За младите семейства - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За младите семейства
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1721 пъти
От многото теми и коментари се разбра, че едно младо семейство не може да живее с родители под един покрив. Но е факт - все по-малко хора могат да се изнесат от бащиния дом и да живеят самостоятелно, главно поради финансови затруднения. Друга алтернатива е животът с приятели или брат/сестра (независимо дали е от страна на момчето или момичето) с цел подялба на наема. Според вас възможно ли е такова съжителсто при положение, че семейството планира и детенце в близко бъдеще? Защо? Моля споделете своя опит, мнение или интересна случка по въпроса :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: c566c57ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никакъв факт не е - просто на някои хора им идва така по-лесно. Аз съм на 30 г. и нямам познати или роднини, които на моята възраст да живеят с роднини. Аз съм се изнесла от вкъщи на 19 г. и съм работила и съм се самоиздържала, включително учейки редовно в СУ тежка специалност. Сестра ми се изнесе да учи на 21 г. и родителите ни ? помагаха до някъде 25 г., но не е и помисляла да живее отново с тях. И двете имаме свои семейства. Същото се отнася и за братовчедите ни, дори да не са женени. При приятелите ми сходно - всички се пръснахме да учим из страната и чужбина и никой не живее при мама и тати, колкото и леко и меко да е.
Може би хората от големите градове се изкушават, за да си спестят наемите, но хората от провинцията сме се изнесли рано, ако сме имали някакви амбиции в живота, а и доста си накупихме вече жилища и дума да не става да живеем със старите.
Аз като съм на гости на нашите дори спя на хотел, а място теоретично би се намерило някакво, но да се тъпчим две семейства в дядовата ръкавичка дори за 3 дни за мен е асоциално, камо ли да живеем така да не говорим, че не мога да допусна на тези години майка ми да ми слогува едва ли не и да се притеснява с битовизми.
Днес е много по-често младите да живеят самостоятелно и това е трагедията на днешнтие стари - те навремето са живяли със своите старци и сега се чудят какво им се случва и как на 50 г. са останали с празно гнездо. Доста се опитват да си го напълнят с внуците и който се примамва да живее с тях, сам си е виновен! Днес имаме поне избор - по-добре да изчакаме малко с деца и семейство, докато можем да си го позволим. Всичко друго е сапунен сериал, балканска трагедия, караници и простотии, защото колкото и да го отричат някои хора - просто са си в тежест на родителите, докато живеят в дома им - не само финансова тежест, но и като грижа, домакинска работа и притеснение. Всеки да си знае дома и къщата, това е моето мнение и това на хората около мен и аз НЕ познавам случай някой да е останал при старите и да не се е развел
ж30

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff77287882
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Че нещата опират до финанси, така е, ама е и до желание. Както ти е казала и номер 1 искаш ли го, ще намериш начин, ама иначе оправдания много. Виж, идеята да живееш с брат/сестра не е лоша стига да сте в добри отношения. Даже като имате дете един ден, ще е готино, че ще има кой да ти помага. :)) Лично аз отдавна не живея с нашите, но при мен е и до късмет. В началото бяхме с мъжа ми под наем, после дядо ми продаде едни ниви и ни купи апартамент, така че аз съм щастливка, признавам си, обаче имам доста приятели, които са под наем и колкото и да им е трудно са категорични, че никога няма да се върнат да живеят с родителите си. В крайна сметка след 25 години си е редно човек сам да поеме живата си в ръце, а не да чака на родителите си, пък и като живеете всички заедно отношенията лесно се опъват и вместо да имаш добри отношения с родителите си, започвате да се карате за глупости. За това най-добре-самостоятелно, а ако не, с някой брат/сестра, защото поне сте от едно поколение и имате по-сходни виждания за живота, т. е. има по-малък шанс за конфликти, отколкото ако живееш с някой от предишното поколение.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2d033d2d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1, праваси, но е доста наувашително да наричаш родителите си "старите"! Е, и твоят ред ще дойде, още никой не е избягал от времето!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff311baea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке ако като млад човек готов да създаде семейство и деца не може или разни факти не му позволяват да бъде самостоятелен, как и кога той ще бъде готов да бъде самостоятелен?
Заплатите за една и съща длъжност в един град не се различават кой знае колко и за колкото работи родителят за толкова работи и синът му, дори чрез съвременно образование синът има повече шансове за по висока заплата. Родителите ви не са имали паднало от небето жилище, но са съумели да си закупят/построят дом. На тях не им е било по лесно сега даже е по лесно на младите.
Животът с приятели или брат/сестра, независимо от чия страна, само ще ви скара повече и цял живот няма да можете да се погледнете. За дребни битовизми човек се кара и сърди най-много. Дори да сте най-тихихите и търпеливи, ще дойде ден и така ще му кипне на някой от вас, че друг някой от съквартирантите без да му прави впечатление прави редовно нещо, което не му харесва или отърва и такъв скандал, ще се разрази, че идея си нямаш. В интерес на истината по добре при свекърва, да целуваш крака и ръце ориенталски всекидневно, вместо с приятели или брат/сестра. Поне свекървата не може да бъде толкова жестока, като ядосан приятел.
Знам за две семейства, които живяха заедно в тристаен, от битовизми /кой на кого изял храната, кой къде си събувал обувките, кой най-много миел банята/ те стигнаха до там, че да звънят на закрила на детето, социалните влязоха в жилището и отнеха децата на опонентката, разбира се, намериха се и съседи /приятели на обадилата се/ да свидетелстват колко лоша майка е опонентката.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c566c57ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, ами аз също остарявам и ми е ясно, а „старите“ не е неуважително, а обобщавам просто родителите на момчето на момичето всички баби и дядовци, където можете да свиете гнезденце, защото малко ми е дълго да пиша „майката на момичето, бащата на момичето (може и да са разделени нали), майката на момчето, бащата му, а и тези хора дядовци и бабки ще имат и става трудно. Под „старите“ всеки си подразбира личността, при която си е намерил местенце за гнезденце :)

Съгласна съм с 4, но под „факти“ има предвид „фактори“ - не може хем да си бил готов за семейство, хем да не можеш един наем да платиш - ами не прави семейство

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0688f9adb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Далече, далече от такива жени като 1. Момичетата от провинцията са много зле горките.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e36fa5fd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха, номер 1, всичко хубаво, ама примерът със сестра ти направо ме разби! Изнесла се на 21, родителите ви й помагали до 25!!! Че тя супер самостоятелна била! Винаги ми е било смешно как някои хора приравняват изнасянето от вкъщи едва ли не с някакъв чутовен подвиг. Ако се издържаш сам, бих могъл да се съглася. Под "издържащ" обаче нямам предвид да работиш, за да си имаш парички за кафенца, а мама и тати да плащат останалото. Не мисля, че е особено трудно сам да си отрежеш хляб или да си напълниш чаша вода. Познавам хора, които не живеят сами, но са доста по-самостоятелни от някои "изнесли се". Например, преди няколко години във фирмата, в която работех, имаше едно момче, живеещо с баба си и баща си. Хората обаче бяха болни и той се грижеше и за тримата, като при това се справяше перфектно. Колкото до раждането на деца-всеки сам си преценява кога. Едни имат на 20, втори на 30, трети на 40. Да не говорим, че не е като да си ги поръчаш и след няколко дни да ти ги докарат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker