Мразя баща си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя баща си
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2820 пъти
Първо моля администраторите да одобрят историята ми защото ми е много важно!
Момиче на 17 години съм Още от малка не обичам баща си, винаги се е държал лошо с мен, много често ме е обиждал и пребивал без да има основателна причина. Ето пример: когато бях на 6 години майка ми искаше да си лягам, но аз не исках. Бях отишла в моята стая да си играя и на никого не пречех, но след това(за мое нещастие) дойде баща ми и като видя, че не съм легнала веднага започна да ме бие. Направо ме преби, цялата бях в кръв, плачех и се молех майка ми да дойде и да ми помогне, но тя си седеше в другата стая и въобще не й пукаше за мен. Когато бях 7-ми клас още в началото изкарах 2-ка по математика(този предмет го мразя, никога не съм носела по-висока оценка от 3-ка). Баща ми разбра(на него математиката му върви) и започна да ме удря и бие, започна и да ме обижда, че нищо нямало да стане от мен, наричаше ме с най-различни обидни епитети. Тогава цялата година ми губеше от времето всеки ден по няколко часа да решаваме задачи, уж искал да ми помага, но какъв беше смисъла, след като за годината имах 3-ка? Никога няма да забравя как веднъж решавахме задачи, тогава беше дошла една приятелка на майка ми. И тъй като не съм добра по математика, аз не мога да решавам задачите, или поне вярно. И тогава баща ми започна отново да ме удря и обижда пред майка ми и приятелката й. После ме беше срам дори да се покажа навън. Има и още един проблем: аз съм бисексуална и си имам приятелка, или по-точно си имах. Често бяхме заедно с нея, аз много я обичах и все още я обичам. Не ми беше трудно да се прикривам от родителите си, докато веднъж съвсем случайно не ме разкриха, че си имам приятелка, с която водя полов живот. Майка ми е видяла на телефона ми снимка(тя обича да се рови в нещата ми) с мен и моята приятелка като се целуваме, докато съм била в другата стая. Тя веднага каза на баща ми, когато не прибра. И двамата са консервативни и не одобряват хомосексуалните връзки. Вдигнаха ми страшен скандал и тогава си признах, че съм правила секс с приятелката си. Отново ме пребиха, най-вече баща ми, но този път и майка ми се включи. Обиждаха ме и ми викаха. Това стана преди около 3 месеца. Оттогава не ми дават да излизам, освен до училище. Но вече е ваканция и аз не съм излизала никъде, приятелите ми се чудят какво става с мен. Не мога повече да седя вкъщи затворена и нищо да не правя. Много пъти съм се опитвала да говоря с тях, но без резултат. Баща си не го обичам, за мен той не ми е баща, но не искам и майка си да изгубя! Затова отчаяно ви моля за съвет какво да правя? Как да им обясня, че вече съм голяма(другата година ще ставам на 18), имам право на избор, как да ги накарам отново да ме пускат навън, поне за един час? И как да се сдобря с майка си? Въпреки че тя не се интересува от мен много-много, все пак предпочитам да не съм скарана и с нея. Моля ви, дайте ми съвети какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: fbd7d9d646
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

За мен боят е тотално неприемлив - нито към малко дете, нито към тийнейджър. Непростим родителски грях е. Жестокост към по - слаб. Мъжът ми не би пипнал и с пръст някое от децата ни и това е едно от качествата, заради които най - много го уважавам. Вярва, че като по - възрастен и интелигентен от детето има начин да го накара да го слуша и без побои. Тормоз над дете /мое или чуждо/ не бих позволила. Цялото това въведение ти го пиша, за да те накарам да проумееш, че майка ти не е родител на място също. Жена, на която бият до кръв детето докато тя стои в другата стая, не е майка. Нищо, че те е родила.

За мен в момента трябва да мислиш как да се махнеш - кандидатстване във ВУЗ в друг град би било чудесно, паралелно и като работиш. Стани самостоятелна и тогава бавно ще започнеш да си лекуваш белезите - от това, че единият те е пребивал, а другият дори не се е поинтересувал какво ти се случва, от това, че разбирайки за ориентацията на дъщеря си вместо да опитат да те разберат и стигнат до теб, отново са те пребили и заклеймили...

Някой може да помисли, че така отстрани се говори лесно и да тръгне да оправдава родителите ти. Никой обаче не знае какво му носи утрешния ден и имайки деца и от двата пола, аз също не съм застрахована каква ще им е сексуалната ориентация. Каквото и да стане, това са моите деца за цял живот и ще го приема. Няма нито да започна да ги обичам по - малко, нито да се отчуждя от тях. Старая се да ги възпитам така, че да станат хора вярващи в себе си, със самочувствие и убеждение, че заслужават нещо добро.

С действията си родителите ти те карат да възприемаш себе си като неудачница, която нищо свястно в живота не заслужава. Така се възпитават жертви, не щастливи хора. Прости им ако можеш /заради себе си, не заради тях/.

Конкретният ми съвет: престани да опитваш да комуникираш и с двамата. Разбирам, че избягваш баща си, но търсиш одобрението на майка си. Тя е свикнала с това. Престани. Покажи й, че нещо се е променило и вариантите са два - или ще се пробуди нещо майчинско и в нея и ще започне тя да те търси за разговори, или ще продължи да е както до момента. Наказанието ти е последния проблем. То ще мине. Помисли как да се махнеш глобално от този дом.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3dcc99254d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж... бих искала да ти помогна, но едва ли ще мога. За това просто ще изкажа мнението си.
Очевидно няма да успееш да изградиш връзката дете-родител, имайки на предвид, че родителите ти са на мнение, че правилният начин на възпитание е чрез физическо и психическо насилие. Наясно съм какво означава да бъдеш обиждан по какъвто и да е начин, но знай, че ти ковеш в момента своята съдба и най-важно е да се образоваш и да получиш работа.
Относно сексуалната ти ориентация: аз лично нямам нищо против всякакъв вид връзки, но щом родителите ти имат, то тогава недей да демонстрираш близост с други хора от обкръжението ти.
Пожелавам ти за напред успех и по-малко проблеми с когото и да било. Говори с родителите си спокойно, на нисък тон и недей да им противоречиш.
=)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4a14be9dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мнооого добре те разбирам. При мен с баща ми е долу-горе същата работа, само че той като малка не ме биеше, започна когато станах на 12-13. Сега съм на 16. Но винаги ме е пребивал сериозно, до кръв. Удрял ме е супер силно в главата без да го интересува че може да ми стане нещо. За щастие обаче станаха едни неща, които няма да споменавам, и вече почти не го виждам. Отдавна не го наричам "татко", за мен той не ми е баща. И да умре, няма да ми пука изобщо. Не ме интересува как е, къде е и въобще жив ли е. И това мога да го кажа с ръка на сърцето. Аз обаче пиша това с голяма болка, защото съм много горд човек и достойнството ми е на първо място за мен, затова не ми е приятно да си признавам че съм била подлагана на подобни унижения. Най-вече за това не искам да виждам баща си, не защото имам някакви травми от побоите му, а защото ме унижаваше и накърняваше достойнството ми. А теб мога да те посъветвам - като те пребие пак, иди и си извади медицинско, после го занеси в полицията. Нямаш ли баба, дядо, леля или някой друг роднина, при който да можеш да останеш за една година? Пък дори и в дом да те настанят, ще е само за една година и е по-добре отколкото да те бият. Майка ти според мен я оставяй, щом е позволявала този системен тормоз върху теб, значи й е все едно. Като станеш на 18, започни някаква работа и си наеми квартира. Но в никакъв случай не продължавай да търпиш това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 09c1246503
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То баща и е отчасти виновен, че е бисексуална. Цял живот да не е видяла добро от мъж, много ясно, че ще търси любов при жените. Какъв баща е този изрод... Ама така ще е, след като жените не забелязват добрите момчета.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e9d67a6362
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   7 клас момиче да има 3 по математика. Ситурно си била с нисък бал. И аз щтях да се скарам на детето ми. Но ти каза, че той разбира по математика и не ти вярвам, че образован човек може да бие по този начин. На 6 години цялата в кръв. Да да! Икато са разбрали, че си имаш приятелка от същия пол това е преляло чашата. Всеки родител иска да е горд с детето си. Ти сигурно си единствено дете? Вече си се провалила пред тях.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5327b2497c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами честно да ти кажа, набили са те 3 пъти за целия ти живот и ти си ги описала тука, но не си даваш сметка колко си се лигавила като малка и че 6-7 годишните деца понякога ги ступват за такива работи. Виж на 17 да те бият вече не е нормално, но и не всеки родител може да се справи с шока, че дъщеря му е лесбийка, така че не драматизирай. Мога да те посъветвам да си траеш още една година, а после прав ти път - изнасяй се от вас и се оправяй както можеш и искаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7b1ea62988
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бaщa ти изобщо дори нямa дa го коментирaм, то е ясно. Но, че и мaйкa ти е съучaстник, ми изпрaви косaтa. Един - единствен път съпругът ми удaри синa, който зaлитнa и си удaри глaвaтa в ръбa нa леглото. Нa секундaтa му кaзaх дa се изнaся. 6 месецa трябвaше дa докaзвa, че товa никогa повече нямa дa се случи. От тогaвa (9-10 год ) не се е случило. Нямa дa зaгубиш МAЙКA, би моглa дa спечелиш тaкaвa, aко опитaш съветa нa н1, дaно се събуди мaйчиният инстинкт в нея. НЕ е нормaлно, кaквото прaвят с теб. В нaй- лошият случaй, използвaй моментa дa учиш и дa се подготвиш зa догодинa ( кaто нaвършиш пълнолетие) дa се отделиш от тях. Копирaм нещо от пъвият коментaр, което можеш дa кaжеш нa мaйкa си -" С действията си родителите ти те карат да възприемаш себе си като неудачница, която нищо свястно в живота не заслужава. Така се възпитават жертви, не щастливи хора".
Aко рaзбере товa - ок, aко не ще знaеш, че нищо не им дължиш, нищичко! Ще си излезеш от товa семейство и ще се възпитaш / изрaстнеш кaто човек извън тях!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d943700177
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, нямам думи. Приличаш ми на тийнейджърка, която пише от името на зряла лелка. Ако всички семейства си биеха шута, при всеки шамар на дете, България да се е превърнала в пълна лудница.
Че и да се чака половин година прошка от другия, че да се прибере в дома си.
В дома, където вървят сметки, парно, ток, вода, трябва да се пазарува.
И на всичкото безпаричие и проблеми да се разиграва това, дето и при циганите го няма.
Много хора се възпитават в страх и строгост. Шамарите не са най-лошото. Обидите, квалификациите от рода на "нищо не става от тебе", " толкова се мъчих да те отгледам, а накрая нищо... ", такива квалификации могат да нараняват по-жестоко и от юмрук.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9dd83bfef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Н 8 , изглеждa че сaмият/ сaмaтa си бил мaлтретирaн/ a и имaш нуждa от помощ. Потърси тaкaвa! Не всички рaстем сред слaбохaрaктерни възрaстни , които се рaзтовaрвaт от проблемите си , тормозейки по- слaбите- децaтa!
Нищо , aбсолютно нищо не опрaвдaвa побоя! Нищо!
И определено , дете живяло в подобнa средa , не дължи нa родителите си , освен може би сметките зa психолог в последствие!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 08aa5641da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9,
Нали си наясно, че разсъждаваш нереално. Родител да плаща за психолози. Намери ми поне един такъв.
Кой какво заслужава не е във твоят потенциал.
Тук имаме 2-3 факта, извадени от цял живот. Нямаме представа за цялостния живот на тези хора.
Естественно, ако се чуят и другите страни, може да получим по-завършена картина.
Позицията ви на разгорещена защитница на дете и същевременно манипулираща собствения си мъж е най-малкото странна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker