, всяко лято работя в строежи, това лято работех в автомивка, дрехи, учебници си купивам сам, семестъра пак аз си платих.А моите връстници не учат, по кафета, дискотеки киснат само, не работят, а всичко им е наред, родителите им купиха коли, имат си всичко момиче, пари и т.н. Боже в този труден момент нямам към кого да се обърна, извините ме!!!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 56be52b0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отдели се, живей под наем и се стегни - хляб и сол яж, но бъди самостоятелен, ще изгрее слънце и на твоята улица, а животът ще те научи на каквото трябва.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 0ac8ec8033
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Браво! Направил си една голяма стъпка в живота - научил си се да бъдеш независим, плащаш си сам семестъра, значи можеш да се самоиздържаш, това е много важно в живота. Тези, които имат коли и апартаменти на готово от техните, те са некадърници и ще си останат такива. Гордей се със себе си. Ти дори можеш да се отделиш на квартира, махни се от вас и се събирай с хора на твойта възраст, бързо ще влезнеш в релси, вярвай в себе си и ще успееш. Успех!!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 0b09616f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Разбирам те, защото и моите родители ме осакатиха така. Аз също съм самостоятелна отдавна, издържам се сама, но емоционалните травми, така и не ги преодолях, а съм вече на 34 г. Не намерих приятели, не създадох семейство, сама съм в собствения си затвор. Работата е единственото което имам. Външно за пред хората се правя на голяма непукистка и на много "печена мацка", но истината е, че се чувствам и винаги съм се чувствала като странна птица, като човек извън социума. Сякаш стоя и наблюдавам как животът минава покрай мен. Истината е, че винаги ще си останем самотници, дори някога да намерим човек до себе си, в душата си пак ще бъдем подиграваните и наранени деца. Мисля, че родителите ми отнеха правото на емоционално съзряване, а именно емоционалната незрялост е това, което ме проваля. Съжалявам за мрачния пост. Но ти все още си млад, може би ще успееш да се измъкнеш от капана.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 246bb045de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Автора: номер 15 разбирам те, колкото и да се опитваш да се промениш не се получава, просто детството и тинейджърските години са много важни, а аз толкова пропунах. Иначе и аз като тебе отвънка изглеждам като пичага, но отвътре .....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 79b3e24c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Mоят съвет е да поговориш със тях и да им разкажеш играта ,че вече си голям или другия начин е спасявай се ..бягай от вкъщи -- спестявай си пари и си наеми жилище без да знаят и един ден си събери нещата и дим да те няма

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 246bb045de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Как да поговоря с тях, като знам, че ще ми се развикат, оня ден ходихме семейно да записваме брат ми на изпит във ВУЗ и през цялото време баща ми мърмореше, от вас нищо няма да стане, вие освен да седите вкъщи непраите нищо и аз кат му казах,че това с брат ми да нямаме приятели и да сме притеснителни основна заслуга има той, като постоянно ни подтикваше и забраняваше да излизаме с връстниците на кафе, диско и т.н. Но наистина мн сме притеснителни с брат ми най-вече той срам го е да попита колко струва това в магазин за облекло например. Брат ми един път беше набит пред съучениците си, защото ходел да играе с тях на компютърна зала. Наще не ни дават като другите родители пари за кафе и механики. Просто няма за какво да говоря с тях, като знаем как ще реагират....

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: ec2d5ac20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   МОМЧЕ, НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ОСЪЗНАВАШ ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО, В КОЕТО СИ.ВСЯКА СЕКУНДА, ПРЕКАРАНА ПОД ТОВА ВЪЗДЕЙСТВИЕ, ЩЕ ТЕ ОСАКАТИ МНОГО ЗАНАПРЕД. ТЕ ТИ ВРЕДЯТ И ДОРИ НЕ ГО СЪЗНАВАТ. НЕ ГУБИ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ И СЕ ОТДЕЛИ ОТ ВАШИТЕ. ЗАЖИВЕЙ СВОЙ СОБСТВЕН ЖИВОТ, А НЕ ТОЗИ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ. ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ВСИЧКО, ПОВЯРВАЙ МИ, ЗНАМ КАКВО ГОВОРЯ. АЗ ГО НАПРАВИХ И ПОЗНАХ СВОЯ ЖИВОТ. УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ, МИЛИЧКО.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 246bb045de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Значи, мисля тая година пак да влезна в някакъв ВУЗ, но този път ще си взема изпитите, колкото и да нямам желание за нищо, ще се уредя в общежитие и ще си намеря работа. И много рядко ще се прибирам вкъщи. Но този път, ще ходя, по кафета и дискотеки, дори да съм сам, мисля че така ще мога да се отракам и да завържа приятелства( не истински, но поне компания). Благодаря на всичките ви...

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 5dae91acf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Излез на кварира! Колкото се може по-скоро - така когато от време на време се връщаш вкъщи родителите ти много повече ще ценят времето прекарано с теб, а междувременно ти ще започнеш да ставаш все по-самостоятелен. Един вид - "бий", за да те уважават - дори и като става дума за родителите. Те все още си въобразяват, че ти си нефелното им 10-годишно момче. Докажи им, че си съвсем друг човек и имаш съвсем други потребности. Ще бъде много трудно, но с желание и упоритост ще стане - ти явно имаш и лидерски качества, а те ще ти помогнат много. Успех

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 48a1bd4aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Преди една седмица направо откачих, така се скарах с наште, че немога го опиша. Вечерта баща ми се прибира и почва отново да натяква к'ъв съм некардърник, изложил съм го бил. И аз откачих ви казвам, сякаш някой друг влезе в мене, като почнах да викам да престанат, че са ми разбили младежта и т.н., едвам се сдържах, за малко да се стигне до физическа разправа: Виках ще ве убия, убия, убия, какво искате от мене. Вените ми се пръскаха по главата и врата, почнах да треперя от нерви. Казах ти не си ли правил грешки... защо постоянно ме тъпчеш.... Казах на майка ми, че баща ми е изневерявал, че съм го виждал с други жени. Немога да позная себе си иначе съм много тих, но в последните дни, откачам, главата ми се пръска от тормоз и критики...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5e92a1ebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Успокой се приятел. Направи си просто планче да се отделиш и го следвай. И ще бъдеш много щастлив един ден. И нищо ти няма, виж как си събеседваш с непознати хора. И мене ме подиграваха като тийнейджър, ела сега да ме видиш, никой не може да ме пипне. Горе главата!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 72df04f923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Здраво са ти затегнали юздите...

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b5187afffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До номер 24. Безполезен коментар.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 285b006e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Разбирам те напълно! Единственият начин е да поставиш нещата в твои ръце без да ти пука какво мислят родителите ти, защото те не са прави във всички области, особено в отношенията и промените в младежда с течение на времето. Едно време принципите са били едни, сега са други! Ако не могат да го разберат лошо за тях. Живей си живота и прави това, което на теб ти харесва без да се съобразяваш с тяхното мнение. Да си избиват комплексите и подтиснатите едмоции някъде другаде- НЕ върху теб. Ти не трябва да подтискаш емоциите, желанията и амбициите си!! Спори с тях, карай се, бори се за твойто, ако ли не махай се от там колкото се може по рано!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 63e3a503c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Чуй ме, приятелю. За разлика от другите аз ще ти говоря директно. И аз съм бил малко или повече в твоето положение. Не са ме тъпкали като теб, дори напротив, но поради стечение на обстоятелствата се чувствам самотен понякога, макар и не твърде много.
Първо премахни границите в главата и в морала си. Забрави родителите си, приеми че са ти равни, с нищо не са повече от теб. Второ, според мен те са комплексари - опитват се да те използват като опитна мишка за собствените си недъзи, които сами осъзнават, че имат. Щом баща ти е курвар, а майка ти и тя те тъпче, ако трябва разбий им главите, но не се давай. Не си излизай на квартира, преди да постигнеш баланс и ориентированост относно това накъде да поемеш. Чак след това се махай, но според мен, ако избягаш, ще загубиш. По-добрият начин не е да бягаш, защото дори и да имаш пари, ти все ще бягаш. Няма да можеш да си простиш вътрешно, че си постъпил като страхливец и си се пръждосал. Първо им го върни. Нека усетят малко какво ти причиняват. Едва след това може да говорим за нещо различно от това, за което в момента. Кажи на баща си "Щом си го вреш в чужди жени, ти не си достоен да ми служиш за пример, така че майната ти! ", кажи и на майка си да оправи мъжленцето си да върви в правия път и тогава да ти се меси, кажи им че с нищо не те превъзхождат, защото те са минали вече пътя, който ти може да извървиш по-добре от тях. Ако и това не помогне и не се трогнат, просто ги заеби. Изнеси се някъде. Има бригади в чужбина. Върви едно лято, събери парички и се махай на квартира. Айде от мен толкова. Чао. И не се предавай или бъди брутален като тях, но спокоен на вид, това ще ги вбеси допълнително, или просто няма какво да те съветвам. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker