Старт от "под нулата" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Старт от "под нулата"
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 2805 пъти
Привет на всички!!!
Ето и моята история.....
Раделихме се с мъжа ми ,с когото нямахме брак и живеехме свободно от 10 години.Имаме си момче на 9 години и половина.

Преди окончателно да изляза от неговото жилище, го помолих да уточним отношенията си на разведени родители относно детето-издръжка, периодичност на контактите и посещенията от страна на бащата.Не можах да го убедя че е хубаво това за самите нас и самото дете-даже обратното-посегна ми с една тръба да ме удари пред очите на детето ми, което ни изненада с появяването си, с думите"ти със съд ли ще ме плашиш,ма?"

След раздялата аз и детето отидохме да живеем на квартира.Наема го плащам аз.Не прояви и разбиране към материалната собственост -нещата които и двамата сме купували, не позволи да разделим, както си му е реда.
Тоест с дете, на свободен наем, и един старт от под нулата.......новото и неизвестното ми предстоеше.

По време на съвместното ни съжителство бях изтеглила заем за негова операция,преди 5-6 години-имаше перде на окото - сериозен проблем, заради който можеше да рискува работата си, ако не се оправеше веднага. След това последва друг ,малко по-голям с доста по -ниска лихва за да върна този за операцията и да направя детска стая на сина ни, на който му предстоеше постъпване в първи клас. Този заем изплащахме двамата докато бяхме заедно, но сега- само аз и детето ми разбира се , защото то мизерува заедно с мен.

Баща му живее заедно с новата си приятелка със сина и в къща,която закупи след като си продаде жилището.Неуточнени отношения при раздялата-мнозина от вас ще кажат-сама си си виновна ,че не си подписала брак ...Ще приема този укор,но как да обесня това на детето си?
При желанието да говорим за вноските по заема, той непреклонно казва "нямам" от къде да ти дам...
А за издръжка да не говорим...

Когато изляза от релси и го набера с тон спестяваy доброто ми възпитание и чувство за деликатност, той започва да ме заплашва с това, че щял да си сложи край на живота.....
Досега не го е направил, а аз не съм спряла да му се обаждам.......

Не знам дали искам съвет или искам просто да споделя ............защото нищо не може да се направи в моя случай.Освен да заведа дело за издръжка, но прекрасно добре ми е известно на какво е способен след това....
А единственото важно нещо за детето ми освен хляб на масата,дрехи и обувки съм АЗ!

Благодаря Ви за вниманието !!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: aa6a8b6b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами какво можем да ти кажем , миличка, ти сама си го казала- живяла си без брак.
Когато има деца, аз намирам това за пълна авантюра (аууу, ще ме изядат привържениците на този вид ''мода''). Не заради това, че бракът прави любовта (защото това го правят хората в него, а и извън него също), а именно заради статута, който той дава.
Аргументите ми за това, без да съм адвокат, могат да бъдат много. И ако все пак децата като кръвни наследници са равни пред закона, стига да са припознати, какво става с дамите?

Ако жена без брак остане вдовица (не дай Боже), тя е никой пред закона и не може да наследи един грош даже от ''мъжа ''си. Ха! Да видя какво ще ми възразят живеещите безбрачно.
Тя е равна на всяка една друга случайно срещната жена на улицата- равна на мен, на вас. Как ще докажете, че е била нещо по-специално за обичания мъж?

А както виждате, се случват раздели, не дай боже и по-тежки неща, и тогава започват истинските проблеми. И някои спали дотогава хора се сещат какво губят.
Това е.
До авторката:За какво мисли през тези 10 години- за това колко те обичаше този мъж ли? Жалко, много жалко...

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 7918a1f6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само ще кажа... Ебати боклука да загърбиш детето си че да гледаш чуждо Нещасник

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: edb99c06dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какъв е този баща, има пари да издържа друго семейство, а няма за детето си. И да вярваш на голи думи от насилник за самоубийство е смешно. На него не му пука за вас, защо трябва да ти пука на теб за него. Съди го и не го мисли, а когато ти посегне след това, ще го съдиш за лека или средна телесна повреда, и ще си платиш даже заема от обещетението.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 91484ef38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заведи дело за издръжка, на безотговорните бащи не трябва да им се правят компромиси! Като не я плаща съди го на всеки няколко месеца, а за самоубийството хората не го споделят преди да го извършат, само те плаши. Като те удари защо не си извади медицинско?

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: f0eae1eb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Стой по-далеч от този простак, че не се знае какво може да направи на теб и детето. Не му искай нищо. Той и без това няма да ти даде това, което ти е необходимо. Ще ти бъде доста трудно да се оправяш, но по-добре сама, отколкото зависима от такъв човек.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: b827823df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всичко може да прежалиш, но за грижата за детето не го оставяй на мира, няма да се самоубие - за детето грижата / не само финнсовата / е колкото твоя, толкова и негова.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: e6e25daf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо не си потърсиш правата в съда?567

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: c409a7b4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако е припознал детето - съдиш го за издръжка. Ако продължава да те заплашва или се опита да ти посегне - жалби в полицията и съд. Как така ще го остявяш да си развява байряка, а ти и детето ти да мизерствате! Той да не е нещо повече от теб?! Егати и боклука нещастен - да си зареже детето за да гледа чуждо.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8dc1b0c8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора:Към номер 4:
Не ме е ударил,само ми посегна .А относно неговите заплахи към самия себе си не ме плашат, ни най-малко.Напротив! Продължавам да настоявам за финансова подкрепа,както и за уреждане на неуредените финансови отношения.Но наистина се притеснявам за себе си ,ако подам иск за издръжка...поне към този момент.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8dc1b0c8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 1: През всичките тези години на съвместен живот мислех за семейството си ,за детето си,бях погълната от грижите по него , които ми носеха удоволствие и радост .....Бях щастлива да го гледам как расте ,радвах се на първото зъбче, на първите крачки, на първата думичка.Живеех и с най-малкия проблем свързан с всеки нов период от израставането му-всичко това ме е занимавало.

А истинската причина за обстоятелставата в които попаднах се крие в една единствена думичка-доверие!Имах безгранично доверие на мъжа ми, вярвах му страшно много!Как да не съм му вярвала, като той с нищо не ми е показвал, че страда от липса на разум.Не съм предполагала че може да ни причини подобно нещо.
И затова сега си плащам-за вярата във всичко това !

 
  ...

...
преди: 14 години, 29 дни
hash: cd0327d2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мила , не се измъчваи ,дори и да си имала брак с него , пак нямаше да можеш да го накараш да ти дава онова от което има нужда детето и ти . Това е въпрос на съзнание , на манталитет и ...............т.н

Аз съм в същото положение , но с две деца , не съм на квартира а в ипотекирания ми дом , то разликата не е голяма .

Вечерта преди рождения ден на малкия ми син плаках цяла нощ .........имах само 3,80 толкова ми остана от заплатата след като платих вноските по заемите , трябваше да се храним с тях цял месец и да празнувам рождения ден на детето ...........

Но моя съпруг , който ме напусна , отвреме на време ми дава по някой и друг лев ,колкото да не умрем от глад ..........и вече се питам как ще оцелея :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker