Ужасът баба и дядо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ужасът баба и дядо
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2246 пъти
Здравейте, читатели. Наричайте ме Х.. Моят кошмар започна преди почти 3 години, когато баща ми катастрофира и почина трагично на място. Макар че в началото ни беше много трудно, с майка ми и по-голямата ми сестра някак съумяхме да заживеем с тази липса на така обичания от всички наш баща.

Та да си дойда аз на основния проблем - въпросът е там, че родителите на майка ми започнаха страшно много да влияят на живота ни. Макар че не живеем нито заедно, нито дори в едно и също заселено място, успяват, чрез ежедневните си обаждания да изкарат майка ми от релси. Женичката е подложена на огромен натиск, като и в това число включим разпитите от типа къде си, с кого си, защо си с тях а не с брат си, защо не се срещате със снахата ( моята вуйна ). Макар че в повечето случаи майка ми не позволява да й се говори по този начин и телефонните разговори завършват с караници, тя страшно много се разстройва и пие по някое успокоително хапче.

Моля ви, посъветвайте ме, дали да се включа по някакъв начин в отношенията между майка ми баба ми, защото повярвайте никак не е лесно да гледаш майка си толкова потисната, или просто да продължавам да утешавам майка ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: a5aa2474b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление няма какво толкова да направиш освен да си опора на майка си. А и можеш да я посъветваш да си смените телефония номер, защото това си е жив тормоз! Обаче си е част от селския манталитет. Когато някоя жена остане вдовица, особено ако е на по-млада възраст, всички се чувстват длъжни да и се бъркат в живота и да я следят изкъсо, че да не вземе да кривне от пътя! Впрочем същото важи и за не омъжените жени. как изведнъж всички решават, че имат право да им управляват живота, не знам? Ама си е жив кошмар! За това много ти съчувствам и на майка ти съчувствам и най-добре си сменете телефона, защото тия двамата няма да мирясат! И най-странното е, че си мислят, че го правят за нейно добро!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9191967667
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами говори с тях и им обясни, че е подложена на стрес, а те така влощават положението. Ти като внучка може пък да ги накараш да се замислят, все пак внучето винаги е мило. Кажи им, че и на теб се отразява негативно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f1b77448cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разбирам какво имаш предвид. Баба ти и дядо ти не го правят с лоши намерения, но майка ти се чувства притисната и изтормозена от "проверките" им по телефона. Единият вариант е да им отидеш на гости и да проведеш сериозен разговор с тях, да обясниш, че майка ти е под стрес, че по този начин те я натоварват излишно. Другият вариант, ако имаш здрави нерви, е да се опиташ ти да си водещата в общуването с баба ти и дядо ти, обаждай им се, питай ги как са, какво правят, възможно е тогава да спрат да звънят на майка ти постоянно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a5aa2474b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си в добри отношения с баба си и дядо си, поговори с тях и им обясни, че с това си поведение само съсипват нервите на майка ти и че разбираш, че ви мислят доброто, но постоянният телефонен тормоз не е начинът. Обаче не се карай с тях, защото съм сигурна, че те определено не го правят с лоши чувства и вярват, че така трябва, защото сега майка ти има нужда от подкрепа. Това си е вярно, обаче са избрали грешния начин и вместо да направят добро, те съвсем съсипват майка ви, която в момента сигурно си има куп проблеми и последното, което и трябва е телефонен тормоз. Пък дано баба ти и дядо се вслушат и преосмислят поведението си. Другото вече съм го казала в предишния си коментар (номер 1), ако не стане като краен вариант е смяната на телефона.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker