Учене в друг град - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Учене в друг град
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2393 пъти
Здравейте на всички. Бих искал да ми дадете съвет какво да правя, защото много се колебая. Миналия месец завърших училище и искам да съм студент. В моя роден град има университет, но не ми харесва и като материална база и като специалности, така че се ориентирах към университети от Търново и Варна. Проблема е там че не сме заможно семейство и не знам как ще се справя. замислям да работя през тези 2 месеца преди да започне семестъра, но най много да изкарам 600-700 лв. Сигурен съм че тези пари няма да ми стигнат за кой знае колко време и задължително трябва да си намеря работа. Родителите ми искат да остана и напълно ги разбирам. Просто не знам как и дали въобще ще издържат без мен. Все пак съм им единственото дете и изведнъж то да го няма по цели месеци... незнам. Навиват ме да остана в нашия университет, защото хем няма да плащам за квартири хем мога да им помогна ако има нещо и така. Моето желание е да замина да уча в друг град да се науча на самостоятелност и да се запозная с нови хора. Всеки един съвет от вас ще ми е от изключителна полза. Ако има въпроси към мене с радост ще отговоря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 43e2e83a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди всичко трябва да решиш какво искаш да учиш! Ако това е специалност, която я се предлага и в твоя град, тогава е по-добре да си останеш там. Евентуално, по-късно да се запишеш магистратура в друг град. Иначе е възможно докато учиш също да работиш, и така да си покриваш разходите.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c8ef3a3cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен добре си решил. Развивай се, учи, запознай се с нови хора, разшири си контактите... Какво значи, че родителите ти нямали да издържат без теб. Те да не са деца, ще се оправят. Трябва да са наясно, че един ден детето им ще напусне семейното гнездо, няма да е вечно при мама и тате... Ами ако заминеш в друга държава, ами на друг континент-тогава как ще се чувстват.

Ей това не му е хубаво да си едно дете, че като се вкопчват в теб все искат те да решават вместо теб как и какво да правиш. Сакън да не те изпуснат нанякъде.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 783ea79e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ако родителите ти нямат финансовата възможност да те издържат, бих ги разбрала. но това: "Просто не знам как и дали въобще ще издържат без мен" ме хвърли в оркестъра. те са пълнолетни хора, няма как да очакват, че винаги ще си малкото им момченце и ще се въртиш около тях. не се тревожи, нищо няма да им стане, ще свикнат. ако това е единствената причина, обясни им, че образованието е много важно за теб, че бъдещето ти зависи от това и че искаш да се научиш на самостоятелност.
друг е вече въпросът по отношение на специалности, реализация и качество на обучението.
Ж42

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1fbd77a6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съветвам те да се преместиш. Във Варна ще е по-добре, щом ще работиш. Колкото до родителите ти, проблемът, че си единствено дете, си е изцяло техен и те трябва да си поемат последиците от решенията. Не е необходимо да принесеш бъдещето си в жертва. Ако не са тежко болни, въобще не се замисляй!!! Тъкмо ще живнат сами. С моите поне така се получи. Откакто се изнесохме с брат ми, взе, че им процъфтя любовта :)
Ако имаш възможност намери си работа в чужбина, било и за два месеца. В Германия с минимално владеене на немски, ще намериш каква да е работа за мин. 800€ на месец, квартира и храна 300 - остават ти 500 на месец.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5b272e08e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Едно нещо ще ти кажа само -> Следвай сърцето си. :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 20bed63c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен ти трябва да учиш там където искаш(Както каза в Търново или Варна). Няма нищо страшно в това да отидеш в друг град обясни го на родителите ти! А след това като завършиш училището и да е с много трудности след време ще можеш да си намериш хубава работа.

А докато учиш ще имаш също така и ти разходи. Аз мисля че можеш да си намериш работа защото знам от кака тя също така е студентка и учи в друг град само че за разлика от теб пътува и беше си намерила работа вечерта малко до по късно обаче нямаше превоз, а както знаеш в университети не се учат всеки ден и цял ден. Както и да е но не става учене само от теб изкарани пари. Родителите според мен са длъжни да ти помагат и ти ще им помогнеш като остареят това е живота =)

Приятен ден!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker