Благодарност! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Благодарност!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1606 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години.
Много ценя и обичам баба си, а тя напоследък все е заета с нещо или пък се ядосва покрай майка ми или покрай леля ми и братовчедка ми, пък и преди около година или година и половина чичо ми почина и имаше преместване, което също никак не й се отрази добре. Тогава, за да купи апартамент, продаде къщичката си на село и единственият й начин да си почива изчезна. А още по - лошото - едни телефонни терористи я метнаха, че дъщеря й била в болница - със счупени крайници, та се стигна чак до полицията и съвсем вече е изтощена.
Затова съм решила да направя нещо като парти, което да я поразвесели и да й помогне да се отпусне.
Мислех си да й звънна и да й кажа да дойде у нас, за да отидем някъде да се разходим, а после да се върнем вкъщи. Но като се приберем си нямам и напредстава какво да правя. Всмисъл какво занимание ще й е интересно на нея. Точно и заради тази причина се реших да напиша и моята история тук. Всичко друго съм го замислила - ще направя тортичка, ще й подаря и албумче със семейни снимки, но незнам какво занимание да измисля, за да може да й е приятно на нея. Дали разхода, или може би е лоша идея? Всичко ми се е разбъркало и моля за вашето мнение!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 85f29384e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Толкова се радвам, че още има хора като теб, че поколението ни не е напълно изгубено.. Много мило ми стана като прочетох историята ти. Поговори с останалите членове на семейството ви, заедно да направите нещо, попитай ги дали и те имат идеи, заедно ще го измислите по-лесно, а това, което си споделила дотук звучи много добре. Съжалявам, че не мога да ти помогна кой знае колко, но наистина много ти се зарадвах. Браво!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3193e0d7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ха-ха! Събери няколко дядовци с китари и й направете серенада под терасата с няколко песни от нейната младост!
Може и някой костюмиран и добре изглеждащ господин, с роза на ревера, да я покани на танц... пък после - кой знае? ...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 75269e0895
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Хе-хе. Много приятен човек си виждам. И аз съм така с баба ми, съчувствам и защото сякаш целият свят се опитва да я срине, за щастие до телефонни измами не се е стигало (имаше опити обаче). Моят съвет е да прекарваш повече време с нея и така понякога да правите неща заедно. Ходи по- често у тях и и помагай с каквото можеш. Ноо това е в по- дългосрочен план. Тя ти е баба, сигурна съм, че ще е доволна да знае само, какво златно внуче има и, че поне то не е срещу нея.
ПП. Ще ти кажа аз какво бих направила (освен, че тортата й я подарих за рождения ден одеве). Моята баба обича да решава кръстословици(купи една книжка с тях и ги решавайте двете), да гледа сериали (изтегли любимия й и си направете маратон), а най- вече обича да играем на "не се сърди човече" (аз често губя нарочно ^_^).

:* и късмет

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8aeca9c20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което си намислила е страхотно! И баба ти ще го оцени подобаващо. Не е важно какво точно ще правите, важното е, че си помислила за нея и си решила да я зарадваш! А иначе ти си знаеш какво обича да прави. Ако искаш може и просто да изгледаш любимия и сериал с нея. Или просто да си поприказвате. Възрастните хора обичат да разказват спомените си и тя ще е щастлива ако я слушаш докато ти разказва за детството си. Албума със снимки може точно до тава да те доведе. Да ти покаже някоя стара снимка и да почне да ти разказва, че на нея тя и еди кой си са били на еди си колко години и са се снимали еди си къде... и от една снимка, можеш да чуеш дълга, дълга история за това как е живяла като дете. Е, сигурно ще ти е малко скучно, ама нали го правиш за нея. Аз като бях дете много обичах да слушам разказите на баба и дядо. И сега ми е мъчно, че не се сетих да ги запиша, защото някои от нещата бяха интересни. Ама, кой ще ти мисли за това? Вярваш си, че баба и дядо ще са вечни...
За това идеята ти е страхотно! Зарадвай я докато все още можеш!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2685efef4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката:
Много благодаря на всички за споделеното мнение. Само дето тя няма телевизор и следва да няма и любим сериал. До колкото за старите разкази - обожавам ги, а тя обича да ги разказва(пада си бъбрив човек). Предполагам наистина ще се зарадва, особено ако успея да примамя и останалите членове на семейството да помогнат, но те не са по тия работи...
Още веднъж благодаря за идеите.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8aeca9c20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако искаш да я зарадваш просто прекарвай повече време с нея. Възрастните хора понякога са много самотни. Няма да забравя как веднъж моята баба каза на мама, че от всичко, което правя за нея най-много се радва когато й се обаждам по телефона. Голям човек съм и не живея с нашите, да не говорим с баба си, обаче, въпреки всички ангажименти и проблеми, гледам да и се обаждам по телефона винаги когато мога. Ей, така за да я питам как е. Защото знам, че от как дядо почина е много самотна. Така, че защо да не я зарадвам малко? За това, каквото и да измислиш да правиш за баба си, никога не преставай да и засвидетелстваш обичта и вниманието си. Това ще я направи много щастлива!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker