Как да заобича детенцето ми от първия брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да заобича детенцето ми от първия брак?
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 11880 пъти
Моята история е често срещана, може би, но е изключително болезнена за мен. С втори брак съм и съм бременна в момента. Безкрайно съм щастлива от това, тъй като това детенце е желано и чакано от доста време от мен.Вторият ми съпруг има 3 деца от първия брак, които живеят при майка си. Аз ги приех с цялото си сърце преди 2 години, когато заживяхме заедно. Аз имам дете на 13 години, което живее при баща си.При раздялата с първия ми съпруг преценихме, чеза детето ще е по-добре да остане в родния си дом, в училището където са му приятелите и да тренира в отбора, за който умира. Искахме той да е щастлив и да е добре. И сме били прави. Вторият ми съпруг така и не го прие.По - умен и енергичен е отнеговите деца, по спокоен, и това той го видя още вначалото. Може би прикриваше раздразнениетоси в началото,но вече дори това не прави.

Не го интересува нищо от живота на детето ми от първия
брак, ревнува ме от него, имам чувството, че го мрази. Питам се какво правя с такъв човек до себе си и се мразя често, нонямампътназад към предишното си семейство. С това държание към моето дете, той ме накара да се държа по същия начин с неговите деца, студено, с отегчение. Как да го накарам да заобича детето ми и да спре дамисли, че то е заплаха за
някого?Притеснявам се и за това, как ли ще се държи с нероденото ни дете след време? Помогнете ми със съвети. Моля ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 месеца
hash: 395a340908
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Мойте уважения, госпожо, но какъв пример давате на собственото си дете. Как може да се обвържете с мъж, който не приема първородното Ви дете?

На 23 съм, била съм на 2 годинки, когато родителите ми са се развели. майка ми едва преди няколко години се обвърза с мъж, за което съм й адски благодарна. Чуждото дете винаги ще си остане чуждо и евала на малкото мъже, които са изключение, а вашият мъж не е такъв. Живо и здраво да е детенцето, което очаквате, но с него поставяте някаква огромна точка в отношенията на втория ви мъж с първото Ви детенце. поред мен сте прибързала с обвързването.

Личното ми мнение, е че е трябвало да почакате докато детето ви поодрастне, за да Ви разбере и одобри постъпката Ви, а сега иди обяснявай на едно дете, че не го обичате по-малко от сегашното Ви семейство .

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: b8fb97d080
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Смятам, че си прибързала с този брак...Човекът не си заслужава.Съжалявам...

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 73cd4af2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Tи сама не обичаш дете си, щом позволяваш такова отношение към него. и честно казано и ти и моята майка и всички майки като вас , не заслужават децата си.. не знам какво да кажа, разплака ме историята ти, друго не знам какво да кажа..

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 781a35aa39
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Този въпрос трябваше да си зададеш преди да се решиш на второ дете. Сега е малко късно...

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: c60b66ba07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Поговори с него, неможе, а и няма право да пренебрегва твоето дете! Щом иска да бъдете семейство би трябвало всичко това да сте го обмислили и двамата предварително! И аз имам син от първият си брак, но той признава за баща само вторият ми съпруг. Незная каква е точната рецепта, но преди да се съглася да се омъжа за него обсъдихме и въпроса за децата, моят син и евентъално бъдещото ни дете, въпроса за жилището, дори и отношенията с родителите ни. Някъде си допуснала грешка и то не малка, а сега вече може би е късно да я поправиш. Преди да се направи такава голяма крачка се мисли и говори.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 3ec217fac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз съм самотна майка с едно дете, и немога ди си представя, че някой, ще обича мен и няма, най малкото да обича, даже лицемерно, всичко което има значение за мен в живота ми, а именно детето ми. Този човек не те обича или както се изразява номер "3" ти не обичаш детето си. Много ,много си избързала с избора си.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: b8fb97d080
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Проблемът не е той, проблемът си ти самата. Какво значи '' да го накараш''? Ами хайде, накарай го, но не можеш, нали?
И какво правиш с такъв мъж?
Една истинска майка би го изритала с огромно удоволствие от живота си и би предпочела да бъде и сама, но не против детето си.

Проблемът ви е,че все си мислите за това какъв е другият. Виновна си ти, че си допуснала такова нещо.
И ти ли въобразяваш, че този мачо те обича?

Боже, събери си вересиите- колко заблуден и прост свят има по Земята.
Ама може така да израствате, някои от вас (не че аз съм съвършена де, но бих видяла нещата в друга светлина, ако бях на твое място). Хайде, използвай времето, за да пораснеш (ако разбираш в какъв смисъл го казвам)

 
  ...
преди: 14 години, 21 дни
hash: 68f02194fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   ОООООООООООО ГОСПОЖО МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТОВА , КОЕТО ЩЕ СПОДЕЛЯ И ДАНО ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА , ИМАМ ВТОРИ БРАК , ДО ТУК НИЩО НЕПОЗНАТО НАЛИ ? ВТОРИЯТ МИ СЪПРУГ , ВЕДНАГА ПРИЕ МОЯТА ДЪЩЕРЯ КАТО СВОЯ , В КОЕТО НИКОГА НЕ СЪМ СЕ СЪМНЯВАЛА , ЗАЩОТО Е СТРАШНО ДОБЪР , РАЗБИРА СЕ ЧУДЕСНО С НЕЯ , НООООООО , АКО НЕ БЕШЕ ТАКА , Т.Е. ДА НЕ Я ПРИЕМЕ , ЗНАЧИ ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е ЗА МЕН И СЪМ СБЪРКАЛА С НЕГО . МАЙ СИ ИЗБЪРЗАЛА СЪС ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО , СЪЖАЛЯВАМ ЗА КОЕТО , НО С ТАКЪВ ЕГОИСТ , ДА НЕ КАЖА ПО ОБИДНИ ДУМИ ДУМИ ЗА НЕГО , АЗ НЕ БИХ ЖИВЯЛА. ЖИВОТЪТ ТИ ОТ ТУК НАТАТЪК , НЯМА СМИСЪЛ. ЗА МЕН ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО. ДЪЩЕРЯ МИ СЕ РАЗБИРА С НЕГО ПО-ДОБРЕ ОТ БИОЛОГИЧНИЯТ И БАЩА . ТОВА СТРАШНО МЕ РАДВА И УДОВЛЕТВОРЯВА. ЩЕ СЕ РАДВАМ , АКО ИМАШ ОЩЕ ВЪПРОСИ , ТОВА Е ДЪЛГА И СЛОЖНА ТЕМА .

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 19c6f655bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не е задължително да е егоист, понякога доведените деца се държат брутално. То обичането не става по-команда. Аз имам подобен случай и копеленцето е толкова нагло и разглезено че понякога ми се иска да му скъсам гъза от бой.....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d2a07e3ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се че е егоист с такъв утрепка и секунда не се живее, той е един лицемерен егоист

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 04cc87f9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ние със мъжа ми си говорихме много преди да се оженим и за децата и за всичко. тои ми каза че приема детето аз пък приемам неговите деца. преди да се съберем ги запознах поговориха и детето също го хареса

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 574bec4044
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, знаеш ли според мен той иска да види неговите деца в твоето и явно не го прави затова отношението му не е както трябва да е... дано не съм прав... защо не поговорите по този въпрос

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f277978c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Няма да го заобича. но поне нека го приеме с добро око... постарай се това да постигнеш, в най-добрия случай! но никога няма да го заобича...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 64fa720f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Добре де, разпънахте я на кръст жената! не е тръгнала престъпление да прави - създава второ детенце...
а пък на госпожата дето имала втори брак и вторият й обичал дъщерята от първия като негово дете, ще кажа - да внимава! да не се окаже, че накрая... спи с нея!
към авторката - виж, няма да са лесни нещата, но то в много семейства не са лесни, да ти кажа!
горе главата!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d5628a3e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Как можете да обвинявате една майка че не обича детето си, нима на нея не и е достанъчно трудно и болно за това, което се случва в живонът и. Ще ви разкажа само с няколко думи това, което се случи си моя много близка приятелка и така тя се омъжи повторно, вторият и съпруг прие детето и и в продължение на години се грижише за него като за свое но когато се роди тяхното общо детенце да им е живо и здраво мъжът и сякаш отведнъж намрази детето и о първият и брак и детето пледпочете да живее с майката на баща си който е починал, вторият и съпруг дори неиска и да чуе за детето и от първият и брак. Е в този случай от начало всичко е било наред но в последствие проблемите са големи как да постъпи приятелката ми дори и аз незная как да я посъветвам защоно ситуацията е мното деликатна???

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6d4d9f503d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   И аз съм със втори брак с дете отпреди и родено друго след това. Чувствам че има разлика в обичта към двете деца, но винаги само да кажат нещо против първото ми дете от семейството на мъжа ми скачам и съм готова да ги разкъсам на парчета. Не малко скандали сме имали по този повод, много пъти съм си вземала и детето и съм ги напускала без малкият ми син, колкото и да ме боли него съм им го оставяла. Винаги защитавай детето си и не допускай някой да го отхвърля, отхвърляй и ти второто за да почуства и мъжът ти какво е. В сърцето си може да умираш за този начин на държание към второто дете, но нека разбере че ако иска да имате нормално семейство то твоето първо дете е част от това семейство. Сега мъжът ми не прави разлика между двамата, каквото е за едното това и за другото, но колкото за обичта, там не можеш да го накараш да го обича по същият начин, но поне да го приема и да се държи нормално с него. Взел те е с дете като обича тебе, ще трябва да приеме и детето ти, иначе остава и без тебе. Децата нямат вина за грешките на родителите си, а ти ако не искаш да бъдеш намразена от детето си, не бъди мекушава а защитавай детето си. Дори и да останеш без мъж и със второ дете на ръце по добре сама, отколкото с такъв дето ще те кара да пренебрегваш собствената си кръв и плът.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b6161c725c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Като си търкате не мислите, после да ви гледаме децата.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 28adb8d6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   16 ти си под всякаква критика. За да докажеш че първото ти дете е онеправдано и че не му се обръща внимание, ти зарязваш второто. Без коментар просто относно такива идиотии.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: abc43261ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здрасти. Сега как сте? Аз съм в същата ситуация и искам да разбера дали сте се справили с проблема.

Благодаря.

Надежда

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6ced6b82b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Хайде, сега ми обяннявайте колко невероятни са вторите бракове и как всички са щастливи. Пастрок-мащеха, деца от първи брак, деца от втори брак, бивша съпруга, настояща съпруга... сложна конфигурация. Винаги ще има недоволни и такива, които да се чувстват прецакани.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ab44eb23d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Вторият ти мъж няма да заобича детето от първия ти брак. Въобще не се надявай!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ec2c893bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Най вероятно никога няма да го заобича както неговите деца, но няма и как да е иначе просто такъв е живота
Важното е когато се създава семейство да се мисли а да не е просто за едното чукане, в последствие има много по важни неща, да се мисли и когато вече има създадено семейство то да се пази....

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c519527fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Не стига, че повечето ств с разрушени семейства заради личните ви изневери, че и сте с претенции кой ще обича еднакво децата ви.
Всяко дете има по една майка и по един баща, те обичали ли са децата си, като са се развели.
Тези, които пускат подобни теми искат двойни облаги за първото/първите си деца, защото изпитват някаква вина за разрушеното си семейство, но не е нужно трети лица да ви изкупват вината и да ви плащат схемата.
Това, на което ще науча детето ми, е че всички разведени са лош избор за брак!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d4cff7927e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Каква наглост!
Някой е длъжен да обича децата ви? Длъжни да обичат децата си, сте само вие, биологичните им родители, защото вие сте ги създали.
Трябва да сте благодарни, че имате изобщо партньор до себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bac20622f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Тук наистина не знаете каква е идеята на старите истории и нещото, наричано подредба по хронология! Чакам някой да изтупа от нафталина първата история в сайта въобще и да реши, че сега е важно да я коментира! Тази е само от 2010-та! А можем и да извадим история за някое окончателно приключило събитие. Добре, че по времето, когато Лили Иванова се е родила, е нямало Интернет, защото и нещо от тогава щяхме да коментираме!

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: abb95a3315
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   А ти с какъв акъл се хвана с мъж с цели 3 деца? Че повечето разведени не са стока, не са, но фа се хванеш с разведен, не с 1, а с цели 3 деца е проява на свръхниско самочувствие.
Няма да заобича другото ти дете, така както и ти не обичаш неговоте.
Никой не е длъжен да обича чужди деца и любов по никакъв начин не може да се предизвика. Тя или се появява от пръв поглед или никога.
Една Жена

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2b6cde4794
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До N27 - това, че историята е стара не я прави по-малко валидна. Като я коментираме, може да помогнем на други хора, които са в същата ситуация сега. Мислех, че е близко до ума...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 32aa254c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Спецификата на сайтът не е да помага на всеки на планетата Земя, дори не е задължително да помагаме в стандартния смисъл на думата. Хората споделят неща - може да е проблем, може да е емоция, може просто да им се философства. Споделилата отдавна вече няма нужда от нас /от около над десетилетие, по-точно/, а нуждаещите се понастоящем все още имат шанс да пуснат тема и да опишат ситуацията си. Това да пишем в стари теми, защото някой може да има нужда от това означава 111636 теми редовно да бъдат подхващани. Или ще помагаме само на избрани хора?

Замислям се дали модераторът не се майтапи с нас като периодично бъмпва стари теми с цел да понатрупат още малко четения, а и сайтът, докато хората влизат и се занимават със стари истории. Както във Вести напоследък често пускат стари статии като нови и само сменяват датата им. Тази специално хич не е получавала внимание в миналото, когато е имало причина за това, но с годините спорадично са се появявали мераклии да я нищят. Вероятно има по-скорошна с подобна тематика, но тя няма нужда от достигане на 30 мнения, нали? Вече и нормативи ли гоним тук?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d2b053645
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Никога не съм бил фен на смесените семейства. От един забременява друг да го гледах айде у лево! Самите деца се объркват, кой баща, кой провайдер, кой осеменител и кои са му баба и дядо. Като си отваряте краката първо мислете с главите. Ти самата изтъкваш твоето дете за по-умно и по интелигентно от неговите и винаги ще дърпаш чергата си към него. Той пък към неговите деца. В крайна сметка най-големите потърпевши от цялата работа са децата.








Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 502075f283
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ехо затова не бих родила деца от различни въже, защото страдат!!! Предпочитам, акосъ разделена, да си живея сама или да имам приятел, без да живеем заедно, за да натрапвам чужд човек на детето. То и полу брат и полу сестра е откачена робота.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 33b91aca84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Той се развел при наличието на три собствени деца, тя чакала да заобича нейното като свое? !
В случая напълно съм съгласна с Чингис.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 400b794bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Попринцип нямам нищо против разведените хора с деца но мисля, че тази жена е малко нагла. Обичта не става по команда.
Какво значи да накарам. Ами много ясно, че няма да стане.
И аз да съм и аз не бих обикнала никого насила. Не бих обикнала дете, което ме карат насила да обичам.
Обичта е чувство. Няма връзка с командването.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 400b794bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Номер 16 не е честно да наказваш второто си дете за сметка на първото.
Как може да съветваш една майка да се държи лошо с второто си дете

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker