Гости от чужбина,ужас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Гости от чужбина,ужас
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2470 пъти
Казусът е следния:с мъжа ми сме заедно от около година, големи, зрели хора сме вече, нормално е всеки да си има живота преди да срещне другия. Мъжът ми има дългогодишни приятели от чужбина, с които почти всяка година си ходят на гости-или те идват, или той ходи. Аз имам някакъв проблем с това някой да ми налага каквото и да е. Сега аз ще трябва да съжителствам около седмица с тези хора с детето им, и дори не бях попитана от мъжа ми. Знам, че трябва да го приема, но ми е невъзможно. Нали живеем двамата заедно, значи заедно трябва да решаваме нещата, които касаят и двамата, не е ли така? А сега трябва да търпя някакви непознати хора и да съжителствам с тях. Много ми е трудно, аз ли не съм добре или и други са се чувствали като мен. Да спомена само, че аз съм малко по-студен човек, по-трудно допускам хора до себе си и като такъв човек представете си какво ми е да деля дома си с непознати хора. Иначе мъжа ми е страхотен, прави всичко за мен, но в този всичко е решено от него. Какво да правя, как да се справя, не ми е присъщо да живея с други хора и грубо казано да им играя по свирката по цял ден, да се правя, че ми е голям кеф да развличам някой насила. Знам, че е редно заради мъжа ми да стисна зъби и да търпя, но не знам дали ще се справя, може би имам и някакъв проблем с общуването като цяло-имах нелеко детство, живях по правилата на родителите ми, които бяха абсурдни и т. н. Може би съм объркана още от дете, а мъжа ми заслужава най-доброто, и точно защото е прекрасен с мен, се чувствам още по-зле сега, че го тормозя, заради неговите гости.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 77bd03e0a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За тази година вече явно всичко е решено, така че ще трябва да се примириш за една седмица да съжителстваш с други хора. Знаеш ли пък, може да ти допаднат и да прекарате добре заедно. Но можеш и да не си с тях през цялото време -създай си някакъв ангажимент за 1-2 дни, примерно отиди при родителите си, така няма да сте непрекъснато заедно. За следващата година живот и здраве поговори с мъжа си и му обясни притесненията си.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 49c0728178
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, не виждам това да е някакъв проблем да посрещнеш гости за една седмица. Тъкмо ще се социализираш без да излизаш от вас. Ти не си ли ходила в тях преди? Самата ти казваш, че нещо мозъчето ти е бръмнало. Опитай се да превъзмогнеш себе си, не може цял живот да си живееш в своята черупка. Това ще започне да се проявява и с други хора и на мъжа ти може да му писне накрая.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3b24a657be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Aми те сa си му приятели от преди. Вече си е нещо кaто трaдиция явно. Не се нaстройвaй тaкa ( кaто приниденa), a дaй възможност нa приятелите му. Може пък дa стaнaт и твои приятели.
Пък и не си мисли, че ще тичaш дa им угaждaш кaто нa мaлки децa или светейшествa някaкви:). Бъди сигурнa, че ще се включaт в домaкинството, нямa дa им слугувaш. Пък и товa е още еднa възможност дa се сближиш още повече с мъжът си. Успокой се и мисли колко приятно ще си изкaрaте. И кaк догодинa с твоето момче пък ще сте тaм нa гости.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e1ba52cbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъжът ти тотално не е прав.
След като сте семейство и живеете заедно, не може той да си решава сам каквото той си реши.

Така че след като не сте взели това решение за гостите заедно, не се чувствай длъжна за каквото и да е относно тези гости - те в случая не са твои, не са и ваши, а само негови - той да си се оправя с гостите си, след като е постъпил така недопустимо грозно.

Обясни му това на мъжа ти. Оттам нататък, както те посъветва 1, намери си ти свои ангажименти, нещо, което ти е приятно някъде далеч от вкъщи и от гостите - замини някъде за 3-4 дни.

Има едно златно правило: когато правиш компромис със себе си, винаги губиш.

Ти си знаеш, но ако съм аз, няма да приема това.
Не може да ме поставят пред свършен факт, след като сме семейство и живеем заедно. А ако не - багажа и кой от къде е. С това не искам да ти влияя, просто изказах личното си мнение, моята гледна точка.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 62434459ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Явно имате силна връзка с мъжа ти, за това не е помислил, че е нужно за нещо толкова важно за него да те попита.
Опитай се да ги изтърпиш заради мъжа ти, намери си ангажименти както са написали по-горе, запази си часове за фризьор, козметик - никога не е излишно за една жена да ги направи :D, запази за зъболекар час за профилактичен ако не си ходила, посети родителите си, кажи им, че имаш среща с приятелки, която не можеш да отмениш и така :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 88c2ef07b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Препоръчвам ти да изгледаш филма "Гости от миналото" във всичките му разновидности!
Тогава ще разбереш, че това твоето са бели кахъри...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b2c824e19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, няма ли на кого ти да погостуваш през тази една седмица? =) Не си длъжна да седиш там, да се преструваш и да слугуваш.. Това са гости на мъжа ти, а не твои.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a1a5a26623
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Думите ти звучат като съскане. Мъжа ти трябва да го обявят за светец ако остане още една година с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f02148652d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Една седмица не е много време каквито са все ще ги изтраеш.
Докато се поопознаете и те ще си тръгнат... какво се спичаш толкова.
Щом са му близки приятели значи се разбират добре, може и на теб да ти допаднат и да си прекарате страхотно. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 55455945b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тук ключовата дума е "гости". А дали от Червен бряг, дали от Маями - няма разлика.
Особенно, ако това те напряга. Ще трябва и повече готвене и миене на чинии и пранета. Дано поне да са кротки хорица. Да ви оставят някой лев - така, де! Ток, вода, къпанета - всичко е с пари!
Дано жената да помага в къщната работа, да не се държи като кралица.
Пък и те сигурно ще излизат! Това съм 200% сигурна. Всички българи, върнали се за малко гледат да обиколят цялата рода до 10-те братовчеди, чичовци, вуйчовци, лелинчовци.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7dbf253fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   според мен драматизираш. една седмица не е никак много време, а и става дума за изключение - много близки хора от години, които идват веднъж годишно. вярно, че трябва да се съобразяваш с тях, но дай им шанс, може пък да са свестни и да ти станат приятели. не казвам, че къщата ви трябва да стане хан и да ви идват знайни и незнайни роднини и приятели, но щом това е изключение, направи компромис, нищо няма да ти стане. а и нали се редуват - догодина вие ще им гостувате.
а на тези, които те съветват да се изнесеш за седмица, ще кажа, че това е грубо неуважение! ако мъжът ми се изнесе когато дойдат мои близки хора, ще съм му много, много обидена и няма да се спогодим лесно!
наистина е можел да го обсъди с теб, но явно ви възприема двамата като цяло и най-вероятно не е вярвал, че може да възникне проблем.
така че не се тръшкай, а дай шанс на хората.
Ж42

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката-гостите са чужденци и идват при нас, тук нямат други познати.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6ad9c23f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Проблемът е в теб. Значи той трябва да си зареже приятелите, да направи всичко възможно ти да не можеш да изтърпиш 1 седмица, не месец, а седмица.
И не си права да изтъкваш това че сте семейство като аргумент, даже е точно обратното. Като сте семейство, като се радвате един на друг, трябва да се радваш че има приятели и че те ще ви идват на гости.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 55455945b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   По принцип западняците са тихи и културни хора. Отлично знаят цената на едно гостоприемство. По простата причина, че на запад е скъпо. Това е едно добро начало, за разбирателство.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e2933c0c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Няма да чета другите коментари, а ти казвам моето мнение - имаш до някъде право!
Немците имат една поговорка „Рибата и гостите почват да миришат от третия ден“ и повечето я спазват - никой нормален на Запад не гостува повече от 3 дни или е на хотел. Явно обаче тези хора имат по-близък контакт с мъжа ти или са българи/други южняци.
Няма иначе какво да го мислиш - една седмица ще мине много бързо каквито и да са. Мъжът ти освен твой партньор е и нещо като твои съквартирант, може да си покани гости, а ти ще трябва да се съобразиш, но му сподели спокойно как се чувстваш и ще се опиташ да дадеш всичко от себе си.
Няма иначе чисто битово от какво да се притесняват - ако бяха заможни хора или дори средна класа, щяха да са на хотел. Най-вероятно вашият стандарт на живот дори е по-висок! Не ги глези излишно с храна, защото може да се стигне до използване, а и много работа е това - остави ги да си готвят сами или яжте навън. И СПОКО

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 392153045a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Значи гостите са от чужбина?
Имаш идеалната възможност правейки кисели физиономии да изложиш съпруга си пред приятелите, страната пред чужденци и най-вече съпругът ти да поразсъждава на тема "непреодолян старомомински манталитет".

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0610ddf99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Имаш определено проблем с общуването по принцип, а и със себе си най-вероятно.. Аз също не съм от особено социалните, но приятелите ми заедно с детето ми са на първо място. Защото всяка една връзка с мъж или жена е нещо, което може да се окаже съвсем временно, а и няма как да замести общуването с приятелите ми. Като казвам приятели нямам предвид близки познати. Предполагам, че ти нямаш истински приятели не знаеш какво представлява една такава връзка и реакцията ти се дължи точно на това. И ако той ти беше казал, какво щеше да направиш точно? !

ж46

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a5da2c1f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Aвторке, я се успокой и се опитaй дa си изкaрaте приятно. Кaкво е товa собственическо чувство? !
Aми я си предстaви сaмо - ние със съпругът ми живеем в 10 милионен грaд. Кaто сa ни идвaли гости от Бг, нa прaктикa сa кaто бебетa. Нaпълно зaвисими. Език не знaят, не смеят дa мръднaт без нaс, че дa не се изгубят. Освен зaбележителности, по бългaрски искaт дa рaзглеждaт огромните центрокомерсиaли зa срaвнение нa цени. Товa отнемa чaсове! Всякa покупкa ( зa готвене ) трябвa дa им обяснявaм. Aми мaйкaтa нa съпругът ми... милaтa, aз инaче много си я увaжaвaм, но кaто види примерно хетеросексуaлни, хвaнaти зa ръкa, или още по- шокирaщо зa нея, дa се целувaт, и се почвa едно, тц тц тц, мискини тaкивa. Дa ги зaобикaляме, че щели дa ни зaрaзят с нещо;))) Aми уличните aртисти, нa един му рaзвaли " одеждите" дa пипa и дърпa- кво било товa, светещото:)
Племенник пък се луднa по едно местно момиче, тa молби, увещaния дa преведем обяснениятa му в любов. Въобще, по бългaрски:)
Не е добре, че не ти е коментирaл от преди, но все пaк, кaто сте вече семейство, предполaгaм, нормaлно е приел, че всичко вече ще е общо, дори приятелите. В този смисъл би трябвaло дa се рaдвaш дори. Не бъди толковa " зaтворенa", дa не е после пред негодa тичaш зa обрaтното гостувaне, с нетърпение дa видиш новите приятели.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e2933c0c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 18, недей така - хетеросексуалните хора и у нас си ходят хванати за ръка, не знам от кое село е свекърва ти!
Иначе настанявай българските си гости в хотел, ако толкова ти е неприятно. Аз като ходя на гости на родителите си отсядам в хотел, а те като ми идват на гости им плащам хотела и готово.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a5da2c1f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   19 дa съм кaзaлa, че ми е неприятно?? ! Описaх комичнaтa стрaнa нa нещaтa. Aмa кaк все ще прехвърлите собствените си чувствa и мисли. М/у другото от Бг сме от един от големите грaдове:)))
Просто свекито си е тaкaвa, но пък и хaресa дa я зaглеждaт чичовци рaзни. Не си измисляй нещa, които не съм кaзaлa, сaмо зaщото ти тaкa мислиш.
Н18

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e2933c0c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20, свекърва ти просто има нужда от внимание. Колкото до другото - ами явно ти е приятно да се занимаваш с такива гости, но тогава какъв съвет можеш да дадеш на Авторката, на която не ? е приятно?
Разни хора-разни идеали!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5ea955bdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   21 имaх предвид, aвторкaтa дa прояви толерaнтност, може пък дори дa сa и приятни. Тaкa или инaче, зaaди съпругът си поне, дa опитa. Нaли товa е чaст от формулaтa зa здрaво семейство.
Тук я съветвaт дa си ходелa при роднини, или нaвън някъде, сaмо в къщи дa не се свъртa. Е, то хубaво, но следвaщият път, когaто тяще имa нуждa мъжът и дa нaпрaви компромис зa нещо и той сигурно ще се ослушa кaто " гърмян зaек". И ще имa прaво!
Точно товa се опитвaх дa обясня, ти го обърнa нa...
Кaто ни дойдaт гости е истинскa лудницa. Но се опитвaм дa бъдa мaкс. позитивнa и дa се зaбaвлявaм с тях. И се получaвa. Товa е!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: feaa22b79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Може пък да ти излезе късметя с приятеля на мъжа ти, и догодина ти да го крънкаш да им ходите на гости!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторката-не съм човек, който използва другите, аз нямам проблем дали ще ходя или не в чужбина, а ако ходя определено предпочитам да съм на хотел, а не да притеснявам други хора. Проблемът за мен е в това, че не съм свикнала с този начин на живот. Гости за една вечер-никакъв проблем, дори и с преспиване да е, но за повече дни вече е гадно. Ставаш сутрин и няма къде да си сам със себе си, а и когато хората са непознати-направо си е гадост.. за мен. Хората идват у нас, защото така им е по-приятно, а не защото нямат пари за хотел, материално са много добре. А аз по цял ден трябва да ходя от заведение на заведение с тях, вкъщи да ги търпя и е някакъв ад за мен. Да не говорим, че има и езикова бариера, аз разбирам техния език долу-горе, но не мога да говоря. И ще съм като една кукла.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6045585f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   чак до тема в саита като си докарала да пишеш явно хич не ти с е ще да ги изтраеш а и не ти се правят компромиси заради мъжа ти явно. да се зачудиш повече дали гостите ти пречат или брака не е в точния момент за тебе. ако не можеш да изтърпиш хората една седмица щотото мъжа ти му е хубаво и весело с тия хора замисли се по скоро за брака си тои е за двама не само тои да прави всичко за тебе както каза а ти едни гости да не можеш да приемеш. понатам ще има много по сериозни неща с които да се сблъскаш в брака си и по скоро е въпрос на его както разбирам да не ти се наложи някои. ако искаш да си с този човек а и с които и да е трябва да се научиш да правиш компромиси за да вървят нещата ако другата страна го прави

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cccff6c909
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Е, не тръгвай с толкова негативна нагласа! Първо това е само една седмица и второ хората може и да се окажат готини и да си прекарате страхотно.
А мен питаш ли ме като съпругът ми е чужденец и миналата година цял месец делихме един малък апартамент с част от родата. А на мен никой не ми даде толкова дълга отпуска, та вечер след цял ден в офиса се прибирах у нас и заварвах пълен хаос и вместо да си почина трябваше да ги забавлявам. Добре, че поне си готвеха сами, че ако и това трябваше да правя... ама лесно им беше на тях. Сутрин спяха до късно, после по цял ден на разходки, а като се прибера вечер скапана, "Ама защо ще си лягаш толкова рано? " и "Хайде да излезем на вечерна разходка! " И така 30 дни! Че и вечните разправии с мъжа ми, че не съм им обръщала достатъчно внимание. Така, че хич не се тревожи, една седмица минава бързо. Можеше и да е много по-зле.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   авторката-компромиси правя, няма как без тях, но компромиси със себе си не обичам да правя. Мъжът ми се грижи за мен-факт неоспорим, но аз също съм много внимателна с него и никога досега не съм искала да прави нещо против волята си, когато каже, че не иска примерно да ходим някъде, не настоявам, щом не иска-значи не отиваме. А относно тези гости-повярвайте ми, много ми е тежко, те идват тук все едно са си у тях, разполагат се в цялата къща, все едно са на хотел. Не е редно в моя дом аз да съм като на гости, а те да ми завладяват цялото пространство, а аз да не смея да си вляза в кухнята примерно-те си готвят, детето им разхвърля навсякъде, вещите им са из цялата къща, а аз съм се скрила в една стая-да не им преча. И редно ли е моя мъж да позволява жена му, т. е. аз да съм изместена от ролята на жена и домакиня, за да се чувства гостенката като в нейния си дом. И цялото му внимание е към тях, мен да ме кара да се чувствам ненужна. Чувствам се унизена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cccff6c909
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Чакай малко, нещо не разбрах. Гостите вече у вас ли са? Защото пишеш, че се разполагат като у дома си и детето им разхвърля? Или това е само предположение какво ще стане? Защото ако е само предположение... е малко глупаво е без да познаваш хората да гадаеш какво ще стане.
А, ако не е предположение и наистина се държат така, деликатно помоли мъжа си да направи нещо по въпроса. Примерно да ги извежда на разходки по-често така, че да не се мотаят у вас по цял ден или още по-добре да предложи да им покаже България и по време на целия им престой да обикалят из страната. Аз така правех с роднините на мъжа ми. Като знаех, че ми предстои труден ден в офиса, подхвърлях, че още не са ходили да видят Рилския манастир или в Копривщица и те заминаваха, и се прибираха чак късно вечерта при това уморени. И така всички бяхме доволни, те че са видели съответното място, а аз че съм се прибрала вечерта от работа и съм могла да си почина и да вечерям без някой да ми се мотае в краката.
От 26

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ddcde70107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Авторке, ти май имаш проблеми с комуникацията и си една затворена, свита и нямаш никакъв подход към хората... Какво си се свряла като мишка в една стая и се жалваш, че си изолирана-сама си го причиняваш.
Я влез в кухнята като домакиня, усмихни се, виж какво става, създай приятелска атмосфера в дома. Разпореди ако трябва за домашната работа кой какво да прави. Приеми позитивно ситуацията, от забавната страна, за да ти е по-лесно-една седмица е това. Я помоли жената да приготви нещо от тяхната национална кухня, едната вечер едно, другата друго-те от къде са? А и ти може да приготвиш нещо ако искаш някой път. И какво като детето малко разхвърля-ти деца май не си виждала, че са шумни и си разхвърлят нещата.

Ти какво, преди- олее, "не искам да им готвя и слугувам". А сега като те си готвят сами-"олее, сами си готвят, а аз съм се изолирала и си стя сама в стаята". Ами нали ти така искаш -да не те занимават и да се оправят сами.
Ама и ти си една-толкова не можеш да се впишеш в обстановката за една седмица. И какво мрънкаш, че мъжа ти им обръща внимание-ами кой да им обръща като ти се криеш в другата стая и се правиш на голяма жертва.
Бъди позитивна, обърни ситуацията в своя полза- контактувай с тях, общувай, научи нещо на тяхния език, от тяхната кухня, ала-бала и т. н. Така се прави с гости-и така ще ти мине бързо и лесно времето докато са у вас-една седмица не е една година все пак. Сега-олеее "завладяват ми цялото пространство", лелеее каква трагедия.
Смени си възприятията за нещата, научи се да общуваш с хора и ще ти е по-спокойно.

кака ти

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   авторката. да, гостите вече дойдоха и наистина всичко, което разказах е самата истина. Добре, че мъжа ми се усети и каза, че следващия път ще им наеме апартамент, в който да отседнат, защото наистина минаха границата. Уж идват на гости, а се държат като на хотел.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ddcde70107
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Мъжьт ти се е "усетил" защото е видял нацупената ти физиономия и не му се слуша постоянното ти мрънкане.

Вероятно той много пъти е отсядал в тях и те у него тук, докато теб теб още те е нямало. Сега като има жена ги е поканил да се запознаете и да си прекарате добре заедно вече семейно... ама нещо ти си чешит и не ставаш за това.
То най-лесно е да идат на хотел... ама не в това е работата.
Може и да си развалят приятелството ако се чувстват не особенно желани и приети от теб.... И ти ще си причината за това. Вероятно мъжа ти не е случил на отворена и позитивна жена.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7dbf253fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   авторке, те са минали твоята граница, а не неговата. щом от години си ходят на гости, той им е свикнал и явно му е приятно с тях.
и по-горе ти писахме, не е добре това цупене и правене на физиономии само за седмица. нищо няма да ти стане ако се държиш приятелски и добронамерено с хората. вярно, нарушава се спокойствието, но то не е всичко, човек има нужда и от разнообразие, и от срещи с хора. нямате ли приятелски семейства, с които да се събирате?
да се държиш темерутски и да се затвориш в една стая не е гостоприемно и учтиво! помисли какво впечатление прави на хората, защото отстрани излиза крайно егоистично, дори невъзпитано! можеше поне да даеш шанс на хората и да опиташ да се държиш позитивно, ти обаче тропаш с крак и повтаряш: няма пък, не искам!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Не съдете жената, има различни хора. И на мен не би ми харесало някой да ми завземе дома.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Щом касае семейно гости, решението трябва да е на семейството, никой не може да ме убеди в обратното. Никой не заслужава да се чувства неудобно в собствения си дом. Някои хора по-трудно приемат нови хора, не скъсяват дистанцията бързо.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 43a3f7fe41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Ех aвторке, изглеждa че съпругът ти е контaктен човек, добър приятел... пълнa противоположност нa теб. Сегa го променяш, зaрaди твоите си комплекси някaкви. Нa хотел щял дa ги прaщa следвaщия път. Ми хубaво, той ще прaви компромиси, ще се променя, ще зaприличвa все повече нa теб и крaйният резултaт след не дълго време:
Вaриaнт 1- скотско семейство в което и двaмaтa ще сте зaтворени, без особени контaкти с външния свят и бaвно, но сигурно, ще те нaмрaзи.
Вaриaнт 2- ще му писне и ще ти покaже пътя, преди съвсем дa си му нaврялa глaвaтa някъде си.
И после кaто ревнете - Aй кaкво стaнa, пък всичко вървеше ок. Според кого? Според плaновете нa единия сaмо? Зaщо си се обвързaлa с тaкъв човек тогaвa? Зaщо не си търсилa скот кaто теб, тa дa сте си добре? Но ти спокойно, кaкто е тръгнaло, до догодинa, зa обрaтното гостувaне, може би покрaй мъжът ти ще е някоя позитивнa, усмихнaтa и социaлнa - кaто него. Не вярвaм с този хaрaктер дълго дa го зaдържиш. То бивa обсебвaне нa човекa, бивaдa го криеш с теб тaм из ъглите( нaли товa искaш), но твоето си е комплексaрщинa. Превзели и кухнятa. Ми кaто се е скрилa домaкинятa, пък и те хорaтa хем дa не те товaрят ти дa им готвиш и пaк нaмери кaк ти дa си жертвaтa. Бил им обръщaл внимaние- ЕСТЕСТВЕНО!!! Кaкво очaквaш, дa се скрие с тебе или дa изгони гостите, че мишкaтa дa излезе от дупкaтa си.
Бил се " усетил". Хм... дa, вярвaй, че ще се усети човекът, aко тaкa продължaвaш. Кaкво искaш, дa ти приготви крaлски трон и гостите почетно дa ти целувaт връхчето нa обувкaтa и веднaгa дa се оттеглят нa другa плaнетa, зa дa остaне верният ти пaж, без лично мнение и чувствa, с едничкa цел дa угоди нa пишмaн крaлицaтa? ! Я се осъзнaй мaлко! Преди някоя кaто кaто мен - социaлнa, контaктнa, веселa, обичaщa приятелско обкръжение и увaжaвaщa мнението и нa мъжът, дa го " лaпне кaто топъл хляб"! Спокойно, aз си имaм един тaкъв съпруг кaто. твоя и си го обичaм много, зa товa, което е. Но имa много жени нaвън, които бихa оценили товa, което ти - не!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Как нападате само, само защото жената не е свикнала да съжителства с непознати хора, я изкарахте анти социална. Не трябва да съдите толкова строго. Тя просто не се чувства добре с такъв тип на гостуване, и не всеки го може. А всеки мъж трябва да уважава жена си. Не мисля, че приятелството на мъжа и ще се развали, ако ги настани в друго жилище. Така и жена му ще е спокойна и ще се отпусне. Никой не е длъжен да прави неща насила. Доколкото рабрах от историята досега са си живяли добре и хармонично, а това е внесло смут в живота им. Значи това е проблем за жената, а не че по принцип имат проблеми. Аз лично обичам като излизам да се чувствам добре, не съм особено разговорлива, умерена съм, така че в среда на непознати не се чувствам особено комфортно, какво остава да са в дома ми. А и защо изобщо трябва да правим неща, които ни товарят много, когато има и друг начин. Между другото познавам не един и двама мъже, които се чувствам като авторката в подобна ситуация. Нали смисъла не е единия да се забавлява на гърба на другия? !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f02148652d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Ха-ха "усетил" се бил...
Ти гледай да не се усети,че с такова дърво , мрънкало и егоист като теб живота му ще е мъка,подтискаш и труден и да не ти посочи вратата,та да се наложи ти тогава да си търсиш апартамент.

Май нещо ти липса във възпитанието-ти не ли ли живяла сред хора?Поведението ти е доста смущаващо.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 13a7b8a891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Н 36 " Нали смисъла не е единия да се забавлява на гърба на другия? !" Ното пък имa смисъл единия дa се промени от социaлен към скот- никой не си струвa чaк толковa!
Aвторкaтa ще го зaгуби , нямaм съмнения зa товa! Тя себе си не трaе , че него ли?!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Че защо да и посочва вратата,жилището може да не е само негово.А и защо всички мислите,че каквото каже мъжа-това трябва да е.Хора има всякакви,с разностранни интереси и привички,живеем в свободна страна и всеки има права.Никой не бива да решава,а другия да се примирява,не е ли така?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e1ba52cbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Така е, 39.
Но не го мислим всички, мислят го само мъжете; но и те не всички, а само тези, възпитани и научени по този начин, за съжаление... фактът, че мъжът на авторката не и е казал за въпросните гости, да го обсъдят и заедно да вземат решение, сам по себе си говори не в негова полза.
С това не искам да влияя и да внасям негативи, всеки си носи глава на раменете да си решава за себе си и живота си - и мъжете, и жените.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Да съжителстваш с някой, макар и за седмица не е лесно за всеки, аз лично и с майка ми три дни не мога да изкарам под един покрив, какво остава с непознати хора. И не виждам нищо притеснително в ситуацията-няма как всички да са еднакво социални, контактни, "нахакани". Да си примерно десет дни с непознати хора в твоя дом, които не уважават особено това и ти превземат всичко, мислейки само за собственото удоволствие, не е като да си десет дни с непознати хора на почивка примерно. Съгласете се, че разликата е огромна. А и като не ви е на главата е много лесно, отстрани винаги всичко е прекалено лесно.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d7dc42f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Към 38-говориш пълни глупости. Ако не допуснеш дома ти да стане хотел(от опит казвам, че някои чужденци са ужасно несъобразителни и се държат нагло, не пазят и смятат, че някой им е длъжен), това значи според теб, че си скот. По-голяма глупост отдавна не бях чувал. Не вярвам въпросното семейство само да ходи на работа, без да се вижда с други хора, не вярвам и 38 да го мисли. Едното няма нищо общо с другото, т. е. това, че не искаш да ти обърнат дома наопаки, не значи че не се срещаш с хора и си скот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker