Защо хората са такива расисти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96822)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22769)
 Секс и интимност (11246)
 Тинейджърски (20206)
 Семейство (4851)
 Здраве (7813)
 Спорт и красота (4071)
 На работното място (2160)
 Образование (5926)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1503)
 Други (13142)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Защо хората са такива расисти?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 3970 пъти
Женена съм за чернокож мъж от Гана и имаме дванадесет годишен син. Проблема е, че другите деца в училище, го обиждат и наричат с разни имена: Урко, говореща маймуна, къде си е криел опашката, понеже има ситно къдрава коса, главата му приличала на п**ка и всякакви дpуги неща. Вече сменихме три училища, но навсякъде е същото. Вече не знаем какво да правим?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 3af34b85be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Аз харесвам чернокожите и нямам нищо против тях. Сестра ми ходише с такъв и се държеше с нея страхотно. В България сме такива, ако не искаш в училище да се подиграват на сина ти по добре се преместете в друга държава. Където и да съм била по света няма такова нещо като това у нас. В училище всички са приятели чернокожи, азиатци и т. н. Не мисля, че има друг изход

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e3591b171e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Много съжалявам, че това се случва с вас. Сигурна съм, че детето ви е красиво, умно и талантливо и за нищо на света заслужава тези обиди. Обиждат го , защото е различен. Българите като цяло са с остаряло мислене и честно казано сме си расисти. Това е така, защото сме бедна държавица, не сме пътували, не сме видяли... А бъдещето принадлежи именно на смесването между расите- едно защото генът се подобрява по този начин, второ, че живеем в свят на глобализация , в който смесването на расите е нещо обичайно. Само бай Ганьо още не го е разбрал... Между другото се раждат много красиви дечица. Сигурна съм, че и вашето е такова.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 82b8e9c46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   След 2-3 години, като започнат да го заглеждат девойките (защото момичетата си падат по смесени раси), друга песен ще запеят. А децата са жестоки, детето ти да се ориентира към спорт някакъв или хоби, за да не мисли за това какво казват другите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ae2b92c397
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Ами ти си каза какво мислиш за главата му. Искаш другите да не го обиждат. Явна не си много умна.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 13a9a997bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Aко сте в Бългaрия , то въпросът ти би трябвaло дa е - зaщо бългaрите сa тaкивa рaсисти? Aз живея в зaпaдно- европейскa стрaнa и много често ми се нaлaгa дa пътувaм по други. Никъде не съм виждaлa тaкaвa формa нa рaсизъм кaто у Бг. Дори не сa точно рaсисти повечето , просто мрaзят чуждото , рaзличното. И aко могaт дa се съюзят и дa си изливaт цялaтa комлексaрщинa - още по- добре. В случaя , зaщото синът ви е мулaт. Aко беше бял , но с голям нос , дебел , с пъпки....ще е същото , нямa знaчение , че е бългaрин. От толковa...глaд , то вече и духовно е беднa стрaнaтa.
Нямaте ли възможност дa смените стрaнaтa? Товa ще му се отрaзи нa сaмочувствието нa детето , a от тaм по ефектa нa доминото ,... сещaш се.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9c94174bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Нормално е да се подиграват, а и ти самата не изпитваш ли поне срам, за тази твоя постъпка, свършиха ли белите българи или поне някой бял чужденец, че точно с африканец? Нищо против черните, но както се казва, всяка жаба да си знае гьола. Чрез тези смесвания на различни гени се унищожава бялата раса, но ти едва ли осъзнаваш това... много голяма грешка, но вече късно!
Лично мнение, не го приемай лично. М28

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d271be0fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   На децата поначало им липсва такт и могат да бъдат много жестоки един към друг, особено към "различните" - и това не се отнася само до цвят на кожата. Другият момент е, че толерантността на повечето българи към хора от ралични националности се изчерпва с приемането на "бялата раса". Децата попиват чутото от родители, или от телевизия и предавания като например "Шоуто на Слави Трифонов", където подобни шеги са нещо обичайно. Просто такова е нивото на масовия българин, медиите в много случаи възпитават не култура, а простотия. И още 10 училища да смените, няма гаранция, че нещо ще се промени. Дано като стане по-голям си намери добри приятели, които да го приемат такъв какъвто е. Сега със сигурност му е неприятно от това отношение, но може би ще му помогне да се изгради като по-силен характер.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5b4098c3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Децата са си гадни на общо основание.
И аз съм понесъл доста тормоз в училище. Не мога да кажа че е нормално но е факт. Всеки малко по различен е много удобна мишена.
Сигурно на детето ти му е по тежко от колкото ми беше на мен, но се преживява.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0650640dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не всички са расисти, но в България са доста, понеже видиш ли някой с по-тъмна кожа значи е циганин.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6d0b84817e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Хората са лоши, не обичат различните, може би недостатъчно жъзпитание на децата, трябва да се научат как да се държат, но явно на никой в у-щето не му пука за това, децата все ще си намерят нещо да се заядат дори да не е цвета на кожата...

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f028000b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Децата се отнасят така с всеки различен - няма значение дали е от друга раса, или е твърде дебел, твърде слаб, висок, или нисък - пак ще го скъсат от подигравки - свиня, скелет, щъркел, джудже. Това е положението. Трябва да оцелее някак си до горните класове, там нещата стават вече по-цивилизовани.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 48610eb701
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   ако не се лъжа, ти и преди беше публикувала подобна история, ако не, е някоя друга жена със същия проблем. и тогава писахме, че за съжаление хората са такива, особено ако живеете в по-малък провинциален град. би трябвало да си наясно с това когато си решила да се жениш за този мъж и да имате дете.
хората не можеш да промениш, затова най-доброто, което мога да те посъветвам е да се преместите в голям град или в чужбина, там положението със сигурност ще е по-добро.
Ж42

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 31b37e360f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Стига сменяйте училищата, защото учите детето си да бяга от проблемите си. На почти всеки се е случвало а е жертва на нападки в училище, на тормоз дори, но само слабите се пречупват. Не учете детето си да е слабо!
Запишете го на бойни изкуства или друг спорт, в който има отборно начало или вид възпитание - там ще срещне приятелчета, но не можете да спестите нападките, цял живот ще ги има, нека свиква и си надене дебелата кожа.
Обиди от деца иначе всички сме търпяли - заради име, заради очила, зубрене, слаби оценки, дрехи, прическа.... нека не приема нещата лично и сам се застъпи за обиждани деца.
Децата не са расисти, те са жестоки по природа и носят жестокостта на човешката природа в чист варянт. Едва като възрастни усвояваме социалните правила за поведение, но до тогава детет ви не бива да се учи да се крие и да е беглец, а да среща проблемите и да ги решава.
Българските деца дъщо ги бият в чужбина, но става по-лошо ако местош детето си, защото почва всичко отначало. Ние имахме виетнамче в училище, в началото големи подигравки, после свикваш и стана любимеца на всички. От детето ви зависи дали ще спечели дори от различието си!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6424ce2afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Навсякъде четох, че децата могат да бъдат много жестоки. Изключително прави сте, НО (винаги има едно НО) замислете се какво ги прави такива. Имам син на 13 години и по начина, по който съм го възпитала съм сигурна, че не би обидил никого. Естествено, не мога да съм сигурна какво прави в училище, как говори с приятелите си. Но съм сигурна, че съм направила каквото мога, за да му дам добро възпитание.
Колкото до детето на авторката много съжалявам. Най-болезненото за една майка е да гледа как детето и е обиждано и наранявано, а да не може да направи нищо по въпроса.
Поправете ме ако бъркам (Моля! ), но преди години когато още имаше международният лагер в Равда, никога сме нямали проблеми с расизма. Аз си спомням ходили сме имаше деца от всякакви раси и никога не сме се обиждали. Не знам, не знам...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 54615954b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   За съжалние, такива неща се случват не само в България. В цяла източна Европа, има много расизъм. В държавите от западна Европа, са по толерантни, защото там са имали негри още от 16 век, където са ги закарали на сила, като роби. Въпреки че са ги имали там от толкова време, все още си имат расизъм. Трябва само да видиш какво става по време на футболни мачове - маймунски звуци, хвърляне на банани и подбни. Не зная къде ти е бил мозъка, но когато си се женила, би трбвало да помислиш, че децата са тези, които страдат при такива смесени бракове. Виждал съм и други случаи като този и и ти съчувствам.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: beea6c758f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Защо не го преместите в училище във Христо Ботев или Факултета? Там няма да бие на очи.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 80d94d7042
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз от детската градина до 10 клас бях тормозена, поради неспособност да си социализирам, накакъв вид социална фобия мисля... няма значение. Сега съм на 18 с тежка депресия, суицидни мисли.... просто ситуацията е зле, опитвам се да кажа че тормоза има трайни последствия и трябва веднага да се отреигира, а ни просто да се чака да отмине! Ако наистина имате възможност наистина напуснете България.. тук наистина са големи расисти.. пълно е със така наречените "скиначета"", които само като видят някой с по-тъмна кожа са готови да му се нахвърлят...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f6c92a15ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 17, поне приблизителна представа имаш ли колко хора с по-светла кожа в БГ стават жертва на престъпления?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 654a534ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Авторке, би трябвало още като си се женела за този мъж да си била наясно, че ще имате проблеми-и с мьжа и с детето от подобно естество. Ти да не би да си очаквала нещо друго... Като знаеш какви са хората и как трудно приемат различните, особенно черните. Така е-нямаме колониална история и хората тук не са свикнали с тях...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 654a534ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторке, би трябвало още като си се женела за този мъж да си била наясно, че ще имате проблеми-и с мьжа и с детето от подобно естество. Ти да не би да си очаквала нещо друго... Като знаеш какви са хората и как трудно приемат различните, особенно черните. Така е-нямаме колониална история и хората тук не са свикнали с тях...

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a4cd843816
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

22.   Жените се за лайнянокожи маймуни,а после пискате защо сме били расисти!Папагалите като говорят защо не им викат хора,а маймуните когато говорят ги наричат хора,че даже и права им дават баси,че и се женят заблудените жени за тях!!Аз съм скинар и имаш късмет,че не съм видял някъде изчадието ти,какво ревеш сега,когато си се женила за печка не предполагаше ли че ще ти се роди печка??Един съвет-вземай си брикета и се махайте от България,ТОВА НЕ Е ВАШАТА ДЪРЖАВА!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e610e0cbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   sajalqvam, 4e balgarite ne mogat da porasnat v tezi ne6ta.ili v vsi4ki ne6ta. tqhnoto 4ustvo za veli4ie, 4e sa po hubavi ot vsi4ki.problema v u4ili6tata idva ot vka6ti ot semeistvata. tam se govorqt obidi protiv romi turci i vseki razli4en.tam ne se u4i na tolerantnost, a to4no obratnoto na umraza.poglednete romite te sa v nemilost v sobstvenata si rodina. kakav e primera za vseki razli4en .

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ae2b92c397
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Никой не обича да гледа други хора с друга религия, цвят на кожата и най-много мразя когато такива преселници си говорят на собствения език тук. Пък и повечето чернокожи не се занимават с чисти работи в България. Това си е мое мнение. Имаме много цигани вече.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 54615954b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   До №14
Напълно съм съгласен че възпитанието започва в къщи, от родителите. Това е най важният фактор за оформянето на културата и мирогледа на детето. На теория е така, но в живота се поучава малко по различно. Ще ти дам пример със себе си и брат ми.
Майка ми, още от малки, винаги ни е купувала книги с детски приказки от автори от цял свят. Искаше да ни възпита и научи на толерантност и уважение към хората от всички раси, без значение цвета на кожата, културата и религията им.
Моите любими приказки бяха на Братя Грим.
Всички африкански прикаки бяха много еднообразни и подтискащи "Живял в едно малко село в джунглата един ловец. Срещнал едно красиво момиче, влюбил се и се оженил за нея. Родили им се две деца, но комшиите им, им завидяли и един ден ги откраднали, сложили ги в една кошница и ги хвърлили в реката... "
В друга приказка, много подобна история - "комшията започнл да хвърля през дупка в колибата листа от някакво отровно растение и децата станали много болни... "
В другите им детски приказки, същата работа - пуснали в колибата им отровни змии, хвърлени на крокодилите да ги изядат или на носорозите да ги смачкат... Когато си дете, искаш да ти четат приказки за царски синове които се женят за принцеси и красиви, хубави неща, не за смърт и гадости. Въпреки че бях малък, започнах да осъзнавам че хората от тази раса са много по различни от нас.
Други приазки които също намерих за подтискащи бяха арабските.
"И на пъвата брачна нощ, султана я убол с иглата... "
Опитай се да обясниш, на едно 4-5 годишно дете, защо след като я обича толкова много, султана я боде с игла? ! За пръв път видях майка ми да не може да ми обясни нещо. Всички призки от тази книга завършваха по подобен начин - пълна простотия. След това, тази книга изчезна и майка ми не я спомена повече.
Когато поотраснах, започнах сам да си оформям мирогледа чрез мислене и анализиране на нещата, а не да приемам всичко на вяра със затворени очи. Когато ми говорят, сушам и мисля, защото, особено в пресата и нета, просто се опитват да ти промият мозъка и да изкрат ченото, бяло. Само наивниците и глупаците им се хващат на въдицата, защото не разсждават с главите си а с гръбначният си мозък.

Истината е, че всеки трябва да си стои със собствения вид, иначе си търсиш проблеми и главоболия. Няма нищо по лошо от това, една майка да гледа как детето и страда.
Когато се жените, мислете за последствията, защото няма такова нещо, като безплатен обяд - рано или късно плащаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c882aa2906
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Не искам да си спомням какво преживях в училище, докато не можех да се защитавам! Мъките спряха чак когато се преместих в София. Намерих си добра работа, продължих обраованието си, благодарение на това, че съм с по- светла кожа. Доста от моя етнос, да не кажа 90% не посещават училище точно поради този факт.
От Ромски произход съм!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 651a1b1f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   За съжаление въпреки, че по медиите се тръби, че българския народ бил от най-толерантните, реалността е точно обратната. Българите са едни от най-големите расисти в Европа. Аз съм сигурен, че и за мъжа ти говорят същото и теб също те обиждат по всевъзможен начин, че си се отдала на черен. Просто възрастните хора се прикриват, докато децата са директни. За съжаление не можете да направите абсолютно нищо. Единствения съвет който мога да ти дам е, че има може би около 5-10% от хората, които са с по-съвременно мислене и не са расисти като не отдават всичко на цвета на кожата. Събирайте се и търсете такива хора, а на другите не обръщайте внимание.
Аз за цвят на кожата ще дам следния пример. Кученцата и козичките много често се раждат с различен цвят на козината дори в едно котило. И тогава какво? Козата или кучката трябва да обича повече примерно тези с по-светла козина от останалите ли? Това е абсурдно. Но някои хора за съжаление още не са го осъзнали. След време и това ще стане. Както почти изчезнаха вече войните за ралика от преди 100-на години така ще изчезне и расизма, но трябва време за човечеството да си промени разбиранията.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 17134004ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Не съм съгласен, че българите сме чак такива расисти, а чужденците не са. Достатъчно време вече живея в чужбина, за да мога с изключително голяма сигурност да твърдя, че един чужденец не е расист спрямо бял човек, и по възможност от Западна Европа. Спрямо черни, араби, цигани, а и мюсюлмани като цяло расизмът е на много, ама много високо ниво. Е, питам аз - къде е разликата с България?
Не сме ли ние изключително толератни към всякакви англичани, германци, французи, холандци и т. н.?
Авторката да си е правила добре сметката, когато е раждала дете от междурасови отношения, защото рисковете винаги ще ги има, и това дете винаги ще е различно! Парадоксално, но факт - дори самите черни няма да го имат за един от тях, освен ако не е момиче, защото тогава сякаш не им пука особено.
Като толкова не и харесва расизма в България на авторката, да се премести да живее в чужбина, ама да не стане така после и там да се оплаква, че обиждали синчето й...
И много интересно, как пък било толкова плачевно положението с расизма в България, пък в следващия момент нашумелите изпълнители Бобо и Прея са тъмнокожи, пък са родени, живели и израстнали в България? Също така за отбелязване е, че Бобо е от Дружба, а Прея от Люлин - това са може би най-скинарските квартали в София, а те са оцелели, успели са в своята област без някой да им пречи (дори обратното), а на всичкото отгоре и приятели си имат...
Не виждам хората да са особено расистки настроени и срещу Тони и Фики Стораро, Азис, Софи Маринова и т. н.
Че има нетолерантност е ясно, но в крайна сметка дайте и да не преувеличаваме излишно нещата, окрасявайки ги прекалено много в черни краски. ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e66fb56fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   До 29: Значи искаш да кажеш, че няма разлика дали е черен негър или бял? Обясни ми тогава защо в някои щати в Америка, които са изцяло от негърски произход стават най-много престъпления извършени все от чернокожи маймуни? Я виж в Детроит какво става, или във щата Алабама? Там ако си бял и отидеш в някой техен квартал, неграта ще ти събуят гащите и ще те оставят гол на улицата. Виждал съм го на живо. Не говори глупости да сравняваш крави и кучета с хора.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 54615954b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   №29, това за войните, че са почти на изчезване, направо ме накара да се смея с глас. Ти в кой свят живееш? Вестници не четеш ли? Телевизия не гледаш ли?
Напоследък само войни и проблеми по новините. Както се описва в библията за последните дни - навсякъде войни, наводнения, пожари, земетресения, всякакви бедствия и проблеми.
Колкото до расизма винаги го е имало и ще го има. Без значение в коя част на света ще отидеш, ще се сблъскаш с него.
Примерите със живтните които даваш, са нелепи. Все едно да кажеш че в някое семейство, едното дете е с права коса, а на другото му е на вълни, или че на едното му е по тъмна, от колкото на другото.
Сега аз ще ти дам пример със животни.
Не зная, дали ти се е случвало да си в парка и в един момент да чуеш птиците по дърветата, да започнат да крещят и да създават много шум и да се чудиш какво става. Причината за това е винаги, някое избягало папагалче което е кацнало наблизо до тях.
На това му казват естествена реакция - форма на расизъм при животните.
В природата си има естествени закони, които всички живи същества, с изключение на хорта, ги спазват.

Има много видове риби, но никога един вид, не се смесва с друг.
Има много видове птици, но никога един вид, не се смесва с друг.
Има много видове маймуни, но никога един вид не се смесва с дуг.
Примери колкото искаш.......
Единствено домашните животни се смесват, но това е защото хората го правят - кучета, котки, свине, крави.....в мнго случаи ги направят пълна изгъзица. Но това е нормално за хората - до каквото и да се докоснат, да го прее~бат.
Гинетически модифицирани храни - след това се чудят, защо малко момиче има по-големи гърди от майка си и носи бувки номер 45.

Във военните лаборатории, вземат безобиден вирус и го превърнат в убиец. След това започват да се опитват да създадат ваксина и лекарство за него. Това се прави по инициатива на политици с болни амбиции за грандомания и ненаситна лакомия, с цел да завладяват и управляват.
Всичко това са типично за самозабравилата се човешки род.

А колкото до расизма той си е тука, за да си стои и никак не е запазена марка на българина. Колкото и да се питват политиците, чрез подкупните медии да ни убедят в това, вече никой не им вярва. Курдисал се мазния мики маус, да ни убеждава, какви хубави неща ще направи за нас, но първо трябва да се нведем и да се хванем за пръстите на краката...
Когато хорат се женят, да мислят с главите си за последствията, а не с оная си работа между краката. Ако не, сами виждате резултата - нещастните им деца, някои доведени до отчаяние и самоубийство.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 29f88d916f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Една майка търси помощ и съвет за детето си, а някои от коментаторите се нахвърлят да я критикуват и обиждат. В България сме специалисти по това да държим сметка на хората за живота им - за кого се оженили/омъжили, дали е бял или чернокож, дали е беден или богат и т.н.
Авторката на темата вече се е омъжила за мъжа от Гана и има дете - тоест безполезно е да държите лекции за това колко било лошо да си с човек от друга раса.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 651a1b1f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   №32, щом се смееш на гласс значи си глупав. Това, че войните са на изчезване си личи и дори от твоя пост. Щом ги виждаш само по телевизията и вестниците е достатъчен факт. Докато дедите и прадедите ни са гледали руско-турска, сръбска, балканска, междусъюзническа, първа световна, втора световна на живо и от първия ред, не по вестниците. А другите ти примери са за различни видове животни, което е съвсем различно. В случая става въпрос за козите със сива козина, да се съберат и да набият и изгонят козите със кафява козина. Такъв абсурд аз не съм виждал. На такава идиотия са способни само хората. Независимо черни или бели. Това последно във връзка с расизма в черните квартали цитиран по-горе. Не оправдавам нито негрите расисисти, нито мюсюлманите, нито белите.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e9f5c94949
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Какви расисти сме бе ? хора това , че циганите ни дразнят не е ли истина все пак не заслужаваме нападки , обиди , подигравки без причина нали ? Относно темата по - добре да се намери начин да се спрат тия неща , а да го местиш 100 пъти няма ефект все същото . Освен ако сина ти почне да отвръща на тези не с обидни думи , но да се покаже като твърд характер . Според мен 1 дете трябва да покаже своята сила като характер , за да може другите деца да видят , че не се получава при него . Успех!!!! **Win32**

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f6c92a15ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Хайде стига сте повтаряли като папагали какви расисти сме! Не виждате ли, че умишлено ни насаждат чувство за вина, за да ни манипулират по-лесно!
Само си помислете, каква част от минаващите за цивилизовани държави са експлоатирали векове труда на чернокожите и са есплоатирали природните им богатства, докато България никога не е имала колонии.
Освен това се заинтересувайте в колко държави е имало истински геноцид над циганите (или ромите, ако така ви звучи по-добре) докато в нашите земи числеността им расте, благодарение и на щедрата социална политика, при все че сме бедни като цяло.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 54615954b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Дано ЕС се разпадне още по скоро, от колкото се предвижда.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 13a210b251
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Колко държавица сме, ако я омешим със всякакви, какво ще остане от България? Прииждат емигранти отвсякъде, женят се българки за негри, а после реват. Ами мислете преди да действате, а не след това. Като не ви приемат тук радушно, отидете в неговата родина, там как ли ще възприемат бяла жена, може би по благосклонно от нас. Или отидете по на запад, там са свикнали с такава гледка, и няма да имате проблеми. Тук обществото е по консервативно, и с тази изстрадала история от миналото, трудно възприемаме чужденците, все очакваме нещо лошо от тях. По скоро ненавиждам мюсюлманите, защото са фанатици и искат да се налагат, но чернокожите не ме дразнят, ако си живеят кротко и възпитано.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 657eac4b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Не е в расизма проблема, а във възпитанието на детето. Отгледали сте го така, че да не е способно да се защитава и да си отстоява позицията - после защо му се подиграват. Ако го възпитавате като жертва - става жертва - и с белите деца се случва същото. Не е в цвета на кожата проблема. Има и немалко чернокожи деца из българските училища, на които им се кефят съучениците и стават всеобщи любимци. До поведението на детето е. На тази възраст децата обръщат голямо внимание на стила на обличане, на начина на говорене - сега започват да градят характер и да се отстояват. Защо не сте го записали да тренира някакъв спорт или бойно изкуство. Ако отвори уста да го обиди някой и отнесе после два шамара, следващият път ще се замисли. Отделно рапът и хип хопът са доста популярни сред учениците - можеш да видиш доста бели деца, които подражават на чернокожи изпълнители. Т. е ако хлапето имаше някакъв стил на обличане по-скоро щяха да му се радват и да му подражават, отколкото обратното. Ти си го възпитавала да е послушен и смотан, после защо го тъпчат всички. Вземи поне мерки овреме, все още може да изгради характер детето. Всичко е до човека, не до цвета на кожата. Къдрава му била много косата - ами подстрижи го късо! Има един куп хубави модерни прически за този тип коса, ти си го оставила да ходи като кошница да му се смеят. Не е проблма че косата му прилича на "п... ка" разбираш ли, проблема е, че в момента го възпитаваш да стане такава. Какви са тея смени на училищата - докога ще бяга - запиши го да тренира, поощри го да си развива стила и интересите...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3cb4d00b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Ясно ми е за какво говориш. В моя клас имаше едно момче от смесен брак, баща му е японец, а майка му- българка. Сега като си помисля как сме се държали с него, срам ме хваща! То не бяха подмятания от типа на жълтур, дръпнат...абе, ужас! Обаче това продължи само една година, защото момчето се оказа готино и скоро си го приехме за един от нас и вече на никой не му правеше впечатление. Така, че не мести сина си от училище в училище, защото няма смисъл, навсякъде ще го гледат странно, ами по-добре му помогни да оцелее в някое училище 1-2 години и като го опознаят и видят, че е готин ще спрат с глупостите.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c01874acd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Хората не , а Българите поне повечето те се подиграват на всичко.Чернокожите са симпатични :):)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 54615954b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

44.   Не се притеснявай. Като порасне, все ще си намери някоя проста циганка или още по-проста българка и тогава ще му е по-леко. Я гледай колко малоумнички има в България. Те са тъпи и не могат да мислят със собствения си мозък и понеже, някои са им казали че е модерно(не се знае в коя държава) да те чука негър, са готови веднага да си вдигнат краката. След това като дойдат послествията, започват да ревът и оплакват.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 27 дни
hash: 05c313dafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   32, личи ти, че гледаш телевизия :)
Също така ти личи, че трудно си завършил гимназия.

Авторке, защо сменяте училищата, сменете държавата :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 24 дни
hash: df0c68f70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Децата са жестоки, но съм 100 процента сигурна, че повтарят думите на родителите си.
Единият вариaнт е ти и мъжът ти да вдигате луди скандали в училището, по родителски срещи и да учите малкия да се защитава. Ако го обиждaт и той да отвръща и да мачка.
Другият вариaнт е да се махнете от България и да отидете в цивилизацията :)

Българите сме си расисти и комплексари, една голяма част, сочим с пръст различния, мачкаме по-слабия.
Абе кофти хора сме ... То затова и по света гледат на нас като на диваци.

Желая ти много късмет, каквото и да решите, и най- вече детенце да е много щастливо и обичано :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5e53588b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Оф, кои сте вие, мухльовци, че да казвате на някого за кого да се жени и да си ражда децата!? Да си създадеш семейство с любов и разни недорасли комплексирани расисти като вас да обиждат детето ми!? Ок, има различни мнения по темата, че трябвало всеки да си стои със собствения си вид, ок... Някой да ви е задължавал да не го правите!? Тази жена пречи ли ви с нещо, лично на вас, заради нея ли животът ви е по- добър или по- лош!? Къде е възпитанието ви, да уважите избора на другите щом и без това не ви засяга пряко, по никакъв, ама никакъв начин!? Въобще не се учудвам, че се подиграват на детето й, щом такива егоисти и егоцентрици също възпитават деца.
Така, и аз живея в Западна Европа и да има расисти. Расисти и към Източна Европа, Азия и Африка. Обаче защо към мен и чернокожия ми приятел не са расисти!? Защото се държим на положение в обществото, защото сме образовани, цивилизовани, спретнати и будни млади хора. Защото не ми пука дали чужденецът вижда в мен само една източно европейка, която ще си отвори краката за един коктейл в дискотеката, това няма да се случи, понеже съм много над това. Същото е и с моята черна маймуна. Дреме му на него, че някой не го харесва, че е чернокож, след като се оправя по- добре и с повече самочувствие от този някой. До сега съм виждала расизъм към него само от несигурни хора.
Моят съвет е да помогнете на детето да е малко над нещата, нека си говорят, но да не му пука, няма как да спрете хората да говорят, но има как да помогнете на детето да превъзмогне това.
Освен това, не можете ли да говорите с учителката или директора на училището? В крайна сметка, това дете, като всяко друго, българче или не, има право да ходи на училище, да се образова и да е в една що-годе нормална обстановка.
ПС: също и вие подхождайте с повече самочувствие пред детето си и всички останали.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 81c8c4eae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Имаше такова нещо и при мен в гимназията. Един мухльо само веднъж нарече майка ми българска курва и му размазах физиономията. Но не му посегнах в училище, въпреки публичната обида, само за да не ме изключат, а го причаках след това и пребих него и дружката му нацист. Тогава тренирах бокс и двама мухльовци не можеха да ми се опрат. Сега и цяла орда няма да ми се опрат, расистките обиди ме влудяват! Вече все по-рядко се връщам в България. Тук няма място за космополитни хора. Съветвам авторката да заминава на Запад, защото тук ще останат само хардлайн селяните.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: ca9b7209a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Скъпа приятелко, след година и нещо от пускането на твоя пост, се случи да го прочета. Няма да ти давам съвети, само ще ти разкажа това, което мисля и чувствам аз. На 41 съм и след три неуспешни опита за инвитро, нямам детенце. Щастлива си, че имаш дете, независимо какъв е цветът на кожата му. То е твоята и радостта на съпруга ти. Трябва да го закриляш, но никога не забравяй, че всеки индивид е главно сам и сам трябва да извоюва своето място в обществото, в което е принуден да живее. Ако вечно го закриляш детенцето ти, то никога няма да се научи да се бори само за своето място. Ако го оставиш само да се справи с проблемите си със съучениците, въобще не се се съмнявам, че ще се справи - просто, дай му шанс сам да си завоюва мястото и уважението на своя набор.... Зная, че ще ти е трудно - на всяка майка и е трудно да остави детето и да излезе из под крилото и / и това няма нищо общо с цвета на кожата на майката или детето/. Бъди силна и го остави син ти сам да се справи - ще се учудиш колко добре ще се справи. Успех, мила.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 409a723a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Ох умирам да съм с по-тъмна кожа...Колко солариуми и морета отразих,че да почернея :D Нямам против чернокожите,даже ги обичам

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 68e2153ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   Наистина не мога да повярвам, че има такива расисти сред нас! Грижи се за детето си, обичай го, ТО Е ЧОВЕК, без значение какъв е цветът на кожата му!!! А и бъди сигурна, че като порасне всички момичета ще са луди по него!!! Трудностите сега го правят по-силен характер! Не се влияй от негативните коментари-то това са ЧЕРНИТЕ ХОРА-черни по душа!!!

 
  ...
преди: 5 години, 9 часа
hash: 395777eb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Не прочетох всичите коментари, но видях такива от рода- "свършиха ли белите мъже, че с чернокож си започнала да спиш". Първо не мисля, че хората тук могат да държат сметка на жената в кого се е влюбила и с кого е решила да има дете. Относто проблема Ви- расисти за жалост се срещат масово в България. Най- добрата ми приятелка е наполовина китайка и като бяхме по- малки на нея и се подиграваха, заради очите й и по- жълтеникавият цвят на кожата й. Сега и двете сме на 17 и момчетата, които преди време я обиждаха бягат след нея, но такива обиди никога не се забравят. Съжалявам да чуя за ситуацията с детето Ви, но мисля, че където и да го преместите винаги ще търпи нападки малко или много. Просто трябва да спре да им обръща внимание и да разбере, че расистките глупости говорени от съучениците му не са верни и че не трябва да се чувства по- различен от другите, защото и той е толкова човек колкото другите (и при това много по- добър от тези, които му се подиграват).
Момиче, 17

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 817ccd1e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

60.   Хей не се тревожете - сестра ми е чернокожа. Тя е сираче но когато я осиновихме беше само на 4 месеца Сега е на 13 години. но тя учи в по горен клас - 8 клас е сега. Каквото и да кажете сега за сестра ми тя не е виновна че е тъмнокожа тя си е мойта сладурана

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker