Сам срещу всички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сам срещу всички
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2227 пъти
Здравейте, пиша тази изповед за да получа съвети от вас, читателите на сайта. Разочарован съм от близки роднини, защото след доста години разбрах, че не са точно това което си представях. Аз съм от София, но имам село в южна България. Като малък винаги ходих всяко лято да помагам в селската работа. Имаше доста неща за работа, предимно физическа. Точен човек съм и работих здраво за да помогна на дядо ми и баба ми. Даже съм работил и на 10 годишна възраст. Имам братовчед, който си живее там, на селото. Малко по-голям е от мен на години. Въпроса е, че в повечето случаи гледаше да се измъква хитро и да скатава от тежката работа. Аз се раздавах на 100 процента и даже дядо ми звънеше винаги преди лятната ваканция да ме моли да отида на помощ. Сега след години обаче вече няма толкова работа и като ходя дядо ми ме гони няколко пъти, защото се дразни, че само си почивам. Разбрах също, че е дал добра сума пари на братовчед ми. Имам ли право да се сърдя? Досега, по мой наблюдения в живота се получава, че когато си нужен за нещо си добър, а след това ставаш лош. Чувствам се зле, защото все пак това са ми близки хора, а не непознати. Гадното още е че, братовчед ми и неговата жена говорят лошо зад гърба ми. Мислих, че са точни и модерни хора, но явно селския манталитет трудно се изкоренява. Ще се радвам да споделите вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9885e6cba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Неотдавна имаше подобна история тук. Поразрови се и ще я намериш. Та с една дума. Колкото и грубо да звучи, гледай себе си и не се занимавай с тях. В противен случай ще страдаш все повече и повече. Освен това ти си в големия град и теб вече те гледат с други очи. Ходи си на село да си почиваш. В това нищо лошо няма. Но не споделяй личните си проблеми или ежедневие с тях! Ще ги интерпретират винаги погрешно и ще ги използват в неблагоприятни за тебе ситуации. "Чувствам се зле, защото все пак това са ми близки хора, а не непознати. " Напротив, трябва да се радваш, че вече осъзнаваш що за хора са. Въпреки че си ги възприемал като близки, всяко нещо в един момент си има край. Така че горе главата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ff33fa192b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отнасяй се с хората така, както те се отнасят с теб. Когато ти покажат средн пръст, ти им покажи същото, но двете ръце. Не се оставяй, никой да се отнася с теб като втора класа човек и имай достойнство и увжение към себе си. А това че са ти роднини, няма никакво значение, буклука си е буклук.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: db3a5515d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мммм така ти си същото момче с темата от преди 10-тина дни.
Първо да ти кажа, че детският труд никога не се оценя, като истински труд, дори и във фирма на непознат работодател, детският труд ще се оцени с много по ниска тарифа, независимо че е свършен толкова труд, колкото един възрастен може да свърши, за даденото време.
Говориш за селски манталитет и донякъде си прав. Първо дядо ти дели вас, по няколко причини. Братовчед ти е дете на сина му и носи тяхната фамилия, за селски хора това е много важен факт. Второ майка ти е успяла да се измъкне от изчезващото село, докато нейният брат не е успял, съответно децата му нямат шансовете, които ти имаш. Трето изглежда и по образование доста се различавате и дядото е спокоен, че ти ще се оправиш по-лесно в живота, а братовчед ти има нужда от неговата помощ. Четвърто Ти ще наследиш жилище в града. И така нататък.
Дали имаш право да се сърдиш? ДА в пълното право си, обаче със сръдни какво се постига? Сръднята ще ти помогне да се отдалечиш повече от тях, но същевременно не очаквай да получиш наследство от там. Намусиш ли се в последствие ще предпишат и къщата и нивите на братовчед ти.
На твое място бих поговорил насаме с дядо си и после с баба си. И то не с това колко съм помагал като малък, а дали не съм наравно с братовчед ми техен внук. Ще им кажа, че се чувствам наранен от това, защо за него има, а за мен не и какъв е проблемът, да идвам да ги виждам докато си почивам. Казвай думи, леко хапливи, върху които могат да мислят.
Всъщност аз съм човек прецакан от брат си, бездетната ни леля продаде нейната половина от селската къща на него за 2 000-3 000лв, без аз да знам и отиде да живее завинаги в Гърция. Цялата къща струва най-малко 40 000лв, селото се напълни с чужденци. Разбираш предполагам, че след време аз може би ще наследя от баща си 1/2 от неговата част или 1/4 от къщата с двора, а брат ми ще има 3/4 от тази къща. Това ако брат ми не успее да навие и баща ми. Той успя да подлъже леля с няколко покани за вечеря и 1 водене на море с неговото семейство и приказки как той до последно се е грижил за баща й /дядо ни/, което разбира се не е вярно майка се грижеше за свекърите си. Да той имаше кола и книжка и закара няколко пъти дядо до болницата, но аз все още нямах възрастта за книжка. При мен вече нещата са необратими и никакви разговори няма да помогнат затова се сърдя на леля.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker