Нашите деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нашите деца
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1646 пъти
Нашите деца- най-скъпите на света, най-хубавите и най-възпитаните. Те са нашето бъдеще, нашия живот и надежда. Добре ли се грижим за тях, отделяме ли им необходимото време и внимание? В този забързан и труден живот казваме ли им често колко ги обичаме?
Навярно, не! Аз самата съм майка на 2 деца и знам какво е да се грижиш за малки деца. Разликата между моите беше 1г
и 6 мес. Представяте ли си какво ми е било? През седмицата бях сама, работих в ДСК/едно време работата беше много /и
се прибирах пребита в къщи. Там ме очакваха моите 2 слънца, с тревогите и проблемите си, дом работа и задочното учене. Откъде време за ласки и игри. Разбира се преглеждахме уроците и следяхме за вечерния час, но повече време откъде? Добре че са добри деца и не ми създаваха проблеми. Бяха отличници, не помня да са се карали и били с някого в училище. Не знам дали възпитанието им
се дължи на първите 7 год или на личния ни пример, на добрите приятели или на гена им, но днес вече баба, аз съжалявам, че не съм имала време да им покажа обичта си.
Била съм строга и взискателна, но справедлива. Не обичах
да ги глезя, но и не ги лишавах от нищо необходимо. Днес съм любяща баба, не крия обичта си към внучето, но го виждам за няколко часа в седмицата. Наистина ние сме по-мили и внимателни към него, но вече имаме повече опит, време и нужда от едно малко пухкаво човече, което да ни озари с усмивката си или да ни натъжи с плача си. Гледайки ни отстрани дали моите деца не ми се сърдят, че не сме били такива и с тях? Моля ги за прошка, ако е така. Хора, обичайте децата си!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 96a6e7a171
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Госпожо, много добро послание, но не само по ваше време се е работило много, но днес работим с пъти в повече, за да осигурим много по-добър живот на децата си - обяснете на всеки работник в частна компания, колко навремето се било работило....точно в ДСК!
Иначе посланието е общочовешко, но се и подразбира. Няма психически нормален човек, който да не обича децата си - от най-простата циганка, до президента на републиката и все пак не бива децата да се превръщат в смисъл на живота ни, в самоцел някаква. Обичайте внуците и децата си, но си имайте и свой живот, не досаждайте и не задушавайте с любовта си, защото тази любов често може да се окаже и чиста проба егоизъм. Не визирам вас лично, но особено бабите често имате проблем да оставите на мира младото семейство.

„но вече имаме повече опит, време и нужда от едно малко пухкаво човече, което да ни озари с усмивката си или да ни натъжи с плача си. “

И не забравяйте, че бебетата НЕ СЕ раждат, за да задоволяват НАШИТЕ НУЖДИ и да запълнят празните ни дни, а НИЕ сме задължени да задоволяваме ТЕХНИТЕ нужди и един ден да ги пуснем да живеят собствения си живот като възрастни.
Затова ви съветвам, ако не умеете да се владеете, намерете си хоби или си вземете домашен любимец - децата не са на този свят, за да бъдат домашно животно за баби и родители, не за да дават, а да вземат, за да порастнат психически здрави и един ден да могат сами да се грижат за здраво поколение.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b9daf83ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не обсебвам децата си, а им се извинявам, ако мислят, че съм ги обичала по-малко от внучето!
Работа ли? Мисля, че знам какво е работа при частник! След ДСК съм работила именно при тях. Те не спазват законите, използват хората да им вършат по 2-3 работи без пари, няма извънреден труд, командировки, а само труд и пак труд. В ДСК бях по времето на смяната на парите и книжките, закриването на жил влогове и дългите опашки. Такова главоболие имах всеки ден, че направо се родих след като ме съкратиха. Ние бяхме виновни
за всичко пред клиентите, правехме по десетки справки на ден
без компютри, разнасяхме и равнявахме пенсиите и влоговете на хората на ръка. Работата не ме плаши, човече!
Работя си двора на село, сама се грижа за всичко и живея с заплатата на съпруга ми в момента. Криво си ме разбрал!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 37c7cf2a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С всеки родител е така. Не си направила кой знае какво. Хората гледат по 5 деца, тя отгледала две с нищожна разлика в годините.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5349cb5d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ;) Нaпомни ми зa моятa мaйкa. Моето лудо Мaрче- тaкa я нaричaше тaтко понякогa, беше много строгa с мен и сестрa ми. Рaзкaзвaлa/ челa ни е прикaзки, понякогa я кaрaхме дa ни пее, зa дa зaспим, но товa беше общо взето мaйчиното присъствие и изрaз нa любов. Домaшни не ми е проверялa, сaмо подписвaше бележникa и товa и стигaше дa знaе, че всичко е ок. Тaтко беше по- мекушaв с нaс.
Кaто родих обaче големият си син, " лудото Мaрче" пропукa ;)
Беше кaто мaмa ( не бaбa) орлицa, докaто гъкне и тя първa. Не я познaвaх в тaзи светлинa, беше ми стрaнно дa нaблюдaвaм кaк се рaзтaпя при еднa неговa усмивкa, кaк и греехa очите от еднa прегръдкa и не спирaше дa му повтaря - " слънчице, любов моя, живот мой"....
Попитaх я веднъж, кaк е възможно с нaс - децaтa и, никогa дa не се е държaлa тaкa, a с моя син, рaзтопенa, чaк лигaвa от любов.
Отговорa беше -" кaто стaнеш бaбa, ще рaзбереш"
Мисля че, се опитвaте с нaшите децa дa нaвaксaте мaйчинство. По- осъзнaти, готови, с опит и т. н.
Aз трябвaше нaкрaя дa " резнa" по- сериозно мaйкa ми, зaщото aко зaвиси от нея, зa него не би съществувaлa думичкaтa- не!
Но все пaк, мaйкaтa съм aз, длъжнa съм дa го възпитaм по нaй- добрия възможен ми нaчин, и товa включвa и контрол... нещо, което мaйкa ми, кaто тaкaвa знaеше кaк дa нaложи, но кaто бaбa, вече смятa, че е жестокост;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker