Към адвокатите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Към адвокатите
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1741 пъти
Здрасти колеги, колежки!
Директно на проблема. Живея в апартамент, собсвеност на майка ми. Решил съм да се махам от там, отивам в германия, но това е друга тема. За мерките е сигурно ще ги взема, и то много скоро, за тва няма съмнение. Друго ми е интересно, дали на някой се е случвало такова нещо...
Аз съм напълно самостоятелен, може да се каже че само живеем в един апартамент но като изцяло отделни домакинства. ва
С нея не подържам никакви отношения, тя не се отнася като със син, имам много други хора, които са ми много по близки, тя ми е чужд човек.
Тя обитава по голямата 4аст от апартамента, а аз само една стая, тя ползва хола, кък когото има кухненски бокс.
Тя си заключва стаята, но така ми блокира достъпа до кухненския бокс, и аз съм принуден да ползвам само банята, тегаво е смисъл, като мия съдове, сещате се за какво говоря.
Много скоро ще се махна, незнам до сега как го търпях тва нещо, но да ви питам, по закон тя няма право да го прави, колкото е тя толкова съм и аз там, говориме от правна гледна точка, от морална, и етична без коментар, срам ме е че има такива хора. С сестра ми са дупе и гащи, сестра ми се изнесе одавна, ожени се, и не й дреме какво се случва с нас.
Тя я защитава и е на нейна страна, казва ми и двамата си имате стаи.
Да обаче аз имам право на достъп до сервизните помещения, като кухня, баня и така натам.
Тя няма никакво право да ми блокра достъпа, за мене тя не е човек, но никой не си избира родителите!
Аз такова нещо не съм видял и чул никъде, тя просто не е добре психически, адски мърлява е.
Скоро отивам при адвокат, за да се консултирам и естествено да взема мерките, на мое място много малък процент хора биха я търпяли, да хора ще се махна, но искам да я накарам да не ми заключва кухнята, поне докато съм още там, ще се радвам на компетентни мнение, въпроса е правен.
Естесвтено ще има и упреци, от сорта на, ама ти още живееж при мама и така, но това не ме притеснява, щото аз съм напълно отделен, и скоро няма да съм там, и съм напълно независима бойна едица. Въпроса е правен и очаквам съвети в тази насока, некомпетентните мнения, няма да ме трогнат :)
Та така колеги :) поздрави!
До модератора... моля публикувайте поста ми, няколко пъти това не се случваше незнайно защо, явно това е доста наболял проблем в този форум, все пак си губя времето да го пиша!
Благодаря Ви!

Модератор - в българският език има буква „ч“, която не е ЧИСЛОТО „4“. Няма да публикувам коментарите Ви, ако бъркате буква и число!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: c1b978ea82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки адвокат ще ти каже, че майка ти има право да те изгони от апартамента като мокро коте. Дори ти да имаш някаква част от този апартамент, то сигурно тя има правото на ползване до живот, което е достатачно да те изгони. Що за претенции имаш да си самостоятелен, когато живееш при мама?
На жената ? е писнало от теб и се чуди как да те изгони, но стратегията ? не е добра. Аз на нейно място просто бих ти дала 1 месец да се изнесеш и ако не го сториш бих ти събрала всичките неща в торби и пред вратата, сменям и ключалката и те гоня с полиция, ако трябва.
Храни куче, за да те хапе!
Българите така и не се научихме да си възпитаваме момчетата. Момичетата и жените у нас са нормални, но на момчетата всичко им позволяваме от малки и ги глезим. Жените сме виновни, че у нас растат подобни на автора мъже. Още в „Мамино детенце“ има достатачно по темата, ама нищо не сме променили!
Всеки нормален адвокат ще изгони от практиката си такъв ненормалник като автора и ще го прати при лекар

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 74cd5f66d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Посъветвай се с адвокат, но мисля, че няма да има особен смисъл. Можеше да пледираш, че не ти дава достъп до общите помещения, но само ако имаше реална делба на апартамента като наследници. Вашия случай обаче не е такъв. Номер едно не е прав. Майка ти не може да те изгони, защото апартамента е семеен и следователно ти и сестра ти сте наследници там, а ако баща ви е починал понеже не споменаваш нищо за него значи наследниците сте тримата и имате равни дялове.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 333aef829e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом като апартамента е нейн, тя може да си прави с него кавото иска, без да ти дава никакви обяснения. Живял си до сега на безплатен наем при нея и тя не трябва да те носи на гърба си цял живот. От начина по който пишеш се подразбира, че за проблемите между вас, причината си ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cc0bf50d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да правя никакви квалификации извън въпросите ти. Апартаментът е собствен на майка ти и тя може да се разпорежда с него както намери за добре, в известна степен ти си съвладелец, но дори този ти статут е много съмнителен, защото реално ти поделяш владението с реалния собственик, т. е. няма правно основание на което собственикът да ти е прехвърлял владението, а просто по силата на роднински връзки ти се явяваш съвладелец. Формално, имайки този статус, трудно ще те изкара насила от апартамента, но на теб целта ти е друга и реално няма как да я постигнеш. Не споменаваш на каква възраст си, за да преценя доколко майка ти все още ти дължи средства за издръжка и съответно други грижи, вкл. подслон.
Според мен шансовете ти са нищожни, поне с оглед на оскъдната информация, която си представил. Консултирай се с колега и му изложи цялата фактология.
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ad72b5b05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз исках да се изнеса на 17 още, но със 300 лева заплата, беше малко трудно, а като започнах и да уча, се заседях до 20 (ужас!!! ), но един ден просто се махнах и се обадих чак след половин година (хихихихи, семество и приятели, тръгнали да викат полиции, въпреки бележката която им оставих. И да има право да те изгони!
Просто се изнеси, намери си съквартиранти някъде, работи, отиди в общината и питай за жилище... Все трябва да има и начин. Виж дали някой познат, не желае да дели апартамент, къща, стая или дори каравана.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5eadebfcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   " Здрасти колеги, колежки!
Директно на проблема. Живея в апартамент, собсвеност на майка ми. "- Собственост нa МAЙКA ТИ!
Мaйкa ти може дa прaви, кaквото си пожелaе със собственост

". С сестра ми са дупе и гащи, сестра ми се изнесе одавна,
ожени се, и не й дреме какво се случва с нас. "
Че кaкъв и е " зорa " нa сестрa ти. Нейният aнгaжимент си е нейното семейство.

A, зa дa се зaключвa тaкa мaйкa ти... пaзи Боже! ( чукaм нa дърво).
Синовете ми ( нa 18 и 20 год) живеят вече сaмостоятелно и си изкaрвaт прехрaнaтa. Единият рaботи зa мен, (другият другa сферa го влече) нa зaплaтa кaто всички остaнaли и по време нa рaботa aз зa него съм шефът.
Кaкто е тръгнaл, скоро ще нaследи единият бизнес. Зaщото може, зaщото си скъсвa зaдникa от рaботa, пълен с aмбиции и идеи и го зaслужaвa. От тaм пък и aз го искaм.
A ти....? Нa кaкво отгоре реши, че имaш кaквито и дa е ( прaвни, морaлни) прaвa?
Мaйкa ти ти е кaзaлa, че зa двaми ви със сестрa ти имa по еднa стaя. И товa ти е дaлa.... не зaщото е длъжнa вече, a зa дa не си съвсем нa улицaтa, но достaтъчно притиснaт, че дa зaпочнеш дa прaвиш нещо зa себе си, извън обсегa нa полaтa и.
Евaлa и нa женaтa, зaщото и aз кaто н1 бих те изкaрaлa директно нa улицaтa( с по- мaлък срок)!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 74cd5f66d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм номер 2. Пак всички се изказвате неподготвени без да знаете цялата история. Апартамента е на всички членове на семейството докато майката и бащата не решат да лишат някого от низходящите наследници от наследство. Автора не споменава за такова нещо. Ако няма такова нещо то той, сестра му и майка му имат равни права върху апартамента. И той е в пълното си право да живее там и да иска да има достъп до общите части!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5b6ed9d60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От правна гледна точка нямаш никакви права щом тя е собственик. Това че те е пуснала да ползваш 1 стая не я задължава да ти позволи да ползваш кухня.
Имаш голямото самочувствие че си самостоятелен но самостоятелен означава и да си подсигуриш подслон сам.
Тя като собственик може спокойно да викне полиция, да покаже нотариалния си акт и да каже на полицаите, да те изведат от собствеността й. Не се надявай на съвета на №2 че няма право да те гони защото юридически право на ползване на семейното жилище имат само собствениците и децата НЕ навършили 18г.
Дори както предполага №2 да имаш наследствена част от починал баща то тя е 1/6 не 1/3 както си мисли тя/той. Нейната половина си е нейна а половината на починалия й съпруг /твой баща/ се дели на три и ти имаш 1 част от там.
Към №4 съвладелец е само човекът който има собственост дори малка част от жилището. Авторът е съвладелец само ако има собственна част от собственността която ползва. Т. е. владелец е собственик а съвладелец е съсобственик. Ако имаше владтелство "по силата на роднински връзки" то всеки щеше да е съсобственик на собствеността на всичките си роднини.
Заключение: Майка му като собственик може спокойно да го изкара насила от жилището. Когато авторът има навършени 18 и не притежава документално част от собствеността то той няма нито правно, нито морално, нито етично право да иска да ползва каквото и да било в жилището. Дори трябва да е благодарен че му е дадено право да ползва подслон безплатно.

От друга гледна точка кухнята не е задължително сервизно помещение. Има боксониери без кухня и пак се водят жилищни апартаменти. Ако си наемеш стая при хазайка тя също не е длъжна да ти дава да ползваш кухнята.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c1b978ea82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7, какъв адвокат си, ако не знаеш, че за да имат наследниците някакви права, то първо трябва да умреш.
Който си купи апартамент си е негов докато умре и децата му за жалост ще трябва да ходят да живеят другъде!
Аз докато съм жива и мъжът ми докато е жив можем да си правим с имуществото каквкто желаем, включително да го продадем без да питаме децата си!
Всеки здрав човек над 18 г. може сам да си изкарва прехраната и ако съм майката на този неблагодарник ще го изгоня с полиция без глупави номера

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bec551eba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7, ако си адвокат, сигурно си си взел изпитите с връзки или си си купил дипломата. по-добре си я скъсай, няма да ти трябва.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3a21e3146a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хора, кой ви говори за насила изкарване, аз съм наследник на баща си... и имам право да си ползвам кухнята.... Това е проблема не ми набутвайте комплексарските си измислици, тоя апартамент е на баща ми.. а вие отивайте да пасете и много поздрави :) купих си нов апартамент.. на мое име, а на вас поздрави :)))

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3a21e3146a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И да баща ми не е жив!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6d01ab7850
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Aвторе (11) тъкмо се връщaм от пaшa и докaто преживям тукa, дa ти блaгодaря зa поздрaвите.
Поискa мнение/ съвет, дaдохме ти го. И от реaкциятa ти рaзбирaм, че е прaвa мaйкa ти дa се зaключвa.
Рaдвaй се нa новото си жилище ( aко е вярно) и вземи дa порaснеш мaлко.
Имa еднa испaнскa поговоркa: " Живей и остaви другите дa живеят"
Смисълa е, че всеки имa прaвото дa го прaви, кaкто му е кеф, без дa очaквa другите дa му го прaвят ( кефa).

Хaйде със здрaве, може дa се срещнем из полянките нa пaшa!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 74cd5f66d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От номер 2 до номер 9 и 10. Не съм адвокат, но имам юридическо образование. И понеже автора потвърди, че баща му е починал (моите съболезнования) това означава, че преживелият съпруг - майката на автора става сънаследница на 1/2 част от апартамента, а останалата 1/2 част се полага на автора и сестра му. Това е така, понеже апартамента е СИО - съпружеска имуществена общност, по силата на Семейния кодекс това означава, че и двамата съпрузи имат равни права върху него. И понеже единият е починал, то автора и сестра му наследяват неговата половина. Другата половина я наследява преживялата съпруга. Това е по закон. Дали има някакви особености - например покойният баща на автора да е лишил някого от наследство или да е оставил завещание, с което да определи на кого да е неговата част от СИО или директно да е прехвърлил своята 1/2 част от апартамента ние не знаем. Ако няма такова нещо важи с пълна сила горенаписаното. Ако автора потърси добър адвокат ще получи достъп до помещенията, защото апартамента е на всички и до като няма фактическа делба автора има право да ползва общите помещения.
Беше хубаво преди да ме определяте какъв съм да прочетете поне малко правна литература и практика, ама както и да е...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cc0bf50d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   8, колега, не бъркай владението със собствеността, те могат да са в патримониума на едно лице, но може и да не са:) Не случайно има т. нар. владелчески иск, той защитава владелеца, независимо от това дали последният е собственик или не:) Но авторът общо взето не е предоставил необходимата онформация и затова възникват и ирелевантни спорове, като този, има ли дял от собствеността или не, с пост 11 става ясно, че авторът е съсобственик, не просто съвладелец. Но с оглед на бързото развитие - нов апартамент и прочие, оставам с впечатление, че авторът просто се гъбарка с коментиращите:) Да е жив и здрав:)
М, 36

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7922c3c9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Някои хора очевидно не правят разлика между наследство и собственост. Наследството влиза в сила СЛЕД смъртта на собственика. Но докато е жив собственика, може да си прави, каквото си иска с имота и никой няма право да му се бърка, бил той и бъдещ собственик/наследник.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bec551eba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   до 2 / 7 /14. в историята беше написано единствено " Живея в апартамент, собсвеност на майка ми", същественото уточнение, че авторът има дял от баща си, беше добавено чак в коментари 11 и 12. Така че в коментари 2 и 7 си се изказал неподготвен.
а че авторът не формулира като хората проблема, е видно, че ни пързаля с новия апартамент, който успя да купи за 2 дни - също :-)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5b6ed9d60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До №14 уж с юридическо образование, а бъркаш закона. Майката на автора е собственик на половината апартамент, като дългогодишна съпруга /без значение дали е закупен по време на брака/. След смъртта на бащата неговата 1/2 от жилището се дели между тримата в случая наследници /майка и две деца/. Така майката има 1/2 плюс 1/6 или общо 2/3, а всяко от децата получава по 1/6 част от жилището.
До №15 Съвсем не бъркам владението със собствеността. Но не можеш да наречеш владелец човек, който ползва стая в жилище при присъствие на собственика в жилището. Наясно си предполагам, че владелецът поддържа 10 години изоставен чужд имот, за да предяви иск за собственост, при условията на автора нямаме изоставен имот.
Авторе в крайна сметка имаш ново жилище /за два дни хмммм/. Все пак да ти кажа че дори да си наследник на 1/6 пак нямаш над кухнята или бялата техника в дома. Бялата техника и мивката са на този на чието име са фактурите от магазина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c1b978ea82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Занимавам се с имоти и номер 18 е прав. Може ли Авторът да ни „светне“ как с 300 лв. заплата си купи жилище и как изповядаха сделката за 2 дни?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a21e3146a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Абе къде съм писал каква ми е заплатата.... никъде това не е проблема, темата е ясно озаглавена!!!
Каква ми е заплатата тва си е моя работа, ами да, новото жилище е факт, колкото и да не ви е радостно злобни хорица долни, завистливи :))
Как, колко, къде тези неща няма да кажа, само мове да гадаете хех :) Техниката също си е моя, хладилници фризери :))) И да апартамент мове и за 1 ден да се купи :) стига да разполагате с финансите, толкова ли невъзможно и недостижимо ви дойде хаха, ами хайде де купете си и вие апартаменти! Не ми пука за смазаните ви упреци! Не ме интересува какво мислите за мене!
А относно стария апартамент, той си ми е БАЩИНИЯ, и аз съм наследник, и имам дял! Следователно ще си ползвам кухня/баня!
Много некомпетентни простотии видях, тъпизим направо, исках мнение от хора, които се занимават с тези неща, опоменато бе в заглавието, а се изказаха големи капацитети!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker