Проблем с дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с дъщеря ми
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2239 пъти
Здравейте! Миналият месец беше последната родителска среща за 16 годишната ми дъщеря. След като приключи разговора с всички родители, класната й ме повика настрана за да поговори индивидуално с мен. Обясни ми, че дъщеря ми общува с едно момиче от по-горен клас, което е доста добро дете, но проблемът се явява в това, че двете са един вид неразделни, бягат от часове за да са заедно, пишат си смс-и по време на час, закъсняват за часовете след като са прекарали междучасието си заедно... Класната на дъщеря ми изрази опасенията си от това, че чрез приятелството си може да са взаимно вредни една за друга. Мен повече ме притеснява друг факт, който ангажира ума ми и до ден днешен, а именно това, че не съм забелязала детето си да се впуска по този начин в друго приятелство до сега... И поради това започнах да се страхувам дали е възможно дъщеря ми да е станала лесбийка. Не ме разбирайте погрешно, попринцип не съм от тези, които скачат срещу обратните, наричат ги по обиден начин или ги дискриминират, но когато става дума за собственото ми дете всичко е някак по-различно и не се чувствам особено приятно... Знам, че няма да я обичам по-малко ако опасенията ми се оправдаят, нито пък ще затръшна вратата на дома си зад гърба й... Няма да я пребия, нито ще я изолирам от света само защото е различна... Но ми се ще да разбера дали наистина е възможно да е такава и ако не е на какво друго може да се дължи държанието й... Ясно си личеше, че и учителката й си мисли за същото, тъй като ми говори около час и почти през цялото време правеше намеци от типа на "децата трябва да намерят пътя си", "в момента те са объркани" и прочие. Ще съм много благодарна ако редакторите одобрят историята ми.
Ж46

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: c6e119ba02
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, дъщеря ти не е лесбийка. Имам заварена дъщеря на тази възраст и тя също си има приятелка, с която по цял ден висят заедно, хилят се и пишат по телефоните си, преспиват у дома, излизат, кипрят се, учат заедно и всичко, но понеже ми се доверяват им знам основните теми - МОМЧЕТА и разни изпълнители, DJ-и които познавали и тем подобни. Преди много го бяха закъсали и двете в училище, но след разговори се стегнаха и учат заедно дори. Тази година и двете са с Много добър успех.
Кипрят се и си говорят с часове, крадат понякога будилка вино и се заключват в стаята си, където обсъждат момчетата и се хилят -) ХОРМОНА ги тресе яко! ПУШАТ понякога, после не пушат заради принципа и тем подобни глупости! Правят се на интересни! Пуберска работа.
Поговори просто с дъщеря си - покани ги да учат и да се размотават у вас БЕЗ да им пречиш, накарай дъщеря ти да обещае, че ще си промени поведението в училище - няма да закъснява и тем подобни, затова пък могат да се виждат у вас момичетата дори с преспиване, защото именно при тези нощи най-добре си прекарват, защото имат цялото време на света да ровят по телефоните си, да се хилят и да обсъждат разни момчета, номера, които ще правят и тем подобни. И ние като се сетя така бяхме на тази възраст. Аз дори се къпах с приятелката си в една вана, за да пестим вода, хилехме се вътре нещо, а баща ? сигурно си е мислил най-лошото -) Всичко е от възрастта и от това, че момичето явно е поело един вид менторска роля.
Приеми, че вече родителите не сме номер 1 за децата си на тази възраст, а приятелите и другите теми ни изместват. Над 20 г. понякога децата преоткриват родителите си, но не тормози детето си сега, за да не го загубиш. При момичетата хомосексуалността освен това е много рядка, дори да има нещо такова чисто теоретично често става дума за временно увлечение или просто любопитство. Докато се държи добре в училище ? обещай свобода.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5aed26cdf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Товa, сaмо в приятелски рaзговор с нея можеш дa изясниш. Aко досегa отношениятя сa ви били строго родител- дете, време е зa промянa. Покaни я нa обяд примерно, сaмо вие двете. И кaжи, че искaш отношениятa ви дa преминaт нa следвaщо ниво - приятелско, зaщото вече е млaдa дaмa и може дa вземa сaмостоятелни решения и дa отговaря пред себе си зa тях( дa си носи последствия), но съвсем приятелски, без обвинителен тон.
В течение нa рaзговорa я порaзпитaй зa отношениятa с приятелкaтa и. Нaблегни нa товa, че не те притеснявa близосттa им, a зaгубaaтa нa учебен мaтериaл и, че е зaпочнaлa дa проявaвa нетипичнa зa нея безотговорност. В този ред нa мисли, че ТИ- ПРИЯТЕЛКAТA, си нaсрещa, aко имa проблем, зa който искa дa говори.

Aз имaм 2- мa синa. Единият прaвеше нещо подобно с приятел/ съученик и имaх подобни подозрения. Окaзa се, че бягaт, зaщото имaло две блaгослонни кaки, ( живеехa зaедно нa квaртирa) където можело дa хaпнaт, пушaт и се почувствaт мъже. Поговорихме, кaкво печели и кaкво губи от товa. Сaм си " влезе в пътя" след товa.

Хубaво е, че си отворенa и подготвенa зa " онaзи" възможност.
Но по- вaжното в моментa е дa я зaвърнеш в клaснaтa стaя, зa дa не си усложни бъдещето. Aко тя рaзбере, че другото ( aко е тaкa) ще бъде прието, без последствия, сaмa ще преосмисли поведението си и че вреди нa собственото си бъдеще.
Нещaтa винaги могaт дa се съчетaят по един по- полезен нaчин.
И... и aз си имaм ученическият опит с момиче.
Сегa съм щaстливо омъженa ( зa мъж;), с две момчетa;)))

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b67890b1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първото, което е че по твоята история все едно ти не даваш на дъщеря си да има приятелка момиче. Ако пък е момче, щее се оплаквате че ще станат гаджета и не знам си какво. Номер 1 си каза всичко почти, но единственото за което трябва да се тревожиш е успеха на дъщеря ти в училище и това, че тя бяга от часовете. Намеците на учителката не са за това, че детето ти е лесбийка а че трябва да се вземат в ръце, защото като извършват тези щуротии те се отклоняват от правилния път или не знам как да го кажа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a8f8546905
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей Ж46 :) Според мен няма нищо срамно или странно дъщеря ти да си има приятелка и да се държи с нея така. Може просто да и е толкова близка и да е човека, с който може да сподели всичко, затова да прекарва толкова време с нея. Ако ли не и е само най-добра приятелка, а и са заедно и в това няма нищо лошо. Все пак от една страна може само да експериментират, от друга наистина да се харесват. Но няма да е лошо да се стегне и в училище. Както каза 1 е хубаво да и дадеш свободата, която заслужава, но да ти обещае, че ще се стегне в училище :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 60c1ef6874
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз не вярвам да е лесбийка, по-скоро си е намерила много добра приятелка и сега буквално не могат една без друга. Спомни си ние какви сме били на 16. Прекарвахме с най-добрата си приятелка часова наред, а в момента, в който се приберяхме вкъщи почвахме да си звъним по телефоните и да си говорим с часове, все едно не сме се виждали с месеци! И какви глупости обсъждахте! И как се хилехме с повод и без повод! Сигурно и нашите родители са ни гледали странно и кой знае какво са си мислили. А ние просто не млъквахме! Така, че приеми го, дъщеря ти вече не е малкото ти момиченце, има свой живот, свои приятели и съответно има нужда от време за да бъде с тях. Виж това, че бяга от часовете заради приятелката си вече не е хубаво. Поговори с нея, кажи й, че нямаш нищо против да се вижда с това момиче и да прекарва цялото си свободно време с нея, но все пак и двете са в училище за да учат, а не за да се размотават. А и защо не им предложиш да учат заедно? Сигурна съм, че ще са във възторг от идеята. Така, хем ще са заедно, хем ще са се подготвили за другия ден.
А и дори и в крайна сметка дъщеря ти да се окаже лесбийка, което е малко вероятно, помисли си, че тя винаги е била и винаги ще бъде твоята дъщеря и не спирай да я обичаш и подкрепяш заради това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker