Искам развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам развод
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 20933 пъти
Хванах мъжа си в изневяра по разпечатките от телефонният му номер, които дойдоха направо в домът ни. След като разбра, че знам (след последвал скандал и доказателствата, които сами дойдоха в къщи), той скъса разпечатките и ги хвърли в тоалетната. Последва месец "примерно поведение", след което открих таен телефон, който държи на скришно място в колата си. От него беше набирал един единствен номер - на любовницата си. Последва друг скандал след, който нещата станаха нетърпими. Този човек ме отвращава и взех решението да се разведа. Имаме дете на 12 години, което ежедневно присъства на всичко това. Аз съм безработна, на 34год.

Въпросът ми е как мога да докажа вината на съпруга си в съда само чрез телефонните му обаждания.
Може ли съдът да разпореди тази мярка като доказателство. Сигурна съм, че приятелите му няма да свидетелстват срещу него. Какво да правя? Моля ви, помогнете ми! Спешно е! Не искам да губя и минута повече...

Живее в моето жилище, което е наследствено от родителите ми (преди брака)
Дайте ми съвет как да постъпя?

На няколко пъти му казах да напусне жилището ми и той категорично отказа. Казва, че няма да ми даде развод (още повече по взаимно съгласие).

Той иска да продължи живота си с мен, а аз да си затварям очите за изневерите му. В шах съм, защото не работя и доходите, които влизат в къщи са единствено от него.
Какво ще стане с детето?

Myki@all.bg

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 14 години, 1 месец
hash: 690d04fb8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма такова нещо "Няма да ти дам развод",това е само по филмите.Разведи се,защото не си длъжна да търпиш такова отношение.Намери си работа

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: e1a5733c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом си решила да се разведеш, ще го направиш въпреки съгласието му. Говори с адвокат. Какво значи, че е отказал да напусне жилището? Трябва да настояваш категорично. Имаш ли роднини от мъжки пол - баща, брат? Дай му предупреждение до 2 дни да напусне жилището, иначе багажа му ще бъде изхвърлен. След което му изхвърли багажа и смени бравата. Това е работа за 2-3 часа.Разбира се, това в случай че наистина си взела решение, а не само да си говориме. Междувременно си търси работа.

Това мога да ти кажа. Иначе, ако се примиряваш, ще станеш като ония дрипи от Биг брадър фемили - "жени под ботуш"...грозна и жалка картинка.Сами себе си не зачитат и уважават за 5 стотинки...горките им деца...
Гледаш ги нагримосани, начервосани, изрусени... а нямат и една капчица достойнство и самоуважение

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b6c502da7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви за отговорите. Сама съм, нямам родители. Търся работа всеки ден колкото и да е трудно - вярвам, че ще си намеря. От малък град съм - безработицата е голяма, въпреки това вярвам, че все ще излезе нещо. Той категорично отказва да напусне жилището. Има достъп до оръжие, защото работата му е такава - не крия, че се страхувам от него. Посягал ми е преди време.

Искам час по-скоро да приключа всичко това и да започна нов живот и нова страница.
Дали могат телефонните разпечатки да се изискват и послужат в съда, защото няма как да докажа по друг начин всичко това. Дори и да го хвана на калъп ако нямам свидетели - няма как да докажа. Как да го накарам да освободи жилището като нямам подкрепата на братя, сестри и родители?

Ще съм ви благодарна за повече мнения - тежко е, когато си сам...

авторката

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: a26b827475
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Отиди при адвокат и се консултирай.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: d4dfefa93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Е, какво още правиш при него, щом ти е "посягал" преди време?! Боже, какво още чакаш?!!!
За разпечатките няма смисъл така да гадаеш дали ще послужат в съда. Запази ги, вземи си чантата и се махни веднага от там. Казваш, че нямаш роднини...но все имаш някой близък, приятелка...ако наистина нямаш никого, няма къде временно да отидеш...отиди някъде временно, дори при приятелка...или се обади на социалните служби за жени и деца, пострадали от насилие. Тоя тип е вършил насилие над тебе, и в момента също го върши, като отказва да напусне ТВОЕТО жилище. Така че обърни се към тези служби, някои от тях със сигурност знам, че предлагат временно убежище и помощ при намиране на работа.

Не чакай повече. Излез от там и говори веднага с адвокат, дай го под съд. Имаш основания - дори това, че не напуска жилището, е основание. Но, адвоката ще ти каже, той трябва да е специализиран, по бракоразводни дела. Не си търси оправдания да не направиш нищо, не казвай "той има оръжие, ще ме убие, и пр." Действай... Не чакай някой да ти дойде на вратата и да ти предложи помощ. Няма такъв момент...

Бори се, аз се преборих, можеш и ти.Преборих се, имам прекрасна дъщеря, с която си живееме добре. За съжаление мога да ти окажа само морална подкрепа, и го правя...От все сърце ти пожелавам УСПЕХ, наистина искам да успееш...Обърни се към свети Михаил, и го помоли да ти даде сила и твърдост да се справиш със ситуацията. Пиши как се развиват нещата.

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 56bee56c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че телефонни разпечатки не са доказателство. На адвокат се плаща, а ти нямаш доходи. Дайте някакви други съвети.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4011d84e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   При доказана вина съдът ще ти даде развод, независимо какво иска той. Да е мислил навреме.

С полиция можеш да изискваш да напусне дома ти, но все пак спести това на детето си.
Но пак ще ти е трудно- по документ той все още е твой съпруг и без сериозно основание, не можеш да го изгониш.Разбира се, изневярата е достатъчно сериозно основание, но има си законен ред- развод, а не ''гонене от дома''. Не може така- раз-два..., има си ред, колкото и да ти е неприятно. Така, че стискай зъби до решението на съда.

За да го изгониш сега, трябва да те поступа до синини, да идеш в полицията и да поискаш защита по реда на Закона за домашното насилие. Едва ли си толкова глупава, за да си просиш боя, нали?

Това, че го е правл в миналото, нищо не означава сега. Да си реагирала тогава, а ти си мълчала.

Имай жал към детето си. Изчакай всичко да мине по цивилизования начин, направи го заради детето си. Само заради него си струва.То така или иначе е травмирано, не му причинявай и това. Пощади детенцето и потърпи още малко.
Бъди Майка!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 7e5b644022
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Телефонните разпечатки са доказателство, че е говорил с някого, но не и какво друго е правил. Все пак, ако мислиш, че ще свърши работа, можеш да отидеш в някой офис на мобилния оператор и ПАК да ги изискваш.

Другия по-лесен вариант е просто да си влезеш в регистрацията в интернет сайта на съответния мобилен оператор, там има услугата е-фактура + подробна разпечатка (стига да не става въпрос за Виваком).

Трябва да говориш с адвокат, ние не можем да ти дадем най-професионалния съвет. Мога само да ти кажа от личен опит нещо: в родата ми е имало много разводи, но най-тежките са тези, които са замислени,а не спонтанни. Това ще рече, че леля ми, за да измъкне парите на мъжът си, стигна дотам, че да го предизвика да я пребие(после си извади медицинско), да го преследва с детективи, самата тя да го преследва, да праща приятелки да го следят, за да свидетелстват...
Това, разбира се, е адски крайна мярка.

Мисля, че в твоя случай можеш да използваш факта, че ти е посягал - в съда ще бъде твоята дума срещу неговата, можеш да намериш и други неща, които да кажеш в основание на желанието си за развод и не се притеснявай - действай хладнокръвно.

Подкрепям по-горе дадения съвет да изхвърлиш багажът му, докато го няма и да смениш бравата. Спести известно количество пари и го направи. Ако имаш и място, където да отидеш (при приятелка, за която той няма да се сети, далечна роднина в съседен град), още по-добре. Това е моят съвет.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b6c502da7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Днес се срещнах с адвокат. Имам право да изискам телефонните му разговори и те да послужат по някакъв начин. След като той категорично отказва да се разделим по цивилизования начин (взаимно съгласие), трябва да подам молба по исков ред за доказването на вина. Трябва да внеса в 530 лв., за делото (това ми каза адвокатът). Никой не гледа съдебни заседания без пари. Детето също трябва да бъде призовано в съда и да каже при кого иска да остане ( това е крайно неприятно да го поставяме пред такава ситуация и такъв избор).

Обясних на дъщеря си, че след като се разделим с баща й, не винаги ще мога да й предложа всичко, което иска (материално), бюджетът ни ще бъде крайно ограничен. Детето ни се разкъсва от вина - ако каже единия, как ще реагира другия... Това е голям проблем за мен в цялата тази ситуация може би най-големият.

Все още си търся работа, в главата ми е пълна каша, опитвам се да мисля трезво, а съм разскъсана от гняв и обида. Подозирам, че въпросната жена е жена на негов близък приятел, който много умело държи на страна и никога не кани в къщи, но той редовно се вижда с тях (всеки ден). Всичките ми опити да ги поканя на гости, той умело парира. Това ме навежда на мисълта, че тя е тайната му любовница.

Кога ще си намеря работа, ще мога ли да се справя сама с финансовата страна, какво ще стане, всички тези неясноти ме измъчват до болка. По отношение на него съм категорична - не искам да живея с този човек.

Този вид дело може да се проточи много дълъг период от време. Искаме се да вярвам в себе си, а съм разколебана от въпроси за бъдещето.
Кой е най-верният път?

Благодаря на всички!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: d4dfefa93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Но в никакъв случай недей да "търпиш заради детенцето". То горкото, достатъчно много е търпяло. А именно заради него се махни оттам или го изхвърли...да, с полиция. Правото е на твоя страна, жилището е твое...По дяволите какво искаш още? Някой да дойде да го свърши вместо тебе ли? работа трябва при всички случаи да си намериш. Та няма да те издържа негодника, при когото живееш, и да си зависима от него!?

Хайде моля те се стегни малко и не бъди толкова малодушна. повярвай ми заради детето си си длъжна да го направиш, за него е много важно да живее спокойно и нормално . Нали не искаш това дете в последствие да бъде един съсипан човек психически...Не се оставяй повече в ръцете на тоя долен тип, не слушай тия които ти казват "потърпи"...в такива ситуации не се ли бориш свършено е с тебе, и децата завличаш покрай себе си

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b70c66b564
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е верния път! За детето, че ще го "разкъсваш" с такъв избор... това ще е еднократно. Дай си сметка, че много повече ще се разкъсва детето, ако остане да живее с баща си - идиот. И не е само въпроса до оная жена - та той е склонен към насилие, за бога! Това нищо ли не е за тебе?

Не се отказвай. Защо се колебаеш, избрала си правилния път.Казах ти да се бориш и сега пак ти казвам - ако си седиш и се примиряваш няма да ти дойде помощ. А като се бориш, като видят от небето че се бориш, ще ти пратят и помощ. Все от някъде ще ти дойде помощ, знам от опит.Не е лесно знам, но това е само един развод. Имаш си жилище ще го изгониш оттам. Ами представи си ако жилището беше негово? Щеше да е доста по-трудно да живееш под наем сама с дете. А така, това ти е предимство. За работа, не пробирай - отиди чистачка ако трябва. УСПЕХ още веднъж, искам да знаеш, че духом съм с тебе, пиши как върви.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 7e5b644022
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Oт номер 9: Силно подкрепям номер 11!!! Стига с "потърпяването". Аз също съм дете на разведени родители, щастливо разведени смея да твърдя. Детето е в крехка възраст, на прага на проблемната, но за него е по-добре да е с разделени родители, отколкото със скандали и ненавист в дома. Няма такова нещо като "потърпи" още малко. Час по-скоро трябва да се действа.

Колкото до притесненията ти, зареди се с много много много енергия, търпение, постоянство и упоритост. Правото е твоя страна и ще се справиш с абсолютно всичко! Само да сте живи и здрави с детето, всичко друго ще се нареди.

И последния ми съвет, но в никакъв случай не по важност, АБСОЛЮТНО НИКАКВО ВНИМАНИЕ да не обръщай на хорското мнение, съвети, клюки, подмятания и реплики. Запушвай си ушите и въобще не отдавай значение! Доколкото разбирам нямаш подкрепата на твоето семейство, така че последното, от което имаш нужда е да се затормозяваш от хорски намеси, упреци и компетентни подмятания. Напълно игнорирай всичко подобно. Ще се справиш, усещам го по твърдостта, с която вземаш решенията си. Смело напред и... всичко ще бъде наред.
Кураж и сили!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4011d84e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 11: Ужасявам се от хора като вас... Като казвам ''потърпи още малко'', не казвам ''Не се развеждай!'', а само ''помисли за детската душа...''. Една Истинска майка би ме разбрала.

За всяко да е дете, и най-отвореното, да види как полиция гони бащата от дома, е ужасна травма.... А то достатъчно е травмирано вече.

Ще ме извините, но тук се касае за изневяра(тоест нещо между двамата родители). Не омаловажавам факта, но не се касае за насилие над детето, нито над майката... Имало е миналото такова насилие- ОК, защо тогава майката не е реагирала. Било й е удобно заради нещо....

Сега обаче Егото й е силно наранено. Тя иска да накаже неверника ВЕДНАГА, да го изгони от дома.ВЕДНАГА! Домът бил неин-ОК, но те са семейство и в правото това, че домът е неин, не означава, че когато й хрумне може да изгони някого от него. Няма адвокат, който да й каже това!Няма как да стане.

И какво тогава- тази ''майка'' ще мине през детето си, но да угоди на собственото си Его. Браво на нея!
А се иска само да стисне зъби и да започне една нормална, цивилизована процедура. Да, вярно е,че тя не става за един ден като ''гоненето от Моя дом'', но пести мръсни, долнопробни номера между родителите, които ужасно нараняват и травмират едно дете.

Да ви плюя на родителските чувства- ще ме извините, госпожо. В момента мислите само за себе си. ..., какво ще причините с циркаджийските номера на дъщеря си- изобщо не ви вълнува. Изневярата не е неин проблем, госпожо! Не забравяйте това! Развеждайте се- ОК, но цивилизовано.

Всеки може да се ожени и всички се женят по един начин- цветя, усмивки, подаръци, роднини, трапези.... А как се развеждат после същите тези хора?
Някои се развеждат като пълни селяндури и боклуци, неуважаващи собствените си деца, докато други, в името на детето, правят непосилни почти компромиси, за да щадят детската психика.Оттам си личи кой колко струва...И вие не сте стока.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b70c66b564
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Номер 14, писали сте пълни глупости. Вие като истинска майка ТОВА ли смятате, че е добре за детето - да живее посред скандали, изневери и НАСИЛИЕ - да госпожо или господине, нямах търпение да го изчета докрай. Достатъчно беше да видя началото. ИМАЛО е насилие в това "семейство" и според вас тази жена авторката, трябва да държи детето си в това семейство.Такива като вас са най-голямата мъка за децата си. Това вашето е безотговорност, малодушие и безхаберно безгрижие как, в каква среда и обстановка живеят и растат ДЕЦАТА!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4011d84e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   ''Развеждайте се- ОК, но цивилизовано.''-ЦИТАТ ОТ НОМЕР 14

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: ba74a883fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 14, във връзка с тъй често повтаряното от Вас и пълно с ирония "ВЕДНАГА", бих искала да кажа, че тя (авторката) дори е закъсняла. Знаете ли? Днес са телефони, а утре ще вкара любовницата в дома и в леглото на съпругата си. Според Вас детето не трябва ли да бъде щадено от подобни ситуации?? Или само от абсолютно законните и основателни постъпки на майка му???

една ИСТИНСКА МАЙКА

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 1c6558b189
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравейте! Виждам че повечето коментари са от жени, които биха желали някой да направи това което съветват. За съжаление освен №14, не видях нищо умно. Само - разведи се - ти си горда и силна и т.н. - глупости! Искам да попитам писалите горе "умни" съвети:
- Дали някоя от драскачките е отгледала дете сама?
- Как възприема един чужд мъж детето на новата си любовница?
- Ще бъде ли достатъчно обгрижено това детер без баща, без баба и без дядо и с майка, която за да си намери и задържи работата, ще трябва да прави не много приятни и прилични неща?
- И дали докато "гордата" майка е на работа, детето ще е само, в интернет, на улицата и при наркотиците и всичко онова което е примамливо за самотните деца без родители?
- И защо мажът й не иска да си ходи? Заради жилището или заради детето?

А и де й е изневерил, не означава че ще продължи да го прави, но по-вероятно е ревнивата му "горда" жена, която е без работа и се чуди какво да прави по цял ден да му вдига скандали за глупости.

И какво ще правиш без работа и само с една издръжка?

Както казват македонцити - "Троши глава"!

Но какво ти е виновно детето, та ще му разбиваш живота? Да те гледа всеки месец с различен мъж и да не може да си купи нови обувки, защото сме ГОРДИ?

Горко на дъщеря ти - на теб не, ти си го заслужаваш. И както си тръгнала по адвокати - ще си получиш каквото си заслужила!

Жалко за детето!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 1c6558b189
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Виж това:

http://spodeli.net/6/story-6962.html

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 7008be2eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Предизвикай го да те удари по силно. Направи луд скандал, крещи, да те чуят съседи, извикай за помощ, крещи, после повикай полиция- изкарай го от равновесие. Детето трябва да стане свидетел! После си извади медицинско за нанесения побой, колкото по - тежки са ти раните- по успешно ще го съсипеш в съда. Детето е добре да е на твоя страна защото ще го разпитват. Хубаво е да потърсиш и психолог за детето........така развода става бързо и с положителен резултат за теб във всяко отношение.
Адвокат

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: de611ff1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   До 18: НИЕ го правим. Не чакаме някой друг. Ние спасяваме себе си и децата си от изроди като мъжа на авторката. Не те знам, не те познавам, но по написаното съдя, че и ти си такъв.Помисли преди да обиждаш хората, кое е добре за ДЕТЕТО - дали е добре за него да расте и живее в лоша среда, посред скандали, изневери...само за да си има "майка" и "татко"...майка и татко, които живеят в мъка, които се карат, бият, изневеряват. За детето е много по-добре да се разделят тези майка и татко!

Аз сама отгледах дъщеря ми.Не съм се развеждала, моя мъж почина, когато детето беше на 5 години. Той не беше като описания мъж тука. Но ако беше, щах със сигурност да се РАЗДЕЛЯ С НЕГО ЗАРАДИ ДЕТЕТО!

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: ecc9be58d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Може би не е редно да се меся,но пощурявам като започнат някои жени да "търпят заради детето" ,че и да дават такива малоумни съвети и на другите. За детето е по-добре да не живее сред скандалите на родителите си,,не е казано,че като са разделени то ще расте без баща,напротив,могат да се виждат колкото си искат,ако и бащата има желание може да го прибира от училище,да го води на разходка и мн други.

И не е задължително детето да тръгне по лош път като наркотици и т.н ,както се опасяваше някой от коментиралите. Говоря като дете на разведени родители и не съм нито наркоманка,нито шайка,която не се прибира в къщи и майка ми за 6 години не е довела нито един мъж в къщи..не е имала мъж.

Раздялата е по-доброто решение,ако ли не нещата само ще се дълбочати ще стане по-лошо.
Сиво

 
  ... горе^
преди: 14 години, 29 дни
hash: b90d74ad34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Късно се включвам, защото късно виждам историята, но се чувствам бесен и длъжен да коментирам.
До авторката - развод по общия исков ред е решението. Няма хипотеза единият съпруг да "откаже развод" при подадена искова молба от другия. Виждам, че вече си организирила защитата и си провела консултация с адвокат, така че няма смисъл да се обяснява друго.

До уважаемия адвокат номер 20 - колега, като чете навремето Таджер, Сталев, Василев и другите светила -ако изобщо си ги чел/а - това ли разбра, че е правото? Че трябва да подтикваме клиентите си да злоупотребяват със субективни права? Че трябва с провокативни действия да предизвикваме настъпването на изгодните за нас факти? Че трябва да "флиртуваме" и спекулираме с правни недоносчета като ЗЗДН, за да постигаме целения резултат и да си пълним джобчетата от чуждото нещастие?
Коя жена ще иска да бъде ударена от съпруга си?
Коя майка ще иска детето й да стане свидетел на това?
Кое дете няма да се травмира от такава гледка?
Кой съдия ще откаже заповед за защита при медицинско удостоверение и прословутата декларация по чл.9, ал.3 от "Онзи закон"?

И после, кой брачен съдия, като изследва въпроса за вината, няма да зачетете фактическите констатации на колегата си относно акта на физическо насилие?
Какъв е изводът: винаги можем да "насилим" писаното право в гонене на хонорара. Обаче да подучваме клиента да злоупотребява с права... нямам думи. Нали уж правото е справедливост? Нали сме се клели в етичния кодекс?

Драйфа ми се от такива като теб, колега. И на хората им се драйфа от вас. Вие сте срам за гилдията и причина за ниското обществено доверие към нея. Трупай си пачките, прави си хонорара, но искам да ти кажа следното: ако си мъж и ми беше под ръка щеше да изядеш такъв ляв прав в мутрата, пък после ме съди за телесна повреда и неимуществени вреди; ако си жена ти казвам просто: ДГД. Разбра ме:)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 547de97f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Мила госпожо, аз също съм в подобно положение.При мен обаче причината не е изневяра, но и аз като вас по една или друга причина съм зависима от този човек.Аз обаче слава Богу мога на 100% да разчитам на близките си....Но...Аз пък се измъчвам заради детенцето си-Та тя милата е само на 6 и обожава баща си.Как бих могла заради себе си да й причиня това?Помислете госпожо, моля ви.Нека детенцето ви е на 1 място!Успех и дано вземете най-доброто за всички вас решение!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8e0943fd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Искам да добавя че детето си е дете каквото става трябва да става само между родителите а нетрябва да сасяга ни наи малко детето при мене този случаи сега те парва щте се разглежда от Сада. Детето ни е на 2 годинки и 2 месеца неискам да го засягам ваобщте искам да няма липса нито от 1 нито от другия родител но маика му го ползва срещу мен като пушка и намерих решение затова малко гадно за маика та но нетрябва да постапва така с детето заштото това може да е повече от травма............ Неми се говори направо нямам думи .Но замен детето е на парво място каквото и да става нетрябва да засяга детето ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. НА 24 години сам от БУРГАС

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8e0943fd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аз се развеждам с жена ми а не с детето ми това че тя мисли само за неините интереси нетрябва да засяга ни наи малко синат ни. Но незнам кои и ги каза тези работи че, мога да виждам детето когато тя прицини и когато имала желание които и го е казал много се е обаркал детето е по време на брака ни така че каквито права има тя такива и аз споредмен нетрябва да става така(На ти куклите вземи си парцалите)Нестава.За мен щте баде от голямо значение вашето мнение.Благодаря Ви предварително"""""

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 8e0943fd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Е благодаря ви все пак.Вашите мнения щяжа да са ми от полза,вече 1месец и 1 ден става несам виждал и чувал детето си значи трябва да обращам от по дебелата страна.Неможе така да продалжава,ще измислим нещо по вапрос.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f17f19ab30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Има такава фондация" Деца и родители отново заедно" , която се занимава с важността от общуването на детето и с двамата родители

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: e095094faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Цивилизован развод има когато отсреща ти стои човек, който е достоен и интелигентен. Ако въпросният мъж беше такъв нямаше да постъпи по този подъл начин. Щом нещо не върви във брака му вместо да се спотайва с някоя и да унижава жена си може да седне и да обсъди проблема си.
Моят съвет е разведи се всяко отлагане означава да потъпчеш и най малкото останало достойнство и чувство на самосъхранение.
При силно желание упоритост ще се справиш. Да категорична съм, че няма никак да ти е лесно, но няма да ти е лесно ако продължаваш да живееш с него. Няма да си щастлива това също не е добра семейна среда за детето. Опитай се да намериш сили да продължиш заради детето да си уредиш лечните неща така както смяташ за най добре. Но при така описания случай разводът е най доброто решение. Да болката, емоционалните проблеми ще са често явление, но продължи смело напред.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1adb0f6f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Съпругът ми има интернет любовница, с която прекарва почти целия ден в чатене ведно с включена камера пред мен и децата. Когато присъствам в стаята и той има уговорка моментално ме гони от стаята и става агресивен.

Със същата жена се е срещал вече. Посяга ми. Казва, че не съм му никаква. Жилището е придобито по време на брака, но непрекъснато говори че е негово.

Отделно се храни от мен и децата. Никакви пари не дава за храна освен плащане на една малка сметка. Децата ни са пълнолетни и не заемат ничия страна. Не зная вече какво да правя. Той иска да ме принуди да напусна жилището.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72e239cb6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   31, съжалявам за ситуацията ти. Консултирай се с адвокат. Няма как да те изгодни от жилището ти, но ще се наложи да се продаде жилището при развод. Не е голяма хамалогия, ще вземеш половината от парите, ще си купиш по-малко жилище и ще си живееш спокойно. Време е за промяна.

Не чакай мъжът ти да те изгоди, поеми живота си най-после в свои ръце. Не се стреми да спечелиш на своя страна децата си, просто ще ги отблъснеш. Не ги намесвай в разбития си брак, те са пълнолетни и си имат свои живот, време е ти да почнеш активно да взимаш решения за своя.
Аз виждам само едно решение -РАЗВОД.
Успех и смело!!!
А.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d10f6f077d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   31, не можеш ли да излезнеш на квартира и подай молба за развод? Консултирай се с адвокат относно материалната част на развода. Мисля, че трябва да ти изплати половината жилище.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b0c8e87648
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   До номер 31:Ако нещата се задълбочат прекалено много, не остава нищо друго освен развод. Няма как да предотвратиш това. След като мъжа ти е стигнал до там, че толкова явно и демонстративно показва това, че има друга. остава само крачка до това да ти я докара у дома, или да отиде при нея.

Опитайте да поговорите с него, за да изясните положението. и го питайте какво смята да направи в случая, защото не може да се продължава така. Един от двамата ще трябва да напусне този дом. Но първо, като мъж да застане пред децата, и да им обясни защо е така. Децата сами ще решат кой, и защо е. виновен в този случай. Ако има смелост, нека го направи. Но той, не може да тормози така и теб, и децата. Подавай си молбата в съда, и не се занимавай повече с него. Няма смисъл. Но, до навършване на пълнолетие на децата/дори при положение, че жилището е твоя собственост/, Съда, може да постанови, мъжа, ти да живее заедно с вас, освен в случаите, когато той доказуемо по един или друг начин оказва вредно влияние върху децата.

Но ти не трябва да се страхуваш да се изправиш срещу него, за доброто на теб, и децата ти. Не можеш и не трябва да избираш пътя на мълчанието, търпението и постоянното унижение! Мъж съм, но не мога да защитавам мъжа ти, всичко си има граници. Няма какво да се церемониш с него. Моля да ме извиниш в случай на пунктуационни или правописни грешки, но т. в момента пиша със система за разпознаване на почерка, а тя дава значителни грешки при по-бързо писане.

256

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a41ad87250
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Привет,
не съм чела всички коментари, но без работа на къде си тръгнала? И още нещо... напоследък доста деца остават при бащите си. Сигурна ли си, след като казваш че детето е разколебано, дали няма да избере да живее с баща си ако той и предложи компютър, телефон и т.н.

Финансово, ти нямаш доходи, май съда пак е на негова страна спрямо детето. Помисли какво имаш да губиш!!!
Аз като омъжена жена макар и отскоро, майка на 2 деца никога не бих понесла да ги загубя затова ти го казвам , не че искам да те разколебая.

Не може ли да поговориш с него на спокойствие, без скандали и преследване, не се дръж подмолно и не кани приятелката му и мъжа и у вас.

Отидете на ресторант и спокойно разговаряйте, без да му казваш че искаш развод и т.н. просто му кажи да си спомните и ДВАМАТА за какво сте се оженили, защо имате дете и за всичко, кажи му колко обидена и унизена се чувстваш и му дай ултиматум "или аз или тя", нека той сам да избере.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1adb0f6f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Към 34. относно н. 31. Какво ли да направя след като с него не може да се води никакъв диалог. Не желае изобщо да разговаряме. Когато поискам разговор става агресивен и ме гони от стаята. Вече съм се отказала от диалог и чакам какво ли и аз не знам. Доколкото подразбирам на път е да заживее с любовницата си, която е чужденка. Мисля, че обмисля да отиде при нея. И аз затова изчаквам. Ако предприема развод аз нямам пари да му изплатя половината жилище, той също няма и тогава при публична продан ще останем с децата на улицата. Те са пълнолетни. Мисля, че оценката на една панелка е нищо пари. Но и така не се живее. При него е възможен и друг ход - да отиде известно време там и ако не му хареса да се върне отново, както забягва за по десетина дни при нея и се връща като ли че нищо не се е случило. Той няма никаква отговорност към семейство. На никого не дава обяснение къде ходи. С неговия характер никоя жена няма да го търпи. Освен докато не му вземе и последната стотинкаа годините са му доста.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b7bf0fbde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   31/36 ти май си вярваш като казваш, че "никоя жена няма да го търпи" разбери, че щом ти самата си го търпяла над 20 години, следователно все ще се намери друга, може дори по-хитра която той да я търпи.
Трябва да осъзнаеш, че двамата имате грешка за положението си в момента. Твой думи ме наведоха на мисълта, че той всъщност не е толкова лош. Да, сега си му ядосана но все пак ако докато децата са израствали е бил нормален съпруг, който дава пари в къщи и щом децата не застават на ничия позиция значи има грешка не само в него. Замисли се какво го е променило и отговорът не е пълнолетието на децата/това може да го е задържало досега/ нито жената от нета.
Казваш "На никого не дава обяснение къде ходи" как го питаш къде е ходил със скандал предполагам? Няма как да иска да води какъвто и да е диалог като е наясно, че всеки разговор с теб прераства в скандал. Спри да му се сърдиш! трябва въобще да спре да ти дреме за неговите действия и думи. Тогава ще можеш да говориш въобще с него. Пък и изглежда той, щом се отнася така, да те гони от стаята, следователно вече не му дреме за твойте чувства и мисли и проблеми. Смисъл да се терзаеш няма. Каквото било било. Миналото няма да промениш. Работи в своя полза.
Изглежда работиш щом ти храниш децата сега ти остава да му покажеш, че не ти пука, че не се ядосваш за това което той върши. За да можеш да говориш с него нормално и да постигнеш поне жилището, защото иначе с развод няма как да постигнеш жилището, ще си останеш на квартира с някъква не голяма сума /ако ти я изплати скоро/, която бързо ще свърши и тогава. Децата ще си гледат своят живот ако можете ще им помагате ако не няма. А ти в бъдеще оставаш на улицата молейки децата да те приберат. Сега трябва да си по умна/хитра от него докато е влюбен нещата са замъглени в главата му, сега е момента да го накараш да предпишите жилището на децата с клауза да ползваш доживот, работи полека и внимателно за да имаш полза.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1adb0f6f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   към 37. Може би грешката е моя, че никога не съм посмяла да възразя или да викна, защото веднага ще получа удар. Никога не правя скандали, за разлика от него и в стремежа си да не чуят комшиите как ме обижда аз само мълча да не прерасне в нещо повече. За него всички останали хора са простаци и ниско образовани. Той живя в света на книгите, когато нямаше интернет, а сега неговия свят е интернет и общуване с жени. През тия години никога не излезе с мен някъде, никога не получих подарък, все нямаше пари. А мисля, че съм красива жена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ce3568edce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Късно чета - добре де, 38... защо не се разведеш тогава, не те разбирам? Какво толкова дискутираме - развод ми дай и готово!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9da15cf6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   До номер 31/36/ 39-не може да се разведе жената, защото има проблем с жилището и финансите(както повечето от нас в момента). И при невъзможност да се разберат, при внесена молба в съда, ще се назначи съдия изпълнител за продажбата и подялба на средствата, което след всички такси, и съответната държавна оценка, е абсолютно нищо. Мъж съм, но това, което прави този идиот е нетърпимо. Тя достатъчно години е търпяла и премълчавала. След всичко, което прочетох, за момента варианта да не му се обръща внимание, все едно, че не съществува, е най-добрият. Да отива където иска, и да не се връща. Децата ще пораснат след няколко години, и тогава да го питам какво ще им обяснява. Не знам, какво ще кажеш за това, и ти да потърсиш свестен мъж, който ще те уважава, и ще се грижи за теб и децата. И ще го питам твоят кретен какво ще прави, ако се изнесеш заедно с децата и ти при нормалният мъж, и живеете щастливо с разбирателство и взаимно уважение. Е, в един такъв случай(който е напълно постижим), ти внасяш искане за продажба и подялба на семейното имущество, и твоя тъпак остава на улицата. Трябва да промениш живота си, наистина си намери свестен мъж, и децата ти да виждат колко си обичана и уважавана от този човек, и няма да поискат да погледнат оня мизерник, който само се води баща по документи. В крайна сметка ти си млада и както си писала красива жена, защо трябва да търпиш такива унижения, след като някъде има човек, който ще те направи щастлива. Не е необходимо да бързаш с развода след като няма да е толкова лесен. Няма какво да се церемониш с тоя простак. Иначе цял живот ще живееш в тоя ад. Потърси човека, който ще остане до теб винаги, живейте заедно с децата, а тоя не го мисли въобще. Желая ти късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b7bf0fbde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Отговор от 37 към 38
Щом знаеш, че при възразяване и викане от твоя страна има удар или обида от негова, значи имаш опит и следователно си го правила, от там следва, че съм права, той наистина мисли, че с теб нормален разговор не може да се води докажи му обратното. Дори с години от страх да си мълчала той знае, че удар и обида са еднствените начини да те победи на момента. "Общува с други жени" точно по тази причина, не защото не си красива, той си те е харесал външно но смята, че каквото и да ти каже няма да си доволна. Грешката за излизането/подаръкът пак е твоя, не всяко излизане е свързано с пари, нямаше да ти откаже разходка в парка/гората с децата ако беше го предложила правилно. В интерес на истината и мен не са ме водили в 5 звезден ресторант. Ако не гледаше мерканитилно за подаръците то все за 20 години е донесъл нещо в къщи сметни го за подарък, подарък е също да ти поправи печката да ти запали сутрин камината такива неща. Не е хубаво да не оценяваш какво е направил за вас с децата няма ка да не е направил нищо за 20 години. Но стига за преди казахме каквото било било. Сега само и единствено от теб зависи как ще си сплетеш кошницата.
Щом е чел много и се интересува от себеобразоване значи имаш силен съперник и не трябва да го подценяваш. Първо успокой се, спри да се ядосваш, докажи му, че с теб може да се говори после говори с него полека и внимателно дори нежно да оставите апартамента на децата щом ще се разделяте след като се съгласи в последният момент пред нотариуса поискай да включи клауза ползване доживот на твое име да не стане така, че утре децата да те гонят.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6d677988bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   37/40 хабиш си думите нахаос. Не можеш да промениш 20-годишен модел на поведение, още повече, когато си убедана, че мъжът ти не заслужава, че си се прецакала едва ли не с него материално, че „никоя жена няма да го търпи“.
Свидетел съм на това, как мъже, които с първата си жена са били пълни мижитурки, сами или с друга жена постигат много, почват да водят друг начин на живот. Никога в един брак не може да търсиш вината само у единия, да се мислиш за онеправдана жертва. Едва ли дамата се е омъжила за мижитурка и боклук. Значи... той е станал такъв в процеса на брака с нея. Коя нормална жена ражда 2 деца на боклук? Но да създадеш такъв - това е много по-лесно

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7d2ec0c2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   А, sms-ите доказателство ли са?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fe8da4114d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Уважаема госпожо, във вашата ситуация никой не може да ви даде точния съвет и най-добре е да го търсите в себе си. По принцип всички мъже изневеряват на жените си. Не го правят само най-долните и най-грозните. При вас големият проблем е, че имате дете. Вие ще си намерите мъж, но въпросът е дали ще намерите баща за детето си. Ако пък детето ви е от женски пол, проблемът става стократен, защото не са рядкост случаите, когато пастроците посягат на заварените дъщери. В този смисъл - решението на вашия проблем зависи само от вас.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 93b964e597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Ще ти кажа аз какво направих. Като разбрах, коя е любовницата, отидох при мъжа и и му разказах всичко. Стана страшно, оня само дето не ги утрепа и двамата. От там нататък всичко приключи с развод, въпреки че въпросната любовница се беше изпарила, ама то не пречи щото дойде друга. Разведох се през 1997г. В момента в който съдията прочете присъдата го видях за последен път. Сега живея в голям град далече от всичко това, но ако някога се срещнем едва ли ще го позная, а и не искам. Няма да мърдаш от жилището си, то е твое, детето е твое. Който иска да си чеше оная работа, да върви навън. Подай молба за развод и го махай тоя изрод от живота си. Работа ще намериш, който му се работи намира. Е*ах го в мизерника да не ти носи хиляди на месец, че да го траеш. Като сте от малък град и заплатите там са малки. На всички искам да кажа НЕ ТЪРПЕТЕ ЕЙ, щото живота е един и друг няма да има. Само като се върна назад и тръпки ме побиват какво ми е минало през главата. И защо е било всичко това, пропилян живот, само работа и пукници. Ама не съжелявам за нищо. Кураж и само напред, няма да му се даваш. НЕ ИЗЛИЗАЙ ОТ ЖИЛИЩЕТО.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6c79da8717
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Развод ли? ! И аз искам! И ще го направя факт! Същите проблеми, само че по-брутални. Спира се за известно време и после пак. Е на добър му час. Ще се оправя каквото и да ми струва. Успех момиче и на теб и на мен. Смело на пред. Никой няма право да ни обижда по тоя начин! Никой!!! Вън и точка.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6c79da8717
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Пак съм аз №45. Не искай съвети за това тук. Сигурна ли че никой не те разпознава? Разпечатките от мобилните оператори не са доказателство за изневяра. Знам го от опит. Но има начин. Не коментирай това тук. Пиши ми на *****

Модерато: Не публикуваме лични данни.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 97fd988096
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Здравейте,
аз съм жената, която преди повече от година пусна темата тук
и поиска вашето съдействие и мнение.
По настоящем съм щастливо разведена. Детето остана при мен, както и съпругът ми. Отворих си малка фирма и нещата потръгнаха от само себе си. Колкото до въпросната любовница - не остана удовлетворена от развоя на нещата и това, че въпреки развода, съпругът ми остана да живее с мен и детето. Тя смени още няколко любовника и ефектът беше същият.
Успях да преглътна всичко преживяно и спокойно мога да твърдя, че сме по-щастливи от всякога. Той ме изненадва, прави ми подаръци, излизаме и правим секс всеки ден.
Наскоро ми предложи брак - с пръстен и романтична обстановка.
Кой би помислил, че след всичко, което преживяхме ще продължим да се обичаме, но ето, че ми се случи -
свят широк и шарен...
От опит мога да кажа само, че разводът не решава проблемите, а колкото до предложението - един брак ми стига, така ми е много добре! :)
Успех на всички дами в моето положение, не се отчайвайте, мобилизирайте всичките си сили да постигнете нещо сами, бъдете независими - само така, ще получите уважението, за което сте копнели.
Преживях и простих, за да мога да продължа напред.
Благодаря още веднъж за коментарите и съветите!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6bfd59112b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Миличка моя, такива безработни и некадърни квачки като тебе, без професия, зависещи от мъжа си и вечно вдигащи скандали за това и онова всеки мъж ги бие и не ги уважава!
И как ще го гледаш това дете, като точно сега е в пубертета, сега ли да преживее всичко това!
Купи си и ти пистолет и се научи и ти да стреляш, по дяволите, разкраси се, намери си по-свестен мъж, само той ли може да изневерява, покажи му, че и ти струваш и е можеш и ти, между другото, намери такъв, който да те защитава и ти помага да гледа детето ти, защото едва ли ще спечелиш делото без нечия подкрепа, едва ли в тази безработица ще си намериш сама, без връзки и без някой да ходатайства за тебе!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 249cdcec89
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

51.   ГЛУПАВА ЖЕНА! Чувала ли си "Едно куче като се научи... "Не си мисли, че нещата спират до тук. Утре ще е друга любовница, друг телефон, други разговори. Ти ще си щастлива защото правиш секс всеки ден... , това не е гаранция, че той не прави секс всеки ден и с любовницата си... Аз съм любовница и всеки път избирам подаръците на жена му от хубави по хубави... Направи си сама извода.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 182d1176fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Ето това е твоето решение:

http://www.centrenadja.hit.bg/

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cae0058e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Е не, развоят на нещата направо ме хвърли в ШОК!!!

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker