Как да кажа, че искам на море? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да кажа, че искам на море?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2374 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 19 години. Тази година кандидатствах, но не ме приеха, а за нашите това бе най-важното нещо сега относно мен. За мен също, но така сега много ги разочаровах. Ще си уча наистина здраво тази година и дай Боже другата ще ме приемат. През тази имах приятел, на когото отделях по-голямата част от времето си и той е една от причините да бъда така разконцентрирана и да мисля повече за него отколкото за ученето си. За мен той беше на първо място винаги и като има някакъв проблем, аз не спирам да мисля за това и не мога да се съсредоточа над уроците си, приемах неговите неща твърде навътре и това ми изигра лоша шега. Сега съм и без него, но дори се радвам. Макар в началото да ми беше зле, сега ми е много по-добре, че съм без него. През тази не мисля да си хващам приятел, защото искам да ме приемат. Както и да е. Сега с компанията искаме другата седмица да идем на море за около 3 дни само. И те, и аз много искам да ида с тях. Не съм ходила на море от 2003 :О, а не знаете колко много го обичам. Проблемът е, че не знам как да поискам пари от нашите за море, те като не ме приеха сега сигурно няма да са съгласни, колкото и пари дадоха за уроци.. Но за 3 дни няма да ни трябват кой знае колко много пари, а и аз сега имам 70, така че ще ми дадат 70 по-малко отколкото ще сметнем, че ни трябват приблизително. Но как да ги питам и да ги убедя да ме пуснат? Знам, че съм голяма, но те трябва да ми дадат пари, не работя сега. Страшно много искам да отида :( Ще ги питам, ще ги помоля много пъти, ще им кажа, че от 11 години не съм ходила на море, а всички други ходят. Като не ме приеха сега и имам чувството, че ме е срам да ги попитам за това, защото все ще ми го натякват сега и сигурно ще кажат колко пари са дали за уроци, не са ме приели на всичкото отгоре, а аз на море искам да ходя. Но пък не е честно. Като не са ме приели сега и дай още 10 години да не стъпна на морето. Искам малко почивка и аз и после се захващам с ученето, този път наистина сериозно. Как да ги убедя, моля кажете :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: d5c2d5af08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смятам, че е хубаво като се върнеш от морето да си намериш работа. Искай пари на вашите и обещай да ги върнеш и почни някъде работа за 1-2 месеца да може да изкараш към 600лева, примерно да взимаш 300 на месец и им дай всичките пари, хем заради морето, хем заради уроците. Ако направиш този жест към тях, смятам, че ще постигнеш успех.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dd1db5d9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, много си разглезена.
Мисля, че лятото трябва да си намериш работа, а не да ходиш на море.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cd42f0ed27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката - майка ми е съгласна де, ама с баща ми още нищо не съм говорила, а имам някъде 2-3 дни да реша смисъл да знам какво да кажа на компанията - до вторник-сряда. Чакам да одобрите коментарите, дано стане по-скоро :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ce4d2635d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цяла година не си работила, не си си свършила задължението с ученето и мислиш, че заслужаваш почивка? Какво значи "но те ТРЯБВА да ми дадат пари", пълнолетна си кой ти е длъжен?
В реалния живот няма някой трябва да ми даде, има ти трябва да си ги изработиш или заслужиш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6f5daa662a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   кажи им, че след като се върнеш ще отделиш цялото си време до другите кандидатстудентски изпити за да учиш!
Може да кажеш и това, че си решила да не си хващаш приятел който да те разсейва.
Също може да кажеш, че би се хванала на работа, но няма да може да се подготвиш достатъчно добре!

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aae97f2291
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не искам да те разочаровам мила, но май и самата ти си знаеш, че сега не е подходящия момент. Дори и да убедиш вашите да ти дадат пари, няма да се забавляваш много, защото все ще си мислиш, че си се издънила, особено ако някой от другите са го приели. За това по-добре се концентрирай върху ученето и догодина, ако те приемат, с пълно право ще можеш да поискаш от вашите пари за море и ще си изкараш страхотно, защото ще знаеш, че го заслужаваш. А ако чак пък толкова искаш да идеш, поне не взимай пари от вашите, че наистина е малко кофти. Хората са пръснали толкова пари за уроци, теб не са те приели, че накрая и за морето да платят. Лично мен би ме било срам да искам пари от нашите в такъв момент.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cd42f0ed27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм разглезена изобщо, идея си нямате как все се лишавам, за да не ми мрънкат и да не съм им толкова в тежест. Сума ти пъти съм казвала да почна временна работа, но не ми дават. Не знам защо, не искат да работя. Отговора все е "Аа не, не, няма да работиш, закво ше работиш, как така ше работиш". От това би следвало, че са съгласни да ми дават пари когато ми потрябват, а и не се глезя да си купувам всичко и да ходя където ми скимне. Приятели все ме канят някъде, нещо, аз все отказвам за да спестя пари на нашите и все съм като някой аутсайдер, някоя задръстенячка. Толкова ми е тъжно все така да се чувствам, а работа ще започна скоро, дори и да не искат, но сега тази година няма как да почна и работа и да уча, материалът беше много, а те винаги са били против да работя незнайно защо, сякаш е нещо унизително.. вместо да се радват че искам сама да си изкарам парите.

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aae97f2291
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да работиш не е унизително, но явно вашите за преценили, че в този момент за теб е по-важно да се концентрираш върху ученето и за това не са ди давали да работиш. С идеята, че това ще ти попречи да се подготвиш добре са изпита. Сега обаче, когато имаш цяла нова година пред себе си, наистина е по-добре да си намериш работа, най-малкото за собствено самочувствие. Пък ако ще и да е нещо почасово, важното е да видиш как се изкарват пари и да им покажеш, че въпреки, че не са те приели не си безотговорна. А и се постарай с ученето за да не ги разочароваш и догодина и да те приемат.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cd42f0ed27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, напълно съгласна съм с теб и точно това смятам да направя. И да, мисля че затова не ми даваха да работя, макар че и сега за ваканцията им бях казала пак да работя, но пак не искаха, не ги разбирам. Благодаря ти за разбирането :)

- авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker