Тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тормоз
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1827 пъти
Искам да споделя за баща ми който ме плаши постоянно. Той не работи от години лятото само отива за малко в Гърция и се прибира и после стои само вкъщи. Искам да разкажа за тормоза който ми налага на мен и на майка ми и на двете ми сестри. Аз съм на 20 години и вместо да работя аз трябва да стоя вкъщи и да гледам болната му майка, която е на 84 години. Това за мен е ненормално по цял ден да я гледам, самата аз се побърквам. Той обаче не осъзнава понеже никой неможе да му кажи нещо, или ако му се опълчим и се започват скандалите а понякога се стига и до бой. Незнам как да опиша колко съм изтормозена от него и не само аз мама я е страх да избягаме понеже си мисли че ще ни направи нещо. Няма как да я обедя опитвах се, но неиска, затова съм решена даизбягам от него. Но незнам как страх ме е че ще и направи нещо, а това няма да си го простя. Мислила съм много варианти да се оплача в полицията да им кажа че съм избягала от нас но незнам дали ще ми обърнат внимание. Другото нещо за което мисля е да се посъветвам с адвокат, но не съм решила още а искам по бързо да се махна от там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: e94ab125a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ти си на 20 г. и никой нищо не може да ти направи - може и в чужбина само с лична карта да отидеш и никой копче няма да ти каже!
Хайде, не си най-грамотният човек, но това не ти е нужно - на теб ти трябва ПРОФЕСИЯ, стаж, работа но как ще я придобиеш, ако си затворник у дома? Съветвам те СПЕШНО да си търсиш работа, но с подслон и храна - по курортите например или да гледаш стар човек някъде с подслон. Можеш и обява да пуснеш.
Имаш ли приятели, при които да отседнеш за месец, защото дори да почнеш веднага работа, първата заплата е след 1 месец?
Ти майка ти я остави. Трудно е да се опише, но тя е загубена кауза. Обикновенно подобни жени са и зависими емоционално от подобен мъж. Гледай своя си живот, защото си на 20 г., а трябва да работиш, да имаш социални контакти и евентуално приятел. Ти губиш живота си с глупости.

Какво ще ти направел иначе собствения ти баща? Да няма да те убие? Какво може друго да ти направи? Ще те натупалка ли?
Няма власт над теб - и десет пъти да се обади в полицията, ти не му принадлежиш, на 20 години си!
Честно казано дори си закъсняла с 2 години от „бягството“ - това не е бягство, мила, а просто изнасяне от родителите. Не чакай майка си да се изнесе от собствения си дом, ти си порасналата и не ти е там мястото!!!
Търси обаче помощ от приятели и познати, защото в началото ти трябва подслон и храна, докато си вземеш първата заплата - после става лесно.
Работа иначе има доста, ако нямаш претенции. Не се притеснявай, всички сме почнали от някъде! Аз съм била дори чистачка, градинарка, гледала съм деца, макдоналдси, продавачка и какво ли не ... помощници в кунята много се търсят и сервитьори, но за второто си трябва някакви умения да имаш, но да помагаш в кухнята, да чистиш - това все ще успееш!
СПОКО, на правилен път си, ако си тръгнала да се махкаш. Всеки ден повече те прави зависима душица като майка ти и ще си изгниеш там, ако сега не предприемеш нещо ВЕДНАГА. Търси мъж, ако ще за помощ в краен случай, но се МАХКАЙ ОТ ТАМ, защото като остарееш и погрознееш не знам кой ще те иска и ще си останеш стара мома да гледаш дърти цял живот
Успех! Вярвам в теб, няма от какво да се страхуваш - има си закони!
П.П. Ако съвсем няма къде да отидеш, вземи пари от майка си и ако ще в Нови Хан при Дядо Иван се тупни - няма да те върнат, а от там после София е близо. Този човечец има доста почитатели, връзки и ще си намериш и така работа - просто първата крачка ще ти е трудна, нататък бързо ще си оправиш живота, ще видиш, но това е в много краен случай - просто най-добре отиди при приятели и почни работа

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ba1903bb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за това, което сте написали. Има къде да отида има и къде да работя, само трябва да се реша да се махна, но ме е страх, а този страх ме убива всеки божи ден. Със всеки изминал ден се чувставм все по зле, и по зле, нямам желание за нищо. Знам, че аз ако не си помогна няма кой друг искам да се махна от тази проклета къща.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 645c79ae76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пълнолетна си, много лесно можеш да избягаш от вас. Колкото до това, че те е страх, че ако избягаш ще направи нещо на майка ти, ами напуснете го двете заедно. Най-добре се обади в някой център подпомагащ жертви на домашно насилие. Те имат и тайни квартири, за да не може баща ти да ви намери, а и предлагат безплатна правна помощ. С две думи ще ви помогнат. На твое място не бих чакала, а бих им звъннала веднага. И после докато баща ти не е у вас, събираш най-важните неща в един куфар, пари колкото имате, лични документи и се изнасяте.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3d8781f87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами махай се тогава! Не чакай повече да се съсипваш психически. Вземи решение, застани срещу страха си и просто го направи. Няма какво да те е страх за страх за майка ти, ти не си отговорна за живота и. Тя щом не иска да се маха - нейна си работа, неин избор и решение. Тя си решава за себе си и тя е отговорна за нейния живот, запомни: тя, а не ти.

Но майка ти е безотговорна, щом държи децата си в такава среда. Бягай! Това е, няма друго спасение.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ba1903bb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да така е аз не съм длъжна да стоя заради нея след като тя неиска да тръгжа,но нея просто я е страх както и мен.Вие си нямате на представа за какъв човек става на въпрос,щом удря собствената си майка която не е добре.И това става пред очите ми и немога да направя нищо.Сестра ми е в Англия след няколко дни си идва бях и казала че мисля да се махна от нас тя взе да ме разубеждава.Каза ми да я изчакам тя като се прибрала щтяло да се промени незнам си какво но на думи е лесно да се кажи,когато не си да видиш за какво става въпрос.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c54ae7e60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Непременно трябва да се махнеш. Сестра си не я слушай. Отдалече нещата й изглеждат по съвсем друг начин. По-добре я остави да стане свидетел, за да види за какво става на въпрос. Самата тя трябва да ти помогне, а не да те оставя да се мъчиш.

Тази среда за тебе е вредна психически и физически. Много хора на твоята възраст следват висше образование. Ти ако искаш да учиш, баща ти пак ли ще се опълчи и ще ти каже да си болногледачка на баба си?

Той те държи в плен. Аз също подкрепям казаното горе да се свържеш с организация, която помага на жени в подобна ситуация.

А майка ти да си решава какво да прави. Но трябва да ти кажа, че такива като нея колкото да не им харесва, вътрешно много са си добре! Тя си е свикнала така и малко или много е емоционално привързана към мъжа си. А освен това, майка ти в нова среда едва ли ще може да се приспособи. По-вероятно е да ти пречи и да ти стане бреме, а и след време ще ти мели на главата защо е тръгнала с тебе, а не е останала при баща ти. Това го запомни от мене.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ad06141266
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам, но немога да се реша. Има много начини, ако реша да си тръгна, но за сега ще остана. Вярвам че някой ден ще стане чудо, страдам така е, но неискам да страдат и сестра ми и майка ми макар да не ме разбират. Дано ме разберете, но не съм сигурна в себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c54ae7e60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От номер 6. Сестра ти не живее там, нали? Как ще страда тя? А ти мислила си да отидеш в друг град да следваш? Така поне по-сигурна би трябвало да се чувстваш?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 400c11a0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз знам какво изживяваш моето е сходно баща ми постоянно издава заповеди и ние с майка ми трябва да изпълняваме на 21 съм имам вечерен час 21 часа трябва да съм вкъщи и ако откажа да направя нещо което той иска ме заплашва че няма да излизам никъде вече от малка съм виждала много пъти как бие майка ми мен също ме е биел и съм в постоянен страх но и аз като теб не знам какво да направя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker