Майка ми е обсебваща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е обсебваща
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 4776 пъти
Здравейте,
на 28 години съм и от известно време живея с приятелката си в апартамента на родителите ми, в който живеех сам в продължение на шест години. За първи път живея заедно с някого на семейни начала, досега държах гаджетата си на известно разстояние, но този път реших да направя по-сериозна крачка с това момиче и я поканих да дойде да живее у нас. Тя е шест години по-малка от мен, ако това има някакво значение. Разбираме се добре засега, но има един сериозен проблем и той е майка ми, която е прекалено покровителствена над мен и усещам, че това пречи на връзката ми. В начало изобщо не харесваше въпросното момиче и беше твърдо против факта, че тя се пренесе да живее при мен. След като й обясних, че момичето е свястно и се обичаме, тя малко се поуспокои, обаче прекалено често ми звъни за всякакви неща и от време на време иска да идва у дома на посещение и то с преспиване... Това взе да прави лошо впечатление на приятелката ми, която недоволства от факта, че майка ми упражнява такъв контрол над мен. Аз знам, че приятелката ми е права и че не е редно на тази възраст, на която съм, майка ми да присъства толкова осезаемо в живота ми и да й давам отчет почти за всичко. Знам, че вината е моя, че съм допуснал тя да упражнява такъв контрол над мен и да се бърка в личния ми живот, но тя е много чувствителна и се обижда, когато й кажа, че не е редно да ми се бърка и че не е нормално да се чуваме толкова често, както и да идва в апартамента, където живея с приятелката си, и то с преспиване. Не знам какво да правя, как да намеря баланс между двете жени в живота ми, при положение, че и двете са важни за мен? Как да кажа на майка ми, че вече съм голям човек с личен живот, така че да ме разбере веднъж завинаги без да ми се обижда? Моля ви, ако някой има подобен проблем, нека сподели своя опит или да даде съвет, защото ми е много трудно! Не искам да се карам с майка си, но не искам и да губя приятелката си, защото за първи път имам възможност да създам нещо трайно в живота си. Не искам да приличам на загубеняк, който позволява майка му да контролира живота му, но пък не искам и да я наранявам и да я карам да се чувства отхвърлена и пренебрегната. Ситуацията е много трудна и деликатна и ще съм много благодарен, ако получа разбиране и съвет тук! Благодаря ви предварително, хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: efca3a1632
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Майка ти ревнува! Единственият начин е направо да си кажеш, какво мислиш. Не си виновен с нищо, просто майка ти явно няма свой живот и не е разбрала, че си порастнал!
Ако пбаче не престане, стигни до крайност и кажи, че ще се изнесеш на квартира!
СМЕНИ БРАВАТА под предлог някякъв и следващият път като реши да дойде без да се обади или като не ви е накеф, просто НЕ отваряйте.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c1b281ff60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   " Чувствителносттa" нa мaйкa ти , всъщност е префектното и средство зa мaнипулaция! Зaтовa , кaзвaш и директно. Сърди се , не сърди - хлaднокръвно и кaжи ,( aко ти нaпрaви сценa) когaто се успокои дa си помисли и дa решaвa , дaли искa дa продължите нормaлнa връзкa мaйкa- син , СИН със собствено вече семейство. Когaто ти звъни зa отчети , кaзвaй - нaпрaвихме кaквото/ кaкто сме преценили с приятелкaтa ми. Ще се усети , че или ще кротвa и ще си зaемa нейнaтa си позиция нa мaйкa нa порaснaл , сaмостоятелен син или ще постaви бaриерa м/ у вaс. И в никaкъв случaй не бивa дa имa ключ от жилището!!! Aко ще дa се тръшкa , дa се обиждa , всичко товa е мaнипулaция , знaе че омелвaш , зaтовa го прaви.
Aко пък някой път звъни нaстойчиво и не и вдигaте , после кaто го постaви нa въпрос , директно и кaжи , че сте се нaслaждaвaли нa връзкaтa си ;) Дa и стaне неудобно дa рaзпитвa толковa.
Постaви ясни огрaничения и прaвилa , преди дa " избутaлa " приятелкaтa ти окончaтелно!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: beb904f299
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Доста неприятно! Като за начало покани майка си някъде и на четири очи се изяснете. Кажи й, че я обичаш и винаги ще я обичаш, обаче вече не си малко дете и имаш нужда от пространство. Обаче е важно да бъдеш много тактичен, защото явно жената изпитва неописуем страх, че вече си голям и ще я изоставиш. Накарай я да разбере, че това не е така и тя винаги ще ти е важна, обаче трябва да приеме, че имаш и друга жена в живота си, един ден ще имаш и деца и просто е невъзможно тя да се намесва в живота ти до такава степен. Защото, помисли си за бъдещето и какво ще стане, ако не се изясниш с майка си сега. Че днес тя се бърка само в твоя живот, ама утре ще почне да поучава жена ти как да отглежда децата ви! И тогава семейната катастрофа е гарантирана! За това е важно, още сега да поставиш границите на отношенията ви с майка ти. Не го прави с лошо, защото жената наистина ще страда, но тактично и покажи до къде и как може да се намесва в живота ти. Не си дете вече и не може тя да ти звъни по 20 пъти на ден и да пита яде ли или да ти се изтърсва у вас без предупреждение само за да те види как си? Да, майката си е майка и тя винаги ще те обича, както и ти нея, обаче е време ти да пораснеш, а тя да приеме този факт. Другото означава никога да не успееш да изградиш връзка с жена, защото никоя жена не би търпяла дълго подобно вмешателство в личния ви живот и за винаги да си останеш вързан за полата на мама. Предполагам не искаш това? За това действай! Обаче търпеливо и с любов! Успех!
А сега след цялата тази лекция, за да те разсмея малко ти предлагам да гледаш "Свекървище" и някой епизод на "Всички обичат Реймънд" за да видиш какво става когато оставиш майка си да те контролира прекалено.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fa1636cfa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как да го кажеш без да излезе грубо. Налага се да си категоричен - явно досега не си бил. Майка ти при всички положения ще се обиди. Не е редно обаче и да оставиш нещата по този начин. Бъди по-категоричен и откажи няколко неини визити. Кажи и че не смяташ поведението и за нормално и ако трябва си готов да излезеш на квартира.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9497ae8898
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много Ви благодаря за съветите и разбирането, хора. Надявам се да успея да проявя необходимата твърдост и да не се поддавам, както винаги на нейните манипулации, защото знам, че по този начин никога няма да си извоювам самостоятелност. Просто не искам никой да страда, а всичко да си върви нормално. Благодаря още веднъж и успех на всички! :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3b498b8d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бих казала даже не ревнува, ами завижда. Тя ще те накара да избираш между нея и жена ти. И да я зарежеш, със следващата ще е същото, докато не ти съсипе живота. Ако не се разделите пък, ще почне да те манипулира с чувство за вина и или ще звъни по 100 пъти, или ще бъде дълбоко обидена и ще прекрати контакт с теб. Аз съм жена на 32 и имам подобна майка. Резултатът е пълна самота. Никога не запознавам партньорите си с нея, но съм си правила експерименти. Лицемерието веднага си птоличава и манипулацията. Най - лошото е, че тя е убедена, че го прави за добро и от обич. Аз разиграх наскоро театър и помолих приятел да играе мой годеник. Тя първо откачи, задето не е била държана в течение до момента. После започна злобно да разправя " Ще кажеш на бейбито тва и онова". За мен това си е чиста завист. Казах, че бейби мога да го наричам само аз. Същевременно твърди, че е много щастлива, задето съм нааааай накрая обвързана. С годините почнах да не издържам на тоя психически тормоз. В момента нямам отношения с майка ми и изобщо не се и чуваме даже и по празници. Тя си мисли, че е велика, страда за мен, но от гордост няма да ме потърси. Аз мога да я потърся, но ще ме отхвърли. Иска да изкупвам грехове, да се разкайвам за вината си, да съжалявам. Управлява ме цял живот с чувството за вина. Въпреки, че прекратих всвкаква връзка с нея, травмите си остават. Смятам да ходя на психолог. Най отровните родители са прекалено грижовните.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 45fc959198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Щом майка ти е тръгнала да ви се меси, няма вариант, в който да не нараниш нито нея, нито приятелката си. Опитай се да погледнеш обективно на ситуацията, както и да разбереш какво искаш ТИ. Майка ти има ли право да се меси? Нормално ли е? Как те кара да се чувстваш това? Приятно ли ти е да й даваш отчети? Харесва ли ти да идва с преспиване у вас? Как би искал да изглеждат отношенията ви с нея? Според мен поведението й не е нормално и здравословно и, ако продължаваш да го позволяваш, ще успява да прогони всичките ти приятелки. Би ли се отказал от това да имаш семейство и деца, защото майка ти така иска? Имай предвид, че реално не я нараняваш като не я оставяш да се меси. Опитва се да те манипулира с чувство за вина и към момента успява.
Налагането на граници на такъв човек е труден и времеемък процес. Най-общо казано - 1. Споделяш какви са границите ти (например - не искам да идваш с преспиване у нас), 2. Очакваш отпор от нейната страна (сълзи, сополи, наранена, ти си неблагодарен, колко неща е направила за теб, мълчание и т. н. ), 3. Устояваш на всичко и ако не ги следва, налагаш санкции (например не отключваш или не вдигаш телефона). Ако си успешен в това и тя е наистина добронамерена, с времето ще приеме границите ти и ще изградите едни здравословни отношения възрастен-възрастен. Ако не е и отказва да уважава мнението, чувствата и желанията ти, ще трябват по-радикални мерки като прекъсване на контакт временно или за постоянно.
Много е важно да знаеш какви са приоритетите ти в живота и да се бориш за тях. Покажи ясно, че ако продължава така, накрая може да изгуби сина си. Може да прочетеш Границите или Токсичните родители. И двете книги са написани от професионални психолози и повярвай ми, много са различни от това, което ни учат в България. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e479390944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти не си виновен, че майка ти се чувства отхвърлена и пренебрегната. Тя си е виновна сама за това, защото няма място между вас двамата. Нека да търси внимание от баща ти, а ако с баща ти не са заедно, то ти не си длъжен и не трябва да запълваш липсите от тази раздяла.
При брат ми и майка ми е същото. Брат ми доведе жена си в апартамента на майка ми и накрая се изнесоха със скандал. Майка ми беше стигнала до там, че да го настройва срещу жена му, като през цялото време го играе обидена, болна и беззащитна, че да трепне сърцето на сина й. Без да си дава сметка, че за нея място там няма. Същото беше и с мен, идваше редовно в къщи, в един момент започна да ме настройва срещу мъжа ми. Целта да остана сама и да й правя компания.
Ако искаш да си в добри отношения с майка ти, пази здравословна дистанция. Ходи й ти на гости, бих те посъветвала и да й вземеш ключа, обаче то апартамента си е нейн, така, че не си в много изгодна ситуация. Най-добре или говлри с майка ти да спре да идва или ако не е съгласна се изнеси.
И накрая ще ти разкажа мойта майка, която имаше ключ от нас, как ни хвана да правим секс, като дошла и си отключила тихо, без да чуем и ние си правим секс и гледам през отвотената врата към коридора как си събува обувките.
Изкара ми акъла.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 0969c8a6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти познаваш вай-добре майка си и би трябвало да знаеш какво да й кажеш за да не я нагрубиш. Повечето те съветват да й кажеш директно. казват. че те манипулира. Може и така да е но не те познават майка ти. Ти си този който я познава най-добре.
Кажи и че имаш право на свой живот както тя си има свои интереси. свои занимания.
Баща ти къде. В какви отношения са те.
Може би наистина е по-чувствителна.

Не мисля. че майка ти прави лоши неща.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker