Самотата го мъчи, но алкохола ще го довърши - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самотата го мъчи, но алкохола ще го довърши
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2156 пъти
Чувствам се безсилен хора, гледам как пред очите ми брат ми се съсипва, по-голям е от мен с две години, но явно нещо не му потръгна в живота. Социалния живот му куца от всякъде на 22 години е, а няма почти никакви приятели, за приятелка да не говорим. След като завърши 2011г. започна много да пие, даже и на бала си не отиде, но след като си взе дипломата започна да пие много и всеки ден. Нямаше оправия, всекидневните напивания бяха само началото, след това се почна със скандалите, а най-накрая завърши в районното. След поредното му грандиозно изпълнение, родителите ми решиха да го изпратят на психолог, изкара така година и половина. Явно от психологът имаше някаква полза, брат ми спря да пие, започна да учи и влезна с една от най-високите оценки в университета в, който и аз учех. И така 2013 г. започна да учи, като че ли имаше някаква светлина в тунела, първият семестър го взе с отличен, дори взе и стипендия, но вторият семестър започна пак със старите истории, постоянни напивания, миналия месец не беше изтрезнявал три седмици, това не е нормално. В крайна сметка разбрах, че колегите му го намират за един от най-интелигентния и умен в курса, но и на тях започнало да им прави впечатление за проблемите му с алкохола. Сега вторият семестър успеха му падна драстично, дори го оставиха на поправителен по два предмета, но като го гледам не му пука много. Разговарях със негови бивши съученици и познати, в последствие разбрах че в училище до 10 клас е бил тормозен физически и психически, после нещо се е случило, започнал да пие, пуши, да се бие, друса и да ходи по бардаци. Споделих всичко което разбрах за него със родителите ми, останаха потресени. В последствие като се замисля явно той е най-самотният човек който познавам, без приятели, приятелка, опитвали сме се да му помогнем по всякакъв начин, но тази помощ е до толкова, колкото той ни позволи. Пробвал съм да го изкарвам на вън със мои приятели, но нещата не се получават. Преди около три месеца се опитах да го запозная със моя добра приятелка, която е свястно момиче, а той ме заплаши пред цялото семейство и пред нея, че щял да ме натроши на парчета ако се опитам още един път да върша такива "глупости". Направо не знам, но това не може да продължава, като се прибере от университет или от работа веднага започва да се налива с бири, пуши си трева в стаята и не му дреме, родителите ми са дигнали ръце от него, половината си заплата я оставя на наще да покриват разходи, а останалото дава за коз и бира. Ако има хора сблъскали се със такъв проблем моля да дадат съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 45141b8d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки САМ си избира съдбата и живота, млади момко! Казваш че брат ти е умен, сигурно не е грозен или лош и би могъл чудесна приятелка да има, ако положи някакво старание по въпроса...
ТОЙ ОБАЧЕ Е ИЗБРАЛ ЛЕСНИЯ НАЧИН - да дразни сетивата си, да замъглява съзнанието си, без да му пука за никого и за нищо, а в същото време да се изживява като ЖЕРТВА - видите ли колко самотен и нещастен бил. Е, няма кой да се хване с тебе, след като за никого не ти пука и постоянно се държиш като ЗАДНИК!
Остави го да се пържи в собствен сос - за такива хора това е най-добре! Бъди сигурен, че психологът си е свършил страхотно работата, но той не е човек, който може да го води навсякъде за ръчичка или да го носи на рамо през живота му...
Гледай ТИ да не си като него! Имаш ЧУДЕСЕН ОТРИЦАТЕЛЕН ПРИМЕР ПРЕД ОЧИТЕ СИ КАКЪВ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СТАВАШ! Навършвай пълнолетие и се махай от там, ако е нетърпимо. Брат си НЯМА да оправиш! Един човек не иска ли САМ да си помогне, ако ще и ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕТО - и той няма да може да му помогне!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 29fae1edc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо - не го съжалявай, че е самотен. Това е най-лошото, което можеш да направиш.
Той това много добре го осъзнава, но явно не може да намери правилния път за да се справи с проблема. Работата е там, че трябва сам да си помогне.
За това и така лошо е реагирал като си опитал да го запознаеш с момиче. Естествено ти не си направил нищо лошо, но той се е почувствал със смачкано самочувствие, че по-малкия му брат се справя по-добре с живота и си му засегнал достойнството. Но той си е виновен де, ти си направил нещо хубаво, но той явно има и мн ниско самочувствие и мисли, че не заслужава такова добро отношение

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a19cb0d598
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По принцип по-интуитивните и по-умните странят от безразборни социални контакти, това е нещо като закон.
Големи компании, много "приятели" не мерси, това е много отегчително за човек с мозък. Истинските приятели на един човек в живота са не повече от 3-4ма, другото е пълнеж за губене на време. Това за приятелката важи с пълна сила. Лесно е да хванеш някоя що годе прилично изглеждаща жена, но е далеч по-трудно да преглътнеш това което прави, това което носи като минало и един умен човек дори подсъзнателно може да разбере всичко това без да е нужно да рови много.
За това не се коси, на тази възраст е нормално да дави неразбирането защо светът е такъв с алкохол, но ще дойде момент в който да се оправи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 09ef73bf44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така се чувства по - добре. Няма смисъл да се пробваш да помагаш, защото само алкохола и наркотиците му помагат, като го карат да се чувства по - добре.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 254248bfd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз преживявам същото,този тормоз го е смачкал много психически.На мен ми отне много време да го забравя,но все още съм си травмирана ,не мога да общувам изобщо с хората и както се подразбира нямам приятели.Трудно му е много,най вероятно е намразил хората,личи си че има много агресия в него.Жалко че не мога да си поговоря с него,не мога да ги дам никакъв съвет и аз съм в същата дупка :)
П.П Завиждам му ,че има толкова грижовен брат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker