Проблем с шум от съседски животни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с шум от съседски животни!
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1808 пъти
Зравейте! Живея в идеалния център на голям областен град. Измежду блоковете в моя квартал има и няколко къщи. Точно зад моя блок има къща с голям двор и всевъзможни животни. Някак си съм успяла да свикна с миризмата на свине през летните вечери години наред, но напоследък шумовете побъркват всички. Не съм живяла на село, нямам представа как се държат обикновено петлите, но "нашият" кукурига денонощно, дори в момента (16:54). Дори и да заспи човек в кратките мигове на затишие, той събужда всички ни и между 05:00 и 08:00 събудиш ли се, просто няма заспиване. Компания му прави куче, което започва да скимти, лае, вие, ръмжи и разбира се, го прави посред нощ в продължение на часове. Доста е зловещо всъщност. На мен ми звучи като предсмъртна агония... Майка на двегодишно дете от моя вход се принуди да го заведе на село, където било по-тихо... Родителите ми работят на смени, аз уча за изпит и положението е просто нетърпимо. Никой от стопаните не се впечатлява, не се ли будят тези хора!? Един съсед се разкрещя миналата нощ през прозореца, но никой от къщата не се показа. Какво бихме могли да сторим? Можем ли да подадем някаква жалба в общината? Не искме да тровим животните, нехуманно е. Просто смятам, че живееки в центъра на голям град, не би трябвало да имам проблеми със съня заради животни, характерни за селскостопанските региони...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 68f0c8500b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-сетне някоя интересна тема...
Подайте жалба в полицията, те ще се оправят със стопаните на животните.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d449c7a990
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз като малък съм прекарвал летата на село при баба и дядо. Съседът ни беше овчар и имаше около 10 кучета и често лаеха през нощта и виеха като вълци. Доста неприятно.

Комшията пък в блока имаше куче и всяка сутрин, като тръгнеше на работа, кучето оставаше само и лаеше като полудяло по 3-4 часа до обяд някъде. Беше ужасно. Комшиите се оплакваха, но никой нищо не можа да направи и смених квартирата.

Един приятел пък живее срещу циганска къща и е лудница - всеки ден пускат силна циганска музика от големи тонколони. Никой не може да им каже нищо, защото пускат в разрешените часове - от 8 до 14 и от 16 до 22. Полицията идва и намаляват. Като си тръгнат, звукът пак се усилва.

Жалко, че ушите не са като очите - като не искаш дразнения да ги запушиш. Пробвах с тапи за уши, но възпаляват ушите, защото пречат на проветрението и се развиват бактерии.

Според мен единственото решение е да смениш апартамента и да се надяваш, че в другия няма да е такава лудница.

За съжаление селата се обезлюдиха и хората започнаха да носят животните си в градовете, което е абсолютно грешно. Градовете са за хората. Който иска да гледа куче или котка, да го гледа на село. А какво остава за прасе...

На мен не ми е приятно да съм затворен в една кутийка апартамент сред 1000 други апартамента. Колкото повече хора има, толкова е по-трудно да се намери разбирателство. Не само това ами и е по-шумно. Един решил да прави ремонт, друг да слага климатик, трети да слага изолация, от ресторанта долу се чува музика... Неприятна работа.

Събирам пари да си купя място в едно обезлюдено село наблизо и да си построя къща. Ще си имам цветна градинка отпред с райграс и ще си живея на тишина. Ще ходя на работа с колата, а след работа ще минавам през супермаркета да се заредя с храна.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a0746d95c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за коментарите, макар че номер 2 ме поотчая :) Според мен полицията просто ще ни се изсмее.... Вчера дори разбрах, че тези кучета, които отглежда са ловджийски и се кани да ги размноажава...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0754130f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разкажи повечко. Вие живеете в блок? На кой етаж си? Един съвет от мен. Не съм наясно колко силни са звуците, нито пък какво трябва да се каже в общината и т. н. Купете си звукоизолираща дограма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker