Аз нямам семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз нямам семейство
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 3154 пъти
Здравейте, жена на 32години съм омъжена от 10, не мога да кажа че съм се омъжила по любов. Харесахме се но после си обикнах съпруга. След свадбата 5 години нямахме деца и решихме да си осиновим. Подготвихме всички документи и се оказа, че съм бременна което улесни нещата, а и ме направи щастлива. Работеше съпруга ми, аз си подържах къщата и така докато се роди детенцето ми. Майка ми внезапно почина, и някой трябваше да ми помага. От отпуска на отпуска накрая го уволниха и съпруга ми повече работа не потърси. С майчинството и работата която имах изкарвахме но нещата загрубяха и вече ми писна! Пет години съм слугиня, майка, спонсор и какво ли още не!!! Постояно иска нещо, все нещо не му е наред, изплащам кредити, а той все ме изнудва за пари иначе боййй. Изгоних го и след 2 седмици дойде но не да се моли а да ме заплашва. Уж се разбрахме но толкоз то от ден до пладне. Човека ппросто е натърпим вече не го искам но не ми се влачи по съдилиша. Проблема е там кажете ми ако някой знае как да разваля дарение което е направено на синът ми, понеже той е с претенциите че е вписан в завещанието баща ми като почине да е законен собственик на къща. Е няма да стане... грешно си прави сметките. Лошо е че баща ми претърпя инсулт и наистина съм ве1е толкова заета че само през ноща мога да седна да пиша. Майка нямам почина сега татко е зле и този натрапник... моля ви дайте съвет, защото ако тръгна към развод ще има претенции господина, а аз искам първо да си оправя нещата и да си ходи като иска.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 52ccbba8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами по-добре се консултирай с адвокат. Аз сега мога да ти кажа само това което знам, но малко не разбирам това, което си написала. Значи когато се подаде молба за развод, съдът преценява родителскиат капацитет на двамата настойници и тяхните доходи и така решават при кого ще остане детето, ако то има 14 той има право да каже при кого пред почита, но ако каже примерно баща си, а майката има по-високи доходи и родителски капацитет отива при него и не зависимо от завещаниа и т. н. който вземе детето взима и жилището, а съдът определя 1/3 от заплатата на другия родител, чийто род. права са ограничени, за издръжка! Дано съм ти помогнала и успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5fd9376fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До болка познато, зет ми беше същата работа, от личен опит ти казвам такива хора ги оправя или полиция, или бой.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5e3448b0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не си уточнилa дaрението от кой е, твоите родители или негови? Предполaгaм, че от твоите по нaписaното, но кaто кaкъв присъствaв зaвещaнието? Ти упоменaтa ли си и с кaкви прaвa? Aко дaрението е изцяло нa името нa синът ти, то при рaзвод сaмо нaстойникът нa детето ще имa прaво дa ползвa имотa до нaвършвaне пълнолетие нa мaлкия и след товa той може дa позволи или по нaтaтъшно пребивaвaне в домa.
Вaдилa ли си съдебно- медицински свиделствa след кaто те е бил? С тях лесно можеш дa докaжеш, че те мaлтретирa, че е склонен към aгресия и се стрaхувaш зa детето. Дaй повече инфо!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 739f38eada
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Нямаш семейство, защото не си си създала, съжалявам че майка ти е починала, но това не задължава някой друг да ти помага. Какво е това "и някой трябваше да ми помага"?
Ти си привлякла, с думите си, мъжа ти да взема отпуски, та да го уволнят, после си го натоварила с домашните задължения да не може да търси работа и сега ревеш, че станал такъв, но всъщност ти си го направила такъв. Направила си от мъжа си домакинята в семейството си, а сега? Той е правил това което ти искаш, помагал ти.
На кой ги говориш, че си вземала майчинство и си работила? Първо сама казваш, че по време на бременността "си поддържах къщата", евентуалното майчинство за тази дейност е 1 година по 100лв. Ако обаче работиш майчинството спира.
От 10 години си омъжена, но само 5 години си "слугиня, майка, спонсор и какво ли още не!!! " тези ти думи водят до извода, че не мъжа ти, а детето ти ти пречи!
За дарението ти не можеш да го развалиш, това е желание на баща ти. Баща ти е този, който е можел да съди, но шансовете са малки, защото е трудно доказуемо, а и като е болен, баща ти няма да може да води лесно дело, ако пък почине по време на делото всичко е загубено.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 33757118fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Толкова несвързано е написано, че ако трябва да съм честен, почти нищо не разбрах. Първо как така хем си в майчинство, хем работиш. Второ какво общо има дарението на сина ти със завещанието на баща ти? И защо изобщо е вписан той в това завещание? И също не разбрах кой и какво дарява на сина ти.

Уточни малко нещата, за да придобием представа и да ти дадем адекватен съвет. Така аз лично нищи не разбрах.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 12d678ba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Аз също нищо не разбрах по реалния проблем, който поставяш:

- искаш да развалиш дарение - от кого е направено и на кого?

- какво е това завещание?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: acdf4d20c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От АВТОРКАТА"
Сега, да уточня, живеем в къщата на баща ми който има заеми и затова е направено дарение на синът ми, а за да не дърпат мен като почине доверихме се и вписахме съпруга ми в дарението като негов настойник! Детето ми е на 5 години, и да хем работя хем го гледам, всъщност всички издържам в къщата понеже се занимавам с доста сериозен бизнес, но до 2 години малкия като навърши получавах и майчинство 240лв, а що се отнася до горе написаното че не мога хем да работя, хем майчинство си получавах хем си работих на частно това няма значение. Знаете че пари трябват! Не съм натоварвала съпруга ми да чисти и пере:)
нито да глади и готви, или да гледа малкия понеже ходи на ясла от 1г и си го вземах от яслата вечер в 17ч и го водех в 7. 30ч. И какво съм го натоварила номер 4. Интересува ме, как да разваля дарението? Ако има компетентни по въпроса моля да ми отговорят. Не съм за подигравка, съвсем истинско е всичко и много ми тежи. Баща ми взема пенсия 180, но само лекарствата му струват 70лв с здравната каса, а понякога ги няма и ги купувам 160лв Прадакса се казва лекарството. Още за номер 4"Мисля, че не си прав*а да ме обвиняваш защото детето си го гледам като писано яйце. Още повече, че съм го искала толкова много. Никога не бих възложила на съпруга ми да е домакиня това го съдите по нечии други теми сигурно или по близки ваши ако имате. Аз не съм мързелива, или безотговорна.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b01649f9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Дарение към малолетен не може да се разтури, защото е в негов ущърб, а законът тук е категоричен.
Дори ако съсед подари на детето телефон, чисто теоретично нямате право да ощетявате детето материално и да му отнемете телефона, за къщата е същото.
И все пак това е и голямо предимство - мъжът ти също нито може да дарява този имот, НИТО ДА ГО ПРОДАВА!
Докато детето не навърши 18 г. Няма начин нещо да се промени с имота.
Иначе ти нямаш проблем да се разделиш с този мъж. Съдът ще присъди детето на теб, ако той няма доход, а никой не може да те изгони от къщата, докато живееш с детето в нея.
Проблеми ще имаш после, ако не се разбираш с детето си, защото като стане на 18 г. Може спокойно да тв изгони, а до тогава нямаш право дори под наем да даваш имота и да ползваш парите, защото ощетяваш детето. В следващите години имотът е на детето без възможност дори за продажба, а после какво ще прави си зависи само от него!
Кой бил настойник на детето ще реши съд!

п.П. Като имаш голям доход, защо не платиш заемите на баща си? Той ви е дал къщата си все пак!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5fdaa697cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Aвторке, aз пaк не рaзбрaх- искaш въобще дa се промени формaтa нa дaрението нa имотa или сaмо дa се изключи от него мъжът ти кaто нaстойник нa синa ти? Също имa ли постaвено условие към него( съпругът), което дa можеш дa докaжеш, че не изпълнявa.
При рaзвод, aко зaпaзи нaстойничество, съответно според документa, зaпaзвa и прaво дa обитaвa домa, докaто нaвърши пълнолетие синът ви.
Виж, тъй кaто много объркaно подaвaш информaциятa, по- добре е дa се консултирaш с aдвокaт. Трябвa се види имa или не условие!
И ми изниквa друг въпрос- бaщa ти знaе ли зa твоите нaмерения, зaщото докaто е жив и психически здрaв, сaмо той може дa промени дaрението. Aко той знaе и товa е, което искa, е много лесно- по същият нaчин, нa нотaриус и се прaви новият документ.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: acdf4d20c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:Това смятам и да направя да платя заемите и затова питам за съвет!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: af13e88c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   авторке, най-доброто, което можеш да направиш, е да се разведеш с мъжа си, тогава ще живееш в къщата с детето си без проблеми. първо обаче подай жалба в полицията и си издействай ограничителна заповед. за съжаление без влачене по съдилища няма как да стане, иначе просто трябва да се обърнеш към мутри да го сплашат ;-) (това в рамките на шегата)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 739f38eada
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   От №4 Авторке думите ми са провокирани единствено и само от разказаното в темата ти. Не живея по този начин и нямам подобни познати. Коментара ти под №7 не ми промени мнението, дори го затвърди. Значи докато си вземала майчинство детето е било на ясли, следователно трябва да върнеш парите на държавата на държавата. Майчинство се дава за да си гледаш детето, а не да го даваш яслите да го гледат. На всичкото отгоре и на черно работила.
Второ като не си натоварвала мъжа си, той защо постоянно е вземал отпуски, че чак да го уволнят и то точно, когато според теб си имала нужда от помощ?
За дарението стана ясно, че не можеш да направиш нищо, дарение на дете не се оспорва. След развод, можеш да тръгнеш да оспорваш настойничеството, но баща ти се е съгласил да дари при условие, че мъжът ти е настойник. Важно е с какви думи е упоменат мъжа ти като настойник в дарението.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f19565cd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Баща ти, нотариус, дарението на твое име.
Заядливите многознайки не им обръщай внимание, те на мъж, който пие, бие и не работи не са попадали, иначе сега щяха да пищят като ощипани моми. Много се радвам, ако си успяла да надхитрил държавата в крайна сметка тя нас ни цака минимум с 20% от доходите ни! за да ни подхвърля после трохи.
Успех и не отлагат, че баща ти може да почине, преди да си уредила дарението.
Още нещо - гледай да си извадиш медицинско, свидетели, че те е зПлашвал и каквото още се сетиш.
Дерзай!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: acdf4d20c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 4, ти май не разбра работих си напълно легално на никой не съм пречила. Ти ли щеше да гледаш баща ми? А съпругът ми излиза в отпуск защото майка ми почина а аз бях в шок, и още нещо родих секцио а с операция и когато бебето се разболее как да го закарам на лекар? Първата година съм си го гледала но втората е ходил на частна ясла какъв е проблема като съм плащала, защо държавата да съм и длъжница, , , , ,? Не стига, че ни ощетяват ами какво щях да правя с 240лв? Аз съм свикнала на работа, и не се срамувам и по 20 часа хляб съм месила и после закуски съм правила и съм ставала и не съм мрънкала. За медицинското не смятам да си вадя, не ме е страх от този човек просто никой не ни каза, че дарението не може да бъде развалено, но аз смятам да отида да потърся адвокат да ми обясни. Благодаря ви за съветите.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 76f4cc38ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер четири не го слуша главата и това е. Мисля че всеки ще го забележи. Бял мъж на средна възраст без семейство вероятно никога не е гледал дете, а даже и да е това ще е за най много час. Афектиран от държавата вероятно с расистки и сексистки ( това доста ясно се вижда) наклонности. Този форум му е единственото място на което може да изкаже мнение и това е много лошо защото жената е търсила компонентен съвет. Но явно този индивид е решил да си избива комплексите тук. В заключение изхвърлете такива хора от кръга ви на общуване според мен и тук би трябвало да бъдат възпирани да изказват мнение ако мога изобщо да го нарека така!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 617b6620c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Как мъжът ти в дарението е записан като настойник? Той е родител как настойник? Родител, настойник и попечител са различни категории. Ами ти къде си?

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 23e6419900
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много съжалявам за проблемите ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker